ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΓΓΡ

Δημοσίευση από ΓΓΡ »

Παιδιά για ΤΘ Κυπρο τι ξέρουμε ακριβώς; Διάβασα αρκετά άσχημα πράγματα μέχρι τώρα. Είναι όντως τόσο χάλια;
Άβαταρ μέλους
DimiKy
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από DimiKy »

Καλησπέρα.. Δήλωσα Εθελοντής για Ελδυκ με πήραν και μετά την ορκομωσια πήρα το φύλλο πορείας για εκπαίδευση στην Αυλωνα στις 12.. έχω ειδικότητα σκοπευτης Πυροβολικου Αρματος.. Πόσο καιρό κρατάει η εκπαίδευση στην Αυλωνα και πως μπορώ να περάσω ΛΥΒ στην Κύπρο για να γίνω δεκανεας?;1
Giwrgos

Δημοσίευση από Giwrgos »

Γεια σας και απο εμενα, μετα την ορκωμοσια και εγω πηρα το φυλλο πορειας για εκπαιδευση στην Αυλωνα στις 12 του μηνα, η ερωτηση μου ειναι θα παμε μετα κατευθειαν κυπρο; Η θα μας γυρισουν πισω λογω του γκρουπ των χριστουγεννων και θα παμε μετα κυπρο; Υποτιθεται μας ειχαν πει απο το κεντρο οτι μαλλον θα μας κολλουσαν την αδεια 5 ημερων που δικαιουμαστε επειδη παμε κυπρο απο 12-17 ουτως ωστε να συμπιμπτουν μαζι με αδεια ορκωμοσιας και χριστουγεννων αλλα κατι τετοιο δεν εγινε, οποτε πρεπει να μαθω αν παρω τα πραγματα για να παμε κυπρο τωρα η αν θα τα παρω μετα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που ρωτάς δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς εδώ μέσα παρά μόνο η Στρατιωτική ηγεσία (και αν προς το παρόν). Όπως και να έχει θα ενημερωθείτε σίγουρα σχετικά άμεσα. Καλό είναι εσείς να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.
Άβαταρ μέλους
dafno
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dafno »

12-29/12 Εκπαίδευση Αυλώνα μετά παίρνεις 10 μέρες εορταστική άδεια με το group πρωτοχρονιάς 7-8/1 επιστρέφεις Αυλώνα και από εκεί πετάς για Κύπρο.

panossss
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από panossss »

Παιδιά καλησπέρα. Πάω ΕΛΔΥΚ γύρω στις δέκα Γενάρη με τη 2016 ΣΤ ΕΣΣΟ. Είμαι 8μηνος. Είμαστε 500 άτομα περίπου που θα πάμε και τώρα περνάμε ΣΠΕΝ στο ΚΕΤΘ Αυλώνα. Είμαι γιατρός, και μάλλον είμαι ο μόνος γιατρός από τους 500 περίπου. Με τσίμπησαν στην Κύπρο χωρίς να το θέλω. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα, συγγνώμη αν έχουν απαντηθεί αλλά δεν έχω βρει τις απαντήσεις όσο έχω ψάξει.
Θέμα: Γιατρός στην Κύπρο

1. Γενικά έχει γιατρούς η ΕΛΔΥΚ; Είτε οπλίτες είτε στελέχη;'Η θα είμαι μόνος μου και θα πήζω στις υπηρεσίες και άδεια ποτέ;

2. Όλοι μου λένε ότι το πιο πιθανό είναι να πάω Σύνταγμα και ότι αυτό θα είναι καλό, αλλά η λογική λέει ότι σαν γιατρός μπορείς να πας οπουδήποτε. Ισχύει;

3. Υπάρχει πιθανότητα να με στείλουν 35 ΜΚ- Ειδικές δυνάμεις γενικά (δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει εκεί)

4. Καμιά τιμητική λόγω του ότι θα είμαι γιατρός (ανθυγιεινή εργασία κτλ) θα παίξει;(με προϋπόθεση ότι θα είμαι τυπικός και δεν θα έχω κρατήσεις-φυλακές και γενικά δε θα έχω κάνει κάποιο χοντρό λάθος εννοείται)

5. Παίζει να σου φάνε άδειες; Για παράδειγμα, η σειρά μου τις 5 μέρες τιμητική ΕΛΔΥΚ πριν πάει Κύπρο θα τις κολλήσει με τις δέκα στο μήνα επαναπατρισμού λόγω του ότι έχουμε το γκρουπάκι Πρωτοχρονιάς τώρα. Υπάρχει περίπτωση να μην πάρουμε τις 15 μέρες τιμητική με το που θα γυρίσουμε;

6. Με τα ιατρεία στην Κύπρο τι παίζει;

7. Γενικά αν έχει κάποιος να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τη θητεία του γιατρού στην Κύπρο θα ήμουν ευγνώμων.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, αν κάποιος ξέρει να απαντήσει κάτι από τα παραπάνω και ειδικά αν έχει υπηρετήσει σαν γιατρός εκεί θα του ήμουν ευγνώμων, καλές γιορτές σε όλους.

Βαγγέλης

Δημοσίευση από Βαγγέλης »

Γιατρέ λογικά αν πας σε κάποιο από τα 1ο ή 2ο Μηχανοκίνητο τάγμα θα είσαι λόχο διοικήσεως και λογικά στα ιατρεία! Θα κάνεις κατά πάσα πιθανότητα ζωάρα και δεν θα σε πιάνει τίποτα.
vdragic

Δημοσίευση από vdragic »

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Έχω ψάξει γενικά ότι πληροφορίες υπάρχουν στα forum αλλά δεν βρήκα άκρη.Γνωρίζει κανείς τι εστί ΛΣ ΕΛΔΥΚ 3/1; Το ΛΣ με επιφύλαξη βρήκα ότι σημαίνει Λόχος Στρατηγείου, αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν, για παράδειγμα ποία είναι τα πιθανά στρατόπεδα κτλ. Πληροφοριακά η ειδικότητα που αναγράφεται στο χαρτί είναι Αναλυτής Προγραμματιστής Η/Υ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
aristdim
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από aristdim »

Καλημέρα Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πως μπορώ να μπω στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ. Καταρχάς μου είπαν στο σχολείο να δηλώσω περιοδευον αλλά απ όσο ξερω δεν υπάρχει εκεί η επιλογή για ΕΛΔΥΚ. Σε ποια μονάδα να δηλωσω ώστε να είναι σίγουρο ότι θα με πάρουν. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι ότι για ελδυκ χρειάζεται να είμαι πλήρους 9 μηνης θητείας. Εγώ κανονικά είμαι 6 μηνης θητείας αλλά θέλω να υπηρετήσω κανονικά (9 μήνες)γίνεται έτσι να πάω. Ευχαριστω
LiOnHiT
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από LiOnHiT »

Καλησπέρα παιδιά καθώς ήρθε η σειρά μου να μπω φαντάρος όπου και παρουσιαζομαι σε 10 μέρες θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για την ελδυκ από πρόσφατους ελδυκαριους. 1) Χρήματα;

2) Μήνες θητείας στην Κύπρο;

3) Δωρεάν εισιτήρια;

4) Τα στρατόπεδα είναι όλα κοντά στην Λευκωσία;

5) Αν θα ξανά διαλέγατε να πάτε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Εικόνα

Erevos

Δημοσίευση από Erevos »

1) 273 ή 360 αν είσαι τυχερός και γίνεις δεκανέας.2) 9 μήνες

3) Όχι όλα, δωρεάν είναι η πρώτη φορά που θα πάτε όλοι, η 1η άδεια που θα πάρεις και η επιστροφή για τον επαναπατρισμό.

4) Όχι

Αν αντέχεις 3 μήνες ξεπάτωμα μέχρι να μπεί η καινούργια σειρά είναι καλά :)

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Από εδώ και στο εξής μηνύματα με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί εκατομμύρια φορές θα διαγράφονται κατευθείαν και χωρίς καμία προειδοποίηση. Εάν βαριέστε να ανατρέξετε στα προηγούμενα μηνύματα πρόβλημά σας. Τελευταία φορά που το γράφω.
Gevkarinian

Δημοσίευση από Gevkarinian »

Παιδιά εγώ που είμαι 30 χρονών θα μπορώ να δηλώσω για Κύπρο; Υπάρχει πρόβλημα με την ηλικία?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπορείς να δηλώσεις και να υπηρετήσεις κανονικά στην ΕΛΔΥΚ και εσύ.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Ένα φιλαράκι μπαίνει μεθαύριο και μετά την ορκωμοσία θέλει να δηλώσει Κύπρο.

Είναι 100% σίγουρο ότι θα τον πάρουν;

Επίσης με τα χρήματα τι γίνεται;

Αυτά τα 200-300? που ακούγονται είναι με τον μήνα; Εξωπραγματικό ποσό μου ακούγεται...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης