ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Torroan έγραψε:; Με συγχωρείτε για το παραπάνω πόστ αναφέρετε κάτω των 25 ετών και όχι άνω.

Θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος Δεκανέας καθώς διαβάζω πως πληρώνονται περισσότερο, μένουν στο στρατόπεδο και δεν έχουν αυξημένη θητεία (Δεν αναφέρομαι σε ΥΕΑ, αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με καθώς δεν γνωρίζω πολλά μόνο ότι έχω διαβάσει). Επίσης αξίζει να δηλώσω το πτυχίο αγγλικών μου (Proficiency) καθώς κοστίζει 25 ευρώ η μετάφραση και δεν έχω πολλά χρήματα στη διάθεση μου. Σας ευχαριστώ και πάλι και συγνώμμη.

Για να κλείσουμε το θέμα της ηληκίας, τυπικά θέλει κάτω των 25, το οποίο πρακτικά δεν εφαρμόζεται ποτέ, παντα ανάμεσα σε σειρές θα δείς άτομα άνω των 25.

Το πτυχίο να μην το μεταφράσεις αφου δεν έχεις χρήματα, και ο λόγος ότι για τους στρατεύσιμους νομικά δεν εφαρμόζεται, δεν απαιτείται, αυτό αφορά μόνο τα στελέχη, πλήν ΕΠΟΠ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Torroan έγραψε:Σας ευχαριστώ dn24 και Nassos για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Από ότι κατάλαβα δηλαδή όταν μου πουν αν θέλω να γίνω ΥΕΑ θα αρνηθώ και όταν παρω τη μετάθεση για Κύπρο είναι στην επιλογή τους αν θα γίνω Δεκανέας. Μου ανέφερε ο αδερφός μου ότι πρεπει να περάσω ΛΥΒ για να γίνω Δεκανέας ωστόσο δεν ξέρω τι είναι και δεν γνωρίζει τη διαδικασία σε ΕΛΔΥΚ. Όσον αφορά την φωτοτυπία δεν θέλουν επικυρωμένη η κάτι παρόμοιο;

Για τον ΛΥΒ μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ

Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)

ΥΕΑ στην ΕΛΔΥΚ δεν πάνε από το 2007.
Torroan

Δημοσίευση από Torroan »

Ωραία σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, είμαι και λίγο πανικόβλητος μιας και πλησιάζουν οι μέρες και δεν ξέρω αν είναι απο ενθουσιασμό, από φόβο ή λίγο και από τα δύο. Όσον αφορά το στρατό γενικότερα αν έχει κάποιος ένα σχετικά έγκυρο και πρόσφατο οδηγό (Διαδικασίες, τι χρειάζεται να πάρω μαζί μου κλπ) και μπορεί να μου στείλει ένα link θα το εκτιμούσα. Και πάλι ευχαριστώ!Εικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αφιέρωσε χρόνο στις παρακάτω ενότητες με τα σχετικά θέματα

Κατάταξη στο Στρατό

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)
Tzimakos

Δημοσίευση από Tzimakos »

Καλησπέρα, παρουσιάζομαι Πεζικό στην Τρίπολη σε 4 μέρες και θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς τη διαδικασία μέχρι να πάω Κύπρο ΕΛΔΥΚ. Αναφέρομαι σε πόσες μέρες μεσολαβούν μέχρι την ορκομωσία και μετά πόσες μέρες θα βρίσκομαι στην Αυλώνα (Γενικά όλο το διάστημα μέχρι να πάω σε ΕΛΔΥΚ). Τέλος, γνωρίζει κανείς για έφεδρος δεκανέας (καλύτερη πληρωμή-9μηνο) η εκπαίδευση πόσο διαρκεί και που γίνεται Κύπρο ή Ελλάδα;
Σας ευχαριστώ
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Tzimakos έγραψε:Καλησπέρα, παρουσιάζομαι Πεζικό στην Τρίπολη σε 4 μέρες και θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς τη διαδικασία μέχρι να πάω Κύπρο ΕΛΔΥΚ. Αναφέρομαι σε πόσες μέρες μεσολαβούν μέχρι την ορκομωσία και μετά πόσες μέρες θα βρίσκομαι στην Αυλώνα (Γενικά όλο το διάστημα μέχρι να πάω σε ΕΛΔΥΚ). Τέλος, γνωρίζει κανείς για έφεδρος δεκανέας (καλύτερη πληρωμή-9μηνο) η εκπαίδευση πόσο διαρκεί και που γίνεται Κύπρο ή Ελλάδα;
Σας ευχαριστώ
Καλησπέρα και σε εσένα. Είναι όλα απαντημένα, στις προηγούμενες σελίδες αυτού του νήματος.

Πότε ορκίζεσαι στο στρατό;

Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

342lele έγραψε:Παιδια με τα αεροπορικα εισητηρια τι παιζει τελικα; Ποσα εχουμε δωρεαν; Αλλου βλεπω 3 πηγαινε-ελα αλλου 1 και με τα c αλλοι λενε πληρωνεις 45 ευρω αλλοι λενε ειναι τζαμπα τι παιζει τελικα;

ΝΟΜΟΣ 4278/2014 ΆΡΘΡΟ 54

Διάβασε http://nomoi.info/ΦΕΚ-Α-157-2014-σελ-13.html

Επίσης, διαβάζεις εδώ , μερικές σελίδες πριν δηλαδή.

george-gk

Δημοσίευση από george-gk »

Καποιος που ειναι δηλωμενος στο πολεμικο ναυτικο μπορει να παει ΕΛΔΥΚ; Και αν ναι τι πρεπει να κανει;
μπορει να δηλωθει στρατο ξηρας;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

george-gk έγραψε:Καποιος που ειναι δηλωμενος στο πολεμικο ναυτικο μπορει να παει ΕΛΔΥΚ; Και αν ναι τι πρεπει να κανει;
μπορει να δηλωθει στρατο ξηρας;

Θα πας στην στρατολογία σου και θα ζητήσεις να κατανεμηθείς στον στρατό ξηράς μέσω μιας υπεύθυνης δήλωσης που θα σου δοθεί να συμπληρώσεις. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες το αίτημα σου να ικανοποιηθεί.

ψαρακι
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ψαρακι »

Γεια σας... Αν και λιγο νωρις ακομα... Αλλα για να ξερω... Εικόνα... Σκεφτομαι να δηλωσω ελδυκ... Αλλαακουω διαφορα οτι δεν ειναι καλα και τετοια απο αλλους ακουω οτι ειναι καλα τι ισχυει τελικα; Αξιζει να παω ; Η θα ναι οπως στην ελλαδα οποτε δεν εχει διαφορα ;

ευχαριστω εκ των προτερων
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

ψαρακι έγραψε:Γεια σας... Αν και λιγο νωρις ακομα... Αλλα για να ξερω... Εικόνα... Σκεφτομαι να δηλωσω ελδυκ... Αλλαακουω διαφορα οτι δεν ειναι καλα και τετοια απο αλλους ακουω οτι ειναι καλα τι ισχυει τελικα; Αξιζει να παω ; Η θα ναι οπως στην ελλαδα οποτε δεν εχει διαφορα ;

ευχαριστω εκ των προτερων

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ. Διάβασε όλες τις προηγούμενες σελίδες, και δεν υπάρχει περίπτωση ανάμεσα σε 55 σελίδες να μην βγάλεις γνώμη. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
aristdim
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από aristdim »

Ξέρει κάνεις αν γίνεται να κάνω αυξημένη θητεία

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

aristdim έγραψε:Ξέρει κάνεις αν γίνεται να κάνω αυξημένη θητεία

Όχι φίλε μου, δεν γίνεται. Μόνο σαν δόκιμος όπου μπορείς να κάνεις συνολικά 14 μήνες θητεία, αλλά δεν στέλνονται δόκιμοι στην ΕΛΔΥΚ πλέον.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

aristdim έγραψε:Ξέρει κάνεις αν γίνεται να κάνω αυξημένη θητεία

Ενδιαφέρεσαι να υπηρετήσεις στην ΕΛΔΥΚ και είσαι 6μηνίτης ή υπόχρεος ακόμη μικρότερης θητείας; Διευκρίνισε μας λίγο για ποιο πράγμα ακριβώς ενδιαφέρεσαι για να σε κατατοπίσουμε.

Torroan

Δημοσίευση από Torroan »

Παιδιά, την άλλη Δευτέρα παρουσιάζομαι Αυλώνα και Τρίτη λογικά πετάω για Κύπρο με ειδικότητα Χειριστής TOW. Έχω ένδειξη ΥΠΑΞ για να γίνω δεκανέας (ίδια θητεία περισσότερα χρήματα) ωστόσο ήξερα πως ο στρατιώτης παίρνει 273 ευρώ το μήνα και ο Δεκανέας 90 ευρώ παραπάνω. Ο αντισυνταγματάρχης της Πτέρυγας στο κέντρο μας είπε πως παίρνει 50 ευρώ παραπάνω. Γνωρίζει κανείς αν έχει γίνει κάποια τέτοια αλλαγή;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες