ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Καλησπέρα, θέλω να δηλώσω για ΕΛΔΥΚ αλλά δεν ξέρω αν μπορώ. Έχω πάρει αναβολή λόγω σπουδών μπορώ να πάω; Επίσης, μπαίνω Σεπτέμβριο, αν δηλώσω ΕΛΔΥΚ θα μπω σίγουρα εκεί ή θα με στείλουν σε κανένα ξερονήσι ή Έβρο; Τί πιθανότητες έχω να πάω; Θέλει μέσον; Γιατί εγώ δεν έχω. 

-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 27
Καλησπερα φιλε, ας πουμε λιγο αυθαιρετα οτι αν το δηλωσεις, οι πιθανοτητες να πας ειναι περιπου 90%. Το αν εχεις παρει αναβολη λογο σπουδων δεν εχει σχεση. Επισης για το παραπανω ποστ, μεταθεση στην Ελλαδα γινεται τον τελευταιο 1 μηνα της θητειας.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Καλησπερα παιδιά, παρουσιάζομαι 11/7 Λαμία ΚΕΥΠ και είμαι τοποθετημένος στο κλιμάκιο της ελδυκ. Τώρα με τα ΣΥΠΟ μας στέλνουν κατευθείαν Κύπρο ή όχι; Γιατί θέλω να το αλλάξω και να δηλώσω για έφεδρος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Στην ΕΛΔΥΚ θα καταλάβεις τι πάει να πει στρατός. Έτυχε να υπηρετήσω σε δύσκολη χρονιά 95-96 με Ίμια και τον Ιούλιο ίδιου έτους με Σόλωμο. Έτυχε να έχω διοικητή λόχου εάν λοχαγο πλέον υποστρατηγο που μας δημιουργούσε την πρόκληση του εθνιστη και όχι του εθνικιστη. Την μέρα της κρίσης των Ομίλων είπε απλά ένα πράγμα... Κύριοι δεν θα αφήσουμε κανέναν να... τις μάνες μας τις αδελφές μας!! Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε γατί είστε Ελδυκαριοι! ! Μας έκανε απλά άνδρες !!Στρατηγέ... Σας ευχαριστώ
Γειά σας παλικάρια
Θα ήθελα να μάθω αν μπορεις να υπηρετησεις ως έφεδρος στην κυπρο και ποιό το οικονομικό όφελος μιας κινησης σαν αυτή
Θα ήθελα να μάθω αν μπορεις να υπηρετησεις ως έφεδρος στην κυπρο και ποιό το οικονομικό όφελος μιας κινησης σαν αυτή
- NickoTheo
- Στρατιώτης
Γειά σας και απο εμένα θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατό να υπηρετήσεις στην ελδύκ ως δοκιμος και ποιό ειναι το οικονομικό όφελος απο αυτό;
Έχουν ξαναγράψει πολλάκις ότι δεν υπηρετούν Δόκιμοι στην ΕΛΔΥΚ από το 2007.
- NickoTheo
- Στρατιώτης
Ναι και εγώ αυτο ξερω οτι εχει σταματήσει Ουτε πεζοναύτες ομως πλεον;
Δεν έχει η ΕΛΔΥΚ Πεζοναύτες. Μόνο τη 35 ΜΚ που είναι Ορεινοί.
Καλημέρα! Η μισθοδοσία στην ΕΛΔΥΚ γίνεται μέσω τραπέζης ή με μετρητά; Και κάθε πότε, στην αρχή ή στο τέλος του μήνα;
-
Μετρητα πληρωνουν, η μισθοδοσια νομιζω ειναι προς το τελος του μηνα, αλλα μπορει να κανω λαθος. Επισης πληρωνεσαι τις μερες που εχεις κανει στη μοναδα, δηλαδη αν εχεις 1 βδομαδα στο νησι δε θα παρεις ολο το ποσο προφανως.
Τεσπα, δεν εχουν σημασια αυτα, θα παρεις τα λεφτα που ειναι να παρεις με τον ενα η τον αλλο τρόπο. Ωστοσο αυτο που εχει σημασια ειναι πηγαινοντας στο νησι να εχουν οι φανταροι ενα ποσο για να βγαλουν 1 μηνα, η να εχουν λογαριασμο στον οποιο ειναι πρωτοι δικαιουχοι για να μπορουν να τραβηξουν με την καρτα, και να μην πονταρουν στο οτι θα πληρωθουν.
Επισης σημειωτεον οτι εμας μας υποχρεωσαν τις πρωτες μερες να αγορασουμε διαφορα πραγματα αξιας 20-25 ευρω (τα οποια δημιουργουν μια μαυρη τρυπα στον προυπολογισμο του πρωτου μηνα)
Τεσπα, δεν εχουν σημασια αυτα, θα παρεις τα λεφτα που ειναι να παρεις με τον ενα η τον αλλο τρόπο. Ωστοσο αυτο που εχει σημασια ειναι πηγαινοντας στο νησι να εχουν οι φανταροι ενα ποσο για να βγαλουν 1 μηνα, η να εχουν λογαριασμο στον οποιο ειναι πρωτοι δικαιουχοι για να μπορουν να τραβηξουν με την καρτα, και να μην πονταρουν στο οτι θα πληρωθουν.
Επισης σημειωτεον οτι εμας μας υποχρεωσαν τις πρωτες μερες να αγορασουμε διαφορα πραγματα αξιας 20-25 ευρω (τα οποια δημιουργουν μια μαυρη τρυπα στον προυπολογισμο του πρωτου μηνα)
354 2μκτ 3 λοχος αετοι Ζωαρα με ολη την έννοια της λεξης
giannismar έγραψε:Μετρητα πληρωνουν, η μισθοδοσια νομιζω ειναι προς το τελος του μηνα, αλλα μπορει να κανω λαθος. Επισης πληρωνεσαι τις μερες που εχεις κανει στη μοναδα, δηλαδη αν εχεις 1 βδομαδα στο νησι δε θα παρεις ολο το ποσο προφανως.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κι εγώ γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ρώτησα, για να υπολογίσω τι ποσό να έχω μαζί μου όταν κατέβω κάτω. Αυτά που σας υποχρέωσαν να πάρετε τι είδους πράγματα ήταν;
-
Ηταν διαφορα πραγματα για να ειναι προβλεπομενος ο φοριαμος και το σακιδιο (κανοικα θα επρεπε να τα παρεχει ο στρατος, αλλα δε εκτος απο τα χιλιαδες αλλα ελαττωματα τους, ειναι και τσιγκουνηδες). Απ οσο θυμαμαι, δευτερο σετ ξυριστικα, οδοντοβουρτσες κλπ, φακος, στολοθηκες, κρεμαστρες, και κατι τετοια.
Γεια σας, επαναπατριζομαι σε λιγο καιρο για τυπ-nrdcgr ( 3 σωμα στρατου θεσ/νικη) και σαν Α ΕΣΣΟ δεν εχω παρει τις 5 τιμητικες που προβλεπονταν πριν παω κυπρο. Ξερει κανεις αν τις δικαιουμε τωρα στον επαναπατρισμο η ειναι στην ευχερια του δκτη να μου τις δωσει; Αν δν μ τις δωσει, μπορω ν κανω τπτ (χωρις βυσμα) μεσω κανονικων διαυλων πχ τηλ στ ΓΕΣ για να τν αναγκασω να μου τις δωσει?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες