ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Δερβιση

Δημοσίευση από Δερβιση »

Γεια σας! Ειχα δηλωσει ηλεκτρονικα για ΕΛΔΥΚ (2018 Ε΄ ΕΣΣΟ) και τωρα βγηκε οτι παρουσιαζομαι
586 Τάγμα Πεζικού ΓΡΕΒΕΝΑ.
Αυτο σημαινει οτι δεν επιλεχτικα για ΕΛΔΥΚ ή υπαρχει περιπτωση να το Δηλωσω και στη μοναδα που παρουσιαζομαι;
The Marine
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από The Marine »

Παιδιά παρουσιάζομαι κέντρο υλικού πολέμου στη Λαμία και μου γράφεις έχετε κατανεμηθεί στρατό ξηράς - καταδρομές ΕΛΔΥΚ. Τι ακριβώς είναι αυτό;
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από naglorious »

Καλημέρα στα παιδιά. Ήρθε το χαρτί σε μένα και σε ένα φιλαράκι και 17 παρουσιαζόμαστε Θήβα και μετά ΕΛΔΥΚ. Βέβαια εμένα λέει πεζικό ενώ εκείνου τεθωρακισμένα. Γνωρίζει κάποιος την διαφορά;
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Θα ειστε σε διαφορετικες μοναδες. Με ενα παιδι που ειχα μιλησει και ηταν τεθωρακισμενα μου ειχε πει οτι δεν τους πηγαιναν τοσο καλα οι υπηρεσιες οσο εμας, ομως ηταν πιο χαλαρα γενικα και δεν ειχαν απογευματινες εκπαιδευσεις.
Άβαταρ μέλους
cma/opDf
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από cma/opDf »

athagkov έγραψε:Καλησπερα παιδιά, παρουσιάζομαι 11/7 Λαμία ΚΕΥΠ και είμαι τοποθετημένος στο κλιμάκιο της ελδυκ. Τώρα με τα ΣΥΠΟ μας στέλνουν κατευθείαν Κύπρο ή όχι; Γιατί θέλω να το αλλάξω και να δηλώσω για έφεδρος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τι είναι το «ΣΥΠΟ» ; Πάντως φίλε δηλαδή εμένα με στέλνουν ακριβώς το ίδιο με εσένα (δες παρακάτω ) ;
Όσο αφορά για τους έφεδρους (μόνιμους αν δε κάνω λάθος), διάβασε τις λίγο παλιότερες απαντήσεις, νομίζω λένε πως πλέον δεν παίρνουν.

Χαίρεται και από εμένα, μόλις μου βγήκε και εμένα η κατάταξη μου :
2018 Ε΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος) - Στρατός Ξηράς,Διαβιβάσεις - ΕΛΔΥΚ
Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ)

Με το "τμήμα" των διαβιβαστών (δε ξέρω αν το λέω σωστά - δε ξέρω καμία ορολογία του στρατού Εικόνα), τι παίζει πως είναι ; Έτυχε κανείς από εδώ να ήταν ;
Σκέφτομαι να δηλώσω/δοκιμαστώ για ειδικές δυνάμεις, μπορώ αυτό να τους το πω από κοντά στην Λαμία ;

Sailor123 έγραψε:Παιδιά παρουσιάζομαι κέντρο υλικού πολέμου στη Λαμία και μου γράφεις έχετε κατανεμηθεί στρατό ξηράς - καταδρομές ΕΛΔΥΚ. Τι ακριβώς είναι αυτό;

Γεια σου φίλε, άντε με το καλό εύχομαι και σε εσένα ότι καλύτερο και καλή θητεία! Παίζει να βρεθούμε και από κοντά Εικόνα
Προσωπικά όπως προαναφέρω δε ξέρω τίποτα περί στρατού, αλλά «καταδρομείς» σαν ειδικές δυνάμεις μου φαίνεται.

Άκυρο, αλλά από τα «τεθωρακισμένα» έχει κανείς εμπειρία ; Γιατί θα πάει ένα φιλαράκι στη Θήβα (και μετά μάλλον ΕΛΔΥΚ και αυτός)

Ευχαριστώ.
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Θα καθίσετε περιπου 2 εβδομάδες κεντρο θα ορκιστειτε εκεί μετα θα πάρετε αδεια ορκομωσίας και μετα θα πεταξετε για Κύπρο.
MiChaeLoss
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από MiChaeLoss »

Καλησπέρα! Παρουσιάζομαι 18/9 ΚΕΥΠ Λαμία και έχω κατανεμηθεί Τεθωρακισμένα-ΕΛΔΥΚ.(όπως ήθελα). Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Πόσο θα παραμείνουμε στο κέντρο; Γιατί εάν μένουμε 2 βδομάδες τι έχει αλλάξει τώρα με τα ΣΥΠΟ;(εάν υπάρχει κάποιος που υπηρέτησε πρόσφατα)

2. Μετά τη Λαμία (ή Θήβα) πάμε κάπου αλλού Ελλάδα (πχ Αυλώνα) ή φεύγουμε κατευθείαν για Κύπρο;

3. Τεθωρακισμένα ΕΔΛΥΚ τι παίζει; Υπάρχει κάποιος που υπηρέτησε πρόσφατα να μας πεί;(εξόδους κλπ)

Ευχαριστώ.

xristos

Δημοσίευση από xristos »

Παιδια με τις φοιτητικες αδειες τι παιζει ακριβως; Εχω ακουσει οτι δεν δινουν ευκολα!
giannismar

Δε δίνουν φιλε όχι, ποιος ο λόγος...
giorgos9222
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giorgos9222 »

Καλήμερα! Γίνεται όσοι δεν θέλουν να πανε ΕΛΔΥΚ να το δηλώσουν κάπου;

The Marine
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από The Marine »

Τι ποιος ο λόγος ρε φίλε; Προφανώς κάποιοι σπουδάζουν και θέλουν να δώσουν κανα μάθημα
Dznsb

Δημοσίευση από Dznsb »

Καλησπέρα, στα στοιχεία που βγήκαν σχετικά με την κατανομή μου γράφει ότι έχω κατανεμηθει Στρατος ξηράς μηχανικό-ελδυκ, ενώ στην ηλεκτρονική δήλωση δεν είχα δηλώσει για κυπρο, ξέρει κανείς τι ισχύει ακριβώς;Παρουσιάζμαι κεπβ Θήβας

giannismar

Λογικα θα οταν πας εχει θα μπορεις να δηλωσεις οτι δεν επιθυμεις να υπηρετησεις στην ελδυκ. Να ξερεις ομως οτι απαξ και εχεις επιλεγει κατα 80%-90% θα πας. Δεν το ειχες δηλωσει αλλα εκει σε χρειαζεται ο στρατος. Παντως οταν παρεις τις επιπλεον αδειες και τα λεφτα δε νομιζω να σε χαλασει.

Επισης παιδες για τις φοιτητικες, αν ειστε τυχεροι τωρα μπορει η διοικηση να ειναι πιο χαλαρη και να δινει αδειες. Αν ομως σας πουν ''εγω τι φταιω που εσυ χρωστας μαθηματα και δεν τα περναγες στην ωρα τους'' μην εκπλαγειτε, και μην περιμενετε απαραιτητα οτι θα ανοιξετε διαλογο με το διοικητη σας. Καλα για διαβασμα δε το συζητω οτι δε θα εχετε χρονο, και οταν ειστε εξοδουχοι δε θα εχετε ενεργεια απο την αυπνια και την κουραση.

AlexP

Δημοσίευση από AlexP »

Καλησπερα.

Θα με ενδιεφερε το ενδεχομενο να υπηρετησω ως στρατονομος στην ΕΛΔΥΚ. Στην ηλεκτρονικη δηλωση προτίμησης που γινεται πλεον, μπορεις να δηλωσεις ειτε στρατονομια, ειτε ΕΛΔΥΚ. Γνωριζετε ποιο απο τα δυο πρεπει να επιλεξω ωστε να υπαρχει πιθανοτητα να το καταφερω αυτο;

dimitris92
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitris92 »

Καλησπέρα παιδιά. Ειμαι υπόχρεος κατάταξης με την 2018 Ε εσσο. Παρουσιάζομαι στη Κω στο 282 μ/κ ΤΠ και το ίδιο στρατόπεδο είναι και η μονάδα τοποθέτησης μου απότι είδα ηλεκτρονικά. Από την στιγμή που έχει οριστεί ήδη αυτο, μπορεί να αλλάξει και να με στείλουν Ελδυκ εάν το δηλώσω στην κατάταξη. Και άλλη μια ερώτηση, εάν τελικά με στείλουν Κύπρο, θα παραμείνω στο πεζικό η μπορεί να αλλάξει το σώμα;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης