ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από dimitris mak »

Οτι και να συζητατε σε αυτο το θεμα, παει τζαμπα. Ο στρατος θα επρεπε να ειναι καθαρα επαγκελματικος! Οσο μικροτερος και να ηταν πληθυσμιακα. Τι να το κανεις αν γινει κατι και πανε ατομα ανεκπαιδευτα σε σχεση με εποπ-υπαξ-αξ. Ητε ειναι δεα ητε εφεδροι το ιδιο πραγμα ειναι. Η μονη διαφορα τους ειναι οτι ο δεα μενει στον στρατο 14 μηνο που οι 8 μηνες ειναι 7-2 ωραριο συνηθως και ο εφεδρος βγαινει εξω μονο οταν εχει εξοδο-αδεια. Καταστροφη φερνουν οι δεα-εφεδροι στον στρατο. Τζαμπα χρηματα σπαταλοντε και μπαινουν ατομα που δεν ενδοιαφεροντε γιατι τιποτα που στο κατω κατω λογικο ειναι γιατι δεν μπορεις να αναγκαζεις καποιον να μπαινει στον στρατο και να υπηρετει 9 μηνες η πιο παλια που ηταν πιο πολλοι μηνες...
Άβαταρ μέλους
sag.kpdn
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sag.kpdn »

Υπαρχει περιπτωση καποιος να γινει ΔΕΑ στα ΛΟΚ?
παλι με χρονια με καιρους...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι υπάρχει, διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα για να αποσπάσεις πληροφορίες.
Άβαταρ μέλους
sag.kpdn
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sag.kpdn »

Ευχαριστω
παλι με χρονια με καιρους...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Καλησπέρα,

Σημερα μου ηρθε το χαρτι του στρατου (Διαβιβασεις Αυλωνα), και εχω την ενδειξη ΥΕΑ.

Θελω να ρωτησω αν γινεται να δηλωσω ειδικες δυναμεις οταν θα μας ρωτησουν στο στρατοπεδο και αν γινεται να δηλωσω και ΥΕΑ ταυτοχρονα εφοσον εχω την ενδειξη.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μπορείς να δηλώσεις και τα 2, πρόσεχε όμως γιατί ενώ μπορείς να δηλώσεις ΥΕΑ Ειδικών Δυνάμεων, Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε στείλουν ως ΔΕΑ στο Πεζικό.
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπέρα παιδιά. Παρουσιάζομαι 9 Νοέμβρη στο ΚΕΕΔ ως ΟΠΛ.

Θέλω να δηλώσω ΔΕΑ (Ειδ. Δυν).

α). Γίνετε να το επιλέξω αφού μπω; Δηλαδή έρχοντε στελέχη και ρωτάνε ποιοι θέλουν για ΔΕΑ;

β). Είμαι ανάμεσα σε 35ΜΚ και ΔΕΑ.

Αν τελικώς, δεν με πάρουν ΔΕΑ για οποιοδήποτε λόγο,

η επιλογή μου για 35ΜΚ παραμένει ανοιχτή;

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Laskaris »

Καλησπέρα και σε σένα Δημήτρη Α)Ναι εκεί θα το δηλώσεις. Β)Εαν δεν σε πάρουν εννοείται πως ειναι ανοιχτές όλες οι επιλογές εφ'όσον εισαι Ι1, δεν σε έκοψαν δηλαδή για κάποιο θέμα υγείας ώστε να εκπέσει η ΣΙ Καλο θα ηταν να ρίξεις μια ματια στο θέμα για να ενημερωθείς για κάποια πράγματα. Να ξέρεις πάντως πως οταν δηλώσεις γα ΔΕΑ και σε πάρουν παρ'ότι παρουσιάζεται σε κέντρο ειδικων δυνάμεων ακολουθεις την πορεία των ΥΕΑ του πεζικού. Δηλαδή θα πας ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ πεζικού, εκεί κατά το τέλος της εκπαίδευσης θα περάσει κλιμάκιο το οποίο θα επιλέξει αυτούς που θα εκπαιδευτουν στο ΚΕΑΠ στην Ρεντινα για ΔΕΑ ειδικων δυνάμεων. Η επιλογή βασίζεται στις επιδόσεις σου σε κάποια αθλήματα αλλά κυρίως και στην "έξωθεν" βοήθεια. Καλή θητεία να έχεις ό, τι καΙ αν επιλέξεις.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Avatar »

Δημήτρης έγραψε:Καλησπέρα παιδιά.Παρουσιάζομαι 9 Νοέμβρη στο ΚΕΕΔ ως ΟΠΛ.

Θέλω να δηλώσω ΔΕΑ (Ειδ. Δυν).

α). Γίνετε να το επιλέξω αφού μπω; Δηλαδή έρχοντε στελέχη και ρωτάνε ποιοι θέλουν για ΔΕΑ;

β). Είμαι ανάμεσα σε 35ΜΚ και ΔΕΑ.

Αν τελικώς, δεν με πάρουν ΔΕΑ για οποιοδήποτε λόγο,

η επιλογή μου για 35ΜΚ παραμένει ανοιχτή;

Καταρχάς δεν δηλώνεις ΔΕΑ, δηλώνεις ΥΕΑ

α) Ναι θα σας ρωτήσουν ποιοι θέλουν για ΥΕΑ, μετά ακολουθούν κάποια πράγματα τυπικά. Γραπτή δήλωση ότι όντως επιθυμείς ΥΕΑ,2 τεστ γραπτά (λογικά τεστ είναι δεν έχουν καμία δυσκολία)

β) Όταν δηλώσεις ΥΕΑ, αποκλείονται οι ειδικές δυνάμεις, μπορείς να δηλώσεις στο χαρτί ότι θες ειδικές δυνάμεις αλλά δεν θα σε στείλουν για αθλήματα. Δηλαδή ας πούμε, τα αθλήματα των ΥΕΑ και των υποψήφιων για ειδικές δυνάμεις είναι ταυτόχρονα, επομένως διαλέγεις ένα και πας εκεί ή αλλιώς για κάποιο λόγο κοπείς επιστρέφεις στρατιώτης πεζικού

Στο χαρτί πάνω γράφει, έχετε επιλεχτεί για (πεζικό ή ειδικές δυνάμεις ή πυροβολικό κλπ) . Αν γράφει πεζικό ή ειδικές δυνάμεις τότε θα πας ΥΕΑ (ΠΖ) , στη ΣΕΑΠ από εκεί είναι άλλη η διαδικασία για να γίνεις ΔΕΑ (ΕΔ) αντί για ΔΕΑ (ΠΖ)

35ΜΚ δεν είναι εύκολο να πας, πρέπει εκτός από το να περάσεις τα "αθλήματα" για ειδικές δυνάμεις, να σε επιλέξουν και για ΕΛΔΥΚ (το δηλώνεις και αυτό)

ΔΕΑ (ΕΔ) επίσης δύσκολο γιατί είναι λίγα τα άτομα που παίρνουν, ο ανταγωνισμός μεγάλος στα αθλήματα και στα... Τηλέφωνα

Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
MacGyver

Δημοσίευση από MacGyver »

Καλησπέρα παιδιά! Να κάνω και γω μια ερώτηση... Μου ήρθε το σημείωμα κατάταξης και λέει Ειδικές Δυνάμεις ΥΕΑ... Αυτό σημαίνει ότι με παίρνουν ΥΕΑ στις ειδικές δυνάμεις, ή μπορεί να με στείλουν ΥΕΑ πεζικό; Ευχαριστώ πολύ...

Άβαταρ μέλους
nickthegreek1319
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nickthegreek1319 »

Αν το χαρτί σου γράφει ΥΕΑ σημαίνει πως μπορείς να δώσεις τις δοκιμασίες για να γίνεις ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός) και αναγράφεται σχεδόν σε όλους. Αν από κει και πέρα αποφασίσεις να πας για ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων τα πράγματα έχουν ως εξής: Αφού παρουσιάζεσαι στο ΚΕΕΔ δηλώνεις πως επιθυμείς να υπηρετήσεις ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και σε στέλνουν κάτω στο Ηράκλειο για εκπαίδευση στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, γνωστή και ως ΣΕΑΠ, μια από τις πλέον καλές επιλογές για κάποιον που θέλει ζόρικη θητεία. Θεωρητικά, οι καλύτεροι της σχολής ονομάζονται ΔΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και στέλνονται στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα. Θεωρητικά όμως. Πρακτικά ονομάζονται ΔΕΑ ΕΔ τα πιο δυνατά βύσματα της ΣΕΑΠ οπότε αν δεν βάλεις εγκαίρως μάλιστα βύσμα διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ απλού πεζικού ή και καθόλου! Εγώ σου προτείνω να κάτσεις στα αβγά σου και αν είσαι τυχερός θα σταλθείς ΛΥΒ για να γίνεις δεκανέας ΕΔ ή και λοχίας. Καθόλου άσχημα! Καλή θητεία!
Ορέστης

Δημοσίευση από Ορέστης »

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα και καλή χρονιά! Μία ερώτηση μόνο: Μπορώ ως κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας να ακολουθήσω το δρόμο των ΔΕΑ πεζικού και αργότερα, αν τα καταφέρω, των ΔΕΑ (ΕΔ) ; Ή θα με χώσουν σε κάνα υγειονομικό και θα κόψω τις φλέβες μου; ΕικόναΕυχαριστώ εκ των προτέρων...

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Ορέστης έγραψε: Καλησπέρα σε όλη τη παρέα και καλή χρονιά! Μία ερώτηση μόνο: Μπορώ ως κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας να ακολουθήσω το δρόμο των ΔΕΑ πεζικού και αργότερα, αν τα καταφέρω, των ΔΕΑ (ΕΔ) ; Ή θα με χώσουν σε κάνα υγειονομικό και θα κόψω τις φλέβες μου;ΕικόναΕυχαριστώ εκ των προτέρων...

Δεν ξέρουμε τιποτα απο τα δεδομένα σου. Το πτυχίο στην στρατολογία το έχεις καταθέσει; Αν όχι, το παιζεις απόφοιτος λυκείου, και πας ΥΕΑ.
Ορέστης

Δημοσίευση από Ορέστης »

Ένας χρόνος μένει για να πάρω το πτυχίο το οποίο αντιστοιχεί σε ΑΕΙ εξωτερικού. Συνεπώς δεν έχω καταθέσει τίποτα στη στρατολογία. Έχω διαβάσει ότι τα ΑΕΙ του εξωτερικού δινουν τα ίδια μόρια με τα ΑΕΙ του εσωτερικού. Απλώς ρωτάω αν από θέμα ειδικότητας θα με στείλουν υποχρεωτικά σε κανα υγειονομικό, πράγμα που δεν θέλω, ή μπορώ να επιλέξω εγώ που θέλω να πάω.
MacGyver

Δημοσίευση από MacGyver »

Σε ευχαριστώ πολύ nickthegreek1319...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες