ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Δημητρης

Δημοσίευση από Δημητρης »

Γεια σας παιδια εγω θελω να περασω αστυνομια. Προλαβαινω θεωρητικα να υπηρετησω σαν ΔΕΑ και μετα να εισαχθω εγκαιρως στη σχολη μου ;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Δεν ισχύει πια το χρονικό διάστημα των 2 ετών. Οπότε οι επιτυχόντες των Αστυνομικών Σχολών μπαίνουν κατευθείαν στην Αστυφυλάκων/Αξιωματικών. Άρα όχι δεν προλαβαίνεις να υπηρετήσεις.
αγγελος

Δημοσίευση από αγγελος »

αμα με κοψουν απο υεα μηχνικου , μπορω να παω ειδικες δυναμεις?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα.. Το χαρτί κατάταξης μου λέει Ειδικές δυνάμεις Υεα και μετά λεει τοποθέτηση στο 505 ΤΠΖΝ. Η Ερώτηση μου είναι.. μπορώ να πάω δοκιμοσ (που θέλω να παω) Αλλά μην πάω ειδικές δυνάμεις; Πώς περνάω Υεα Αλλά μόνο και ειδικές δυνάμεις.. ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Godrego
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Godrego »

Αν δηλώσω ΔΕΑ θα μένω απ'την αρχή εκτός στρατόπεδου ή μόνο μετά τους πρώτους 9 μήνες;

Ποια είναι τα ωράρια στρατόπεδου ως ΔΕΑ που θα πρέπει να παρουσιάζομαι;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μέχρι να ορκιστείς ΔΕΑ μένεις εντός του Λόχου των ΥΕΑ. Αργότερα είσαι υποχρεωμένος να νοικιάσεις σπίτι.

Τα ωράρια είναι τα ίδια με των υπολοίπων στρατιωτικών, πλην όταν έχεις υπηρεσία και αναγκαστικά μένεις μέσα.
Δημήτριος

Δημοσίευση από Δημήτριος »

Είμαι φοιτητής ο οποίος δεν έπιασε τα μόρια για να εκπληρώσει τον στόχο του στις πανελλήνιες. Ο στόχος μου είναι η ΣΜΥ. Τα μόρια που έγραψα ήταν 13563. Η βάση του"10%" του 2015 για το 17 ήταν 8000+κατι μόρια. Σκέφτομαι τον ενδιάμεσο χρόνο- από τώρα μέχρι τις πανελλήνιες του 19-να κάνω θητεία στις ειδηκές δυνάμεις (Αλεξίπτωτα) όπου και είχα δηλώσει στο δελτίο απογραφής κάνοντας άρση της αναβολής λόγο σπουδών.1)Τι χρειάζεται για την άρση αναβολής; Χρειάζεται να δώσεις κάποια αιτία; Πρεπει να δηλώσω ξανά στη Σ. Ε. ότι επιθυμώ να καταταγώ ως Αλεξιπτωτιστής ή αυτό γίνεται αυτόματος γνωστό απο το δελτίο απογραφής μου;2)Εαν με πάρουν στη ΣΜΥ πριν τελειώσει η θητεία μου, μπορώ να πάω; (θα επιθυμούσα να μου απαντηθεί το ερώτημα για το ενδεχόμενο να είμαι ΔΕΑ αλλά και το ενδεχόμενο να μην είμαι) 3) Γενικότερα ένας Ε. Α. έχει δικαίωμα ένταξης στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων εαν του επιτρέπουν οι εισαγωγικές εξετάσεις;
Lysandros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Lysandros »

Περνώντας τις περασμένες 10 ώρες διαβάζοντας όλες τις σελίδες του θέματος έχω να πω τα εξής: Συγχαρητήρια για το σάιτ/φόρουμ. Πραγματικά μου έχουνε καλυφθεί άπειρες απορίες σε δεκάδες θέματα. Ένα θέμα είναι και αυτο φυσικά, που μου έδωσε και την αφορμή να φτιάξω το λογαριασμό για να ρωτήσω κάποιες απορίες που έχω.
1) Κάποιος είχε αναφέρει ότι η ειδικότητα που παίρνουν οι ΔΕΑ ΕΔ είναι αποκλειστικά Τυφεκειοφόρος. Άλλος πιο πριν είχε πει ότι αυτή είναι η καλύτερη (σύμφωνα με ποια κριτήρια;). Πιο πριν άλλος είχε πει ότι οι ειδικότητες για τους ΔΕΑ (όχι απαραίτητα τους ΕΔ όμως) είναι 5: Τυφεκειοφόρος, Πολυβολητής, Χειριστής Αντιαρματικού Μεσαίου Βεληνεκούς, Χειριστής Βελινεκούς Μεγάλου Βεληνεκούς και Χειριστής Όλμου. Τελικά τι από όλα αυτά ισχύει;
2) Ως "Μαύρες Μοίρες" τι ορίζουμε ακριβώς; Τις "μάχιμες μοίρες" που καθιστούν τη θητεία κάποιου σε γενικές γραμμές "στην τσίτα" (κοινώς του κάνουν τη ζωή δύσκολη) ; Τις μοίρες που βρίσκονται σε "μαύρο χάλι" συγκρητικά; Τις μοίρες που για κάποιον από τους παραπάνω λόγους (ή για άλλους) είναι ανεπιθύμητες, επομένως χρησιμοποιούνται ώς "ξεφόρτωμα" μη-βυσματιών; Τέλος, ποιες είναι αυτές και γιατί δώστε παράδειγμα ονομαστικά και εξηγείστε συνοπτικά, ή μη, πως το "κέρδισε" το παρατσούκλι) ;
3) Αυτή είναι πιο εξατομικευμένη αλλά ενδεχομένως να βοηθηθεί και κάποιος άλλος αναγνώστης σε παρόμοια θέση. Μπήκα στη διαδικασία να δώσω 2η φορά Πανελλαδικές απο ξεχωριστό πεδίο με σκοπό την εισαγωγή μου στην Ευελπίδων. Όμως, έχω "χωνέψει" ότι κατά 90% θα κοπώ στο ύψος, καθώς το όριο είναι 1,70μ. Επομένως, εφόσον έχω τη δυνατότητα (δικαίωμα και υποχρέωση όσον αφορά τη νομική πλευρά) να υπηρετήσω στον Ελληνικό Στρατό ΕΦΑΠΑΞ, θα ήθελα να προσκομίσω μια όσο το δυνατόν πιο εκπαιδευτική, ηθοπλαστική και αξιέπαινη εμπειρία γίνεται! Επομένως, συμπέρανα ότι το καταλληλότερο για τις επιθυμίες μου θα ήταν η ένταξη μου στις Ειδικές Δυνάμεις ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός. Θα μπορούσα να δήλωνα για την Ε' ΕΣΣΟ αλλά σκέφτηκα ότι αφού η θητεία μου είναι μια μοναδική εμπειρία (αφού δεν θα επαναληφθεί), ας κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να υπηρετήσω όπως θα ήθελα. Επομένως, αποφάσισα να δώσω για Νοσηλευτική του χρόνου, και όταν τελειώσω με τη σχολή (ή και το μεταπτυχιακό) να πάω τότε Στρατό που θα έχω μαζέψει τα μέγιστα μόρια για ΥΕΑ, θα έχω και τουλάχιστον 7 χρόνια να προετοιμαστώ (που πιστεύω με επιμονή στις προπονήσεις μου όλο αυτό το διάστημα θα καταφέρω να αριστεύσω στις αθλητικές δοκιμασίες για ΔΕΑ ΕΔ), συν το γεγονός ότι θα έχω σπουδάσει, άρα και μελετήσει πολύ περισσότερο στη ζωή μου από όσο έχω μελετήσει μέχρι σήμερα, θα με βοηθήσει να μεγιστοποιήσω τη βαθμολογία μου και στη/ις συνέντευξη/εις. Είχα διαβάσει ότι στους Καταδρομείς έχουνε και ειδικότητα νοσοκόμου στις ομάδες και υπέθεσα ότι με πτυχίο νοσηλευτικής θα μπορούσα να αναλάμβανα αυτήν την ειδικότητα, όμως ένας φίλος μου που θα πάει για ΟΥΚ τον Αύγουστο μου είπε ότι την ειδικότητα αυτήν την παίρνουν μόνο Μονιμάδες. Τι ισχύει τελικά;
4) Επίσης ο ίδιος φίλος είπε ότι απο Σεπτέμβριο θα γίνει η θητεία 16 μήνες για Οπλίτες. Άρα να υποθέσω ότι ΑΝ ισχύουν αυτά που λέει, οι ΔΕΑ θα κάνουν 21;
5) Στο περιοδεύον είχα δηλώσει Αλεξίπτωτα γιατί πίστευα ότι κάνουνε ΑΚΡΙΒΏΣ ότι και οι Ορεινοί ΣΥΝ τις πτώσεις (άρα ορεινοί με πουλάδα ουσιαστικά). Αργότερα, όμως, διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ συζητήσεις πεπείστηκα ότι δεν ισχύει αυτό, και συμπέρανα ότι θα μου ήταν πιο χρήσιμο για την υπόλοιπη ζωή μου να δήλωνα Ορεινός, αφού θα ήθελα μόλις τελέίωνα με σπουδές και θητεία να "μετανάστευα στο Βορρά", και συγκεκριμένα Ε' ΜΚ γιατί έχω διαβάσει τα καλύτερα (ήμουν ανάμεσα σε αυτήν και στην 35ΜΚ, αλλά το φυσικό περιβάλλον της Δράμας φαντάζει μεγαλύτερη πρόκληση και έτσι με κέρδισε η Ε'). Επομένως, υπάρχει τρόπος να αλλάξω τα Αλεξίπτωτα με τους (Ορεινούς) Καταδρομείς πριν μου έρθει το χαρτί; Αν ναι, ποια η διαδικασία; Αλλιώς θα πρέπει να δηλώσω Ορεινός όταν θα περάσω δοκιμασίες για ΕΔ στη ΣΕΑΠ;
6) Γίνεται να δηλώσω συγκεκριμένη (... συνεχίζεται ...)
Lysandros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

6) Γίνεται να δηλώσω συγκεκριμένη μοίρα όταν θα έρθουνε τα κλιμάκια για ΕΔ (Ε' ΜΚ στην προκειμένη περίπτωση) ;
7) Ο φίλος που θα πάει ΟΥΚ μου είπε όταν τον ρώτησα αν έχω ελπίδες να πάω Ε' ΜΚ άμα βγω από τους πρώτους στη ΣΕΑΠ και στην εξέταση για ΕΔ ότι θα με στείλουν "στην πιο μάχιμη". Κατά τη γνώμη σας ποια θα ήταν αυτή; Θα χρειαστεί να έχω βύσμα σε αυτήν την περίπτωση για να πάω εκεί που θέλω εγώ (και αν ναι, προτιμούνται πολιτικά, στρατιωτικά, θρησκευτικά και τι βαθμού και πάνω) ;
8) Σε προηγούμενη σελίδα πολλών ετών αναφέρθηκαν κάποιοι για ενα ΣΣΟΕΚ/ΣΕΔ νομίζω και πως είναι το πιο δύσκολο σχολείο που μπορεί να βγάλει ένας Δόκιμος. Ποια η σημασία του αρτικόλεξου αυτού; Ποια η διαφορά του απο το το ΣΒΕΚ της Ρεντίνας;
9) Πότε θα μου συνιστούσατε να μπω Στρατο για ΥΕΑ με ελπιδα ΕΔ (ποια ΕΣΣΟ) ; Κυρίως θα ήθελα να "φάω ένα παλ**κι να" από τον καιρό απάνω στην Μακεδονία για να σκληραγωγηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο στο κρύο (θα μου χρειαστεί αργότερα). Αν γινόταν να έτρωγα και ζέστη στο Ηράκλειο καλά θα ήταν που ξέρω απο εμπειρία ότι ψωφάει τζίτζικας το καλοκαίρι (αν γίνεται να τα συνδυάσω δηλαδή, δε θα θυσιάσω το βαρύ χειμώνα για τίποτα!).
Υ. Γ. Η αλήθεια είναι ότι και Ευελπίδων να περνούσα, θα προτιμούσα να ακολουθούσα τη Νοσηλευτική και να παω "απλά" ΔΕΑ ΕΔ, για τον απλό το λόγο ότι οι πιθανότητες να ΚΛΗΡΩΘΩ Ανθυπολοχαγός ΠΖ είναι 40% πάνω-κάτω (έκατσα και υπολόγιζα τα ποσοστά των κληρωθέντων ΠΖ από τους απόφοιτους ανά τα έτη), ενώ οι πιθανότητες να καλεστώ ΕΔ ή έστω Πεζικό είναι ΜΑΚΡΑΝ μεγαλύτερες (τουλάχιστον βάσει όσων έχω ρωτήσει από γνωστούς). Καλού-κακού, μόλις πάω να κόψω την αναβολή σπουδών για να μπω, θα ήταν φρόνιμο να έιχα "εξασφαλίσει" ότι θα με καλέσουνε εκεί για να μην "τρέχω" αργότερα και δεν φτάνω;
Lysandros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημήτριος έγραψε:2) Εαν με πάρουν στη ΣΜΥ πριν τελειώσει η θητεία μου, μπορώ να πάω;(θα επιθυμούσα να μου απαντηθεί το ερώτημα για το ενδεχόμενο να είμαι ΔΕΑ αλλά και το ενδεχόμενο να μην είμαι) 3) Γενικότερα ένας Ε. Α. Έχει δικαίωμα ένταξης στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων εαν του επιτρέπουν οι εισαγωγικές εξετάσεις;

Δημήτρη έχω την εντύπωση ότι σου δίνεται η δυνατότητα να πάρεις "αναβολή" (δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο ακριβής όρος αλλά στην ουσία έτσι είναι) από το υπόλοιπο της θητείας σου και να παρακολουθήσεις κανονικά Στρατιωτικές Σχολές. Για την Ευελπίδων που είχα ρωτήσει την καθηγήτρια μου που έχει το γιο της αξιωματικό μου έιχε πει ότι θα μπορούσα να το έκανα αυτό αν ήθελα να ξαναδώσω Πανελλαδικές του χρόνου για Ευελπίδων αλλά να έμπαινα φέτος ΔΕΑ. Επίσης, όταν έιχα κάνει την αίτηση για ΣΣΕ πέρυσι στο χαρτί έγραφε αν υπηρετώ στις Ένοπλες Δυνάμεις, άρα λογικά θα δώσεις ΠΚΕ από τη μονάδα σου ή σε κάποιο κέντρο αν υπηρετείς εκείνο το διάστημα.
Lysandros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Καταδρομέας έγραψε:Καλημέρα.2. Εδώ να θυμάσαι πως αν δηλώσεις ψευδείς γραμματικές γνώσεις αποκλείεσαι από ΥΕΑ. Οπότε δεν θα στο συνιστούσα.

Δηλαδή η απόκρυψη γραμματικών γνώσεων (επειδή το παλικάρι θυμάμαι ήταν πτυχιούχος γιατρός που δεν ήθελε να σταλθεί υγειονομικό και είπε άμα είναι να μην το δηλώσει) ισοδυναμεί με καταχώρηση ψευδών γραμματικών γνώσεων; Έχω την εντύπωση ότι άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Όποιος γνωρίζει ας διαφωτίσει.
Δημήτριος

Δημοσίευση από Δημήτριος »

Ας μου απαντήδει κάποιος στο παραπάνω...
ΣτρατοΜανιακος

Δημοσίευση από ΣτρατοΜανιακος »

Καλήμερα/καλησπέρα σας.Έμενα δεν μου έχει την ένδειξη ΥΕΑ στο χαρτί κατάταξης αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να γίνω ΔΕΑ η μπορώ να το δηλώσω εκεί στο στρατόπεδο όταν Παρουσιαστώ

ΣτρατοΜανιακος

Δημοσίευση από ΣτρατοΜανιακος »

Εαν είναι εύκολο μπορεί να απάντησή κάποιος
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες