ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Desert scout
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Desert scout »

Με τις τιμες στο καψιμι και τις εξοδους πως ειναι... Παραδειγμα ποσο κοστιζει (φαγητο, καφες) η εξοδος ενος σαββατου στη λευκωσια και αν εχεις καποια εκπτωση στο να πας λαρνακα λεμεσο με το λεοφωρειο;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Desert scout έγραψε:Με τις τιμες στο καψιμι και τις εξοδους πως ειναι... Παραδειγμα ποσο κοστιζει (φαγητο, καφες) η εξοδος ενος σαββατου στη λευκωσια και αν εχεις καποια εκπτωση στο να πας λαρνακα λεμεσο με το λεοφωρειο;

Οταν ημουν εγω, οι τιμες του καψιμι ηταν ελαφρως φθηνοτερα απο εξω. Νερο 15 λεπτα, αναψυκτικο 50, χυμοι 1.20. Δικαιουσαι τσιγαρα ή καπνο αφορολογητα (δεν θυμαμαι ποσο, νομιζω μισοκιλο καπνο ή μια κουτα; Δεν ειμαι καπνιστης και δεν θυμαμαι πως πηγαινε), απο το στρατοπεδο (συμπληρωνεις χαρτακι μεσα στο τρεχοντα μηνα, για να παρεις στο τελος). Ο καπνος βεβαια ηταν στουκας, ειχα φερει στο πατερα μου 10 50αρηδες Old Holborn και παροτι ειναι χρονια καπνιστης, μετα ειχε σκατοβηχα.
Για τις εξοδους τωρα: Γενικα απαγορευεται να βγαινεις εκτος πολεως του στρατοπεδου, πλην των ημερων αδειας εννοειται. Μην περιμενεις δηλαδη εκπτωση για να πας απο Λευκωσια-Λαρνακα. Παιζεις μπαλα με 3 επιλογες : Ενοικιαζομενο αμαξι, Ταξι (45? Λαρνακα-Λευκωσια), Λεωφορεια (φτηνα αλλα δεν θυμαμαι ποσο ακριβως).
Καφες/ποτα, πανω-κατω τιμες Ελλαδας, στις αλυσιδες τυπου Costa coffee-Starbucks, ιδιες με Ελλαδα. Φαϊ, ειχε την κυπριακη πιτα απο 3.5?+,Submarine special απο Harry's Pizza, ειχε αν δεν απατομαι περι τα 6-7? αλλα ηταν εργαλειο. Τα McDonalds της Λευκωσιας, στανταρ τιμες, ιδιες με Ελλαδα. Ταβερνες και τετοια στη Ληδρας, ψιλοτσιμπημενα.
Ευκολη και φτηνη λυση για μασαμπουκα: Σπιτι του Εθνοφρουρου. Φαϊ ψιλοπαρακμιακο, αλλα λογικο για τις τιμες. Με 6? ετρωγα σεφταλια, πατατες, χαλουμι και μπυρα. Ειναι μονο για στρατιωτες της ΕΛΔΥΚ και της ΕΦ.
Ιντερνετ καφε αμα πας στο Ρουμανο που ειναι λιγο πιο πισω απο το Σπιτι του ΕΦ, ηταν οπως και εδω γυρω στα 2?. Στα Πακιστανια ηταν 50λεπτα η ωρα, αλλα ειναι σαπιλα Τα μαγαζια που εχουν (Πακιστανοινδοαφγανοκαταστασεις).

Γενικα οπως εχω πει κι αλλες φορες, αλλα και αλλοι συνφορουμιτες, αν δεν εισαι σπαταλος και καπνιστης, με τα λεφτα της ΕΛΔΥΚ την βγαζεις. Βεβαια δεν μιλαω, εαν θελησεις να ψωνισεις και σκηνικα απο τον Κουρμουζο, μπλουζες, φουτερ, ιστοριες, γιατι εκει πεφτει πιασοκωλ και με 2-3 αγορες τρως τα μισα λεφτα ή να πας μπουρδελοτσαρκα. Μιλαω καθαρα για τα λεφτα των εξοδων σου (καφες, φαϊ, εισητηρια).
Λευκωσια παντως, βολευει πολυ το Mall, ειδικα αν εισαι 2ο ταγμα. Ειναι 10-15 λεπτα ποδαροδρομο απο το στρατοπεδο και εχει απο public, μαγαζια με ρουχα, φαγαδικα, μεχρι και σινεμα και καφετερια.

Σιμος

Δημοσίευση από Σιμος »

Καλημερα! Θα ηθελα να μαθω εαν εχω υπηρετησει στη κυπρο 6 μηνες και με αλλαξαν Ι3παιρνω τις τιμητικες 5 και 10 επαναπατρισμου;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι.
Άβαταρ μέλους
Mossberg
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Mossberg »

Λοιπον αν θες να πας ΕΛΔΥΚ και εχεις να κανεις 9 μηνες θητεια θα μειωθει κι αλλο η θητεια σου οπως αυτους που ηταν να κανουν 12 και εκει κανουν 9; Αν κανω καποιος λαθος διορθωστε με!

Εικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στο Στρατό Ξηράς η θητεία είναι 9 μήνες, είτε είσαι Ελλάδα είτε Κύπρο.

Μόνο στην ΠΑ ισχύει η μειωμένη κατά 3 μήνες θητεία και μόνο αν πρόκειται να πάς σε Μονάδες Επιφυλακής στο Ανατολικό Αιγαίο.
Φυυυυυ

Δημοσίευση από Φυυυυυ »

Είμαι υπόχρεος οκτάμηνης θητείας, αν επιλέξω ΕΛΔΥΚ θα πρέπει να υπηρετήσω εννιά μήνες ή οκτώ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

8 μήνες.
Άβαταρ μέλους
Dorian
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Dorian »

Χαιρετώ την κοινότητα του forum!Η απορία μου είναι η εξής. Παρουσιάστηκα στο ΚΕΤΘ (ΠΖ) και έχω δηλώσει ΕΛΔΥΚ, ωστόσο δεν ήμουν στην λίστα προεπιλογής του ΓΕΣ. Δηλαδή δήλωσα ως εθελοντής στην Επιτροπή της ΕΛΔΥΚ, υποβάλλοντας την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.Λέτε να με πάρουν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα σε πάρουν σίγουρα.
Σηφης

Δημοσίευση από Σηφης »

Καλησπέρα σε όλουςμένω κύπρο, σπουδάζω και δουλεύω εδώ 2μιση χρόνια Τον σε 3 βδομάδες περίπου έρχεται το χαρτι κατάταξης μου (δεν ξέρω ακόμα που)

έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις

1) θα δηλώσω για ελδυκ είναι σίγουρο πως θα με στείλουν κύπρο;

2) αν έχω σαν μόνιμη κατοικία σε Πόλη της κύπρου Δικαιούμαι κάποια διανυκτέρευση;
3) Με τις Αδειες που θα πάρω στο ΚΕΝ που θα με στείλουν, μπορώ να έρθω στην κύπρο;
4) τι παραπάνω υποχρεώσεις έχει ένας Δεκανέας και τι πρέπει να κάνω για να με πάρουν ως τέτοιο;

ευχαριστώ πολύ περιμένω Τις απαντήσεις σας για να σας κάνω μερικές ερωτήσεις ακόμα :P

Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

Παιδια σήμερα ορκιστήκαμε στο ΚΕΝ Αρτας και όσους είμαστε για ΕΛΔΥΚ μας είπαν οτι πρέπει στον Αυλώνα οταν φτάσουμε πρεπει να έχουμε Μεχρι 20 κιλα αποσκευές για το αεροπλανο... Σε αυτές εννοούν και το λουκάνικο; Δηλ εναν πολιτικό σακο και το λουκανικο συνολο 20 κιλά; Οποιος γνωρίζει ας μας βοηθήσει λιγο μαγκες...
D.Y.K

Δημοσίευση από D.Y.K »

D.Y.K. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Βγήκαν σήμερα οι μεταθέσεις και είμαι επίσημα ΕΛΔΥΚάριος. Καλή μας θητεία!
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Στρατιώτης »

Παιδιά ορκίστηκα χθες Αυλώνα και το φύλλο πορείας λειι να παρουσιαστώ 10 Οκτωβρίου που Αυλώνα ή Ελδυκ; Γιατί το φύλλο πορείας δεν λειι που συγκεκριμένα ελδυκ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το Κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ είναι στο ΚΕΤΘ, λίγο πριν το Κεντρικό ΚΨΜ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης