ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
diminarmy21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από diminarmy21 »

Ααα οκ ευχαριστώ
Δημητρης Α εσσο 2018

Δημοσίευση από Δημητρης Α εσσο 2018 »

παιδια παρουσιαζομαι 15-1 καλαματα... σε ποσες μερες περνανε και σε ρωτανε αν θελεις Ελδυκ; Μετα την ορκωμωσια πηγαινεις απευθειας κυπρο;

αααα

Δημοσίευση από αααα »

Γειας σας επειδη ετυχε κατι οικογενειακο ξεμεινα τελειως απο λεφτα Υπαρχει τωρα τροπος να παω κυπρο αφου εχω φυγει απο το κεντρο;(ημουν σε αδεια ορκωμοσιες+χριστουγεννα + μερικες λογο του προβληματος)
Άβαταρ μέλους
armydad
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από armydad »

Καλησπερα, Σημερα ο γιος μου εφυγε για Κυπρο και φτανοντας τον ενημερωσαν οτι τον πανε στο στρατοπεδο Σταυριανακου στον λοχο Διοικησεως. Ξερει κανεις πως ειναι εκει τα πραγματα σε γενικες γραμμες; Ευχαριστω
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Το στρατοεδο σταυριανακου ειναι το στρατοπεδο του συνταγματος, ειναι μια μικρη μοναδα που αποτελει τη διοικητικη υποστηριξη της ελδυκ. Ειναι περπου 20χλμ εξω απο τη λευκωσια. Γενικα ειναι πιο χαλαρο απο τις αλλες 2 μοναδες. Τουλαχιστον ηταν πριν 2 χρονια, μεσες ακρες ετσι θα ειναι ακομη φανταζομαι γιατι ο ρολος του εινια πιο πολυ βοηθητικος και η προσοχη πεφτει πιο πολυ στα ταγματα. Τοτε εμεις λεγαμε οτι οποιος ηταν στο συνταγμα εκανε ζωαρα! Γενικα η ελδυκ εχει καλη διοικητικη μεριμνα οποτε μην ανησυχειτε! Δηλαδη μπορει να ζησει σαν ανθρωπος εκει και οχι σαν σκουπιδι οπως συμβαινει σε πολλες μοναδες στο εβρο κλπ! Ισχυει ομως πολυ το παλιος-νεος και, και οι ολες οι μοναδες ειναι πολυ προβλεπομενες (τεντα) αρα ενδεχεται ειδικα το πρωτο 2μηνο να ειναι κουραστικο!
Άβαταρ μέλους
armydad
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από armydad »

Ευχαριστω πολυ για την συντομη απαντηση.
Παναγιωτης

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

Καλησπερα μπαινω 16/1/2018 στο κεντρο καταταξης 2/39 ΣΕ/ΕΟΔ Στο Μεσολογγι, και θελω να παω ΕΛΔΥΚ, επισης γινεται να δηλωσω εφεδρος δοκιμος αξιωματικος και να ειμαι στην Κυπρο ή μονο εδω στην Ελλαδα γινεται;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δόκιμοι δεν πάνε πλέον ΕΛΔΥΚ, αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξεις ή ΔΕΑ στην Ελλάδα ή ΕΛΔΥΚ.
MARIOS

Δημοσίευση από MARIOS »

Γεια σας... Θέλω να μάθω πόσες πιθανότητες έχω να παω ελδυκ;Μέτα με στέλνουν απευθειας ;

Τι πρέπει να παίζει για να μηνν πάω Κύπρο;

Είναι μεγάλη ζήτηση;

giannismar

MARIOS έγραψε:Γεια σας... Θέλω να μάθω πόσες πιθανότητες έχω να παω ελδυκ;Μέτα με στέλνουν απευθειας ;

Είναι μεγάλη ζήτηση;

1) 80-90%

2) Αρχικα παιρνεις 5 μερες αδειας (συνηθως). Μετα φευγεις για το νησι μεσα σε 3-4 Μερες εως 1 μηνα, αναλογως

3) Υπαρχει ενα θεμα στο φορουμ που λεγεται ελδυκ-προυποθεσεις για καταταξη

4) σχετικα ναι

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

MARIOS έγραψε:Γεια σας... Θέλω να μάθω πόσες πιθανότητες έχω να παω ελδυκ;Μέτα με στέλνουν απευθειας ;

Είναι μεγάλη ζήτηση;

1. Πάρα πολλές πιθανότητες αλλά δεν είναι 100%, υπάρχουν και αυτοί που δήλωσαν και δεν πήγαν τελικά

2. Ναι εκτός αν πάρεις κάποια άλλη ειδικότητα όπως μάγειρας που θα περάσεις πρώτα εκπαίδευση μάγειρα (στην Σπάρτη αν δεν κάνω λάθος για κανα μήνα)

3. Ουσιαστικά πρέπει να είσαι Ι1 ή Ι2

4. Αρκετή λόγο του μηνιάτικου που είναι αρκετά ψηλά αλλά και οι ανάγκες της ΕΛΔΥΚ είναι επίσης μεγάλες.

Παναγιωτης

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

Καλησπέρα με επέλεξαν Ελδυκ χωρίς να το το έχω δηλώσει. Και δεν πήραν παιδιά που είχαν δηλώσει ότι ήθελαν να πάνε. Που οφείλεται αυτό; Μπορώ να το αλλάξω;
Ο τελευταιος ΑΜ

Δημοσίευση από Ο τελευταιος ΑΜ »

Περυσι υπηρετησα και εγω στο Λοχο Διοικησεως στο συνταγμα. Βρεθηκα στην Κυπρο απο σποντα καθως δεν ειχα δηλωσει. Γενικα μην ανησυχειτε καθολου. Παλια οσοι ηταν στο συνταγμα εκαναν ζωαρα τωρα ομως που εχει αλλαξει η διοικηση και ειναι Ο συνταγματαρχης Μαυραγανης κατω εχουν σφιξει τα λουρια ! Για 2 μηνες μεχρι να μπει αλλη σειρα θα ειναι ζορικα αλλα οχι τπτ το ιδιαιτερο. Θα πρεπει να προσεχει την συμπεριφορα και την εμφανιση γιατι δινουν πολυ μεγαλη βαση. Επισης πι ασκησεις ειναι πιο συχνες απο παλια στο συνταγμα για αρκετους λογους. Το συνταγμα εχει το καλυτερο φαγητο απ ολα τα στρατοπεδα στη λεσχη καθως και το πιο ωραιο στρατοπεδο. Σε γενικες γραμμες θα περασει πολυ καλα οπως περασαν ολοι στο συνταγμα.
Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, να ρωτήσω και κάτι άλλο; Ισχύει ότι δικαιουμε 15 ημέρες άδεια επιπλέον και συν 13 ημέρες παραμεθόριο; Τις περν μαζεμένες στο τέλος; Ευχαριστώ
giannismar

Ναι διακαιουστε 15 μερες επιπλεον απο τις λοιπες αδειες που ισχυουν για τους αλλους. Τις 5 σας τις δινουν πριν πατε, και τις αλλες 10 οταν φυγετε απο κυπρο. Γενικοτερα, δεν μπορεις να κρατησεις ολες σου τις αδειες για το τελος, ακομη και αν θελεις. Υποχραιουσε να παρεςια αδεια μετα απο ενα διαστημα 2+ μηνων, ενω τις μερες τις παραμεθωριου (2 ημ. Για καθε μηνα) εαν δεν τις παρεις απο εκει, τις χανεις. Η ελδυκ δεν ειναι αμιγως εθελοντικό σώμα. Δεν ειναι περιεργο που σε επελεξαν χωρις να θες, συμβαινει συχνα.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες