ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Rooog

Δημοσίευση από Rooog »

Εγώ παρουσιαστηκα κεεδ και πέρασε κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ και εγώ πάω στάνταρ Κύπρο. Όσοι θα πάνε Κύπρο παίρνουν κάποιες μέρες έξτρα άδεια εμένα για κάποιο λόγο ούτε στο φύλο πορείας ούτε στο φύλο άδειας δεν τις γράφει. αυτο είναι το πρόβλημα. Λογικά από το τηλέφωνο θα μπορούν να μου πουν πότε παρουσιάζομαι?
liabu94
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από liabu94 »

Καλησπερα, παρουσιαστηκα Μεσολογγι και παω και εγω Αυλωνα και μετα Κυπρο. Εχω ενα θεμα με τις στολες που δεν ξερω αν θα εχω προβλημα στην Κυπρο. Πηρα 3 στολες κανονικα οπως ολοι. Η μια στολη που μου εραψαν και φορουσα και στην ορκομωσια χιτωνιο-παντελονι ειναι ιδια. Και τα 3 παντελονια εχουν τα ιδια χρωματα. Τα 2 χιτωνια που φορουσα στο κεντρο, ειναι διαφορετικα, διχρωμια, και δεν εχουν ουτε ρουφιανο πανω, ουτε το χρατς κουμπωμα ουτε αυτη την θηκη για στυλο. Γενικα με την διχρωμια θα υπαρχει προβλημα ή θα ειναι ενταξει και δεν θα μου την πουνε; Ευχαριστω
Nikos_charlie

Δημοσίευση από Nikos_charlie »

Όσοι είναι για Κύπρο απο Στ εσσο αρουσιάζονται 4/1 Αυλώνα..
diminarmy21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από diminarmy21 »

Καλησπέρα παιδιά , νέο μέλος εδώ θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις ! Μπαίνω φαντάρος τώρα 16/1/18 στην καλαματα Α ΕΣΣΟ 158 ενώ είμαι και από καλαματα λειτούργησε το βύσμα η αλήθεια είναι , αλλά σκέφτομαι σοβαρά βασικά το θελω να πάω ΕΛΔΥΚ ! Το θέμα είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύομαι γιατί ότι ξέρω το ξέρω μέσω εδώ του σιτε η παρόμοιων, άλλοι λένε πέρασα ζωή και κότα είναι καλά έμπειρα ζωής πήγαινε ενώ άλλοι λένε που πας ρε μαλακα είναι *****(συγνώμη και ολας) θα γυρίσεις με 109 μέρες φυλακή και και και... Πραγματικά θέλω γνώμες να δηλώσω τελικά μετά την εκπαίδευση ΕΛΔΥΚ η όχι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Guest95

Δημοσίευση από Guest95 »

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση παιδιά οποίος γνωρίζει ας με βοηθήσει.. πάω ελδυκ 4/1 πάω Αυλώνα και μετά από εκεί φεύγω για ελδυκ.. Έχω απορία σχετικά με τις αποσκευές.. δηλαδή πέρα από το λουκάνικο μπορώ να πάρω και 2 βαλίτσες; Ή έστω 2 χειραποσκευες; Έχει κάποιες συγκεκριμένο διαστάσεις ή κιλά;
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Αφού έχεις βυσμα δεν βλέπω λόγο να πας.

Ζωή και κοτα θα περάσεις έτσι και αλλιώς.

Επίσης χαλαρή η ΕΛΔΥΚ δεν είναι, αν την συγκρίνεις με τον Έβρο μπορεί να σου φανεί χαλαρή, αλλά είναι σκληρή μονάδα επειδή έτσι πρέπει να είναι.

Είχα φίλο που μου έλεγε ότι μερικοί έφευγαν γιατί δεν την πάλευαν, φαντάσου κάθε πρωί 10 χιλιόμετρα περπάτημα με εξοπλισμό στην ζέστη της Κύπρου για να καταλάβιες.

Για τις φυλακές, ανάλογα σε ποιο στρατόπεδο θα πέσεις, δεν είναι μόνο ένα στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ,3 είναι αν δεν κάνω λάθος.

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

diminarmy21 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, νέο μέλος εδώ θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις ! Μπαίνω φαντάρος τώρα 16/1/18 στην καλαματα Α ΕΣΣΟ 158 ενώ είμαι και από καλαματα λειτούργησε το βύσμα η αλήθεια είναι, αλλά σκέφτομαι σοβαρά βασικά το θελω να πάω ΕΛΔΥΚ ! Το θέμα είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύομαι γιατί ότι ξέρω το ξέρω μέσω εδώ του σιτε η παρόμοιων, άλλοι λένε πέρασα ζωή και κότα είναι καλά έμπειρα ζωής πήγαινε ενώ άλλοι λένε που πας ρε μαλακα είναι #@^&@!(συγνώμη και ολας) θα γυρίσεις με 109 μέρες φυλακή και και και... Πραγματικά θέλω γνώμες να δηλώσω τελικά μετά την εκπαίδευση ΕΛΔΥΚ η όχι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κανε αυτό που θες εσύ και άσε τα να λένε οι άλλοι, τα ίδια ελεγαν και σε εμένα πριν μπω και μέσα τα πράγματα δεν είχαν καμία σχέση. Εν ολίγοις από ΕΣΣΟ σε ΕΣΣΟ αλλάζουν τα πράγματα.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Eldykarios

Δημοσίευση από Eldykarios »

diminarmy21 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, νέο μέλος εδώ θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις ! Μπαίνω φαντάρος τώρα 16/1/18 στην καλαματα Α ΕΣΣΟ 158 ενώ είμαι και από καλαματα λειτούργησε το βύσμα η αλήθεια είναι, αλλά σκέφτομαι σοβαρά βασικά το θελω να πάω ΕΛΔΥΚ ! Το θέμα είναι ότι ακόμα αμφιταλαντεύομαι γιατί ότι ξέρω το ξέρω μέσω εδώ του σιτε η παρόμοιων, άλλοι λένε πέρασα ζωή και κότα είναι καλά έμπειρα ζωής πήγαινε ενώ άλλοι λένε που πας ρε μαλακα είναι #@^&@!(συγνώμη και ολας) θα γυρίσεις με 109 μέρες φυλακή και και και... Πραγματικά θέλω γνώμες να δηλώσω τελικά μετά την εκπαίδευση ΕΛΔΥΚ η όχι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η ΕΛΔΥΚ δεν είναι για βύσματα.
Eldykarios

Δημοσίευση από Eldykarios »

Παιδιά μην μπλέκετε τα μπούτια σας. Προφανώς και ο καθένας παρουσιάζεται όποτε λέει το φύλλο πορείας του. Το φύλλο άδειας (ένα άχρηστο χαρτί ουσιαστικά) δεν γράφει τις 5 επιπλέον μέρες γιατί αυτές τις παίρνετε από το ΚΕΤΘ, άρα δεν θα μπορούσαν να σας τις γράψουν από το κέντρο.

Αν σε κάποιους δεν γράφει τις 5 μέρες ούτε το φύλλο πορείας τότε παρουσιάζονται όποτε λέει το φύλλο πορείας και τις 5 μέρες είτε θα τις πάρετε στο ΚΕΤΘ είτε αργότερα στον επαναπατρισμό.
diminarmy21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δεν έχω κάποιο βύσμα, απλά ήταν να παρουσιαστώ Θήβα και μέσω ενός γνωστού με φέρανε στην πόλη μου Καλαματα. Κατά τα αλλά δεν έχω κάποιο άλλο βύσμα για μετά την εκπαίδευση φίλε μου απλός στρατιώτης όπου με στείλουν απλά είπα ότι σκέφτομαι αντί να πάω σε κανα στρατοπέδου χάλια στα σύνορα καλύτερα να πάω στην Κύπρο !!!
ThanosK.

Δημοσίευση από ThanosK. »

Καλημερα μαγκες! Μπαινω και γω αυριο Αυλωνα και θα παω Κυπρο! Ξερετε αν οσοι εχουν ειδηκοτητα οδηγος ερπυστριοφορου, αν γινονται μαυροσκουφηδες η μενουν στο πεζικο?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Οδηγούς ερπυστριοφόρων σαν ειδικότητα έχουν και οι μαυροσκούφηδες, αλλά και οι Πεζικάριοι. Άρα ανάλογα το όπλο στο οποίο υπηρετείς, θα λάβεις και την αντίστοιχη ειδικότητα. Δεν υπάρχουν διαφορές.
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giannismar »

Καλησπερα, η ΕΛΔΥΚ δεν ειναι κατι ιδιεταιρο, ειναι τμημα του στρατου και ισχυει οτι ισχυει και για τον υπολοιπο στρατο! Εξαρταται δηλαδη απο το που θα πεσεις! Διοικητης, λοχαγος, δυναμη μοναδαςκλπ! Εκπαιδευση, τεντωμα, καμπανες Εξοδοι κλπ κλπ εξαρτωνται απο αυτες τις παραμετρους και οχι απο το αν εισαι ελδυκ η όχι!

Αν θες να σου δωσω μια αντικειμενικη περιγραφη για το τι ισχυει

1) θα παρεις 15 επιπλεον αδεια (δε σε χαλασε)

2) θα παρεις περι τα 1600 ευρω (υπολογισε ομως 300-600ευρω μειον για μετακινησεις απο και προς Ελλαδα) , παραπανω αν γινεις δεκανεας

3) Θα κανεις τις βολτες σου και θα πινεις τα καφεδακια σου σε μεγαλη πολη και οχι σε κανενα χωριο με 2 καφενεια.

4) Θα παρεις φτηνα τσιγαρα αν καπνιζεις (κακως) , η μπορεις μετα να τα πουλησεις ελλαδα μετα και να βγαλεις εξτρα χρηματα

Αυτα ισχυουν! ΟΛΑ τα αλλα ειναι σχετικα! Μην ακουτε παπατζες... Ελληνικος στρατος ειναι και εκει!

Ωστοσο η ελδυκ εχει διαφορες μοναδες. Τρεις ειναι οι επισημες (Το συνταγμα και τα δυο του ταγματα) και οι αλλες ειναι οι λεγομενες κρυφες, η μαλλον ανεπισημες αφου τις ξερουν και οι κοτες.

Θα σας πω 2-3 πραγματα που ισχυουν για το συνταγμα (και τα ταγματα)

1) Ειναι σε γενικες γραμμες τεντα, αναλογα τον εκαστοτε δοικα παντα, αλλα επειδη αποτελουν βιτρινα του στρατου σε ξενη χωρα ειναι γενικα τεντα, το οποιο συνεπαγεται ψυχολογικη πιεση, καμπανες κλπ

2) Εχουν καλη επανδρωση το οποιο σημαινει οτι οι υπηρεσιες πανε σχετικα καλα,1-1,2-1 αντε 3 μεσα στη χειροτερη. Σε καμια περιπτωση δεν θα συναντησετε αισχη του τυποτυ 15 και 20 μερες μεσα, που συμβαινουν σε αρκετες μοναδες

3) Οι εγκαταστασεις ειναι σε γενικες γραμμες ανθρωπινες, με την εννοια οτι θα εχετε επαρκη θερμανση και ζεστο νερο για μπανιο και ξυρισμα

4) Το φαγητο γενικα τρωγεται, δηλαδη φερνουν φρεσκο ψωμι καθε μερα, μερεντα βουτυρο κλπ που δε χρειαζεται πριονοκορδελα για να τα κοψεις το χειμωνα, ενιοτε θα εχετε και αλλα σωτηρια εδεσματα (καφε, μουσταρδα, παγωτα κλπ)

Εν κατακλειδι, αν θα επρεπε να πω μια αποψη, θα ελεγα οτι θα εχετε ανθρωπινες συνθηκες για να ζησετε αυτους τους 6 μηνες της ζωης σας, αλλα δε θα κανετε ζωαρα ουτε διακοπες κλπ. Καλη θητεια.

diminarmy21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Να κάνω και άλλη μια ερώτηση ! ΔΕΑ ΚΑΙ ΕΛΔΥΚ μαζί γίνετε και αν ναι τι ισχύει; Πάω για αρχή Κρήτη ΣΕΑΠ και μετά τους 4 μήνες δηλώνω ότι θέλω να πάω Κύπρο ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν υπηρετούν πλέον ΔΕΑ στην Κύπρο. Οι τελευταίοι ΔΕΑ υπηρέτησαν την περίοδο 2007-08 πριν καταργηθούν.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες