ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Σιγά μην βάλω βύσμα για την ελδυκ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Επαναλαμβάνω ότι πλέον δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Καλή θητεία να έχεις.

nvoltidis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nvoltidis »

Καλησπέρα παίδες,

Μπήκα 08/03 στο 2/39 Σ. Ε. Μεσολλογίου και ορκιστήκαμε στις 24/3. Μας ανακοίνωσαν 2 μέρες πριν την ορκομωσία Ποιοι είμαστε για Κύπρο - και παρόλο που αρχικά είχα δηλώσει ότι δεν επιθυμώ γιατί το φοβόμουν λιγάκι- με πήρανε κανονικά και ακούγοντας, διαβάζοντας και μαθαίνοντας, μάλλον χαίρομαι πολύ που φεύγω για ΕΛΔΥΚ.

Όσοι είμαστε ΕΛΔΥΚάριοι πήραμε 10 μέρες άδεια (5 ορκομωσίας και 5 τιμητική ΕΛΔΥΚ) απ'ευθείας από το Μεσολόγγι. Στις 4/4 μπαίνω Αυλώνα. Γνωρίζει εμπειρικά κανείς πόσο θα Μείνουμε εκεί; Κι αν έχουμε καθόλου ελεύθερο - έστω 1 Μέρα- πριν φύγουμε για Κύπρο να γυρίσουμε σπίτι να πάρουμε πράγματα ή να τα πάρουμε όλα από τώρα στην Αυλώνα;

Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

Εχω ένδειξη ΥΠΑΞ στα χαρτιά μου για ΕΛΔΥΚ και παρουσιάζομαι 4/4 Αυλώνα. Γνωρίζει κανείς το αν η εκπαίδευση θα γίνει Αυλώνα; Επίσεις μου είπαν οτι η ένδειξη ΥΠΑΞ είναι για δεκανέας ισχύει και αν ναι πρέπει να περάσεις κάποιες αθλητικές δοκιμασίες οπως για ΥΕΑ ή καποια ειδική εκπαίδευση;

Σας ευχαριστώ.

Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Dargal »

Manthos έγραψε:Εχω ένδειξη ΥΠΑΞ στα χαρτιά μου για ΕΛΔΥΚ και παρουσιάζομαι 4/4 Αυλώνα. Γνωρίζει κανείς το αν η εκπαίδευση θα γίνει Αυλώνα; Επίσεις μου είπαν οτι η ένδειξη ΥΠΑΞ είναι για δεκανέας ισχύει και αν ναι πρέπει να περάσεις κάποιες αθλητικές δοκιμασίες οπως για ΥΕΑ ή καποια ειδική εκπαίδευση;

Σας ευχαριστώ.

Ένδειξη ΥΠΑΞ σημαίνει ένδειξη για δεκανέας. Η εκπαίδευση θα γίνει στην Κύπρο και λέγεται ΛΥΒ. Διαρκεί δυο ή τρεις εβδομάδες αναλόγως και δεν είναι κατι το τρομερό. Ξεκινάει μόλις τελειώσεις ΣΠΕΝ και ΕΚΕ (Εκπαίδευση ειδικότητας). Απο αθλητικές δοκιμασίες δεν θα περάσεις σχεδον τίποτε, στα ΛΥΒ θα μάθεις περισσότερα τεχνικα/διοικητικά ζητήματα (απο το πως να χειρίζεσαι ασυρμάτους και χάρτες, μεχρι και το πως να εκφωνείς παραγγέλματα ή εντολές στους στρατιώτες).

Νικος2017εσσο

Δημοσίευση από Νικος2017εσσο »

Γεια χαρα παιδια. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΩΣ Δεκανεας στην ΕΛΔΥΚ ποιος ειναι ο μισθος ; Και ποσο παραπανω θητεια κανεις ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι 360 ευρώ θα παίρνεις και φυσικά ΔΕΝ κάνεις παραπάνω θητεία.
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kolegas »

Όποιος δεν εχει βυσμα να παει ελδυκ με χιλια παιδια. Δεν θα χασει...
ody97
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ody97 »

ξερει κανεις πως μπορω να παω ΕΛΔΥΚ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

ody97 έγραψε:ξερει κανεις πως μπορω να παω ΕΛΔΥΚ;

Θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς στο παρακάτω νήμα

ΕΛΔΥΚ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

nvoltidis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nvoltidis »

Καλησπέρα παιδιά. Να σας μεταφέρω κι εγώ τις εμπειρίες μου, μιας και ετοιμάζομαι για ΕΛΔΥΚ και πιστεύω ότι καλύπτονται αρκετά ερωτήματα ή απορίες που έχουν αρκετοί.

Παρουσιάστηκα Μεσολόγγι 8/3/16 (2016 Β' ΕΣΣΟ -343) και ορκιστήκαμε στις 24/3. Δύο μέρες πριν μας ανακοίνωσαν ποιοι ειμαστε για ΕΛΔΥΚ. Πήραμε 10 μέρες σύνολο άδεια που ήταν 5 ορκομωσίας και 5 τιμητική ΕΛΔΥΚ και μαζί φύλλο πορείας για ΚΕΤΘ Αυλώνα. Στις 4/4 παρουσιάστηκαμε Αυλώνα, όπου μας ανακοινώθηκε ότι θα καθόμασταν εκεί Για 3 βδομάδες να κάνουμε το ΣΠΕΝ. Μας είπανε ότι γίνεται πρώτη φορά αυτό, γιατί κανονικά όποιος πάει Αυλώνα αναχωρεί για Κύπρο σε 5 μέρες μαξ. Ήταν διαταγή του ΓΕΣ γιατί συμπίπτει το Πάσχα. Τελειώσαμε λοιπόν το ΣΠΕΝ και προχθές 22/4 πήραμε 11ήμερη άδεια Πάσχα και 4/5 ξαναγυρνάμε Αύλωνα για να ξεκινήσουν οι πτήσεις.

Κάτι τελευταίο που δεν αφορά την Κύπρο, αλλά το ΚΕΤΘ. Το κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ είχε τραγικές εγκατάστασεις από απόψη λουτρών και WC. Ήμασταν στο κλιμάκιο 6 θάλαμοι (125 άτομα) και λειτουργούσαν 5 τουαλέτες και 3 ντουζιέρες. Στα παράπονα που γίνονταν στις αναφορές, παίρναμε την απάντηση ότι έχουμε δίκαιο κι ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό, γιατί κανονικά ο κόσμος κάθεται εκεί 4-5 μέρες και δεν έχει τέτοια θέματα, συν το γεγονός ότι είμαστε πολύ μεγάλη σειρά για ΕΛΔΥΚ (360 άτομα μαζί με διαβιβάσεις και 2η επιλαρχία ΤΘ). Ελπίζω η επόμενη σειρά να μην κάνει ΣΠΕΝ στην Αυλώνα και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ μέσα στο ΚΕΤΘ για τους παραπάνω λόγους και να την κάνει για Κύπρο με την μια.
Επίσης το ΣΠΕΝ γενικότερα τσίμπαγε από δυσκολία. Αρχικά, φταίει το αχανές μέγεθος του ΚΕΤΘ που για τα πάντα περπατάς. Πχ για να πας από κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ να φας ήθελες πήγαινε-έλα 2,5 χλμ. Η πύλη για να φύγεις έξοδο 2,5 χλμ επίσης. Συν τις 2 φορές που κάναμε πορεία 12 και 14 χλμ όλη την περίμετρο του στρατοπέδου. Μετά, γενικότερα οι μέρες ήταν πολύ φορτωμένες από εκπαίδευση. Πχ. Μπορεί να κάναμε πρωινή εκπαίδευση μέχρι 14:30, κατέβαινες για φαϊ και 16:00 Ξεκίναγε η απογευματινή.

Στα θετικά τώρα, αρκετά καλό φαγητό, μεγάλες ποσότητες, αρκετές πρίζες στους θαλάμους για τα κινητά, επιτρέπανε sleeping bag κανονικά και το βασικότερο είναι ότι στο κλιμάκιο είχαμε πολύ καλό ίλαρχο. Ανεκτικός Στα ψιλοπαραπτώματα Και πολύ φιλικός και πρόθυμος να σε βοηθήσει και να σε ακούσει.
Επίσης πολύ θετικό ήταν η 11ήμερη που έχουμε από χθες και θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας και υπηρεσίες 1-1 ή και 2 έξω- 1 μέσα.

Μανος

Δημοσίευση από Μανος »

Τραυματικη εμπειρια τα κλιμακια, ευτυχως τελειωσαν και θα καλοπερασεις στην ΕΛΔΥΚ.
ziaba
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας

Δημοσίευση από ziaba »

nvoltidis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Να σας μεταφέρω κι εγώ τις εμπειρίες μου, μιας και ετοιμάζομαι για ΕΛΔΥΚ και πιστεύω ότι καλύπτονται αρκετά ερωτήματα ή απορίες που έχουν αρκετοί.

Παρουσιάστηκα Μεσολόγγι 8/3/16 (2016 Β' ΕΣΣΟ -343) και ορκιστήκαμε στις 24/3. Δύο μέρες πριν μας ανακοίνωσαν ποιοι ειμαστε για ΕΛΔΥΚ. Πήραμε 10 μέρες σύνολο άδεια που ήταν 5 ορκομωσίας και 5 τιμητική ΕΛΔΥΚ και μαζί φύλλο πορείας για ΚΕΤΘ Αυλώνα. Στις 4/4 παρουσιάστηκαμε Αυλώνα, όπου μας ανακοινώθηκε ότι θα καθόμασταν εκεί Για 3 βδομάδες να κάνουμε το ΣΠΕΝ. Μας είπανε ότι γίνεται πρώτη φορά αυτό, γιατί κανονικά όποιος πάει Αυλώνα αναχωρεί για Κύπρο σε 5 μέρες μαξ. Ήταν διαταγή του ΓΕΣ γιατί συμπίπτει το Πάσχα. Τελειώσαμε λοιπόν το ΣΠΕΝ και προχθές 22/4 πήραμε 11ήμερη άδεια Πάσχα και 4/5 ξαναγυρνάμε Αύλωνα για να ξεκινήσουν οι πτήσεις.

Κάτι τελευταίο που δεν αφορά την Κύπρο, αλλά το ΚΕΤΘ. Το κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ είχε τραγικές εγκατάστασεις από απόψη λουτρών και WC. Ήμασταν στο κλιμάκιο 6 θάλαμοι (125 άτομα) και λειτουργούσαν 5 τουαλέτες και 3 ντουζιέρες. Στα παράπονα που γίνονταν στις αναφορές, παίρναμε την απάντηση ότι έχουμε δίκαιο κι ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό, γιατί κανονικά ο κόσμος κάθεται εκεί 4-5 μέρες και δεν έχει τέτοια θέματα, συν το γεγονός ότι είμαστε πολύ μεγάλη σειρά για ΕΛΔΥΚ (360 άτομα μαζί με διαβιβάσεις και 2η επιλαρχία ΤΘ). Ελπίζω η επόμενη σειρά να μην κάνει ΣΠΕΝ στην Αυλώνα και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ μέσα στο ΚΕΤΘ για τους παραπάνω λόγους και να την κάνει για Κύπρο με την μια.
Επίσης το ΣΠΕΝ γενικότερα τσίμπαγε από δυσκολία. Αρχικά, φταίει το αχανές μέγεθος του ΚΕΤΘ που για τα πάντα περπατάς. Πχ για να πας από κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ να φας ήθελες πήγαινε-έλα 2,5 χλμ. Η πύλη για να φύγεις έξοδο 2,5 χλμ επίσης. Συν τις 2 φορές που κάναμε πορεία 12 και 14 χλμ όλη την περίμετρο του στρατοπέδου. Μετά, γενικότερα οι μέρες ήταν πολύ φορτωμένες από εκπαίδευση. Πχ. Μπορεί να κάναμε πρωινή εκπαίδευση μέχρι 14:30, κατέβαινες για φαϊ και 16:00 Ξεκίναγε η απογευματινή.

Στα θετικά τώρα, αρκετά καλό φαγητό, μεγάλες ποσότητες, αρκετές πρίζες στους θαλάμους για τα κινητά, επιτρέπανε sleeping bag κανονικά και το βασικότερο είναι ότι στο κλιμάκιο είχαμε πολύ καλό ίλαρχο. Ανεκτικός Στα ψιλοπαραπτώματα Και πολύ φιλικός και πρόθυμος να σε βοηθήσει και να σε ακούσει.
Επίσης πολύ θετικό ήταν η 11ήμερη που έχουμε από χθες και θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας και υπηρεσίες 1-1 ή και 2 έξω- 1 μέσα.

αυτα ειναι μια φορα βγηκα εξω σερι τις 2 τελευταιες προτου απολυθω

Πολίτης !!!336 !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Καλησπέρα σε όλους.Έχω διαβάσει περί μισθού, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος αν όσοι πάνε Κυπρο παίρνουν ακομα 273 ? ή έχουν μειωθεί.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

per

Δημοσίευση από per »

Καλησπέρα παιδια. Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω. Εάν παω ΕΛΔΥΚ τους τρεις τελευταίους μηνες μπορω να συμπληρωσω αυτά που χρειαζεται για ΟΒΑ και μετα από την θητεια μου εχω το δικαιωμα να λαβω συμμετοχη εάν βγει προκυρηξη για ΕΠΟΠ; Ευχαριστω πολύ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης