ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lephleg »

Ο μισθος της Ελλαδας (τα 8 ευρω και κατι) τα παιρνεις συνολικα στον επαναπατρισμο.Σαν δεκανεας οταν γυρισα Ελλαδα πηρα κοντα στο 100αρικο.

Στις εξοδους μας επιτρεποταν να φοραμε βερμουδα (με 38 βαθμους Μάη μηνα δεν νομιζω να γινοταν διαφορετικα).

Απ'την αλλη σκισμενα τζιν και ανοιχτα V μπλουζακια σε κραταγαν μεσα. Εικόνα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με κάποτε. Όταν υπηρετούσα εγώ κάτω οι βερμούδες και τα πουστριλίκια απαγορευόντουσαν δεν πα να χε 400 βαθμούς έξω και φυσικά οι καμπάνες έπεφταν βροχή για το τίποτα ακόμη και σε "έτοιμους" ντυμένους εξοδούχους. Και φυσικά να προσθέσω επίσης ότι ήμουν και ΔΕΑ κάτω. Αίμα, πολλά δάκρυα και ιδρώτας με το κιλό. Υγεία και διάθεση να υπήρχε μόνο. Το μισό Στρατόπεδο το είχα χτίσει εγώ με άλλα 15 φανταράκια εκεί μέσα. Επίσης ο μισθός Ελλάδας και Κύπρου έπεφτε κανονικότατα κάθε μήνα στην ώρα του.

Καλύτερα να γράφουν οι νεότεροι λοιπόν που υπηρέτησαν πρόσφατα και έχουν επαφή με το άθλημα σε σχέση με εμάς τις παλιές καραβάνες.

Ζητώ συγγνώμη για τις αναληθείς πληροφορίες που έγραψα παραπάνω.

tsad
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από tsad »

Σας ευχαριστώ όλους. Με τον ΛΥΒ τι παίζει; Αξίζει να το κυνηγήσω; Πυροβολικό είμαι.
Άβαταρ μέλους
lephleg
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από lephleg »

D.Y.K έγραψε:Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με κάποτε.

Όταν υπηρετούσα εγώ κάτω οι βερμούδες και τα πουστριλίκια απαγορευόντουσαν δεν πα να χε 400 βαθμούς έξω και φυσικά οι καμπάνες έπεφταν βροχή για το τίποτα ακόμη και σε "έτοιμους" ντυμένους εξοδούχους. Και φυσικά να προσθέσω επίσης ότι ήμουν και ΔΕΑ κάτω. Αίμα, πολλά δάκρυα και ιδρώτας με το κιλό. Υγεία και διάθεση να υπήρχε μόνο. Το μισό Στρατόπεδο το είχα χτίσει εγώ με άλλα 15 φανταράκια εκεί μέσα. Επίσης ο μισθός Ελλάδας και Κύπρου έπεφτε κανονικότατα κάθε μήνα στην ώρα του.

Καλύτερα να γράφουν οι νεότεροι λοιπόν που υπηρέτησαν πρόσφατα και έχουν επαφή με το άθλημα σε σχέση με εμάς τις παλιές καραβάνες.

Ζητώ συγγνώμη για τις αναληθείς πληροφορίες που έγραψα παραπάνω.

Ποτε υπηρετησες,DYK;

Πρεπει να εχουν αλλαξει οντως αρκετα. Πλεον ΔΕΑ και Κυπρος δεν υφισταται, οπως φυσικα και ΕΠΟΠ. Το κενο αναπληρωνεται απο τους Δεκανεις και εν συνεχεια απο τους τιμητικα Λοχιες (προαγωγη παιρνουν γραφιαδες/εκπαιδευτες/εποπτες/βυσματα επι το πλειστον). Βεβαια ολα τα παραπανω αλλαζουν αρδειν σε καθε αλλαγη διοικησης οποτε δεν ειναι να τα παιρνει κανεις τοις μετρητοις.

tsad έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους. Με τον ΛΥΒ τι παίζει; Αξίζει να το κυνηγήσω; Πυροβολικό είμαι.

Αν και η ενδειξη για ΛΥΒ βγαινει απο το συστημα τυχαια σε καποιους, εαν σου δωθει η ευκαιρια προφανως και να τα κυνηγησεις (εαν εισαι σωστος μπορεις να ζητησεις προσωπικη ακροαση με το Λοχαγο σου και αυτος να σε προτεινει). Η εκπαιδευση ειναι αρκετα ενδιαφερουσα και εννοειται τα +100? το μηνα ακομη περισσοτερο!Εικόνα

Θα φας λιγο πουλι παραπανω βεβαια μιας και πλεον θα θεωρεισαι ΥΠΑΞ και οπως γραφω και πιο πανω θα φορτωθεις καποιες ευθυνες (πολυ πιθανον και καποιες καμπανες οταν θα σε κερνανε τα μπουρδελα του λοχου σου Εικόνα). Πολλες φορες θα στο κοπανησουν οτι τα 100? που παιρνεις παραπανω δεν τα παιρνεις τζαμπα με σκοπο να σε χωσουν, αλλα εσυ θα σε πεεεεερα βρεχει. Προσωπικα για μενα αξιζε και με το παραπανω. Λιγο να'σαι υπευθυνο ατομο εκ φυσεως θα το γουσταρεις κιολας.

ΥΓ: Η εμπειρια που εχω βεβαια ειναι απο τους Καταδρομεις, στο ΠΒ το πιο πιθανο να μην σας πιανει και τπτ. Φρεντο με τα στελεχη θα πινετε...

Άβαταρ μέλους
kolegas
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από kolegas »

Ποσο ειναι ο μισθος στην κυπρο και ποσα εισιτηρια καλυπτουν 1; Αξιζει να παει κανεις τι λετε?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

lephleg έγραψε:

Ποτε υπηρετησες,DYK;

Πρεπει να εχουν αλλαξει οντως αρκετα. Πλεον ΔΕΑ και Κυπρος δεν υφισταται, οπως φυσικα και ΕΠΟΠ. Το κενο αναπληρωνεται απο τους Δεκανεις και εν συνεχεια απο τους τιμητικα Λοχιες (προαγωγη παιρνουν γραφιαδες/εκπαιδευτες/εποπτες/βυσματα επι το πλειστον). Βεβαια ολα τα παραπανω αλλαζουν αρδειν σε καθε αλλαγη διοικησης οποτε δεν ειναι να τα παιρνει κανεις τοις μετρητοις.

Υπηρέτησα κάποτε που έστελναν ΔΕΑ κάτω και φυσικά πολλούς μήνες. Δεν έχει σημασία το πότε. Εσύ κράτα αυτό.

Οι ΕΠΟΠ βάση των διαταγών περί μεταθέσεων που αφορούν το μόνιμο προσωπικό όταν μονιμοποιηθούν έχουν την δυνατότητα να μετατεθούν στην Κύπρο εφόσον το επιθυμούν για μία διετία. Εννοείται βέβαια πως θέλει και "σπρώξιμο" η δουλειά καθώς ο μισθός ακόμη και σήμερα είναι αρκετά ικανοποιητικός. Απλώς προφανώς αυτή την στιγμή ίσως και να μην έχει πάει ακόμα κάτω κάποιος μόνιμος ΕΠΟΠ.

Στα χρόνια τα δικά μου κάτω υπήρχαν μόνο οι ΔΕΑ / έφεδροι και οι ΕΠΥ / ΟΠΥ / ΕΜΘ.

Ακόμα και οι εκ των παραγωγικών Σχολών ήταν ελάχιστοι.

Για να σου δώσω μία γεύση προσωπικά είχα κάνει και ΑΥΔΜ / ΒΑΥΔΜ όπως και Διοικητής Λόχου σαν Ανθυπολοχαγός για ένα μικρό διάστημα.

thomas

Δημοσίευση από thomas »

Θα μπω νοεμβριο στρατο κ λέω να δηλωσω κυπρο αληθευει οτι χριστούγεννα και πασχα σ δίνουν ελδυκ απο 14 μερες αδεια; Εγω π μπαίνω νοεμβειο θα μπορώ να την πάρω?
Άβαταρ μέλους
manos959
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από manos959 »

Τα λεφτα μας τα δινουν στο χερι ετσι;
mitch149
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mitch149 »

Καλησπερα παιδια, παρουσιαζομαι στο ΚΕΤΘ, Αυλωνα με την Ε ΕΣΣΟ και σκεφτομαι να δηλωσω ελδυκ ομως με προβληματιζουν οσα διαβασα για την 3/1 οπου πανε οι ΤΘ. Τι παιζει δηλαδη εκει; Ποιες οι διαφορες με τα υπολοιπα ταγματα;
Επισης εχω πτυχιο Πολιτικου Μηχανικου. Παιζουν γενικα ρολο τα πτυχια; Μπορω να το χρησιμοποιησω καπως;
Χρηστος

Δημοσίευση από Χρηστος »

Α ρε τι θυμήθηκα διαβάζοντας όλα αυτά που γράφετε...

304,2ο ΜΚΤΠ,3ος Λόχος 2008,9 μήνες Κύπρο,6 άδειες,390 μισθό σαν δεκανέας. Δε ξέρω πως είναι τώρα τα πράγματα αλλά θα σας πώ πως πέρασα εγω...

Χειρότερη μέρα η μέρα που μας υποδέχτηκαν οι στρατονόμοι στο αεροδρόμιο,

Ετυχε να πέσω στο 2ο Τάγμα, το επονομαζόμενο ΜΑΥΡΟ ΤΑΓΜΑ, ζωάρα... Το μόνο που έπρεπε να κάνεις είναι απλά να είσαι προβλεπόμενος, αν ήσουν ξυρισμένος - γυαλισμένος - καθαρός - δε το έπαιζες μάγκας και γενικά προβλεπόμενος, τότε γινόσουν μάρτυρας μιας πραγματικά οξύμωρης πραγματικότητας... Έβλεπες πχ οτι οι παλιοί που σε τρέχανε και σε ψαρώνανε σιγά σιγά γίνονταν φίλοι σου, οι ίδιοι οι αξιωματικοί που σε τρέχανε και σου ρίχνανε καμπάνα με το παραμικρό, θα δεις οτι πχ αν σε έβλεπαν σωστό θα είχες μαζί τους πολύ χαλαρές στιγμές, σε φάση να τους μιλάς και στον ενικό όταν είστε μόνοι και να μη τρέχει τίποτα, εγώ προσωπικά μπήκα και 28 χρονών φαντάρος, ψημένος άνθρωπος και όχι ψαρωμένος πιτσιρικάς, οπότε είχα απόλυτη επίγνωση του ποιός είναι ο ρόλος μου εκεί μέσα... Έχω δει την ίδια μέρα, και μιλάω ειλικρινά, αξιωματικό να κερνάει καφέ και να μιλάει σα φιλαράκι με φαντάρο που είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα, και λίγες ώρες αργότερα άλλος φαντάρο απο τον ίδιον αξιωματικό να τρώει τέτοιο ζόρι, που ζήτησε να πάρει Ι3 για να φύγει από την Κύπρο, και μιλάω σε κατάσταση που τα ήθελε ο κωλαράκος του... Γενικά λοιπόν στην ΕΛΔΥΚ επικρατούν οι 2 μεγάλες αλήθειες, και μόνο αυτό να θυμάστε

1) Είσαι μαγκάκος; Έχεις υφάκι; Σου αρέσει να το παίζεις έξυπνος; Θα περάσεις κόλαση, βγές καλύτερα 15

2) Είσαι σωστός; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Ξέρεις πότε να μιλάς και πότε όχι; Ενα ξύρισμα, ένα γυάλισμα και μία συνέπεια είναι όλα... Θα περάσεις πολύ καλά... Εγώ θυμάμαι ακόμη και στις εκπαιδεύσεις που μας τρέχανε και μας κράζανε οι αξιωματικοί, είχαν όμως ένα τρόπο που στο τέλος πορωνόμασταν... Γιατί μιλάμε για εκπαίδευση ετσι ; Όχι τα κλασικά χημεία στην Ελλάδα...

ααααα, υπάρχει και τρίτη ερίπτωση

3) Είσαι κλαψομ... Νης ; Δεν έχεις καμία ελπίδα, η ΕΛΔΥΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΙΩΤΑΔΕς, και όταν λέω γιωτάδες δεν εννοω τα παιδιά που μπορεί να έχουν ένα πρόβλημα στη μέση πχ... Εννοώ για τους εγκεφαλικά γιωτάδες...

Αν ενδιαφέρεστε κάντε ένα like στη σελίδα " Ελληνική Δύναμη Κύπρου - ΕΛΔΥΚ '' στο face...

H ΕΛΔΥΚ είναι η σύγχρονη πολεμική ιστορία μας, δέν είναι μια απλή μονάδα.

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από tp »

Καλημερα σας,
όσοι υπηρέτησαν πρόσφατα ΕΛΔΥΚ ξέρετε πόσος είναι ο μισθός περίπου;

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από tp »

Έχω μια σημαντική απορία επειδή με ενδιαφέρει και το σώμα ερευνας πληροφορική: Γίνεται Πρώτα να δηλώσω να μπω για το σώμα αυτό και μετα αν δεν με δεχτουν να δηλώσω για παραμεθώριο στη Κύπρο;
Μπορεί να γίνει αυτό;
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Fantarakos89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Fantarakos89 »

Γιατι ρε παιδια 6 μηνες Ελδυκ; Αν υποθεσουμε οτι φευγεις απο το ΚΕΝ τον 1ο μηνα μενουν αλλοι 8. Τον τελευταιο γυρνας με επαναπατρισμο. Αρα 7 μηνες στο νησι. Σωστο ή λαθος;
fighter

Δημοσίευση από fighter »

Παιδια τελικα ποσο ειναι ο μισθος αυτην την περιοδο; Ακουω κατι για 70 ευρω; Τι παιζει τελικα;
Άβαταρ μέλους
Mitsoukos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Mitsoukos »

Λοιπον παιδια για ελδυκ που ειμαι εγω αυτη τι στιγμη τωρα για να σας'ενημερωσω τα λεφτα'ειναι 273 το μηνα στης εξοδους στο στρατοπεδο μου δεν βγαινεις με σαγιοναρα δεν σε αφηνουν με βερμουδα βγαινεις κανονικα και παπουτσι, εισητηρια δικαιουσε 1 πηγαινε ελα στην 1η σου αδεια και 1 ο επαναπατρισμος στης αλλες αδειες μπορεις να'κανονισεις να ερθεις με στρατιωτικο αεροπλανο C-130... η εγκαταστασης πολυ καλυτερες απο ελλαδα και'στης εξοδους υπαρχουν πουλμαν που σε πανε λαρνακα λευκωσια
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες