ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Καλησπέρα, Υπάρχει δυνατότητα για κάποιον να υπηρετήσει σαν ΥΕΑ στις ειδικές δυνάμεις - αλεξιπτωτιστής; Αν ναι πώς, από πού; Όταν μπει; Έχω δηλώσει στο τμήμα αλεξιπτωτιστών, πχ. Χ για να πάω ΥΕΑ τι πρέπει να κάνω. Αξίζει σε σχέση με κανονική θητεία στο τμήμα αλεξιπτωτιστών; Τι διαφορές έχει σε εκπαίδευση, χρήματα, χρόνο και μελλοντική αποκατάσταση. Με το τελευταίο εννοώ παραπάνω μόρια για κάποια προκύρυξη;

Διάβασα ότι στους ΥΕΑ υπηρετείς 5 μήνες παραπάνω και πληρώνεσαι αφού τελειώσει αυτή η εκπαίδευση με 520; ? το μήνα. Ισχύει αυτό και στο τμήμα αλεξιπτωτιστών κανονικά; Γενικά από εκπαίδευση είναι καλύτερα ή χειρότερα; Άλματα κάνεις κανονικά όπως κανονική θητεία ή όχι; Τα λεφτά για τα άλματα είναι ίδια; Που είναι δυσκολότερα; Που προτείνεται εσείς να πάω;

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Vessty »

Ολες σου οι ερωτησεις εχουν απαντηθει αλλα να σου πω και εγω οτι πλεον οι δοκιμοι των Ε. Δ απο την Δ' ΕΣΣΟ και μετα παιρνανε ΟΛΟΙ ΣΒΕΑ, ανεξαρτητως μοναδας.Απλα δηλωνεις οτι θες να πας δοκιμος στο κεντρο οταν σας ρωτησουν και μετα λες οτι θες να συνεχισεις Ε. Δ, η θητεια ειναι 14 μηνες

Ορέστης

Δημοσίευση από Ορέστης »

1) Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα μειώνεται και ο αριθμός των δεα ειδικων δυναμεων; Ή εξακολουθεί να είναι ο ίδιος και με κάποια υπουργική εντολή ολοι περνανε και απο ΣΒΕΑ ; Γιατι ήξερα ότι απο καθε εσσο περνανε γυρω στους 20-30 δοκιμους (εδ) και μονο 2-3 πηγαινανε και απο ΣΒΕΑ. 2) χωρις βισμα στις μερες μας εχει καποιος πιθανοτητες να γινει ΔΕΑ (εδ) ;
3) Εν τέλει τα αθληματα για ΔΕΑ (εδ) ειναι αυτα της ιστοσελιδας του ΓΕΣ;http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_DEA ή έχουν αλλάξει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

1) Ο αριθμός των ΔΕΑ ΕΔ για την κάθε ΕΣΣΟ καθορίζεται με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες σε προσωπικό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Συνεπώς πράγματι δεν μπορεί να είναι στάνταρ ο αριθμός που θα πάρει άρα και το που και πως θα κατανεμηθούν κατ'επέκταση στις μονάδες στην πορεία οι έφεδροι. ΣΒΕΑ πλέον περνάνε μόνο οι ΔΕΑ που μετατίθενται σε μοίρες αλεξιπτωτιστών και κανένας άλλος.

2) Ναι έχει.

3) Αυτά είναι αλλά όσο καλύτερους χρόνους κάνεις και όσες περισσότερες "τσιμπήσεις", τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ στις ΕΔ καθώς βαθμολογείσαι.

Ορέστης

Δημοσίευση από Ορέστης »

D.Y.K σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σου! Κάτι τελευταίο που με ανησυχεί ιδιαίτερα, έχω διαβάσει ότι για να μπω στην Δ ΕΣΣΟ πρέπει να κόψω την αναβολή μου από 1 μαρτη μεχρι 30 απριλη. Όμως τον επόμενο μήνα μπαινει η Γ ΕΣΣΟ. Υπάρχει περίπτωση να με υποχρεώσουν να μπω με την Γ; Παρόλο που θα έχω διακόψει την αναβολή μου για την Δ; Γιατί αν παίζει αυτό το σενάριο τότε το καλυτερο πιστεύω είναι να περιμένω να μπει η Γ ΕΣΣΟ και μετα να κοψω την αναβολη μου με ρίσκο βεβαια να μη με παρουν με την Δ ΕΣΣΟ.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι Ορέστη δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Οι "θέσεις" για την Γ ΕΣΣΟ έχουν κλειδώσει και δεν πρόκειται να πάρουν άλλους. Συνεπώς μπορείς να κόψεις άφοβα την αναβολή σου.
Ορέστης

Δημοσίευση από Ορέστης »

Ουυυφφφφ ωραία Χαχα! Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση και συγχαρητήρια για το φόρουμ. Βοηθάτε πραγματικά Εικόνα
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Καλησπέρα!Οπως ολοι βασικα ετσι κι εμενα μου ηρθε το χαρτι καταταξης για στρατο. Ολα καλα μεχρι στιγμης εχω δηλωσει για ειδικες δυναμεις και παρουσιαζομαι Μεγαλο Πευκο (Νεα περαμος).

Στο χαρτι εγραφε εχει επιλεχθει για Ειδικες δυναμεις ΥΕΑ. Θελω να ρωτησω τωρα; Το ΥΕΑ ειναι υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος ετσι; Γινεται να γινω αξιωματικος αλλα παραλληλα να ειμαι Ειδικες δυναμεις; Εχω ακουσει οτι για να παω ΥΕΑ ειναι αυτο που λεμε δοκιμος κανεις δηλαδη 12 μηνες και πληρωνεσαι και εισαι αξιωματικος εκτελεις δηλαδη καθηκοντα αξιωματικου. Δεν θελω να φυγω απο Ειδικες δυναμεις και να βαραω γκασμα σε αλλα σρατοπεδα αμα παω ΥΕΑ. Γινεται να ειμαι Εφεδρος αξιωματικος στις ειδικες δυναμεις; Αυτη ειναι η ερωτηση μου.

Ευχαριστω!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αγαπητέ Κώστα οι απορίες σου είναι τόσο βασικές που έχουν απαντηθεί και έχουν αναλυθεί πολλάκις σε προηγούμενα μηνύματα. Θα σου δώσω μια γενική εικόνα λέγοντάς σου ότι η απάντηση σε όλες σου τις απορίες είναι ΝΑΙ, αλλά θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις και τα προηγούμενα μηνύματα για να καλυφθείς πλήρως. Να είσαι καλά.
Αθάνατος

Δημοσίευση από Αθάνατος »

Καλησπερα παλικάρια τελευταία 15 ώρες πριν την ορκωμοσία στο κεαπ με κοψαν ο μως θα ξαναπαω !!

Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από Κωνσταντίνος »

Σε περίπτωση που κοπείς από Δόκιμος ΕΔ, μπορείς να συνεχίσεις στις Ειδικές Δυνάμεις;Θα το εκτιμούσα αν απαντούσατε σύντομα γιατί σε 7 μέρες φεύγω για Μεγάλο Πεύκο.

Αριστόμαχος

Δημοσίευση από Αριστόμαχος »

Καλησπέρα σας.

Είμαι υπόχρεος κατάταξης με την 2017 Δ'ΕΣΣΟ στο ΚΕΕΔ Νέου Περάματος τον Ιούλιο, και θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις.

1) Πώς είναι το κέντρο αυτό, όσον αφορά εκπαίδευση, κλίμα, οργάνωση κτλ;

2) Σκέφτομαι να δηλώσω ως Έφεδρος Αξιωματικός.(εδώ έχω τα πιο πολλά υποερωτήματα)

1. Μετά την βασική εκπαίδευση, κι αφού δηλώσεις εθελοντής για ειδικές δυνάμεις, πότε πας στην ΣΕΑΠ;

2. Πόσο διαρκεί τελικά η εκπαίδευση στην ΣΕΑΠ;2 ή 4 μήνες; Και πως είναι η εκπαίδευση εκεί;

3. Πως γίνεται η επιλογή για το που υπηρετείς αφού τελειώσει η η σχολή; Και πόσους μήνες μέχρι το τέλος της θητείας σου δουλεύεις στην μονάδα αυτή;

4. Πόσο είναι τελικά η μισθοδοσία των ΔΕΑ;

Προς το παρόν αυτές τις ερωτήσεις έχω. Όποιος γνωρίζει και μπορεί ας απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
Κροταλιας
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Κροταλιας »

Γεια σας παιδιά. Εγώ επειδή δεν βρίσκω την απάντηση στην ερώτηση μου θα ήθελα να μου απάντησή κάποιος εφόσον ξέρει, η ΔΕΑ Μένουν στα στρατόπεδα η ενοικιάζουν σπίτι;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Νοικιάζουν σπίτι, μέσα μένουν μόνο όταν έχουν υπηρεσία.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης