ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Παιδιά, από όσο έμαθα είναι πολύ δύσκολο να πας ΕΛΔΥΚ αν δεν το το λέει στο φύλλο πορείας.
Μου είπαν ότι με το νέο σύστημα, έτσι και αλλιώς όλοι πάνε παραμεθόριο, οπότε για να εξοικονομήσει χρήματα το υπουργείο, όπου σε στέλνουν, εκεί μένεις. Από όσο μου είπαν, εξαίρεση αποτελούν οι ειδικές δυνάμεις και η προεδρική φρουρά.
Ελπίζω να με διαψεύσει κάποιος.
EDIT: Μίλησα με το Γραφείο Στήριξης Οπλιτών. Λένε ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο για υποβολή αίτησης. Θα περάσω αύριο από την στρατολογία. Ενημερώνω εδώ για οτιδήποτε νεότερο.
EDIT2: Μου είπαν ότι τα κλιμάκια περνάνε κανονικά τελικά. Καλή τύχη σε όλους!
Μου είπαν ότι με το νέο σύστημα, έτσι και αλλιώς όλοι πάνε παραμεθόριο, οπότε για να εξοικονομήσει χρήματα το υπουργείο, όπου σε στέλνουν, εκεί μένεις. Από όσο μου είπαν, εξαίρεση αποτελούν οι ειδικές δυνάμεις και η προεδρική φρουρά.
Ελπίζω να με διαψεύσει κάποιος.
EDIT: Μίλησα με το Γραφείο Στήριξης Οπλιτών. Λένε ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο για υποβολή αίτησης. Θα περάσω αύριο από την στρατολογία. Ενημερώνω εδώ για οτιδήποτε νεότερο.
EDIT2: Μου είπαν ότι τα κλιμάκια περνάνε κανονικά τελικά. Καλή τύχη σε όλους!
Κάποιος που έχει παρουσιαστεί Θήβα τι παίζει με τα κινητά; Ξέρω ότι τυπικά απαγορεύεται αλλά σε ελέγχουν ενδελεχώς ή απλά σε ρωτάνε ;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 14
Γνωρίζει κάποιος στη Θήβα τι παίζει με τα κινητά; Ξέρω ότι τυπικά δεν επιτρέπονται αλλά είναι αυστηρά και σε ελέγχουν ή δεν ψάχνουν καν;
Έχει πάει κανείς ειδικές δυνάμεις (35 ΜΚ) στην Κύπρο ώστε να μας πει την εμπειρία του ;
Με τις άδειες σε αυτούς τι γίνεται ; Έχουν ;
Ευχαριστώ.
Με τις άδειες σε αυτούς τι γίνεται ; Έχουν ;
Ευχαριστώ.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Ρε παιδια στελνει κλιμακια η ελδυκ στην θηβα και το πβ; Διοτι εμενα το χαρτι μου ελεγε οτι με στελνουν στην Θηβα για το ΠΒ και Ελεγε το χαρτι οτι αν γινω δεκτος απο κλιμακιο της ΕΛΔΥΚ αλλιως θα με στειλουν αλλου αυτο ισχυει; Στελνει κλιμακια η ΕΛΔΥΚ;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 14
vardtrooper έγραψε:Ρε παιδια στελνει κλιμακια η ελδυκ στην θηβα και το πβ; Διοτι εμενα το χαρτι μου ελεγε οτι με στελνουν στην Θηβα για το ΠΒ και Ελεγε το χαρτι οτι αν γινω δεκτος απο κλιμακιο της ΕΛΔΥΚ αλλιως θα με στειλουν αλλου αυτο ισχυει; Στελνει κλιμακια η ΕΛΔΥΚ;
Για να το γράφει στο χαρτί έτσι είναι φίλε μου
Καλησπέρα παιδιά έκοψα αναβολή και αναμένω Νοέμβριο να παρουσιαστώ.
Είχα δηλώσει για ΕΛ. ΔΥ. Κ. Πέρσι που ήθελα να πάω τον Ιανουάριο αλλά λόγω απροόπτου πήρα αναβολή και τώρα θα πάω κανονικά.
Γνωρίζουμε αν παίρνουν από την σειρά μου; ΣΤ'ΕΣΣΟ 2020
Είχα δηλώσει για ΕΛ. ΔΥ. Κ. Πέρσι που ήθελα να πάω τον Ιανουάριο αλλά λόγω απροόπτου πήρα αναβολή και τώρα θα πάω κανονικά.
Γνωρίζουμε αν παίρνουν από την σειρά μου; ΣΤ'ΕΣΣΟ 2020
Καλησπερα, θέλω να δηλώσω ΕΛΔΥΚ αλλά όλοι μου λένε να μην το κάνω λόγω της κατάστασης με την Τουρκία κλπ, μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μου πει μια γνώμη σχετικά με το αν αξίζει να πάω Νοέμβριο στην Κύπρο;
Βασίλη, αξίζει να υπηρετήσεις στην Κύπρο 100%. Το γιατί θα το διαπιστώσεις όταν με το καλό μετατεθείς στο νησί.
Αν θες διάβασε σχετικά πρόσφατα (ή και παλαιότερα) μηνύματα για τις συνθήκες εκεί. Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει ακόμη και σήμερα.
Αν θες διάβασε σχετικά πρόσφατα (ή και παλαιότερα) μηνύματα για τις συνθήκες εκεί. Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει ακόμη και σήμερα.
Καλημέρα φίλε ξέρεις αν παίρνουν από την σειρά του Νοεμβρίου;
Είχα δηλώσει τον χειμώνα που ήταν να πάω αλλά άλλαξαν κάποια πράγματα και πήρα αναβολή μέχρι τον Αύγουστο που την έκοψα για να μπω Νοέμβρη
Είχα δηλώσει τον χειμώνα που ήταν να πάω αλλά άλλαξαν κάποια πράγματα και πήρα αναβολή μέχρι τον Αύγουστο που την έκοψα για να μπω Νοέμβρη
Παίρνουν άτομα κανονικά από όλες τις ΕΣΣΟ.
Παιδιά θα χαρώ και εγώ να πω την ιστορία μου για αυτούς που προσπαθούν να μάθουν περισσότερα πράγματα.
Μπήκα στρατό Σεπτέμβρη 17. Αυλώνα μας έστειλαν τέλη Οκτώβρη.31 Οκτώβρη βράδυ ήμουν 1ο τάγμα στον Άγιο Ιωάννη.
Η εμπειρία εξαρτάται σε παρά πολύ μεγάλο βαθμό από το ποσά άτομα είναι η σειρά σου, καθώς και η επόμενη. Εμείς σαν Ε ήμασταν στον λόχο μου 36 άτομα. Η Δ ήταν 23 και η Γ 6. Οπότε όπως καταλαβαίνετε όσο και αν ισχύει το παλιός νέος όταν υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά υπερισχύει το δίκαιο της πλειοψηφίας. Σε γενικές γραμμές μας πήγαινε 1-1. Στην εμπλοκή των Χριστουγέννων δηλαδή σε περίοδο εορτών όταν έφυγε το μισό στρατόπεδο μας πήγε 12-1. Μόνο τότε και το Πάσχα είδαμε εμπλοκή αλλά τότε δεν μας άγγιξε γιατί ήμασταν σειρά επαναπατρισμού.
Από την άλλη η Γ ΕΣΣΟ γαμ****κε γιατί ήταν 6 άτομα και έπρεπε να κάνουν υπηρεσίες για 16. Όποτε αυτοί μέχρι να μπει η επόμενη σειρά επι δυο μήνες τον τρώγανε.
Από άποψη στελεχών, τα καλύτερα. Επαγγελματίες και σωστοί. Όταν χρειάζεται έχει πολλή καβλαντα ειδικά όταν παλιώνεις και σε ξέρουν καλύτερα. Παίρνουν τον ρόλο του στοργικού αυστηρού πατέρα. Φυσικά πάντα πρέπει να θυμάσαι πως αυτή είναι η δουλειά τους. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος θυμάμαι μια μέρα που συζητήσουμε μου λέει: «Ξέρεις γιατί θα πάει ενας στρατιωτης στον πόλεμο να πεθάνει; » Και άρχισα να του λέω διάφορες μπούρδες περί ελευθερίας και δημοκρατίας και αυτός μου λέει « όχι, θα πεθάνει για τον αδελφό στρατιώτη που στα χαρακώματα είναι πιο μπροστά από αυτόν». Πριν μπω στρατό θα έλεγα τι μπούρδες λέει τώρα αλλά εκείνη την στιγμή με πείραξε πολύ γιατί όταν το είπε αυτό καταλάβαινα πως είναι αλήθεια. Ένιωσα για πρώτη φορά στην ζωή μου πως το ύψιστο έχει να κάνει με το να θυσιάζεις την ζωή σου για κάποιον.
Τι άλλο να σας πω, από εκπαίδευση την χάρηκα η αλήθεια είναι έριξα 9 φορές με το G3 και 3 φορές με όλμο και μια με 50αρι. Τα σκινακια που κάναμε δηλαδή η κατασκήνωση για 4 μέρες σε εξωτερικό χώρο δεν ήταν κάτι τρομακτικό, στην Σαμοθράκη που είχα πάει και έπρεπε να μαγειρεύω κάθε μέρα το φαΐ μου ήταν πιο δύσκολο. Έδω μας το έφερναν έτοιμο :)
Γενικά αν έχεις στο μυαλό σου πως έχεις τα ίδια δικαιώματα με το όταν είσαι πολίτης θα δυσκολευτείς. Εγώ μπήκα με πλήρη επίγνωση του ότι δεν είμαι πολίτης πια για αυτό και δεν είχα ιδιαίτερο θέμα με επιπλήξεις διότι καταλάβαινα ότι είχαν ως στόχο την πειθαρχία και την συμμόρφωση. Δεν γίνετα (... συνεχίζεται ...)
θεΔεν γίνεται αλλιώς να ηγηθείς ενός λόχου 100 ατόμων να βγάλουν είς πέρας αποστολές που αν γίνει καμία μ***κια κοστίζει ζωές. Γενικά αν είσαι στην ζωή κάποιος που εκμεταλλεύονται οι άλλοι θα είσαι στην ίδια θέση και στο τάγμα, αν δεν κανείς τίποτα για να αλλάξει. Αν από την άλλη είσαι μάγκας και σωστός θα είσαι και μέσα έτσι. Αν είσαι υποκριτής αυτό θα φανεί επι 10 και θα τον τρως συνέχεια. Ολα μεγεθύνονται και κανένας δεν είναι ηλίθιος η χαζός. Όποτε αν κάποιος θα πάει να κάνει τον έξυπνο εκεί καλύτερα να το ξανασκεφτεί γιατί πιθανότατα δεν θα περάσει πολύ καλά. Αν είσαι κουλ, ξέρεις που είσαι, τι κανείς τι πρέπει να κανείς και βάζεις όρια εκεί που χρειάζεται θα περάσεις πένα. Από τα πρακτικά, τα λεφτά σου φτάνουν και σου περισσεύουν. Εγώ γύρισα με 500 ευρώ και έβγαινα συνήθως 3 φορές την εβδομάδα για καφέ και φαΐ γύρο όχι εστιατόριο ταβέρνα φυσικά. Θυμάμαι όταν φτάσαμε και έπρεπε να αγοράσουμε κάτι πράγματα που μας είπαν, μας πλήρωσαν μια εβδομάδα νωρίτερα για να έχουμε λεφτά. Τέτοια προσοχή και κατανόηση ούτε στο σχολείο. Αυτά από μένα. Και κάτι τελευταίο. Πριν μπω στρατό ήμουν τελείως αντιθέτως με όλα. Τώρα που θυμάμαι την ΕΛΔΥΚ κάθε φορά βουρκώνω λιγάκι όχι γιατί έχω κάποια εμμονή με τον στρατό η οτιδήποτε, αλλά γιατί θυμάμαι ότι ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που κατάλαβα πως ναι, η ύψιστη τιμή είναι να πεθάνεις για τον αδελφό σου. Γιατί αν κάποιος επιτεθεί στην χώρα δεν είναι η γη που θα πονέσει, αλλά θα πονέσει η μαμά και η αδελφή του Γιώργου του Νίκου του Κώστα από τον Έβρο την Χίο και το Καστελλόριζο. Και ποιοι είναι αυτοί; Είναι τα αδέλφια μου.
Καλησπερα παρουσιαζομαι Θηβα και εχω κατανεμηθει σε Στρατο Ξηρας, Εφοδιασμου Μεταφορων - ΕΛΔΥΚ. Ξερετε αν απο Θηβα περναει καποια επιτροπη για Ειδικες Δυναμεις εδω στην Ελλαδα ή αναγκαστικα μετα την εκπαιδευση σου πηγαινεις Κυπρο για να εισαι Ειδικες Δυναμεις εκει;
- Georkons11
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Κ εγώ Θήβα μπαίνω από που είσαι 17 μπαίνω εγώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες