Ρωσικά μαχητικά για την Ελλάδα

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εγω θα επειμήνω στην αγόρα των SU-35 Αυτό θα μας απο-αμερικανοποιήσει λιγάκι στην ΠΑ

Επίσης δεν θα εξαρτώμαστε από του Αμερικάνους στα ανταλακτικά η αγορά μεχρί το 2015 70+ θα ήταν καλή

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Τα θες και μπόλικα εσύ! Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από yandr »

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΟΣ έγραψε:Εγω θα επειμήνω στην αγόρα των SU-35 Αυτό θα μας απο-αμερικανοποιήσει λιγάκι στην ΠΑ

Το ίδιο θα έκανε η επιλογή Eurofighter ή Rafale, μαχητικά που χρησιμοποιούνται από χώρες πιο σύγχρονες από Ινδία και Κίνα.
sakisal
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sakisal »

Πιστευω οτι το eurofighter και το rafale ειναι η καλυτερη λυση. Μην τα εμπιστευεστε και πολυ τα ρωσικα. Δεν μοιαζουν και πολυ στην δικια μας νοοτροποια.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

sakisal έγραψε: Μην τα εμπιστευεστε και πολυ τα ρωσικα. Δεν μοιαζουν και πολυ στην δικια μας νοοτροποια.

Τι εννοείς δεν μοιάζουνε στην δική μας νοοτροπία;
Anonymous

Συντηρηση και τακτικες μαχης λεει.
sakisal
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sakisal »

Αυτο ακριβως εννοω. Αλλιως ειναι ενα f16 και αλλιως ενα sukhoi. Εμεις εχουμε μαθει μαθει στα mirage και f16. Δεν εχει καμια σχεση αυτο. Τουλαχιστον το rafale μοιαζει με το mirage.
Anonymous

Το Su-35 συμπλήρωσε 100 δοκιμαστικές πτήσεις.

Η αεροπορική υπεροχή των αμερικανοτραφών είναι ήδη παρελθών.

Συλλυπητήρια!Εικόνα Εικόνα

Εικόνα

Anonymous

Πες τα ρε UFO

Φτιάξε μας με su 35 ...

Οποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα πως καταργείται ο νόμος της βαρύτητας ας ρίξει μια ματιά εδώ

να ξενερώσει λίγο...

Το θέμα είναι ότι μας το έδινε ο Πούτιν και εμείς κάναμε τους δύσκολους...

Αλλά ποιος να τολμήσει να κάνει τέτοιο βήμα... Θα μίλαγαμε για ανατροπή δεδομένων στον αέρα του Αιγαίου. Πάρτυ και χαβαλέ θα έκαναν οι πιλότοι μας με τους Μογγόλους...

Αλλά οι σύμμαχοι μας θέλουν ελεγχόμενους και να είμαστε στην από κάτω...

eagle1
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Χειριστής Αεροσκαφών

Δημοσίευση από eagle1 »

Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το Su35, αλλά είναι το ίδιο απολαυστικό μιας και αυτό το διαθέτουμε τουλάχιστον!

Όλα αυτά βέβαια και με την εισαγωγή των νέων IRIS-T και AIM-9X, χάνουν κάπως την πρακτική τους αξία. Μέχρι και ο "κουλός" όσο έχει απόθεμα πυραύλων μπορεί να ρίξει τον καλύτερο...

Anonymous

eagle1 έγραψε: Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το Su35, αλλά είναι το ίδιο απολαυστικό μιας και αυτό το διαθέτουμε τουλάχιστον!

Όλα αυτά βέβαια και με την εισαγωγή των νέων IRIS-T και AIM-9X, χάνουν κάπως την πρακτική τους αξία. Μέχρι και ο "κουλός" όσο έχει απόθεμα πυραύλων μπορεί να ρίξει τον καλύτερο...

Και για προλάβω κανέναν ξερόλα που θα πεί ότι το su 37 ήταν πειραματικό και δεν προχώρησε τον ενημερώνω ότι su-35 ή su 37 είναι έμα και το αυτό...

Interceptor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Interceptor »

Καλησπέρα σε όλους.

Προς πληροφόρηση κάποιων εγώ δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο της αεροπορίας που προσωπικά πιστεύω οτι είναι μακράν καλύτερο από το να είμαι ημιμαθής...

Λοιπόν νομίζω ότι η οικογένεια μαχητικών παράγωγων του Su-27 της Sukhoi είναι πραγματικά εξαιρετική από άποψη επιδόσεων σε εναέριο αγώνα χωρίς να υπολείπεται ιδιαίτερα σε ρόλο Δ/Β, αν και υπάρχει και εξειδικευμένη έκδοση του μαχητικού για αποστολές υποστρατηγικής κρούσης προς αντικατάσταση των Fencer. Οι αρετές του είναι πολλές αλλά παρόλα αυτά έχει και αρκετές αξιοσημείωτες αδυναμίες, κυρίως στον τομέα Δ/Μ αλλά και της μαχητικής ικανότητας (πχ το πολύ μεγάλο του RCS που μου έρχεται τώρα πρόχειρα στο μυαλό κ. Α).

Σίγουρα σε έναν ιδανικό, ουτοπικό κόσμο η υποψηφιότητα του Flanker στο διαγωνισμό (εαν δεν γίνει απευθείας ανάθεση δλδ) επιλογής ΝΜΑ απο την ΠΑ θα έπρεπε να είναι ίσως στην πρώτη θέση αλλά επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο θα πρέπει να αξιολογούμε και να συζητάμε για τις πιο "προσγειωμένες" επιλογές. Νομίζω οτι βάσει αυτού του σκεπτικού, της πολιτικής κατάστασης και των τεράστιων αδυναμιών του Flanker στον τομέα της διοικητικής μέριμνας με τα στάνταρς μιας Δυτικής αεροπορίας όπως η ΠΑ, ο δημιουργός αυτού του θέματος δεν περιέλαβε το Sukhoi στην ψηφοφορία.

Θα πρέπει οπότε να πιάσουμε τις υπαρκτές επιλογές, όπως πχ αυτην του F/A-18E/F που κάποιος με κατηγόρησε οτι ξέχασα να αναφέρω και τον δικαιολογώ. Νομίζω ότι ήδη υπάρχει ξεχωριστό θέμα συζήτησης για το Su-30 εάν δεν κάνω λάθος και θα πρέπει να μεταφερθούμε εκεί αν θέλουμε να μιλήσουμε γι'αυτό και τα άλλα Flanker.

YΓ: Όταν μιλάω για αδυναμία σε θέματα Δ/Μ, μιλάω για κόστος υποστήριξης. Θα αναφέρω απλά ότι το όριο ζωής του κινητήρα Lyulka/Saturn AL-31F δεν υπερβαίνει τις 1000-1500 ώρες (!) και του νεότερου AL-41F1 τις 4000 ώρες μέχρι να είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν με καινούριους. Αναφέρω για λόγους σύγκρισης ότι ο F100-PW-229 των F-16 Έχει κύκλο ζωής που φτάνει τις 8000 ώρες.
Interceptor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Interceptor »

Για να μην λέτε οτι μόνο άσχημα λόγια έχω να πω για τα Sukhoi, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ όμορφα με τα Ελληνικά χρώματα. Όνειρο θερινής νυκτός...

Εικόνα
Anonymous

Και εγώ συμφωνώ για 5ης γενιάς!

Εικόνα

ΕικόναΕικόνα Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης