ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
DIM

Δημοσίευση από DIM »

Καλημερα, γνωριζει καποιος να μου πει τι ειναι ο ΛΟΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ/ΕΛ. ΔΥ. Κ/3/1
Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
Σταύρος

Δημοσίευση από Σταύρος »

Γεια σας, βρίσκομαι στον δρόμο για Αυλώνα για να μπω και εγώ με την σειρά μου στο κλιμάκιο.

Τεθωρας είμαι και έχω 2 ερωτήσεις

1) Δεν πήρα το τζακετ μαζί μου και διαβάζοντας τα μηνύματα σας κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Μπορώ να το διορθώσω αυτό ας πούμε να μου το στείλουν στο στρατόπεδο ή και κρύο θα φάμε και καμπάνα?

2) Ισχύει όντως ότι είναι τόσο άσχημα για τους τεθωρας; Κυρίως το ρωτάω γιατί οι παλιότερες απαντήσεις είναι ακριβώς αυτό.. παλιότερες. Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει πάνω κάτω τι παίζει τώρα

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Laskaris »

Γεία σου φίλε. Το τζάκετ αυτή την εποχή δεν θα το χρειαστείς. Ο καιρός έχει ανοίξει αρκετά κάτω. Δεν ήμουν τέθωρας για αυτό σου μιλάω με επιφύλαξη μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει αρκετά αλλά μιας και δεν υπάρχει κάτι νεότερο θα σου πώ ό, τι ξέρω. Είχα επαφές με πολλά παιδιά που κόπηκαν από 35 και πήγαν τέθωρες. Στο νησί υπάρχουν δύο μονάδες τεθωρακισμένων για τους ελλαδίτες. Η 355 και η 5ηΕΜΑ. Η πρώτη άκουσα ότι έιναι αρκετά ζωάρα. Με πολυ καλές εγκαταστάσεις εξόδους αλλά και τιμητικές που για εμάς στην 35 ήταν άπιαστες ακόμα και εάν σβήναμε την τουρκική σημαία απο τον Πενταδάκτυλο. Για την 5ηΕΜΑ ήξερα ότι είναι αρκετά προβλεπέ και πέφταν εύκολα καμπάνες. Εκτός από αυτά τίποτα το ιδιαίτερο. Απο Εξόδους και εγκαταστάσεις ήταν μια χαρά. Από εκπαίδευση στην ειδικότητα τα λεγόμενα ΕΚΕ στην Κύπρο είναι καλά και μαθαίνεις πραγματα. Καλή θητεία να έχεις στην Ελληνική Κύπρο.
Στέλιος

Δημοσίευση από Στέλιος »

Γεια σας, είμαι 21 χρονών και μόλις τελειώσω με τη σχολή μου θα διακόψω την αναβολή μου για να πάω στρατό. Σκέφτομαι λοιπόν να δηλώσω για Κύπρο. Ξέρει κανείς (από προσωπική εμπειρία κατά προτίμηση) πως είναι εκεί; Αν είναι αγγούρι και τέτοια που λένε η όχι; Επίσης τα χρήματα πόσα είναι; Αξίζει τον κόπο;
ΕίμαιΠαγιοοοός

Δημοσίευση από ΕίμαιΠαγιοοοός »

Μαγκες τα λεφτα που παιρνει ενας Ελδυκαριος απο αυτα πιυ του χρωσταν στην Ελλαδα στο τελος της θητειας του απο που τα παιρνει; τη μερα της απολυσεως απο το κεντρο που τον επαναπατρισαν?
Chc

Δημοσίευση από Chc »

Αξιζει η ελδυκ παιδια. Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι στο 1ο Ταγμα ή αλλιως μαυρο Ταγμα και παρόλες τις δυσκολιες δε μετανιωνω την επιλογη μου και θα προτεινα σε οσους δεν εχουν μεσο να μεινουν κοντα στο σπιτι τους να δηλωσουν Κυπρο. Μεχρι και 8 μηνοι μπορουν να πανε και η ηλικια δεν παιζει ρολο, βλεπεις αρκετους μεταξυ 27-30.

Τα χρηματα ειναι 273, ή 360 αν εχεις ενδειξη και γινεις δεκανεας. Στο χερι στα δινουν την τελευταια βδομαδα καθε μηνα. Πιο αγγουρι αποτι στην Ελλαδα σιγουρα ειναι αλλα θα φυγεις με εμπειριες που δε θα ειχες αποκτησει αν εμενες Ελλαδα.

Στα θετικα εκτος τον χρηματων ειναι και οι ανωτερες εγκαταστασεις, σε πανε πολυ καλυτερα στις εξοδους σου (σε ξεκιναει απο 3-1 στη χειροτερη και στα λελε σου μπορει να σε παει απο 1-3 μεχρι και 1-7 αναλογα το λοχαγο σου), πολυ πιο ενδιαφερον πραγματα να δεις πανω στη θητεια σου και ακομα τα ζοριλικια που τραβας βοηθαν να περασει γρηγορα και ο καιρος.

dim

Δημοσίευση από dim »

Καλησπέρα σε όλους έχω μια απορία

παρουσιαζομαι 15/5 κευπ λαμια και θέλω να πάω ελδυκ

που θα το δηλώσω αυτό;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα το δηλώσεις στο Κέντρο. Μην σε αγχώνει αυτό. Θα ενημερωθείτε όλοι. Εάν επιθυμείς για ΕΛΔΥΚ, θα σε στείλουν 100% κάτω.
Dim

Δημοσίευση από Dim »

Σας υπέρ ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση Εικόνα
Γιαμνακης

Δημοσίευση από Γιαμνακης »

Καλησπέρα σας, δήλωσα Κύπρο όταν Παρουσιάστηκα στο κέντρο και με πήραν, αλλά μ έτυχε η ειδικότητα Σκαπανεας και είμαι ακόμα Ελλάδα για ειδικότητα, Στην Κύπρο τι κάνουν οι Σκαπανεοι; Υπάρχει περίπτωση να πάρω άλλη ειδικότητα εκεί και να κάνω τσάμπα 6 βδομάδες εκπαίδευση εδώ Ελλάδα; Η σειρά μ 349 έχει ήδη πάει Κύπρο κι εγώ ακομα

Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Μάγκες,

2 ερωτησούλες που παρόλο που έψαξα μόνο τις τελευταίες 2-3 σελίδες δεν είδα τπτ σχετικό. Σκέφτομαι για κύπρο λοιπόν.

1. Αλλά πρέπει το χρόνο που θα μαι εκεί να βγάλω ένα-δυο μάθηματα. Δλδ αρκετούτσικες ώρες διάβασμα τη βδομάδα. Παίζει στο στρατόπεδο χώρος/ησυχία για διάβασμα; Ειδάλλως στις εξόδους φαντάζομαι θα παίζει καμιά καφετέρια/βιβλιοθήκη στην λευκωσία ε;

2. Έχει ξαναακουστεί για φαντάρο με μηχανή στην ελδυκ; Σκεφτόμουν (αν βρω τρόπο) να στείλω την μηχανή μου (650 κε) για ευκολία στις εξόδους και να ανακαλύψω και το νησί λίγο.

Thanks

Άβαταρ μέλους
armydad
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από armydad »

Καλησπερα μολις εκανα εγγραφη στο φορουμ και δεν ξερω που να απευθυνθω για μια απορια που εχω. Ογιος μου ειναι γεννημενος το 98 και του ηρθε το χαρτι καταταξης πηραμε αναβολη ενα χρονο για να δωσει για το πτυχιο των γερμανικων. Μολις δωσει για πτυχιο το Σεπτεμβρη θα διακοψει την αναβολη γιατι θελει να κανει πρωτα την θητεια του και μετα τις οποιες αλλες σπουδες. Η ερωτηση μου ειναι, μπορει να δηλωσει οταν καταταγει οτι θελει να παει Κυπρο γιατι ακουσαμε οτι οσοι εχουν παρει αναβολη δεν πανε Κυπρο. Ισχυει κατι τετοιο; Ευχαριστω εκ των προτερων.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Δεν παίζει ρόλο η αναβολή.

ΜΠορεί κανονικά να δηλώσει εφόσον είναι Ι1 - Ι2

Άβαταρ μέλους
armydad
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από armydad »

Μαλιστα. Ναι Ι1-Ι2 ειναι. Ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση!
Ηλιας

Δημοσίευση από Ηλιας »

Παίδες μου ήρθε το χάρτη κατάταξης για 11 Ιουλίου 2017στο ΚΕΤθ τεθωρακισμένα. θα ήθελα να δηλώσω ΕΛΔΥΚ Κύπρο πόσες πιθανότητες έχω να με στείλουν;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες