ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
diminarmy21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από diminarmy21 »

Παιδιά καλησπέρα παρουσιάστηκα καλαματα Α ΕΣΣΟ 2018 και δήλωσα Κύπρο όπου τελικώς με πήρανε μετά την επιτροπή που πέρασα, με ειδικότητα οδηγός αυτοκινήτου. Τι ακριβώς θα κανω δηλαδή ; Τι θα οδηγάω αρχικώς, δεύτερον θα περάσω από κάποια εκπαίδευση - εξέταση ; και τρίτον ποιον θα πηγαινοφέρνω ; Αν ξέρει κανείς απαντάει ευχαριστώ. Επίσης τι γίνετε με εξόδους εκεί άλλοι μου λένε είναι χαλαρά μέχρι 2-1 άλλοι μου λένε είναι παλούκι 10-1 έξω...
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Αρχικα τιποτα απο αυτα που ρωτας δεν εχει σχεση με την ελδυκ. Αυτες ειναι γενικες ερωτησεις για το στρατο. Οι οδηγοι οδηγανε καναδεζες, τζιπακια, βανακια και φορτηγα (stayer), και επιπλεον ασχολουνται με την συντηρηση τους. Πηγαινοφερνουν αξιωματικους και στρατιωτες απο δω και απο κει. Θεωρειται απο τις καλες ειδικοτητες γενικα. Για να παρεις την ειδικοτητα περνας ειδικο σχολειο το οποιο περιλαμβανει φυσικα και να οδηγησεις καποιες φορες. Νομιζω περνας εξεταση στο τελος για να παρεις την ειδικοτητα. Για τις υπηρεσιες ισχυει οτι ισχυει και για τον υπολοιπο στρατο, με τα πραγματα να ειναι κατα μεσο όρο καλυτερα. Αν εισαι στο πεζικο θα πηγαινεις απο 3-1 εως 1-1 και σπανια 1-2.
τακης

Δημοσίευση από τακης »

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν οντως στην ελδυκ πληρωνονται
Ανδρεας

Δημοσίευση από Ανδρεας »

Γεια σας. Σε λιγο καιρο μπαινω φανταρος και θα ηθελα να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις και πιο συγκεκριμενα στα αλεξιπτωτα... Εχω υψος 1.55 και ζυγιζω 59 κιλα... Θα εχω προβλημα βασει υψους ; Και μια αλλη ερωτηση που θελω να κανω... Πολλοι μου λενε να υπηρετησω στην Κυπρο... Με ενδιαφερει πολυ και αυτη η επιλογη και θελω να μαθω αν γινετε να υπηρετησω στην κυπρο στα αλεξιπτωτα (αν εχει) ... Γινετε αυτο. Ευχαριστω...

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν υπάρχει μοίρα αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο για τους Έλληνες. Εάν επιθυμείς να υπηρετήσεις στους καταδρομείς στην Κύπρο, θα υπηρετήσεις σε ορεινή μοίρα και συγκεκριμένα στην 35 μοίρα καταδρομών.

Υπάρχει και σχετικό θέμα .

Ανδρεας

Δημοσίευση από Ανδρεας »

Καταλαβα... Μιλησα με φιλο πιλοτο στην πολεμικη αεροπορια και μου ειπε οτι Μπορω να τελειωσω ΣΧΑΛ Εδω και μετα να παρω μεταθεση Κυπρο. Ισχυει; Και αν γινει ετσι στην Κυπρο ως τι θα παω ; Θα παω στους καταδρομεις που ειπατε πιο πανω;
Άβαταρ μέλους
Libertad o muerte
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Libertad o muerte »

Γεια σας παιδια 354 Α'εσσο λοχος διαβηβασεων ΚΕΤΘ, εχω την αδεια ορκωμοσιας απο αυλωνα, και παρουσιαζομαι στο ΚΕΤΘ στο Κλ. Ελδυκ,
δυο αποριες εχω. Το φυλλο πορειας γραφει 7 μερες αλλα ο δοικητης μας μας ειπε πως θα παρουμε 11 επισης το φυλλο αδειας γραφει 17 αφηξη 19 διαγραφη 20 παρουσιαση, οποτε τι ισχυει;
Επισης πηρα την ειδικοτητα "Χειριστης Ψηφιακων Τερματικων Συσκευων και Κρυπτομηχ. " τι παιζει με αυτην την ειδικοτητα ; Ποσο μαλλον στην ελδυκ, γνωριζει κανεις; Και αμα διατηρησω αυτην την ειδικοτητα σαν διαβιβαστης, Ευχαριστω εκ των προτερων.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ανδρεας έγραψε:Καταλαβα... Μιλησα με φιλο πιλοτο στην πολεμικη αεροπορια και μου ειπε οτι Μπορω να τελειωσω ΣΧΑΛ Εδω και μετα να παρω μεταθεση Κυπρο. Ισχυει; Και αν γινει ετσι στην Κυπρο ως τι θα παω ; Θα παω στους καταδρομεις που ειπατε πιο πανω;

Όχι δεν γίνεται αυτό.

Όπως σου έγραψα και πριν, στην Κύπρο ως καταδρομέας, μόνο στην 35 ΜΚ μπορείς να υπηρετήσεις.

Εάν θες αλεξίπτωτα μόνο εδώ στην Ελλάδα (1η ΜΑΛ ή 2η ΜΑΛ).

Κάτι άλλο, δεν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
Arvanitak
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Arvanitak »

Καλησπέρα, είμαι νεοσυλλεκτος στρατιωτης και εχω περασει τα αθληματα για ειδικες δυναμεις δυστηχως η μεταθεση μου εγινε στην ελδυκ ως οδηγος αυτοκινητου, υπαρχει καποιος τροπος να παω τουλαχιστον στην 35μκ?
henrique

Δημοσίευση από henrique »

Μπορεις να μπεις απο τις 19/02 μεχρι τις 10 το βραδυ πηρα τηλεφωνοκαι ρωτησα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Arvanitak έγραψε:Καλησπέρα, είμαι νεοσυλλεκτος στρατιωτης και εχω περασει τα αθληματα για ειδικες δυναμεις δυστηχως η μεταθεση μου εγινε στην ελδυκ ως οδηγος αυτοκινητου, υπαρχει καποιος τροπος να παω τουλαχιστον στην 35μκ;

Δυστυχώς όχι.

Άβαταρ μέλους
Arvanitak
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Arvanitak »

Μάλιστα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
Αρης

Δημοσίευση από Αρης »

Ενημερώθηκα και εγώ από το site stratologia και στις 13 του Μάρτη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπαίνω. Λέει Στρατός Ξηράς, Υγειονομικό-ΕΛΔΥΚ ΚΕΤΒ Θήβα. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Είμαι Υγειονομικό και μετά πάω Κύπρο χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα συνεχίσω να είμαι Υγειονομικό?
δημαν

Δημοσίευση από δημαν »

Καλησπερα. Παρουσιαζομαι 14-3-2018 στη μυτιληνη και ηθελα να ρωτησω αν θα εχω την ευκαιρια να δηλωσω οτι θελω να παω κυπρο η αν επρεπε να το εχω δηλωσει καπου απο πριν γιατι διαβασα οτι καταργηθηκαν τα κεντρα και θα υπηρετησουμε εκει που παρουσιαζομαστε.
ΠΑΥΛΟΠΠ

Δημοσίευση από ΠΑΥΛΟΠΠ »

Ενώ κατανεμηθεί σε Ελδυκ υλικά πολέμου ξέρετε μήπως σε ποιο στρατόπεδο στην Κύπρο θα πάω; Επίσης ξέρετε αν δίνουν άδεια για ορκωμοσία εν μέσω εκπαίδευσης;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες