ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Αναστασης Λ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Αναστασης Λ »

Καλησπέρα παιδιά, Μπαίνω μέσα Σεπτέμβρη με την Ε Εσσο Άρτα και μετά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω Κύπρο ΕΛ. ΔΥΚ. Κ.

Γενικά είμαι οργανωτικος τύπος, προσαρμοζομαι εύκολα και γουστάρω γυμναστική και άσκηση.

Είμαι γενικά της άποψης αν είναι να κάνεις κάτι τότε καν το καλά και πάρε το 100% απ αυτό.

Έχω διαβάσει τις περισσότερες σχετικές σελίδες εδω στο forum αλλά θα ήθελα κ κάποιος/οι γνωστής και πρόσφατος να μου απαντήσει σε μια 2 ερωτήσεις.

Αρχικά αν γνωρίζετε κάτι για το ΚΕΝ Άρτας, κάποια ιδιαίτεροτητα, τα οποία (+ και -), τι επιτρέπεται να φέρουμε κτλ.

Επίσης θέλω να μου πείτε βασικές και συγκεκριμένες διάφορες της θητείας στην ΕΛ. ΔΥ. Κ. και στην ΜΚ 35(γνωρίζω ότι είναι ειδικές δυνάμεις).

Aρης Φουρναρακης

Δημοσίευση από Aρης Φουρναρακης »

Καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω,13 Σεπτεμβριου παρουσιαζομαι Αυλωνα στα τεθωρακισμενα. Γενικα απο γνωστους μ εχω ακουσει οτι τεθωρακισμενα ειναι πολυ καλα στην Κυπρο και σκεφτομαι να το δηλωσω. Σημερα εμαθα απο καποιον οτι λεει τα τεθωρακισμενα δεν πανε στην Κυπρο παρολο που εχει στρατοπεδα. Ισχυει αυτο ή ειναι ραδιο αρβυλα?
Desert scout
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Desert scout »

Επιτρεπεται να εχεις μαζι σου μπαλακλαβα ή κασκολ λαιμου fleece και ισοθερμικο τυπου Under Armour;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι επιτρέπεται.
Αναστασης Λ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Έχετε μήπως άκουσει το ενδεχόμενο να γίνει το 9 μηνο 12 μηνο; Διάβασα ένα άρθρο στο Enikos, που ανέφερε ότι θα τεθεί για συζήτηση στην βουλή..
Άβαταρ μέλους
George_T
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από George_T »

Ακούγεται αρκετό καιρό αλλά δεν φαίνεται να γίνει κάτι τέτοιο το προσεχώς διάστημα.
*Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ*
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Aρης Φουρναρακης έγραψε:Καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω,13 Σεπτεμβριου παρουσιαζομαι Αυλωνα στα τεθωρακισμενα. Γενικα απο γνωστους μ εχω ακουσει οτι τεθωρακισμενα ειναι πολυ καλα στην Κυπρο και σκεφτομαι να το δηλωσω. Σημερα εμαθα απο καποιον οτι λεει τα τεθωρακισμενα δεν πανε στην Κυπρο παρολο που εχει στρατοπεδα. Ισχυει αυτο ή ειναι ραδιο αρβυλα;

Αδερφε ειναι ραδιο αρβυλα.5η ΕΜΑ και 355 ΕΜΑ ειναι κατω. Το 2011-2012 ηταν καλα και στα 2 στρατοπεδα. Η 355 ειναι αναμεικτη (η επιλαρχια στεγαζεται σε Κυπριακο στρατοπεδο), για την 5η δεν ξερω. Καποιος Μαυρος θα μπορεσει να σε διαφωτισει καλυτερα, γιατι οι γνωσεις μου ειναι ελλειπης σχετικα με τα τεθωρακισμενα, αλλα παντως αμφιβαλω να εχουν κλεισει τα στρατοπεδα. Μηπως εννοουσε οτι στην ουσια δεν ειναι ΕΛΔΥΚ, αλλα ΕΛΔΥΚ 3/1;(και καλα "κρυφες" μοναδες, που απο οσο ξερω υπαγονται στο ΓΕΦ)
γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Μια από τα ίδια είμαι καλή θητεία αλάνι

!!!

Αναστασης Λ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αν κατάλαβα καλά επαναπατρισμο απ την Κύπρο θα έχουμε τον τελευταίο μήνα της θητείας μας. Δηλ εμείς που είμαστε να απολυθουμε 12/06/17 θα γυρίσουμε στα μισά του Μαΐου Ελλάδα σωστά;

Δώστε μου καμιά συμβουλή σχετικά με το πως να μαζέψω και να βάλω τις άδειες τότε στο τέλος.. Και πόσες μπορώ να κολλήσω συνολικά τότε;

Ευχαριστώ παιδια Εικόνα

Αρκουδα Μπαϊρίσια

Δημοσίευση από Αρκουδα Μπαϊρίσια »

Παιδια δυο ερωτησεις.Α) Οι προτοτακτοι μπορουν να δηλώσουν ΕΛΔΥΚ;

Β) ΤΙ απαιτειται για να κριθεις Υ. Β;

ευχαριστω πολυ οσους απαντησουν

Αναστασης Λ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Παιδιά όσοι παλιοί μπορείτε απαντήστε μας να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη..
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αρκουδα Μπαϊρίσια έγραψε:Παιδια δυο ερωτησεις.Α) Οι προτοτακτοι μπορουν να δηλώσουν ΕΛΔΥΚ;

Β) ΤΙ απαιτειται για να κριθεις Υ. Β;

ευχαριστω πολυ οσους απαντησουν

Α) Ναι.

Β) Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η επιλογή γίνεται τυχαία.
Αναστασης Λ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Οι γνώστες βοηθήστε μας στο διλλημα ΕΛ ΔΥΚ ή ΜΚ 35;

Desert scout
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Desert scout »

Ξερετε τι παιζει με τ internet για κινητο εχει κανενα πακετο να βαλεις απο ελλαδα ή κυπρο;
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Laskaris »

Αναστασης Λ έγραψε: Οι γνώστες βοηθήστε μας στο διλλημα ΕΛ ΔΥΚ ή ΜΚ 35;

Φιλε μίας και απολύθηκα πρόσφατα από 35 θα σου πώ δύο πράγματα. Κράτα ότι οι γνώσεις μου για την ΕΛΔΥΚ προέρχονται από φίλους και όχι άμεσα. Η θητεια στην 35 και η θητεια στην ΕΛΔΥΚ ειναι δυο διαφορετικά πράγματα. Η ΕΛΔΥΚ είναι μία μονάδα μηχανοκίνητου πεζικού. Ανώτερη βέβαια από τις αντίστοιχες μονάδες του ελλαδικού χώρου, λόγω θέσης και παραδοσής /ιστοριας. Αυτο σημαίνει ότι αν και δεν είναι ειδικές δυνάμεις θα εκπαιδευτείς σε πέντε πράγματα και θα κρατήσεις κάποιες εμπειρίες απο την θητεία σου. Ούτε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα ουτε τίποτα απλά τυπικός να προσπαθεις να είσαι γιατί όντως οι καμπάνες πέφτουν εύκολα. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλές, είσαι δίπλα σε αστικά κέντρα και πληρώνεσαι. Η θητεία στην 35 είναι άλλη φάση. Είναι μία μονάδα ειδικών δυνάμεων. Αρχικά θα πρέπει να περάσεις ΠΕΝ. Δεν θα πώ πολλά εδώ για την εκπαιδευση και την δυσκολία. Το μονο που θα σημειώσω είναι ότι από την σειρα μου, που ήταν αρκετά μεγαλη, περίπου οι μισοί γυρίσαμε πίσω με πράσινο μπερέ. Είναι μία μονάδα καταδρομών με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Το πρόγραμμα οι δραστηριότητες, το κλίμα και η αντιμετώπιση από τα στελέχη είναι πολύ διαφορετικά από την ΕΛΔΥΚ. Συνοψίζοντας αν θές να έχεις μία ενδιαφέρουσα θητεία αλλά με σχετικά καλές συνθήκες πήγαινε ΕΛΔΥΚ. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι πιο έντονο και έχεις και την κ@#λα να φορέσεις τον πράσινο δήλωσε για 35ΜΚ. Να ξέρεις ότι και να κοπείς παραμένεις Κύπρο. Αυτά απο εμένα. Αν θες στειλέ μου pm για περισσότερα. Καλή θητεία να έχεις.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης