Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Vasss
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Vasss »

Καλημέρα.

Επειδή έχεις ειδικότητα οδηγού, πρώτα θα πας στη Σπάρτη για εκπαίδευση και μετά στη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων για ΤΠΕΝ.

c4

Δημοσίευση από c4 »

Μπορει καποιος σε αυτην την περιπτωση να παει στο τενεφ
Άβαταρ μέλους
nikos111970
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από nikos111970 »

Γεια σας. Ηθελα να κανω μια ερωτηση επειδη με ενδιαφερει η εισοδος στους Λ. Ο. Κ. Αλλα εχω ενα μικροθεματακι με τα αλεξιπτωτα. Απαραιτητα και ολοι πηδανε; Αν ναι σε ποια κατηγορια Ε. Δ. Πρεπει να παω ετσι ωστε να μην εχω θεματα με αλεξιπτωτα; Σωματικα ειμαι σχετικα καλα και με παθος και ολα αυτα που χρειαζονται απλα θελω να ξερω για τα αλεξιπτωτα αν παιζει φαση να πηδηξω. Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Soap »

nikos111970 έγραψε:Γεια σας. Ηθελα να κανω μια ερωτηση επειδη με ενδιαφερει η εισοδος στους Λ. Ο. Κ. Αλλα εχω ενα μικροθεματακι με τα αλεξιπτωτα. Απαραιτητα και ολοι πηδανε; Αν ναι σε ποια κατηγορια Ε. Δ. Πρεπει να παω ετσι ωστε να μην εχω θεματα με αλεξιπτωτα; Σωματικα ειμαι σχετικα καλα και με παθος και ολα αυτα που χρειαζονται απλα θελω να ξερω για τα αλεξιπτωτα αν παιζει φαση να πηδηξω. Ευχαριστω

Οχι δεν εκτελουν αλματα ολοι οι εφεδροι απαραιτητως οποτε να μην ανησυχεις. Θα επιλεξεις ειτε ορεινος καταδρομεας, ειτε αμφιβιος, ειτε πεζοναυτης.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Ntin13
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Ntin13 »

Καλησπερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα ΛΟΚ. Υπαρχει μια περιπτωση να σπουδασω σε σχολη ΣΣΑΣ, αλλα με ενδιαφερει πολυ και να υπηρετησω στα ΛΟΚ. Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση; Μπορω να υπηρετησω μετα το τελος των σπουδων, αν θελω, ή απαραιτητα με την φοιτηση στην σχολη δεν μπορω να κανω θητεια ως στρατιωτης ΛΟΚ;
δ εσσο

Δημοσίευση από δ εσσο »

Καλησπέρα παιδιά την επόμενη εσσο θα μπω ειδικές δυνάμεις και με ενδιαφέρει να κάνω συνεκπαιδευση με αλλες μονάδες του εξωτερικού, τη πιθανότητες υπάρχουν περνουν εφεδρους ή μόνιμους?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από D.Y.K »

Καμία πιθανότητα για τους έφεδρους.

Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω:

όταν πήρα αναβολή για σπουδές είχα δηλώσει πεζικό, αλλά τελικά θέλω να πάω ΛΟΚ. Όταν έρχονται από τις Ε. Δ για να περάσετε να αθλήματα, δηλώνεις ποιό σώμα των Ε. Δ θές ή π. Χ μπορούν να με στείλουν και αμφίβιους;
Επίσης, αν πάω κατευθείαν μεγάλο πεύκο, δεν έχει να περάσεις αθλήματα; Με ποιό τρόπο θα κρίνουν αν περνάς;

Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Vessty »

Δημήτρης έγραψε:Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω:

όταν πήρα αναβολή για σπουδές είχα δηλώσει πεζικό, αλλά τελικά θέλω να πάω ΛΟΚ. Όταν έρχονται από τις Ε. Δ για να περάσετε να αθλήματα, δηλώνεις ποιό σώμα των Ε. Δ θές ή π. Χ μπορούν να με στείλουν και αμφίβιους;
Επίσης, αν πάω κατευθείαν μεγάλο πεύκο, δεν έχει να περάσεις αθλήματα; Με ποιό τρόπο θα κρίνουν αν περνάς;

Στο Μ. Πευκο δινεις κανονικα αθληματα, επισης θα σας δωσουν ενα χαρτι με τις μοιρες που προτιματε να υπηρετησετε. Εκει δηλωσε ολες τις ορεινες με τη σειρα που θες, πχ ΔΡΑΜΑ ΝΑΟΥΣΑ ΡΕΝΤΙΝΑ. Κατα 99.9% θα πας ορεινος και κατα 80% θα πας στην πρωτη σου επιλογη

Άβαταρ μέλους
osfp7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από osfp7 »

αν έχει μεγάλη ζήτηση για ορεινός δεν στέλνουν σε μακ; Γιατί έχω διαβάσει ότι στέλνουν και δεν μετράνε τη έχεις δηλώσειαυτό με την ρεντινα δεν το ήξερα ότι πάνε κληρωτη γιατί νόμιζα ότι πάνε μόνο δεα και μόνιμοι για εκπαίδευση που είναι το κεαπ εκεί

Atlas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Atlas »

Καλησπέρα!Έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2020 αλλά επειδή τελειώνω την σχολή πιθανότατα το χειμώνα θα ορκίζομαι σκέπτομαι να την διακόψω προκειμένου να εκπληρώσω την στρατιωτική μου θητεία.

Όταν είχα πάει στα ΚΕΠ είχα δηλώσει Ειδικές Δυνάμεις.

Ισχύει ότι θα παρουσιαστώ Μεγάλο Πεύκο;

Επιπλέον θα ήθελα πολύ να πάω ΟΥΚ τουλάχιστον έτσι λέω μέχρι να πάω αλλά ξέρω πως δεν γίνεται... Βέβαια μου είπε ενας φίλος που υπηρετεί τώρα στο 505 ΤΠΝ ότι αν μπεις Α ΕΣΣΟ ή στην ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου ότι μπορείς να περάσει το σχολείο των ΟΥΚ αλλά μάλλον με δούλευε αν και το έπαιζε πολύ σίγουρος. Αν ξέρει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό ας με διαφωτίσει.

Θα ήθελα αφού θα πάω στρατό, να υπηρετήσω κάπου μάχιμα. Αρχικά σκεπτόμουν αλεξίπτωτα αλλά μετά λύπης έμαθα ότι πλην των αλμάτων δεν κάνουν κάποια σπουδαία εκπαίδευση ειδικά 2α ΜΑΛ που πάνε οι περισσότεροι οπλίτες. Έψαξα το θέμα περαιτέρω και κατέληξα ότι ίσως ορεινοί είναι η πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και μετά να πας 35 ΜΚ.

Σε θέμα ύψους φοβάμαι για αλεξίπτωτα επειδή είμαι 1,67.

Επίσης έμαθα ότι σαν σχολή που τελειώνω υπαγόμαστε στο ΚΕΕΜ στην Σπάρτη και από εκεί μπορείς να πας σε μια μονάδα που κάνεις άλματα και έχεις βυσσινί μπερέ αν δεν κάνω λάθος.

Εν τέλει σκέπτομαι να πάω και ΥΕΑ αλλά θα ήθελα να πάω ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις πάλι σε κάποια μάχιμη μονάδα.

Ότι γράφω παραπάνω πλην των προσωπικών μου στοιχείων είναι από ότι έχω ακούσει καί ότι έχω διαβάσει, οπότε μπορεί να είναι και κουταμάρες.

Γενικά δεν με ενδιαφέρει το πόσο σκληρή θα είναι η εκπαίδευση κτλπ. Απλά θέλω να πάω κάπου και να μάθω 10 πράγματα σχετικά με επιβίωση, όπλα, πόλεμο κτλπ και να μπορώ κάποτε αν χρειαστεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα μου.

Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με τις απορίες μου θα του είμαι ευγνόμων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Έχεις χρόνο να ψάξεις και να βρεις τις απαντήσεις σου στη ενότητα των Ειδικών Δυνάμεων, τώρα αν βαριέσαι. Σου προτείνω να περιμένεις να ολοκληρωθεί ξ αναβολή σου, σε 3 χρόνια θα τα έχεις βρει όλα στο φόρουμ. Με το πάσο σου.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από zlatan »

Atlas έγραψε:Καλησπέρα!Έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2020 αλλά επειδή τελειώνω την σχολή πιθανότατα το χειμώνα θα ορκίζομαι σκέπτομαι να την διακόψω προκειμένου να εκπληρώσω την στρατιωτική μου θητεία.

Όταν είχα πάει στα ΚΕΠ είχα δηλώσει Ειδικές Δυνάμεις.

Ισχύει ότι θα παρουσιαστώ Μεγάλο Πεύκο;

Επιπλέον θα ήθελα πολύ να πάω ΟΥΚ τουλάχιστον έτσι λέω μέχρι να πάω αλλά ξέρω πως δεν γίνεται... Βέβαια μου είπε ενας φίλος που υπηρετεί τώρα στο 505 ΤΠΝ ότι αν μπεις Α ΕΣΣΟ ή στην ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου ότι μπορείς να περάσει το σχολείο των ΟΥΚ αλλά μάλλον με δούλευε αν και το έπαιζε πολύ σίγουρος. Αν ξέρει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό ας με διαφωτίσει.

Θα ήθελα αφού θα πάω στρατό, να υπηρετήσω κάπου μάχιμα. Αρχικά σκεπτόμουν αλεξίπτωτα αλλά μετά λύπης έμαθα ότι πλην των αλμάτων δεν κάνουν κάποια σπουδαία εκπαίδευση ειδικά 2α ΜΑΛ που πάνε οι περισσότεροι οπλίτες. Έψαξα το θέμα περαιτέρω και κατέληξα ότι ίσως ορεινοί είναι η πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και μετά να πας 35 ΜΚ.

Σε θέμα ύψους φοβάμαι για αλεξίπτωτα επειδή είμαι 1,67.

Επίσης έμαθα ότι σαν σχολή που τελειώνω υπαγόμαστε στο ΚΕΕΜ στην Σπάρτη και από εκεί μπορείς να πας σε μια μονάδα που κάνεις άλματα και έχεις βυσσινί μπερέ αν δεν κάνω λάθος.

Εν τέλει σκέπτομαι να πάω και ΥΕΑ αλλά θα ήθελα να πάω ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις πάλι σε κάποια μάχιμη μονάδα.

Ότι γράφω παραπάνω πλην των προσωπικών μου στοιχείων είναι από ότι έχω ακούσει καί ότι έχω διαβάσει, οπότε μπορεί να είναι και κουταμάρες.

Γενικά δεν με ενδιαφέρει το πόσο σκληρή θα είναι η εκπαίδευση κτλπ. Απλά θέλω να πάω κάπου και να μάθω 10 πράγματα σχετικά με επιβίωση, όπλα, πόλεμο κτλπ και να μπορώ κάποτε αν χρειαστεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα μου.

Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με τις απορίες μου θα του είμαι ευγνόμων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

-όταν θα πας να κάνεις διακοπή αναβολής στη στρατολογία θα ξανασυμπληρώσεις το χαρτί που είχες συμπληρώσει παλιά στο ΚΕΠ, οπότε το τι έγραψες τότε είναι αδιάφορο

-το αν θα σε καλέσουν στο ΚΕΕΔ είναι τυχαίο και δεν έχει σημασία ούτως ή άλλως. Σημείωσε επίσης ότι το σύστημα κατάταξης ξανααλλάζει οπότε μπορεί να σε καλέσουν να καταταγείς σε κάποια μονάδα

-δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά ΟΥΚ και Σχετικά μόνο οι επαγγελματίες (ΟΒΑ). Αν πας για εννιάμηνο ξέχνα το

-η εκπαίδευση των κληρωτών είναι (πολύ) Κακή οπουδήποτε και να πας. Επίσης το πού θα πας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την περιοχή σου.

-αυτό με τη σχολή σου, το ΚΕΕΜ, και τους βυσσινί μπερέδες δεν το κατάλαβα

-αν σκέφτεσαι για ΔΕΑ τότε στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Πρώτον, γιατί κανείς που πήγε ΔΕΑ δεν μετάνιωσε που πήγε ΔΕΑ και δεύτερον γιατί θα λάβεις σαφώς πληρέστερη εκπαίδευση απ'ότι σαν κωλοφάνταρο

G.gr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από G.gr »

Καλησπέρα τον Ιούλιο μπαίνω στρατό και σκέφτομαι να δηλώσω Ορεινός Καταδρομέας. Αν δηλώσω μόνο τις ορεινές Μοίρες Δράμα, Νάουσα και Ρεντίνα υπάρχει περιπτωση να με στείλουν Κύπρο 35 Λ'ΜΚ; Ας απαντήσει κάποιος. Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Laskaris »

Φίλε κατά πιθανότητα δεν θα σε στείλουν. Στην σειρά μου κανέναν δεν έστειλαν Κύπρο που να μην το είχε δηλώσει. Άρα μην ανησυχείς.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες