λαμπρινη έγραψε:Γεια σας τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι σοβαρα να δηλωσω στρατιωτικες σχολες και συγκεκριμενα ειτε ψυχολογια ειτε νομικη διοτι αποφασισα να παω θεωρητικη κατευθυνση... Αφοτου λοιπον συνειδητοποιησα οτι ειμαι ικανη να προσπαθησω σκληρα για να περασω παρα την υψηλη βαθμολογια και τις περαιτερω προυποθεσεις (οι εξετασεις που σου κανουν) και οτι δεν εχω θεμα με την "κλεισουρα" προεκυψε αλλο προβλημα: Οι μεταθεσεις
Γνωριζω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρω μεταθεση και εχω αποδεχτει το γεγονος Οτι αναγκαστικα θα παρω ομως ειμαι αρκετα δεμενη τοσο με τον τοπο μου, τα ιωαννινα, οσο και με τους ανθρωπους του... Ο πατερας μου ηταν στρατιωτικος και εχω τη μητερα μου να μου υπενθυμιζει οτι οι μεταθεσεις ηταν απαισιες (εγω ημουν πολυ μικρη κυριως η αδερφη μου τις βιωσε) προσφατως εμαθα οτι αν περασω νομικη υπαρχει μεγαλυτερη δυνατοτητα να επιστρεψω γιαννενα ενω στην ψυχολογια ειναι ελαχιστες εως και μηδενικες... Ομως προσωπικα η ψυχολογια μου φαινεται αρκετα πιο ενδιαφερον απο την νομικη...
το ξερω οτι μιλαω πολυαλλα με απασχολουν τον τελευταιο καιρο και θα ηθελα την γνωμη καποιου πανω στο θεμα
υπαρχει περιπτωση να περασω ψυχολογια και να ερθω γιαννενα; Ποια ειναι καλυτερη σχολη;
Καλησπέρα πατριώτισσα. Καλωσόρισες στην κοινότητα του ellinikos-stratos και σου εύχομαι καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις σου. Οταν εννοεί νομικός δεν σημαίνει θα είσαι μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων και θα υπερασπίζεσαι κατηγορούμενους. Ο στρατολόγος (έτσι λέγεται η ειδικότητα) στελεχώνει στρατολογικά γραφεία και στρατόπεδα.
Στα μεν στρατολογικά γραφεία θα βοηθάς στην διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως είναι το περιοδεύον που περνάνε όλοι οι άντρες κάθε χρόνο τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο επίσης φροντίζεις να στέλνεις τα χαρτιά κατάταξης ώστε να παρουσιαστούν οι φαντάροι και τέλος συντάσεις τις μηνυτήριες αναφορές προς τον εισαγγελέα στρατοδικείου-ναυτοδικείου-αεροδικείου ώστε να δικαστούν οι λιποτάκτες-ανυπότακτοι.
Στα κέντρα εκπαίδευσης αντίστοιχα στέλνεις προς το στρατολογικό γραφείο τις λίστες των ονομλατων που δεν παρουσιάστηκαν στο κέντρο για θητεία ή που παρουσιάστηκαν και λιποτάκτησαν και φυσικά οποιαδήποτε νομική διαδικασία προκύψει στην μονάα σου. Οσον αφορά το σκέλος τον μεταθέσεων ο νομός Ιωαννίνων αν και μεθοριακός έχει εγκαταλειφθεί απο το στρατιωτικό προσωπικό οι οποίοι έχουν σταλθεί προς τον Έβρο.
Το ελάχιστο πρπσωπικό στελεχώνει το στρατολογικό γραφείο Ιωαννίνων και κάποια αποδυναμωμένα απο προσωπικό στρατόπεδα και μονάδες. Εαν πας στρατολογικό/νομικό θα έχεις μια πιθανότητα να πας μετάθεση για 2-3 χρόνια στο στρατολογικό γραφείο ιωαννίνων αλλά δεν σημαίνει οτι θα μείνεις εκεί οριστικά πρέπει να πάρεις και αλλού μεταθέσεις.
Επειδή οι μεταθέσεις αυτές πιθανότατα θα είναι περισσότερες αφου αυξήθηκαν τα συνολικά χρόνια υπηρεσίας σε περίπου 40 απο 25 θα αλλάξεις πολλές πόλεις και μονάδες κστά τις μεταθέσεις. Ακόμα και βύσμα να έχεις δεν υπάρχει περίπτωση να σε βοηθήσει γιατί ο Καμμένος ξήωσε τους βυσματίες ακόμα και μέσα στο ΓΕΕΘΑ και τους έστειλε απο εκεί που ήρθαν με φύλλα πορείας.