ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Eldyk13

Δημοσίευση από Eldyk13 »

Υπηρετούν κανονικά σε κάποια μονάδα στην Ελλάδα απ' όσο ξέρω.
Fsasa

Δημοσίευση από Fsasa »

Ε. Λ. Δ. Υ. Κ έγραψε:Τι γινετε με αυτους που θελουν πολυ να πανε ελδυκ αλλα δν τους επελεξαν...
Τίποτα, η ζωή συνεχίζεται.
Papagias

Δημοσίευση από Papagias »

Γενικά στο πεζικο ΕΛΔΥΚ πόσο χωρικά είναι τα πράγματα;
ΚώσταςBM

Δημοσίευση από ΚώσταςBM »

Καλησπέρα μάγκες. Θέλω να ρωτήσω αν ισχύει πως εκείνοι σε μεταφέρουν από Ελλάδα στη Κύπρο με c-130 που κάνει (όπως λενε) δρομολόγια κάθε βδομάδα. Η αν δεν ισχύει αυτό. Να μου πουν όσοι ξέρουν και υπηρέτησαν προφανώς με πιο τρόπο μεταφέρονται συνήθως οι Ελλαδίτες στρατιώτες. (;) Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
cma/opDf
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από cma/opDf »

Και στην ΕΛΔΥΚ μια χαρά είναι τα πράγματα - σαν στρατός. Ίσος λίγο πιο "σωστός στρατός", αλλά όχι τίποτα το σπουδαίο.

Όσο αφορά τις μετακινήσεις, την πρώτη φορά, την τελευταία (επαναπατρισμός) μαζί με μια ακόμη φορά (την πρώτη) τα εισιτήρια σου τα βάζουν αυτοί. Από εκεί και πέρα τις άλλες 1,2 ή 3 (το πολύ) φορές που θα πάρεις άδεια και θα θες να έρθεις Ελλάδα,τα έξοδα είναι δικά σου.

@keyp-eldyk-11-2018 :Κανονικά,πουθενά δεν επιτρέπεται. Και εγώ ήμουν ΚΕΥΠ και σε εμάς έτυχε να σε "κυνηγάνε" στο θαλαμοφυλίκη, οπότε δε παίρναμε τίποτα μαζί μας. Στην Κύπρο είναι ίδια ακριβώς φάση, κατά πάσα πιθανότητα (επειδή είναι ένα ελάχιστο πιο αυστηροί - αν και εκεί παίζει ρόλο πάντα η θεά τύχη και σε ποιους θα πέσεις.) δεν θα επιτρέπεται. Αλλά όταν πας θα το δεις και θα πράττεις αναλόγως.:)

kostas94

Δημοσίευση από kostas94 »

Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Πεζικό - ΕΛΔΥΚ.Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ).

Ηρθε και για μένα η ώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ειναι σιγουρο οτι θα πάω ΕΛΔΥΚ ή επιλέγουν τα κλιμάκια;

papagias
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από papagias »

kostas94 έγραψε:Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Πεζικό - ΕΛΔΥΚ.Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ).

Ηρθε και για μένα η ώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ειναι σιγουρο οτι θα πάω ΕΛΔΥΚ ή επιλέγουν τα κλιμάκια;

επιλεγουν τα κλιμακια. Αν εισαι Ι1/2 και πεις οτι στο σπιτι σου ειναι ολα οκ και δεν εχεις καποιο προβλημα δεν θα εχεις κανενα θεμα.

naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από naglorious »

papagias έγραψε:
kostas94 έγραψε:Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Πεζικό - ΕΛΔΥΚ.Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ).

επιλεγουν τα κλιμακια. Αν εισαι Ι1/2 και πεις οτι στο σπιτι σου ειναι ολα οκ και δεν εχεις καποιο προβλημα δεν θα εχεις κανενα θεμα.

Να ξέρεις ότι οι επιλογές τους είναι ότι ναναι. Εμάς απτη Θήβα πολλά άτομα Ι1 με όλα καλά στο σπίτι δεν μας πήραν και πήραν πολλά άτομα που δεν ήθελαν να πάνε. Ότι και να σου πουν εκεί μέσα εσύ απλά να περιμένεις την ημέρα της ορκομωσίας για το που θα πας.
Serafeimm
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Serafeimm »

Καλημερα φόρουμ και καλή χρόνια.. Θελω να μου πείτε αν τα χρήματα που παιρνεις στην Κύπρο σου φτάνουν ώστε να ανταπεξέλθεις στην στρατιωτική σου θητεία..
TreLoKi

Δημοσίευση από TreLoKi »

Καλημέρα και καλή χρονιά και απο εμένα, ξέρει κανείς αν οι ΣΤ' ΕΣΣΟ 18 θα πάρει τις 5 μέρες άδεια πριν την Κύπρο;
Spi

Δημοσίευση από Spi »

Μου είσθε το χάρη και λέει κεεδ. Μπορώ να πάω ελδυκ
Σπυρος

Δημοσίευση από Σπυρος »

Καλησπερα ομαδα... Παρελαβα εχθες το χαρτι και εχω καταταγει Πυροβολικο στην Λημνο και παρουσιαζομαι 6 ΦεβρουαριουΜπορω απο εκει να δηλωσω για Κυπρο;

Επισης εσεις τι θα μου προτεινατε να κανω;

Μενω Αθηνα

Ευχαριστω εκ των προτερων

Στέλιος

Δημοσίευση από Στέλιος »

Καλησπέρα και από εμένα,

Ναι εννοείται. Κάποια στιγμή στο στρατόπεδο θα έρθει το κλιμάκιο-επιτροπή της ΕΛΔΥΚ. Εκεί θα σε ρωτήσουν διαφορες ερωτήσεις σχετικά με το σπίτι σου, αν είναι χωρισμένοι οι γονείς σου, αν σε απασχολεί κάτι. Επειτα επί τόπου θα σου πουν αν πέρασες την πρώτη φάση. Στην ορκωμοσία, δηλαδή 3 εβδομάδες μετά την κατάταξη σου, θα σου πουν αν σε στέλνουν Κύπρο και σε ποια μονάδα θα βρίσκεσαι μέχρι να σε πετάξουν εκεί.

Καλή θητεία!

Ηλίας

Δημοσίευση από Ηλίας »

Παιδιά μπορείτε να με πείτε αν φεύγουν πλέον άτομα για Κύπρο ; Είναι να φύγω αύριο και δεν μου λένε το που. Σίγουρα δεν θέλω στην Κύπρο , τους είχα πει όχι αλλά το χαρτί γράφει ότι θα πάω.
Βαγγελης95

Δημοσίευση από Βαγγελης95 »

Αν το γράφει τότε θα πας σιγουρα... Από εκεί και πέρα αν δεν θες να μείνεις θα πας να μιλήσεις στον διοικητή σου και να του το πεις... Κανείς δεν κάθετε με το ζόρι εκεί!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης