ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Ησουν προσφατα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Συνάντησα ένα παιδί τον Αύγουστο που πήγε Κύπρο και επιβεβαίωσε τη "κακή" φήμη της Μονάδας που ακούγαμε εμείς οι "Τεθωρακισμένοι".

Οι Καταδρομείς της 35 Μ/Κ περνάνε πολύ καλύτερα.
AlexandrosCh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από AlexandrosCh »

Καλησπέρα !

Σκέφτομαι να κάνω θητεία ΕΛΔΥΚ (προς το παρών έχω αναβολή λόγω σπουδών) , απο ότι διαβάζω τελευταια είναι καλή σχετικά ισχύει;

Επίσης εχω αρκετές γνώσεις πανω σε Η/Υ (σε αυτο σπουδάζω κιολάςΕικόνα) αξίζει να το δηλώσο για να μπώ σε γραφείο και να κανω την θητεία μου ως επιλοχίας (έτσι διάβασα πιο πριν στο forum) ή να κάνω την θητεία μου σαν απλός στρατιώτης;

Επίσης αν ο δεκαενέας είναι με βύσμα ή εντελώς τυχαίο, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις !

CompSci

Δημοσίευση από CompSci »

Διάβασα πιο πάνω ότι γίνετε να πας ΕΛΔΥΚ και 8 μήνες αν είσαι υπόχρεος 8μηνης θητείας.

Σύμφωνα με αυτό https://katataxi.army.gr/el/content/eldyk όμως λέει ότι πρέπει οπωσδήποτε να είσαι υπόχρεος πλήρους θητείας.

Τελικά τι ισχύει;

Nikosfou

Δημοσίευση από Nikosfou »

Καλησπερες! Ειμαι στην ελδυκ απο τον μαιο και σε λιγοτερο απο μηνα επαναπατριζομαι.

Θα προσπαθησω να απαντησω σε καποιες αποριες σας σχετικα με την θητεια στην κυπρο. Κινητα μπορειτε να παρετε δεν θα εχετε κανενα θεμα απλα να μην τα πολυ δειχνετε, δεν επιτρεπονται κανονικα αλλα δεν ασχολουνται με το θεμα ιδιαιτερα. Θα σας καμπανιασουν μονο αν επιχειρησετε να τραβηξετε φωτογραφιες μεσα στο στρατοπεδο και σας πιασουν.

Οι 8 μηνοι κανουν κανονικα θητεια στη κυπρο (8 μηνες) επαναπατριζονται 1 μηνα νωριτερα απο τους 9μηνους και δικαιουνται λιγοτερη αδεια.

Αναστασης Λ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Αναστασης Λ »

Φίλε Nikosfou, Μπήκα με εσσο του Σεπτεμβρίου, είμαι Αυλώνα τώρα κ έρχομαι Κύπρο την Παρασκευή
Πες μου μίας και είσαι παλιός και ξέρεις την φάση, πόσα στρατόπεδα πεζικου έχει στον νησί και τι φάση το καθένα αυτή την στιγμή;

Αυτό με το free wifi στο στρατόπεδο ισχύει;

Αν όχι πως την παλεύετε με δεδομένα και κλήσεις; Τι εταιρεία κινητής βάλατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Nikosfou

Δημοσίευση από Nikosfou »

1) 3 ταγματα πεζικου,1ο,2ο και Συνταγα.1ο και Συνταγμα ειναι σχετικα διπλα περιπου 10 λεπτα με αμαξι και κανα μισαωρο μακρια απο την λευκωσια. Το 2ο ταγμα ειναι μεσα στη λευκωσια, περιπου 15 λεπτα απο το κεντρο της πολης.

2) Free wifi δεν εχει σε κανενα στρατοπεδο (τουλαχιστον στου πεζικου απο οσο ξερω)
Σας δινουν καρτες στο αεροδρομιο, συνηθως δινουν ΜΤΝ,primetel και cytavoda, προτιμω την ΜΤΝ γιατι εχει καλυτερα πακετα.

3) Να ξερετε η θητεια εκει ειναι αρκετα διαφορετικη απο αυτη στην ελλαδα. Οι στρατιωτες 'τρεχουν' το στρατοπεδο. Οι πιο εξυπνοι θα κωλιωθουν σε γραφεια, αλλοι θα γινουν νοσηλευτες αλλοι οδηγοι, μαγειρες, σιτιστες, τεχνιτες, επιλοχιες κτλπ.

Το "κανω μονο σκοπια και θαλαμοφυλακας σε ολη τη θητεια μου" για αρκετους δεν ισχυει, προσωπικα εγω σαν οδηγος εκανα σκοπια για περιπου 1.5 μηνα αφου μπηκα ελδυκ και μετα αφησα το οπλο και επιασα το τιμονι.
pepsi

Δημοσίευση από pepsi »

Νικο τα αεροπορικα εισιτηρια τα πληρωνες;
απο λεφτα ποσα επερνες;
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Γειά, προκειται να δηλωσω στην ελδυκ, δεν γνωριζω για τη μισθοδοσια,
273 τα δινουν στο χερι, ή σε δικό τραπεζικο λογαριασμό (ποια τραπεζα κτλπ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Παιδιά πόσα άτομα έχουν πάρει για ΕΛΔΥΚ σε αυτή την ΕΣΣΟ;
Μάκης20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Μάκης20 »

Φίλε ο Αποστόλης Οι... Είναι μαζί σας?
giorgos

Δημοσίευση από giorgos »

ΝΙΚΟ θα ηθελα να μου πεις με ποιον τροπο σου δινουν τα χρηματα καθε μηνα στην ελδυκ;
Χρειαζεται να εχω δικο μου λογαριασμο, ή θα μου δινουν στο χερι; Ευχαριστω εκ των πρωτερωνΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Αρης κ

Δημοσίευση από Αρης κ »

Έμαθα πως θα πάω σε ένα στρατόπεδο στην παφο.. Κισσονεργα.. Δεν είναι σίγουρο αλλά έτσι μου είπε άτομο που έχω κάτω.. Ξέρει κανείς να με βοηθήσει τι παίζει εκεί;
ELDYkarios

Δημοσίευση από ELDYkarios »

Τα λεφτά θα πάρεις στο χέρι. Αν παραγγείλεις τσιγάρα/καπνό (δικαιούσαι 2 κιλά/μήνα), μπορεί το κόστος να αφαιρεθεί από τον μισθό σου. Ο λόγος που αφαιρείται από τον μισθό είναι απλός: Οι περισσότεροι φαντάροι την πρώτη εβδομάδα πληρωμής "επενδύουν" τα λεφτά τους στο Sport Direct,Caprice (e-cafe στην Λευκωσία),Alliance,Diffuse (e-cafe Λάρνακα) με αποτέλεσμά να μην έχουν να πάρουν ένα καφέ πόσο μάλλον τσιγάρα.
ELDYkarios

Δημοσίευση από ELDYkarios »

Πυροβολικό είσαι;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες