ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
M.
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από M. »

dimitris92 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Ειμαι υπόχρεος κατάταξης με την 2018 Ε εσσο. Παρουσιάζομαι στη Κω στο 282 μ/κ ΤΠ και το ίδιο στρατόπεδο είναι και η μονάδα τοποθέτησης μου απότι είδα ηλεκτρονικά. Από την στιγμή που έχει οριστεί ήδη αυτο, μπορεί να αλλάξει και να με στείλουν Ελδυκ εάν το δηλώσω στην κατάταξη. Και άλλη μια ερώτηση, εάν τελικά με στείλουν Κύπρο, θα παραμείνω στο πεζικό η μπορεί να αλλάξει το σώμα;

Και εγώ τα ίδια αναρωτιέμαι. Από όσο είδα σε παλιότερα post του thread υπάρχει σαν επιλογή και με λίγο τύχη μπορεί να σε στείλουν. Ωστόσο, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μιας και πλέον περνάμε από ΣΥΠΟ και όχι ΚΕΝ.
Marios

Δημοσίευση από Marios »

Καλημέρα παιδιά και από εμένα. Εγώ παρουσιάζομαι Λαμία (ΚΕΥΠ) με την Ε' ΕΣΣΟ και έχω ένδειξη ''Στρατό Ξηράς, Πεζικό - ΕΛΔΥΚ''. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η επιλογή των ατόμων που θα πάνε Κύπρο μέσα στο ΣΥΠΟ και τι πιθανότητες έχω να πάω, μιας και θα ήθελα πολύ να υπηρετήσω Κύπρο. Σας ευχαριστώ..
Katsidaki

Δημοσίευση από Katsidaki »

Από οπουδήποτε παρουσιαστειτε μπορείτε να έρθετε ΕΛΔΥΚ αρκεί να το δηλώσετε και να επιλέγειτε.

Αν σε έχουν επιλέξει για Κύπρο δεν έρχεσαι εφόσων υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος. Πχ πολυτεκνεια, χωρισμένοι γονείς, αναπηρία σε γονεα κλπ.

Όσο για τα τεθωρακισμένα στη Κύπρο μιας και υπηρετώ τώρα είναι ανάλογα τη μονάδα. Και οι έξοδοι καθορίζονται πάντα από την επάνδρωση και τη περίοδο.

Isidoros

Δημοσίευση από Isidoros »

Ξέρουμε σίγουρα αν η 355 επιστρέφει μέσα Σεπτεμβρίου;
M.
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από M. »

Γνωρίζεις μήπως βάσει ποιών παραγόντων επιλέγουν κόσμο;

Από όσο έχω ακούσει απο τρίτους, δύσκολα θα πάρουν κάποιον εκτός και αν είναι Ι3 και άνω ή αν είναι μόνιμος κάτοικος σε περιοχή της παραμεθόριου.
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Isidoros έγραψε:Ξέρουμε σίγουρα αν η 355 επιστρέφει μέσα Σεπτεμβρίου;

Οι 9 μηνοι της 355 επαναπατριζονται Νοεμβριο

Έκτος αν ήθελες να γράψεις για την 354 που όντως επαναπατριζεται τον Σεπτέμβριο

giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

M. έγραψε:Γνωρίζεις μήπως βάσει ποιών παραγόντων επιλέγουν κόσμο;

Από όσο έχω ακούσει απο τρίτους, δύσκολα θα πάρουν κάποιον εκτός και αν είναι Ι3 και άνω ή αν είναι μόνιμος κάτοικος σε περιοχή της παραμεθόριου.

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=7641

Επισης να πουμε οτι επειδη υπαρχουν κατι ανουσια γραφειοκρατικα ζητηματα του στρατου, μπορει να δηλωσεις προτιμηση, να πληρεις Τα κριτηρια και να μην σε παρουν και ταυτοχρονα να στειλουν αλλα ατομα που δε θελουν. Παντως αν δηλωσεις οτι θες να πας εχεις καλες πιθανοτητες να σε παρουν.

giorgos9222
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giorgos9222 »

Ισχύει ακόμα η προϋπόθεση της ηλικίας; Αυτοί που είναι άνω των 25 δεν μπορούν να πάνε Κύπρο έτσι;
M.
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από M. »

giannismar έγραψε:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=7641

Επισης να πουμε οτι επειδη υπαρχουν κατι ανουσια γραφειοκρατικα ζητηματα του στρατου, μπορει να δηλωσεις προτιμηση, να πληρεις Τα κριτηρια και να μην σε παρουν και ταυτοχρονα να στειλουν αλλα ατομα που δε θελουν. Παντως αν δηλωσεις οτι θες να πας εχεις καλες πιθανοτητες να σε παρουν.

Έχω δηλώσει ηλεκτρονικά, καρδιολογικά και προβλήματα όρασης. Φαντάζομαι αν δεν προσκομίσω βεβαιώσεις δεν θα τα λάβουν υπόψιν έτσι;

Γνωρίζω ότι βασικό κριτήριο είναι η σωματική ικανότητα. Για του λόγου το αληθές, βάσει του πίνακα ( a107.qxd - si.pdf ) λογικά έβγαινα έτσι και αλλιώς Ι2 οπότε δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.

Αυτό το οποίο με βάζει σε σκέψεις είναι ότι έχω κληθεί να παρουσιαστώ στην Χίο, πιθανότατα επειδή δεν δήλωσα ΕΛΔΥΚ ηλεκτρονικά. Από όσο ξέρω όσοι πάνε ΕΛΔΥΚ παρουσιάζονται πρώτα Θήβα/Αυλώνα. Πιστεύεις θα έχω πρόβλημα με αυτό;
giannismar
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Οταν παρουσιαστεις θα περασεις απο γιατρους και θα καθοριστει εκει τι Ι εισαι πιστευω. Εμεις ειχαμε ενα παιδι με προβλημα στη μεση, Ι4 κανονικα, τους ειπε οτι θελει να παει ελδυκ και τον εβαλαν Ι2. Τωρα για το αλλο δεν το γνωριζω. Καποιος εγραψε πιο πριν οτι μπορεις να το δηλωσεις εκει και να πας.
M.
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από M. »

Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
georg_lam
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από georg_lam »

giorgos9222 έγραψε:Ισχύει ακόμα η προϋπόθεση της ηλικίας; Αυτοί που είναι άνω των 25 δεν μπορούν να πάνε Κύπρο έτσι;

Αδερφέ μάλλον δεν ισχύει 100% αυτό. Εγώ είμαι 26 και με έχουν κατατάξει ΕΛΔΥΚ στο χαρτί.

Άβαταρ μέλους
georg_lam
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από georg_lam »

Marios έγραψε:Καλημέρα παιδιά και από εμένα. Εγώ παρουσιάζομαι Λαμία (ΚΕΥΠ) με την Ε' ΕΣΣΟ και έχω ένδειξη ''Στρατό Ξηράς, Πεζικό - ΕΛΔΥΚ''. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η επιλογή των ατόμων που θα πάνε Κύπρο μέσα στο ΣΥΠΟ και τι πιθανότητες έχω να πάω, μιας και θα ήθελα πολύ να υπηρετήσω Κύπρο. Σας ευχαριστώ.

Μάριε και εγω το ίδιο. Πεζικό ΕΛΔΥΚ στη Λαμία. Απ' όσο ξέρω εάν έχεις καταταγεί και βγεις Ι1 ή Ι2 πηγαίνεις κανονονικά Κύπρο.

Άντε καλή θητεία!

ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Καλημερα μαγκες καλη θειτια σε ολους... Μπαινω με την στ εσσο και ειχα δηλωσει κυπρο και για κποιος λογους δεν θα ηθελα να παω μπορω οταν παω στην μοναδα μου να το αλλαξω αυτο, αν καποιος γνωρισει ας μου απαντηση ευχαριστω ολους καλη συνεχεια
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από naglorious »

Υπάρχει περίπτωση να κοπούμε από ΕΛΔΥΚ ακόμα και αν μας κρίνουν ικανούς; Εννοώ σε περίπτωση που δεν θέλουν άλλα άτομα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες