ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
χρηστος

Δημοσίευση από χρηστος »

Καλημερα και καλη θητεία να έχουμε. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις τωρα που οι εκλογές ειναι στης 7 Ιουλ, για τούς στρατιώτες που θα παρουσιαστουν στην Κυπρο μέσα στον Ιούνιο, θα εναι υποχρεωτικό να επιτρέψουν για να ψηφίσουν; Γενικά τι ισχύει για όσους ειναι ελδυκ και έχουμε εκλογές στην Ελλάδα?
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

χρηστος έγραψε:Καλημερα και καλη θητεία να έχουμε. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις τωρα που οι εκλογές ειναι στης 7 Ιουλ, για τούς στρατιώτες που θα παρουσιαστουν στην Κυπρο μέσα στον Ιούνιο, θα εναι υποχρεωτικό να επιτρέψουν για να ψηφίσουν; Γενικά τι ισχύει για όσους ειναι ελδυκ και έχουμε εκλογές στην Ελλάδα;

Ψηφίζεις και μέσα στο στρατόπεδο.

Αντρέας

Δημοσίευση από Αντρέας »

Καλησπέρα. Παρουσιάζομαι στης 10/6 Θήβα είχα δηλώσει στην αρχή ΕΛΔΥΚ μετα ήρθαν τα κλίμακια απο την Στρατονομία και δήλωσα και Στρατονομία τωρα τι γίνεται πάω ελδυκ μόνο η θα πάω Στρατονομία ελδυκ εχει κάνεις ιδέα;
Μιχάλης Μ.

Δημοσίευση από Μιχάλης Μ. »

Καλησπέρα παιδιά,
Σαν παιδί και εγώ δήλωσα να πάω ειδικές δυνάμης εξαρχής και το δήλωσα και μετά στην αναλυτική ηλεκτρονική φόρμα (οπότε δεν δήλωσα εθελοντής για ΕΛΔΥΚ). Μου είπε ένας φίλος να το σκεφτώ για Κύπρο για όλους τους γνωστούς λόγους. Η ερώτηση μου είναι, εγώ μπορώ να δηλώσω εθελοντής για ΕΛΔΥΚ όταν θα παρουσιαστώ τον Ιούλιο στο Μεγάλο Πεύκο; Ή άπαξ και επέλεξα ΕΔ πάω είτε εκεί είτε πεζικό στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Παιδιά καλησπέρα, πριν μια εβδομάδα ήρθα ΕΛΔΥΚ αλλά τα πράγματα δε πάνε καλά, ψυχολογικά είμαι ράκος, χωρίστηκα από τις παρέες μου, μου λείπουν οι δικοί μου, τα βράδια με πιάνουν κρίσεις άγχους και κλαίω, έχω ακούσει ότι πλέον επαναπατριζουν εύκολα κόσμο για να μη πάρουν ευθύνη, μάλιστα ενα παιδί επικαλέστηκε πρόσφατα οικογενειακό πρόβλημα και σε 5 λεπτά ο διοικητής έδωσε εντολή επαναπατρισμού. Τώρα αν εγώ ουσιαστικά πω την αλήθεια ότι ναι δε την παλεύω κλπ, λέτε να κάνει το ίδιο ή θα με περάσει από 100 κοσκινα;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νίκος έγραψε:Παιδιά καλησπέρα, πριν μια εβδομάδα ήρθα ΕΛΔΥΚ αλλά τα πράγματα δε πάνε καλά, ψυχολογικά είμαι ράκος, χωρίστηκα από τις παρέες μου, μου λείπουν οι δικοί μου, τα βράδια με πιάνουν κρίσεις άγχους και κλαίω, έχω ακούσει ότι πλέον επαναπατριζουν εύκολα κόσμο για να μη πάρουν ευθύνη, μάλιστα ενα παιδί επικαλέστηκε πρόσφατα οικογενειακό πρόβλημα και σε 5 λεπτά ο διοικητής έδωσε εντολή επαναπατρισμού. Τώρα αν εγώ ουσιαστικά πω την αλήθεια ότι ναι δε την παλεύω κλπ, λέτε να κάνει το ίδιο ή θα με περάσει από 100 κοσκινα;

Πιστεύεις ότι εάν επαναπατριστείς, θα αλλάξει κάτι;

Ashen
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Ashen »

Την ίδια απορία έχω και εγώ, τι ακριβώς νομίζεις ότι θα αλλάξει με την επιστροφή σου στην Ελλάδα;

Έτσι και αλλιώς είναι σίγουρο ότι ο προορισμός σου αν γυρίσεις θα είναι τα σύνορα, άρα θα έχεις ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Όσο για τις παρέες, όλοι το ίδιο πρόβλημα είχαμε ρε αδερφέ, το θέμα είναι ότι στον στρατό είναι από τα πιο εύκολα πράγματα το να βρεις παρέες να κάνετε χαβαλέ και να περνάτε την ώρα σας ωραία. Αρκεί βέβαια να είσαι ανοιχτός και όχι να περνάς τον χρόνο σου σε μια γωνία χωρίς να μιλάς με κανέναν.

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Επομένως όσοι πάνε κοντά στο σπίτι τουςή στο κέντρο που παρουσιάστηκαν κλπ (κατ'εξαιρεση μετάθεση) είναι μόνο με χοντρό βύσμα;
Ashen
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Ashen »

Υπάρχουν κάποια κριτήρια για να πάρεις κατ'εξαίρεση μετάθεση, συνήθως αφορούν σημαντικά προβλήματα και σίγουρα τα προβλήματα που έχεις εσύ δεν δικαιολογούν κατ εξαίρεση μετάθεση στον τόπο σου.

Αν έχεις βύσμα οκ κάντο, αν και φαντάζομαι ότι αν είχες δεν θα πήγαινες εξ αρχής ΕΛΔΥΚ άρα...

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΟΜΠΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΟΜΠΡΑ »

Ξέρουμε καμία ημερομηνία για επαναπατρισμό ΣΤ 2018;
Άβαταρ μέλους
nikos24
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από nikos24 »

Καλησπερα σε ολους

Ειμαι καινουριο μελος και σας γραφω γιατι δεν ξερω ποιον αλλον να ρωτησω.

Ειμαι 24 χρονων και αποφασισα να κανω τη στρατιωτικη θητεια μου τον νοεμβριο. Θα κοψω την αναβολη τον ιουλιο. Θελω να παω τωρα γιατι τελειωσα τη σχολη μου και σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο εξω, οποτε συμφερει να τελειωσω τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις και να βγω εξω μια και καλη.

Πιστευω στην προστασια της χωρας, του αμαχου πληθυσμου και του ειρηνικου τροπου ζωης μας και πιστευω στην προστασια αυτης της χωρας που μου εχει προσφερει τοσα πολλα.

Οταν ειχα δηλωσει που ηθελα να παω στρατο στο λυκειο ειχα δηλωσει ειδικες δυναμεις. Οταν βγηκε το χαρτι μου εγραφε οτι θα παως τη ρεντινα. Ο πατερας μου εχει υπηρετησει εκει, εχει κανει τα παντα εκτος αλεξιπτωτα. Εχω ακουσει πως οι ειδικες δυναμεις ειναι οι μονες που καταλαβαινεις λιγο στρατο και εκπαιδευεσαι, σε αντιθεση με το απλο πεζικο. Πιστευω πως θα ηθελα να το δω σαν μια δοκιμασια και παραλληλα να περασω πιο παραγωγικα τη θητεια μου εκει. Δεν εχω προβλημα με την πειθαρχια, μου αρεσουν τα οπλα, γυμναζομαι καθημερινα, ειμαι αδυνατος,67 κιλα στ 1,83 υψος. Τρεχω το ενα μιλι σε περιπου 6 λεπτα με τσαντα στην πλατη και αρβυλες. Κανω ανετα 10 ελξεις και 30 καμψεις. Μου αρεσει η γυμναστικη, η φυση και το τρεξιμο. Εχω μεγαλωσει σε αγροτικο περιβαλλον και δεν σιχαινομαι τη βρωμια.

Τωρα εχω αρχισει να σκεφτομαι και την ΕΛΔΥΚ. Εχω ακουσει οτι εχει καλη εκπαιδευση αλλα οχι σαν των καταδρομεων, οτι εχει καλα χρηματα, αδειες, συνθηκες διαβιωσης και φαγητο. Εχω δεν ειμαι απαιτητικος στις συνθηκες διαβιωσης, το μονο που με τραβαει εκει ειναι οτι αν παω θα παω για πρωτη φορα κυπρο, τα χρηματα και το φαγητο, γιατι προτιμω να τρωω υγιεινα και πιστευω πως το φαγητο ειναι σημαντικο για εναν στρατιωτη. Δεν τρωω φαστ φουντ δεν καπνιζω, δεν πινω, δεν βγαινω εξω πολυ τα βραδια. Οι αδειες θα μου χρησιμευσουν για ζητηματα του πανεπιστημιου.

Ακομη αν εχω περισσοτερο χρονο στην ελδυκ θα μελετησω μονος μου λιγο γερμανικα για να δωσω για πτυχιο.

Εχω τις εξης αποριες

Τι πιθανοτητες εχω αν δηλωσω ενα απο τα δυο στο στρατολογικο γραφειο να με παρουν σε ενα απο τα δυο σωματα; Να σημειωσω εδω οτι δεν θελω με τιποτα να παω στον απλο στρατο.

Τι πιθανοτητες εχω αν παω καταδρομεις να γινω αλεξιπτωτιστης; Οι αλεξιπτωτιστες παιρνουν μεγαλυτερο μισθο και ποσο;

Τι περιλαμβανει η εκπαιδευση των ειδικων δυναμεων και σε τι υπερεχει η υστερει της ΕΛΔΥΚ;

Διαβασα οτι στην ΕΛΔΥΚ ισχυουν 2 μισθοι αναλογα με το βαθμο.250 εναντι 300 κατι. Πως μπορει καποιος να ανεβει βαθμο; Περναει καποια ειδικη εκπαιδευση;

Ο πατερας μου εγινε δοκιμος αξιωματικος οταν πηγε. Τι καθηκοντα περιλαμβανει ο βαθμος του δοκιμου, κανει παραπανω θητεια και πανω σε τι εκπαιδευεται;

Τι ειναι οι ειδικοτητες στο στρατο και πως καποιος παιρνει μια;

Εχετε καποια αλλη συμβουλη να μου δωσετε; Δεν ξερω καθολου απο στρατο, επομενως ολα αυτα μου φαινονται λιγο μπερδεμενα, πρεπει να παρω μια αποφαση σχετικα γρηγορα για να ξερω πως να κινηθω και να καταληξω σε ενα απο αυτα τα δυο σωματα.

Ευχαριστω που το διαβασατε ολο αυτο

Άβαταρ μέλους
nikos24
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από nikos24 »

Κατι ακομα

Αν περασουν στελεχη των ειδικων δυναμεων απο το κεντροο βασικης εκπαιδευσης και δηλωσω και κοπω για καποιο λογο, μπορω να παω στην ΕΛΔΥΚ;

Ευχαριστω

Και κατι τελευταιαο, διαβασα για τη 35ΜΚ στη κυπρο. Σε αυτη πας απο ΕΛΔΥΚ και ποσος ειναι ο μισθος;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για την 35 Μοίρα Καταδρομών υπάρχει ξεχωριστό θέμα. Επειδή είναι πολλές οι σελίδες, διάβασε από τις πιο πρόσφατες και μετά.

35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Παιδιά καλησπέρα, θέλω τη συμβουλή σας, πλησιάζει η μέρα που θα μιλήσω με την ψυχολόγο της ΕΛΔΥΚ για τον πρόωρο επαναπατρισμό μου, λόγω δυσ-προσαρμοστικοτητας προτιστως &οικογενειακών ζητημάτων δευτερευόντως (είχα αναφέρει το θέμα και πριν λίγες μέρες). Έχω σκεφτεί τα πράγματα πιο καθαρά και θέλω να μείνω λόγω των οφελών που έχει η ΕΛΔΥΚ και το γεγονός πώς αν πάω Ελλάδα κατά 90% θα με πάνε κανένα Έβρο ή νησί για μήνες (μένω Αθήνα και δεν έχω βύσμα)το μόνο που φοβάμαι είναι το μετά, δηλαδή αν θα καταφέρω πράγματι να προσαρμοστώ 100% ή θα αναγκάζομαι τη μέρα να παίζω θέατρο και την νύχτα να με κατακλύζουν πάλι οι σκέψεις &οι κρίσεις άγχους. Τι θα με συμβουλεύατε, τι θα κάνατε στη θέση μου; ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Laskaris »

Νίκο καλημέρα φίλε Θα σου πω κάποια πράγματα για να σε βοηθήσω δυστυχώς λόγω χρόνου δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα τα σημεία του όντως μακροσκελούς μηνύματος.

Λοιπόν ΕΛΔΥΚ αν δηλώσεις όπως και 35ΜΚ έχεις πολλές πιθανότητες να πάς. Είναι μονάδες με υψηλή επάνδρωση και θέλουν κόσμο. Για την ΕΛΔΥΚ έχεις πιάσει το νόημα. Καλές εγκατάστάσεις, καλό φαγητό, μισθός, καλή αναλογία υπηρεσιών-εξόδων.

Η εκπαίδευση σε σχέση με τις άλλες μονάδες πεζικού είναι καλή. Θα μάθεις πέντε πραγματα και θα εξασκηθείς στην ειδικότητα σου. Εννοείται δεν έχει σχέση με εκπαίδευση μονάδας καταδρομών αλλά θα καταλάβεις λίγο στρατό. Για την 35ΜΚ θα σου πρότεινα να διαβάσεις το αντίστοιχο θεμα. Έχει πολλές πληροφορίες και έχω αναφέρει και εγώ πολλά για την εκπαίδευση.

Για διάφορους λόγους θεωρώ ότι για τον οπλίτη θητείας είναι η μακράν η καλύτερη ευκαιρία για εκπαίδευση σε όλες τις μονάδες Ε. Δ. Πρέπει να το γουστάρεις όμως γιατί το καψώνι πάει σύννεφο και γενικότερα είναι μονάδα με αρκετά αυστηρή πειθαρχία και καταδρομικό πνεύμα.

Να ξέρεις αυτά τα στοιχέία επηρρεάζουν τα πάντα από το πόσο κοιμάσαι και πόσες ποινές θα φας μέχρι το πώς βαράς υπηρεσία και πως μιλάς στους ανωτέρους σου. Αν και όπως μου περιγράφεις τον εαυτό σου δεν θα έχεις κανένα θεμα. Αν θες κάτι άλλο ειδικά για 35 στείλε πμ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης