ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nilnik
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Nilnik »

giannismar έγραψε:Λογικα θα οταν πας εχει θα μπορεις να δηλωσεις οτι δεν επιθυμεις να υπηρετησεις στην ελδυκ. Να ξερεις ομως οτι απαξ και εχεις επιλεγει κατα 80%-90% θα πας. Δεν το ειχες δηλωσει αλλα εκει σε χρειαζεται ο στρατος. Παντως οταν παρεις τις επιπλεον αδειες και τα λεφτα δε νομιζω να σε χαλασει.

Επισης παιδες για τις φοιτητικες, αν ειστε τυχεροι τωρα μπορει η διοικηση να ειναι πιο χαλαρη και να δινει αδειες. Αν ομως σας πουν ''εγω τι φταιω που εσυ χρωστας μαθηματα και δεν τα περναγες στην ωρα τους'' μην εκπλαγειτε, και μην περιμενετε απαραιτητα οτι θα ανοιξετε διαλογο με το διοικητη σας. Καλα για διαβασμα δε το συζητω οτι δε θα εχετε χρονο, και οταν ειστε εξοδουχοι δε θα εχετε ενεργεια απο την αυπνια και την κουραση.

Στο 1ο τάγμα δεν έδιναν φοιτητικές σε κανέναν απολύτως. Αλλά δίνανε τιμητικές, εξαρτάται και από τον λόχο όμως.

Για διάβασμα εγώ έβγαλα το 80% της διπλωματικής του μεταπτυχικού μου πηγαινοτας στην βιβλιοθηκη με το λαπτοπάκι μου και τα βιβλία μου.

Nilnik
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nilnik »

asteris_ έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,

Έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με την 8μηνη μειωμένη θητεία:

1. Υφίσταται κανονικά και στην Κύπρο ή υπάρχει διαφοροποίηση; Γνωρίζω πως το ερώτημα έχει απαντηθεί, ωστόσο στο army.gr η πλήρης θητεία δηλώνεται ως προϋπόθεση, έχει αλλάξει κάτι;

https://katataxi.army.gr/el/content/eldyk

2. Εξακολουθεί να υπάρχει το δικαίωμα της μετάθεσης όπως και στην υπόλοιπη χώρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

και 6μηνος μπορείς να πας φίλε μου. Επειδή τα χαρτια μπορείς να τα κάνεις πολύ αργοτερα, αν τα κάνεις 3 μηνες μετά, και 6μηνος να είσαι σε κρατανε. Μεταθεση τελευταίο μήνα εκεί που δηλώσεις.

Nilnik
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nilnik »

Dznsb έγραψε:Καλησπέρα, στα στοιχεία που βγήκαν σχετικά με την κατανομή μου γράφει ότι έχω κατανεμηθει Στρατος ξηράς μηχανικό-ελδυκ, ενώ στην ηλεκτρονική δήλωση δεν είχα δηλώσει για κυπρο, ξέρει κανείς τι ισχύει ακριβώς;Παρουσιάζμαι κεπβ Θήβας

ΑΝ δεν θέλεις να πας δεν πας. Απλά θα πρέπει να τους δώσεις να καταλάβουν ότι θα δημιουργήσεις τεραστιο πρόβλημα διότι δεν θέλεις να πας καθολου. Αν τωρα το παίξεις δεν θέλω να πάω αλλά και να πηγαινα δνε με πειράζει εννοείται ότι πας απευθείας.

giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Στο 1ο τάγμα δεν έδιναν φοιτητικές σε κανέναν απολύτως. Αλλά δίνανε τιμητικές, εξαρτάται και από τον λόχο όμως.

Για διάβασμα εγώ έβγαλα το 80% της διπλωματικής του μεταπτυχικού μου πηγαινοτας στην βιβλιοθηκη με το λαπτοπάκι μου και τα βιβλία μου.

Πραγματι το πρωτο ταγμα εχει βιβλιοθηκη, όμως το προγραμμα στην ελδυκ είναι πιεστικό, και επειδη δεν μπορουν ολοι να κανουν νοητικη εργασια με 3-4 ωρες υπνο καλο ειναι να μην πονταρει καποιος στο φανταριλήκι για να βγαλει τα μαθηματα του. Τωρα τα αλλα, περιλαμβανομένου του λαπτοπακίου, είναι θεμα διοίκησης η οποια αλλαζει καθε 2 χρονια.

Άβαταρ μέλους
Command3RGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Command3RGR »

Μακάρι δηλαδή να γίνει το θαύμα και να δούμε για Αυλώνα και ΕΛΔΥΚ τον Νοέμβριο στο χαρτί ε;
Γιατί ντάξει και να κάθεσαι όλη μέρα στο Πετροχώρι Ξάνθης (Εκεί λογικά θα παρουσιαζόμουν) και μετά μετάθεση κάπου κοντά στο σπίτι δεν λέει τζάμπα 9 μήνες.
Να μάθεις τουλάχιστον και τίποτα.
Nilnik
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nilnik »

giannismar έγραψε:

Πραγματι το πρωτο ταγμα εχει βιβλιοθηκη, όμως το προγραμμα στην ελδυκ είναι πιεστικό, και επειδη δεν μπορουν ολοι να κανουν νοητικη εργασια με 3-4 ωρες υπνο καλο ειναι να μην πονταρει καποιος στο φανταριλήκι για να βγαλει τα μαθηματα του. Τωρα τα αλλα, περιλαμβανομένου του λαπτοπακίου, είναι θεμα διοίκησης η οποια αλλαζει καθε 2 χρονια.

Εννοείται πως έτσι είναι απλά δεν χρειάζεται να τα δραματοποιούμε. Όλα έχουν να κάνουν με την ΕΣΣΟ και την διοίκηση. Εμείς σκέψου συνολικά σε όλη την θητεία μας 30-40 μέρες κοιμόμασταν 4-5 ώρες το κάθε 24-ωρο και όλες τις υπόλοιπες μέρες ειδικά όταν βάλαμε σειρά κοιμόμασταν μια χαρά κανονικά 8 ωρα κια μετά το τέλος του προγράμματος της ημέρας άλλες 2-3 ωρίτσες αν δεν βγαίναμε.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Χαίρετε μάγκες! Γνωρίζετε αν ο μισθός για τα τέκνα πολυτέκνων ειναι μεγαλύτερος από τα 270 ευρώ στην ΕΛΔΥΚ;
Nilnik
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nilnik »

Οχι φίλε,270 ειναι
Άβαταρ μέλους
Κωστης15
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Κωστης15 »

Καλησπερα σε ολους ! Παρουσιαζομαι 18/9 στη Κω και επειδη δεν δηλωσα ελδυκ απο πριν σκεφτομαι τωρα που θα μπω να δηλωσω. Υπαρχει περιπτωση να με δεχτουν για Ελδυκ 'η λογο του οτι ειναι ηδη χωρισμενοι θα εχουν συμπληρωσει τα ατομα; Ευχαριστω εκ τον προτερων
anstis

Δημοσίευση από anstis »

Επαναπατριστηκα πριν 4 μερες 2018 Α ΕΣΣΟ σειρα 354, υπηρετησα στο 2ο ΜΚ/ΤΠ οπου μεχρι την αλλαγη διοικησης της μοναδας (διοτι μας επιασε ΚΑΙ αλλαγη διοικησης της ΕΛΔΥΚ γενικοτερα) πριν 2 μηνες περιπου ηταν ΛΕΛΑ, αν και με τον καινουριο διοικητη ναι μεν εχει γινει πανω κατω πιο πειθαρχημενο το ταγμα αλλα και πιο μαχιμο, βολες καθε τεταρτη, γυμναστικη το πρωι, και γενικοτερα σωστη εκπαιδευση, απο υπηρεσιες εμενα τουλαχιστον δε με ειχε παει ποτε χειροτερα απο 1-1, ΜΟΝΟ σε περιπτωση "εμπλοκης" ειχα βαρεσει 3-1 μαξ, εγω προσωπικα περασα πολυ καλα στο ταγμα το συγκεκριμενο διοτι ηταν και πολλα τα ατομα απ τη σειρα μου, τωρα εδω ΣΣΕ πηζουμε στην αγγαρεια ως τις 15 οκτωβρηΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Command3RGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Command3RGR »

Άρα να ξεκινήσουμε γυμναστικούλα μη πάμε αγύμναστοι και πλαδαροί τον Νοέμβρη εε;

*Απάντηση στο παλικάρι από πάνω που επαναπατρίστηκε

Καλός πολίτης φίλε

Notis

Δημοσίευση από Notis »

Πώς είναι τα πράγματα τώρα με τον νέο Σχης;
Άβαταρ μέλους
anestis98
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από anestis98 »

Ευχαριστω φιλε, καλα μη φανταστεις απιστευτα πραματα νταξ, εδω ειχαμε χρονιους καπνιστες και τρεχανε και παραπανω απο εμας Εικόνα
Άβαταρ μέλους
anestis98
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από anestis98 »

Με τον καινουριο Συνταγματαρχη σιγουρα πιο τεντα ολα απο πριν αν και δν επηρεασε το 2ο ΜΚ και πολυ μονο στις σκοπιες εκτος της πυλης κερασε να φορανε ολοι ΚΑΙ δευτερο παγουρι και Μ71 ολα τα αλλα ηταν και ειναι οπως τα αφησε ο προηγουμενος. Το θεμα ειναι τι αλλες αλλαγες θα εχει ο καινουριος διοικητης της μοναδος.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες