Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Να σας ρωτησω ρε παιδια.. ειμαι φανταρος στις ειδικρς δυναμεις αν παρω δυο μηνες αναβολη και μετα επιστρεψω κανονικα πισω θα παω πεζικο ή μπορω να συνεχισω στις ειδδικες;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από D.Y.K »

Καλύτερα να μην ζητήσεις αναβολή, γιατί όταν παρουσιαστείς ξανά θα υπηρετήσεις στο Πεζικό. Σκέψου το καλά πριν το κάνεις.
Jangom

Δημοσίευση από Jangom »

Φιλέ δηλαδή αμα με πάνε 1-κάτι και εγώ θέλω να παω καταδρομεας... γιατί θέλω να παω καταδρομεας... τι κανω... παω και τους λεω να μου βαλουν τις κατάλληλες ασκήσεις για να δουν αμα μπορώ;
Iordanhs

Δημοσίευση από Iordanhs »

Γεια σας ειμαι 1.75 και 95 κιλα λετε να τα καταφερω αν παω στις Ε. Δ;
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από zlatan »

Iordanhs έγραψε:Γεια σας ειμαι 1.75 και 95 κιλα λετε να τα καταφερω αν παω στις Ε. Δ;
Ναι αν είσαι Σχετικά γυμνασμένος. Αφού καταταγείς θα χάσεις βάρος έτσι κι αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
ΜανoS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΜανoS »

Καλησπερα με λένε Σταθη και πάω 1 λυκείου.. Έχω ύψος 1.60 και θέλω να πω στα Λ. Ο. Κ.. Έχω πάθος για αυτό και το αγαπάω αλλά αυτό που με κρατάει πίσω είναι το σωματικό βαρος μου..Πως μπορώ να έρθω σε εσας.. Χρειάζεται να έχω τελειώσει την θητεία μου στον στρατό και μετά να κάμω επιλογή σε Ε. Δ. αλλά για μόνιμος ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Vessty »

ΜανoS έγραψε:Καλησπερα με λένε Σταθη και πάω 1 λυκείου. Έχω ύψος 1.60 και θέλω να πω στα Λ. Ο. Κ. Έχω πάθος για αυτό και το αγαπάω αλλά αυτό που με κρατάει πίσω είναι το σωματικό βαρος μου.Πως μπορώ να έρθω σε εσας. Χρειάζεται να έχω τελειώσει την θητεία μου στον στρατό και μετά να κάμω επιλογή σε Ε. Δ. Αλλά για μόνιμος ευχαριστώ.

MONO μεσα απο τις παννεληνιες απλα δεν θυμαμαι ακριβως τι λεει το ΦΕΚ για το υψος των υποψηφιων, αλλα αν το ψαξεις θα το βρεις

Άβαταρ μέλους
ΜανoS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΜανoS »

Από ΣΜΥ μπαίνω σε εσας; Και αν ναι από Γενικό Λύκειο μονο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπορείς να μπεις στις Ειδικές Δυνάμεις ως μόνιμος είτε μέσω της ΣΜΥ είτε μέσω της ΣΣΕ μέσω ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Διάβασε αν θες και το Μόνιμος στις Ειδικές Δυνάμεις γιατί εδώ είμαστε εκτός θέματος.

Άβαταρ μέλους
anton92
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από anton92 »

Καλησπέρα παιδιά. Με λένε Αντώνη, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω αρχίσει να ψάχνομαι αρκετά καθώς Νοέμβριο μπαίνω στρατό. Θέλω να ρωτήσω για τις ορεινές μονάδες αν αφού μπω στο κέντρο και δηλώσω μονάδα μπορεί να με στείλουν κάπου άσχετα (πχ Πεζοναύτη; ) και ποια η πιθανότητα; Είμαι από Βόρεια Ελλάδα αν παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης από τα ορεινά στρατόπεδα ποιο έχει καλύτερη εκπαίδευση; Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Soap »

anton92 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Με λένε Αντώνη, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω αρχίσει να ψάχνομαι αρκετά καθώς Νοέμβριο μπαίνω στρατό. Θέλω να ρωτήσω για τις ορεινές μονάδες αν αφού μπω στο κέντρο και δηλώσω μονάδα μπορεί να με στείλουν κάπου άσχετα (πχ Πεζοναύτη;) και ποια η πιθανότητα; Είμαι από Βόρεια Ελλάδα αν παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης από τα ορεινά στρατόπεδα ποιο έχει καλύτερη εκπαίδευση;Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Μη ρωταμε συνεχεια τα ιδια αγαπητε Αντωνη. Εγινε σαφες και στο αλλο νημα που λεγαμε ακριβως το ιδιο. Εννοειται οτι υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανοτητα να σε στειλουν αλλου απο εκει που δηλωσες. Εγω ας πουμε (ξανα) ειμαι Αθηναιος κι ειχα δηλωσει Δραμα, Ναουσα, Ρεντινα και τελικα κατεληξα Χιο.

Ωστοσο το οτι εισαι απο Βορειο Ελλαδα πιθανοτατα να σε ''βοηθησει'' να πας σε ορεινη μοιρα.

Ορεινη μοιρα καταδρομων ειναι πρακτικα η 35ΜΚ, που οπως ειπαμε στο αλλο νημα εχει την πιο ενδιαφερουσα εκπαιδευση και τα περισσοτερα αντικειμενα απο καθε αλλη μοναδα.

Τωρα απο τις ορεινες μοναδες στον ελλαδικο χωρο, λιγο πολυ τα ιδια χαλια, δηλαδη κατωτερες των περιστασεων αν αναλογιστουμε οτι προκειται για μοναδες ειδικων δυναμεων. Πιο πολυ εξαρταται απο την εκαστοτε διοικηση της μοναδας. Μπορει να τυχεις σε διοικητη που τον ενδιαφερει να γινει η εκπαιδευση και η γυμναστικη σωστα, καθως επισης και να διδαχτουν ολα τα προβλεπομενα αντικειμενα εκπαιδευσεως.

Απο την αλλη μπορει να τυχεις σε διοικητή που ειναι τερμα καριεριστας και δε δινει δεκαρα αν θ γινει ολοκληρωμενα η εκπαιδευση. Εμεις ας πουμε δεν καναμε ουτε μια μερα στιβο μαχης.

Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Lokatzis

Δημοσίευση από Lokatzis »

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που αφορούν τα ΛΟΚ 1)Πόσο διαρκεί η συνολική εκπαίδευση τον Λοκατζήδων (μαζί με την βασική εκπαίδευση και την ΠΕΝ)

2)Το ακριβές περιεχόμενο της εκπαίδευσης (αν κάποιος το γνωρίζει)

3)Μετα την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τα στελέχη πως συνεχίζουν την εκπαίδευση τους η σταματούν και απλά τοποθετούνται στις διάφορες μονάδες;

4)Ο Λοκατζήδες κανουν πτώσεις με αλεξίπτωτο προκειμένου να φτάσουν στις γραμμές τοποθέτησης τους η μεταφέρονται με άλλα μέσα (πχ φορτηγά)

Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα

Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από zlatan »

Lokatzis έγραψε:Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που αφορούν τα ΛΟΚ 1) Πόσο διαρκεί η συνολική εκπαίδευση τον Λοκατζήδων (μαζί με την βασική εκπαίδευση και την ΠΕΝ)

2) Το ακριβές περιεχόμενο της εκπαίδευσης (αν κάποιος το γνωρίζει)

3) Μετα την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τα στελέχη πως συνεχίζουν την εκπαίδευση τους η σταματούν και απλά τοποθετούνται στις διάφορες μονάδες;

4) Ο Λοκατζήδες κανουν πτώσεις με αλεξίπτωτο προκειμένου να φτάσουν στις γραμμές τοποθέτησης τους η μεταφέρονται με άλλα μέσα (πχ φορτηγά)

Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα

Είναι διαφορετική η εκπαίδευση που λαμβάνουν τα μόνιμα στελέχη, οι ΕΠΟΠ, οι δόκιμοι και οι φαντάροι.

Τα μόνιμα στελέχη που βγαίνουν από τις σχολές περνάνε το σχολείο καταδρομών που νομίζω κρατάει 13 εβδομάδες. Οι ΕΠΟΠ έχουν το δικό τους σχολείο που λέγεται ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ και κρατάει 8 εβδομάδες. Οι δόκιμοι που τελειώνουν Κάποια σχολή έφεδρων αξιωματικών περνάνε κατόπιν Το ΣΒΕΚ, διάρκειας 4 εβδομάδων. Οι φαντάροι περνάνε το ΤΠΕΝ το οποίο όμως στην πράξη είναι βασική εκπαίδευση.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Πολύ σωστά τα γράφει ο zlatan. Μόνο μία μικρή διόρθωση. Το καταδρομών διαρκεί 10 εβδομάδες και όχι 13.
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα! Έχω έναν μήνα που παρουσιάστηκα στο ΚΕΥΠ Λαμίας. Έδωσα και πέρασα τα αθλήματα για ειδικές δυνάμεις και δήλωσα Νάουσα. Όταν όμως μου έδωσαν τα χαρτιά της μετάθεσης μετα απο τον ορκωμοσία είδα πως με στέλνουν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης ως οδηγό. Δεν με δέχτηκαν στις ΕΔ; Θα έχω την ευκαιρία μετά απο κει να ξαναδηλώσω αν θέλω να πάω ΛΟΚ;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες