ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
DIMITRHS98
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DIMITRHS98 »

Καλησπερα ορκιστηκα στις 5-1-2018 στη Λαμια και θα παω Κυπρο. Εχω αδεια μεχρι 22-11-2018 και μετα παρουσιαζομαι θηβα. Ξερει καποιος να μου πει σε ποσες μερες θα φυγουμε για Κυπρο;

Ευχαριστω
ArisKal
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ArisKal »

Καλησπερα και απο εμενα παιδια παρουστηκα ΚΕΠΒ θηβας και ορκηστηκα 5-10-18 με εχουν καταταξει τεθωρακισμενα ξερει κανεις τι καταταση επικρατει στην ΕΛΔΥΚ για τα τεθωρακισμενα εχω ακουσει οτι ειναι αγγουρι λιγο αν και το εχω παρει ζεστα και θελω να μεινω τεθωρακισμενα

Και κατι αλλο τι ωρα πρεπει να ειμαστε στις 22-10-18 μεσα στο στατοπεδο

Ευχαριστω εκ των προτερων

kostas94

Δημοσίευση από kostas94 »

Καλησπέρα. Σε λίγο καιρο θα κόψω την αναβολή που ειχα λογω σπουδων και σκεφτομαι πολυ σοβαρα για ελδυκ. Οταν δηλωνεις ελδυκ πηγαίνεις στα τρία στρατόπεδα (1ο,2ο, και συνταγμα) ή υπαρχει η πιθανοτητα να σε στείλουν 35 μκ ή στην 3/1 ΔΕΜ; Ευχαριστω.
Ραφαήλ

Δημοσίευση από Ραφαήλ »

Για 3/1 ΔΕΜ δεν γνωρίζω Ωστοσο για να παρεις μετάθεση στην 35ΜΚ Θα πρέπει να περάσεις την επιτροπή των ειδικών δυνάμεων πρώτα , μετά εκπαίδευση στο Μεγάλο Πεύκο και ύστερα θα δηλώσεις ότι επιθυμείς μετάθεση για Κύπρο όπου θα σε στείλουν στο ΚΕΠΒ Θήβας όπου είναι το κέντρο Ελδυκαριων και θα είσαι φιλοξενούμενος μέχρι να ξεκινήσουν οι μεταθεσεις για το Νησί.

kostas94

Ραφαήλ έγραψε:Για 3/1 ΔΕΜ δεν γνωρίζω Ωστοσο για να παρεις μετάθεση στην 35ΜΚ Θα πρέπει να περάσεις την επιτροπή των ειδικών δυνάμεων πρώτα, μετά εκπαίδευση στο Μεγάλο Πεύκο και ύστερα θα δηλώσεις ότι επιθυμείς μετάθεση για Κύπρο όπου θα σε στείλουν στο ΚΕΠΒ Θήβας όπου είναι το κέντρο Ελδυκαριων και θα είσαι φιλοξενούμενος μέχρι να ξεκινήσουν οι μεταθεσεις για το Νησί.

Οποτε οποιος ειναι απο στρατο ξηράς δεν παει 35ΜΚ. Ευχαριστω. Αν καποιος αλλος γνωριζει για 3/1 ΔΕΜ.
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Αν εισαι τεθωρακισμενα η πυροβολικο και δηλωσειις ελδυκ το πιθανοτερο ειναι οτι θα πας 3/1. Οι πεζικαριοι πανε στα 3 στρατοπεδα του συνταγματος, καθως εξ ορισμου η ελδυκ ειναι ενα συνταγμα πεζικου. Αν και μπορουν πεζικαριοι να τοποθετηθουν και στην 3/1, αλλα δεν ειναι πολοι. Οι στρατιωτες απο τα υπολοιπα σωματα (υγειονομικο, μηχανικο κλπ) διασκορπιζονται σε ολα τα στρατοπεδα πανω κατω, αν και εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι πανε στο πεζικο. Ειδικες δυναμεις μπορεις να πας απο οποιοδηποτε σωμα, αρκει να δηλωσεις ειδικες δυναμεις + ελδυκ.
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλησπέρα και από εμένα συνάλδευφοι.Η καταταξη μου όταν παρουσιάστηκα ήταν Στράτος Ξηράς , Ειδικές δυνάμεις - ελδυκ , ΥΕΑ

Οταν παρουσιαστηκα στο ΚΕΠΒ Θήβας με ρώτησαν αν θέλω να υπηρετήσω στις Ε. Δ και στην ελδυκ, αρνήθηκα και για τα δύο. Τελικά με επέλεξαν για Κύπρο και η ταυτότητα γράφει (ΣΤΡ ΚΔ) . Το ερώτημα μου ειναι ότι δεν πέρασα το κλιμάκιο των Ε. Δ δεν πήγα να κάνω τα αθληματα και αρνήθηκα να καταφαχθω σε αυτό το σώμα , υπάρχει πιθανοτητα να πάρω μετάθεση για 35ΜΚ και όχι για 1ο/2ο τάγμα πεζικού η Σύνταγμα ; Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

Στρατιώτης

Δημοσίευση από Στρατιώτης »

Καλησπέρα και από εμένα. Εγω δήλωσα ειδικές δυνάμεις και συγκεκριμένα σαν προτίμηση 35 μκ. Ορκίστηκα στις 5 και μου έδωσαν φύλλο πορείας για να παρουσιαστώ Μυτιλήνη αμφίβια στις 15. Τελικά με πήραν τηλέφωνο και μου άλλαξαν το φύλλο πορείας για Θήβα στις 22 και από εκεί Κύπρο αλλα το χαρτί μου γράφει ελδυκ. Η ερώτηση μου είναι αν εξακολουθώ να είμαι για ειδικές δυνάμεις που δήλωσα και πέρασα τις δοκιμασίες ή αν υπάρχει περίπτωση να με χώσουν πουθενά άλλου. Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι πάνω στο θέμα μου θα το εκτιμούσα.
kostas94

Αλλη μια ερώτηση και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Αν θα πας Τεθωρακισμένα ή Πυροβολικό το μαθαίνεις πριν δηλώσεις ΕΛΔΥΚ; Ευχαριστω.
Στράτος

Δημοσίευση από Στράτος »

Καλησπέρα παιδια.Μια ερωτηση τις ειδηκοτητες θα τις μάθουμε στην Κύπρο η στην Θήβα. Δεύτερον αν οι μάγειρες πάνε πρώτα από Γύθειο και ύστερα Κύπρο η δεν κάνουν κάποια εκπαίδευση πλέον

Giannis kop

Δημοσίευση από Giannis kop »

Ξέρει κανένας εάν ο καινούργιος διοικητής δίνει φοιτητικές αδειες έχω δύο μαθήματα στο ΤΕΙ και είχα δηλώσει ελδυκ!
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Ρε παιδιά ξέρει κανείς πότε μπαίνει η στ εσσο 2018 έχω δηλώσει για Κύπρο... βγήκαν αεροπορία και ναυτικό και σε μας τίποτα θα μπούμε σίγουρα με αυτήν την εσσο ;
KOTTAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KOTTAS »

Το ΦΕΚ για την κατάταξη έχει βγεί φίλε, είναι 12-16 για στρατό ξηράς. Απλά επειδή δεν έχουν βγει ακόμη οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες, γιαυτό δεν ανακοινώνεται στην στρατολογία. Λογικά μέσα στην βδομάδα θα έχουν βγεί.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Πότε θα μπούμε ρε παιδιά έλεος πια πρέπει να ενημερώσουμε στη. Δουλειά μας τι θα γίνει ποια... Γνωρίζει κανείς;
Γιώργος Παπανδρέου

Δημοσίευση από Γιώργος Παπανδρέου »

Καλημέρα 12/11 μπαίνω Θήβa προβολικό θα ήθελα να ρωτήσω το έξεις γνωρίζει κανείς άμα μπορώ να μην πάω Κύπρο για προσωπικους λόγους γίνεται να το αλλάξω;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης