ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

panagiotis1992 έγραψε:Καλησπερα παιδια.8α ηθελα να ρωτησω αν παιρνουν δοκιμους στη Κυπρο.ευχαριστω

Όχι δεν παίρνουν πλέον.

sasuke1990
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από sasuke1990 »

Παιδιά σκέφτομαι να δηλώσω ΕΛΔΥΚ. Παρουσιάζομαι αυλώνα διαβιβάσεις 11 νοεμβρίου. Έχω κάποιες ερωτήσεις και αν έχετε την ευγένεια να μου απαντήσετε για να ξακαθαρίσω αν τελικά θα δηλώσω κύπρο ή όχι.

1) Δικαιούμαι απο ότι διάβασα 2 αεροπορικά πήγαινε έλα ξέχωρα απο αυτό που θα μας πάνε εκεί, ένα με c-130 και ένα με aegean. Με φτάνουν αυτά τα δύο για όλη την θητεία δύο μεγάλες άδειες ή θα πρέπει να βάλω απο την τσέπη μου; Ακτοπλοικά δικαιούμαι;

2) Στην κύπρο θα κάτσω 8 μήνες και θα πάρω 273 ευρώ για κάθε έναν απο αυτό ανεξαιρέτως αν θα λείπω σε άδεια ή όχι;

3) Επειδή έχω ακούσει ότι πέφτουν πολλές καμπάνες και πολλοί κάνουν 1-2 μήνες παραπάνω θητεία, αυτούς τους πληρώνεσε;

4) Οι καραβανάδες στο κέντρο λένε τα καλύτερα λόγια για την ΕΛΔΥΚ για να πείσουν τους φαντάρους να πάνε, κρύβεται κάτι πίσω απο αυτό; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να με ανησυχεί;

5) Είμαι επι πτυχίω φοιτητής στο πολυτεχνείο και θα παρουσιαστώ στο κέντρο με ειδικότητα διαβιβάσεις γνωρίζουμε αν θε με στείλουν σε συγκεκριμένο κέντρο στην κύπρο ή είναι θέμα τύχης βίσματος;

6) Αν με επαναπατρίσουν αυτό μετά απο πόσο γίνεται και μετα με στέλνουν αθήνα ή πάλι παραμεθόριο;

7) Κάτι τελευταίο συγγνώμη που σας έχω πρήξει γενικά η κατάσταση είναι ίδια με αυτή που ζούν οι φαντάροι έβρο και νησιά; Ή είναι αρκετά χειρότερα ως προς την πειθαρχία; Ευχαριστώ.
Αravas_21

Δημοσίευση από Αravas_21 »

1) Δικαιούσαι ένα πολιτικό εισιτήριο με Aegean και απεριόριστες μετακινήσεις με C130 αρκεί να υπάρχουν θέσεις. Το C130 πετάει μόνο κάθε τρίτη και δεν πληρώνεις τίποτα.

2) Στην Κύπρο θα κάτσεις 7 μήνες και θα παίρνεις 273, εκτός αν έχεις ένδειξη ΥΠΑΞ γίνεις Δεκαωέας και παίρνεις 364.

3) Τις φυλακές τις υπηρετείς στην Ελλάδα.

4) Τίποτα δεν κρύβεται πίσω απο αυτό. Η ΕΛΔΥΚ είναι εμπειρία ζωής και προσφέρει πολλά παραπάνω απο τη θητεία στην Ελλάδα.

5) Τους Διαβιστές τους στέλνουν απ όσο ξέρω στο Λόχο Διαβιβάσεψν στο Σύνταγμα αλλά δε ξέρω κάτι παραπάνω αλλά ούτε και αν θα κατέβεις Κύπρο μ αυτή την ειδικότητα

6) Επαναπατρίζεσαι συνήθως 20 μέρες μ ένα μήνα πριν απολυθείς και πας στον τόπο κατοικίας σου.

7) Η ζωη στην ΕΛΔΥΚ είναι πολύ καλύτερη απο έβρο και νησια. Θα δείτε στρατόπεδα κάτω που στην ελλάδα μονο στα ονειρά τους τα βλέπουν. Είναι όμως πολυ πιο αυστηρά, όλα προβλεπόμενα και υπάρχουν μεγαλυτερες απαιτήσεις. Οποιος δεν την παλεύει ζητάει επαναπατρισμό αλλα μην το προδικάζετε οτι δε θα συνηθησετε.
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

sasuke1990 έγραψε:Παιδιά σκέφτομαι να δηλώσω ΕΛΔΥΚ. Παρουσιάζομαι αυλώνα διαβιβάσεις 11 νοεμβρίου. Έχω κάποιες ερωτήσεις και αν έχετε την ευγένεια να μου απαντήσετε για να ξακαθαρίσω αν τελικά θα δηλώσω κύπρο ή όχι.

1) Δικαιούμαι απο ότι διάβασα 2 αεροπορικά πήγαινε έλα ξέχωρα απο αυτό που θα μας πάνε εκεί, ένα με c-130 και ένα με aegean. Με φτάνουν αυτά τα δύο για όλη την θητεία δύο μεγάλες άδειες ή θα πρέπει να βάλω απο την τσέπη μου; Ακτοπλοικά δικαιούμαι;

2) Στην κύπρο θα κάτσω 8 μήνες και θα πάρω 273 ευρώ για κάθε έναν απο αυτό ανεξαιρέτως αν θα λείπω σε άδεια ή όχι;

3) Επειδή έχω ακούσει ότι πέφτουν πολλές καμπάνες και πολλοί κάνουν 1-2 μήνες παραπάνω θητεία, αυτούς τους πληρώνεσε;

4) Οι καραβανάδες στο κέντρο λένε τα καλύτερα λόγια για την ΕΛΔΥΚ για να πείσουν τους φαντάρους να πάνε, κρύβεται κάτι πίσω απο αυτό; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να με ανησυχεί;

5) Είμαι επι πτυχίω φοιτητής στο πολυτεχνείο και θα παρουσιαστώ στο κέντρο με ειδικότητα διαβιβάσεις γνωρίζουμε αν θε με στείλουν σε συγκεκριμένο κέντρο στην κύπρο ή είναι θέμα τύχης βίσματος;

6) Αν με επαναπατρίσουν αυτό μετά απο πόσο γίνεται και μετα με στέλνουν αθήνα ή πάλι παραμεθόριο;

7) Κάτι τελευταίο συγγνώμη που σας έχω πρήξει γενικά η κατάσταση είναι ίδια με αυτή που ζούν οι φαντάροι έβρο και νησιά; Ή είναι αρκετά χειρότερα ως προς την πειθαρχία; Ευχαριστώ.

Καλησπερα φιλε sasuke1990

1) Υπαρχει συγκεκριμενο οριο ημερων (υποτιθεται) που μπορει ενας φανταρος να μεινει χωρις αδεια. Εαν αυτο ξεπεραστει τοτε τσονταρεις απο την τσεπη σου αναγκαστικα (προβλεπομενες εμας ηταν 3, συν 1 που πηρα εγω εξτρα).

2) Ναι, πληρωνεσαι ανεξαρτητως εαν λειπεις ή οχι σε αδεια.

3) Κανεις δεν υπηρετει τις φυλακες του στην Κυπρο. Εαν μαζεψεις αρκετες, εχεις προωρο επαναπατρισμο και δυσμενη μεταθεση, συνηθως Εβρο.

4) Τα καλυτερα λογια τα λενε, γιατι συνηθως δεν πανε εθελοντες. Οποτε σε δελεαζουν με διαφορες χαζομαρες του τυπου: Σας παει 1-1, Οι Κυπριες ειναι ωραιες, το Κυπριακο σουβλακι ειναι μεγαλυτερο απο το Ελληνικο (μας εχει ειπωθει αυτο), Τα χρηματα κτλ κτλ. Το 1-1 παιζει, οταν τα στρατοπεδα εχουν πληροτητα. Συνηθως τα στρατοπεδα υπολειτουργουν, οποτε δεν σε παει συχνα 1-1.2-1,3-1 πιο λογικα να σε παει και οταν ερχεται περιοδος αδειων, ανεβαινει το κασε με 5-1 κτλ (τουλαχιστον ετσι μας πηγαινε σε αδειες. Μεχρι και διπλουπηρεσια βαραγαμε).

5) Πρεπει να εχεις δυνατο βυσμα για να σε τραβηξει στο Συνταγμα. Το μονο λουφα στρατοπεδο ειναι αυτο (ψιλοτεντα βεβαια το πρωι που κυκλοφορει διοικητης ΕΛΔΥΚ μεσα). Οπου αλλου σε στειλουν το βυσμα δεν υπαρχει ή δεν μετραει ή δεν υπαρχει ουσια να μετρησει.

6) Eπαναπατρισμος γινεται σε φρουρα προτιμησης του στρατιωτη (αρα κοντα στο σπιτι σου). Εδω κρατω μια επιφυλαξη, καθως δεν ξερω εαν εχει αλλαξει κατι με το καθεστως χοντροΚαμμενου.

7) Καμια σχεση ομως. Μα καμια σχεση. Η ΕΛΔΥΚ ειναι οπως πρεπει να ειναι ο στρατος. Ξεχνα την θητεια στην Ελλαδα και μην τη συγκρινεις με την ΕΛΔΥΚ. Η ΕΛΔΥΚ, ακομα και το Πεζικο, ειναι πιο κοντα στις Ελληνικες Ειδικες Δυναμεις... Η πειθαρχια δεν μπορει να ειναι χειροτερη ή καλυτερη. Ειναι ενα μετρο που δεν ανεβοκατεβαινει και δεν εχει διαφορετικες βαθμιδες. Ειτε εισαι πειθαρχημενος στρατιωτης και προβλεπομενος, ειτε εισαι παρταλι. Η Κυπρος απαιτει τον υπηρετουντα να ειναι προβλεπομενος στα καθηκοντα και στις υποχρεωσεις του, με ανταλλαγμα μια σταθερη θητεια, πολυ πιο οργανωμενη απο ορισμενα στρατοπεδα της Ελλαδος, αλλα και μισθο (που ορισμενοι πανε για αυτο). Οι ασκησεις γινονται οπως πρεπει, η επαφη με τα στελεχη γινεται οπως πρεπει, γενικα τα πιο πολλα γινονται οπως πρεπει.(ΕΛΔΥΚ = Ελπιδα Λουφας Δεν Υπαρχει Καμια)

Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kolegas »

Καλησπέρα παιδιά τώρα τι λεφτά δίνουν στην Κύπρο; Αξίζει να πας Ελδύκ από το να πας στα νησιά ή στον Έβρο; Η εκπαίδευση είναι σκληρή; Τι άδειες δίνουν τώρα; Στον επαναπατρισμό πας εκεί που θα δηλώσεις ή όπου να είναι;Mε τα κινητά τι παίζει πως μπορούμε να επικοινωνούμε; Αυλώνα πόσο καιρό θα κάτσω και τι θα κάνω εκεί; Τα είσιτήρια πήγαινε έλα πόσο κοστίζουν γενικά;

Ευχαριστώ

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τα παραπάνω έχουν απαντηθεί στα θέματα που αοφρούν την ΕΛΔΥΚ.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και θα είσαι καλλυμένος.
Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kolegas »

Καλημερα νασσο τις διαβασα οελς τις σελιδες και τελικα τους ειπα οτι δεν θελω να παω με την αιτιολογια οτι ειμαι ορφανος και μου ειπαν οτι με εβγαλαν ακαταλληλο, την γλυτωσα λες; Δεν ειμαι προστατης ειμαι ο 2ος γιος της οικογενειας
neo101115
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από neo101115 »

Καλησπέρα, εχω επιλεγει για ΕΛΔΥΚ και θελω να ρωτησω, από Αυλωνα πετας κατευθείαν για Κυπρο ή μεσολαβεί πενθήμερε αδεια;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μεσολαβεί 5νθήμερη άδεια κανονικά.
neo101115
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από neo101115 »

Σ ευχαριστω για την Αμεση απαντηση. Γνωρίζεις και Ποιο θα είναι το πρόγραμμα μεχρι να πετάξουμε για Κυπρο, θα είναι κυριως υπηρεσίες ή θα εχει και καποιο ειδος εκπαιδευσης;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σε αυτό καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που υπηρέτησε πρόσφατα.
Άβαταρ μέλους
Nikolaras123
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nikolaras123 »

Καλησπέρα σας υπηρετώ στο 1ο τάγμα της Κύπρου είμαι Δ εσσο κανονικά επαναπατρίζομαι κατά τις 15 Μαρτίου αλλά λόγω οικογενειακών προβλημάτων θέλω να φύγω τώρα τον γενάρη πρόωρα. Οι μεταθέσεις μας όπως μας ενημέρωσαν θα βγούν αρχές γενάρη άρα μόλις γυρίσω απο άδεια 13 ιανουαρίου θα μπορέσω να ξέρω που πηγαίνω. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Εάν ζητήσω να φύγω στις 15 γενάρη μέχρι τέλος του μήνα εφόσον η μετάθεσημου θα έχει βγεί θα έχω πάει στην μετάθεση μου ή θα με πηγαίνουν απο βδομάδασεεβδομάδα ; Παρακαλώ πολύ να απαντήσει εάν γνωρίζει κάποιο άτομο που ξέρει γιατί είναι σημαντικός ο λόγως που ρωτάω καθώς και οι ημερομηνίες.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Nikolaras123 έγραψε:Καλησπέρα σας υπηρετώ στο 1ο τάγμα της Κύπρου είμαι Δ εσσο κανονικά επαναπατρίζομαι κατά τις 15 Μαρτίου αλλά λόγω οικογενειακών προβλημάτων θέλω να φύγω τώρα τον γενάρη πρόωρα. Οι μεταθέσεις μας όπως μας ενημέρωσαν θα βγούν αρχές γενάρη άρα μόλις γυρίσω απο άδεια 13 ιανουαρίου θα μπορέσω να ξέρω που πηγαίνω. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Εάν ζητήσω να φύγω στις 15 γενάρη μέχρι τέλος του μήνα εφόσον η μετάθεσημου θα έχει βγεί θα έχω πάει στην μετάθεση μου ή θα με πηγαίνουν απο βδομάδασεεβδομάδα ; Παρακαλώ πολύ να απαντήσει εάν γνωρίζει κάποιο άτομο που ξέρει γιατί είναι σημαντικός ο λόγως που ρωτάω καθώς και οι ημερομηνίες.

Αρχηγέ ο μόνος τρόπος να φύγεις νωρίτερα είναι μόνο άμα κοπείς από την ΕΛΔΥΚ, αυτά τα "να ζητήσω" "να φύγω" "εφόσον" "θα έχει βγει" είναι φράσεις που δεν κολλάνε με την νοοτροπία του ελληνικού στρατού.

Σημαντικοί λόγοι για τον στρατό θεωρούνται χαρμόσυνα νέα (γάμος δικός σου ή α συγγενικού προσώπου) ή άσχημα νέα, μόνο εκεί υπάρχουν εξαιρέσεις, για εσένα μπορεί ο σημαντικός λόγος είναι επειδή κλείνεις 1 χρόνο με την γκόμενα, ελπίζω να καταλαβαίνεις το παράδειγμα μου.

panagiotis1992
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από panagiotis1992 »

Καλησπέρα σας είμαι στρατιώτης πυροβολικού και θα πάω Κύπρο. Το χαρτί που μου ήρθε έλεγε "Αρχηγός Στοιχείου Πυροβολικού Μάχης". Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι εκπαίδευση θα περάσω (αν γίνεται με λεπτομερή στοιχεία).Ευχαριστώ.

neopas

Δημοσίευση από neopas »

γεια σας ένας φίλος πάει 355 εμα ξέρουμε τίποτα πως είναι το στρατόπεδο εκεί πως τους πάει στις εξόδους κλπ έχουν καλό διοικητή;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες