ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Cuervo

Δημοσίευση από Cuervo »

Μην βγαζετε λάθος συμπεράσματα το παλικάρι είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ,personal trainer , τι να τον κουβαλανε , τον έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες και για τους γνωστούς λόγους.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Καλησπερα λοκατζη, δεν το εχω δει καπου αυτο που λες, ημουν ο ενας εκ των δυο πτυχιουχων ΑΕΙ, με τον αλλο να ειναι απο διαβιβασεις, δεν επεχει κανενα ρολο το πτυχιο αποσο ειμαι σε θεση να ξερω
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Καλώς, κατάλαβα οπότε δεν έχει κάποια σημασία.

Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ για την επιλογή ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων αναφέρει και το παρακάτω. Μήπως δεν έχει ενημερωθεί... Δεν ξέρω.

ζ. Γραμματικές γνώσεις:(Πτυχίο ΤΕΦΑ:+15 μόρια, Πτυχίο άλλου ΑΕΙ:+10 μόρια, Πτυχίο ΤΕΙ:+5 μόρια)

http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_DEA

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ο αρχηγος στη ΣΕΑΠ 321 σειρα, ηταν αποφοιτος ΤΕΦΑΑ,personal trainer, προπονητης σε γυμναστηριο κλπ κλπ,(ολα αυτα τα ωραια της μαυρης αφορολογητης εργασιας) και εκτος του οτι καθαιρεθηκε απο αρχηγος μια βδομαδα πριν την ονομασια, κοπηκε στις προπαρασκευαστικες δοκιμασιες που του ανεθεσαν στην αμφιβια μοιρα οπου μετετεθη, οποτε δε μπορεσε να δοκιμαστει καν στο ΚΕΑΠ, κατ εντολη του διοικητη του. Μη λετε ιστοριες οι λοιποι σκατομυαλοι, ΕΑΝ η διοικηση με ολη της τη σοφια ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ καθετα να βολεψει ενα βυσμα και να τον φυσηξει μπροστα στο σχολειο καταδρομων, ΔΕ θα κοψουν καποιον καταλληλο για να τον βαλουν στη θεση του, ΑΠΛΩΣ θα ανεβασουν το πλαφον των επιτυχοντων. Για αυτο που λες καταδρομεα, πολυ πιθανον να ισχυει, αλλα εν μεσω της αξιολογησης δια αθλητικων δοκιμασιων, συνεντευξης κλπ δε ξερω κατα ποσο εφαρμοζεται, και λαμβανεται οντως τοις μετρητοις το πτυχιο, ΤΕΦΑΑ ή οχι. Στην προσωπικη ανελιξη στη ΣΕΑΠ ωστοσο, ισχυει οτι επιλεγονται κατα προτεραιοτητα αποφοιτοι ΤΕΦΑΑ για τη θεση του αρχηγου, για λογους που δυσκολευομαι να καταλαβω.cuervo μαλλον υπαρχει κατι που ο φιλος σου ντρεπεται να σου πει, οπως και ο αλλος φιλος σου που υπηρετησε 8μηνος στη ΣΧΑΛ
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Κατάλαβα ΔΕΑ_2αμαλ. Μακάρι να ισχύει γιατί φαντάζομαι ότι μπορεί και 10 μόρια να σε βοηθήσουν και να κάνουν την διαφορά.

Ο αρχηγός της ΣΕΑΠ γιατί καθαιρέθηκε; Επειδή δούλευε ενώ υπηρετούσε και δε μαύρα;

Ποια είναι τα καθήκοντα του αρχηγού της ΣΕΑΠ; Ο αρχηγός δεν είναι εκείνος που παραλαμβάνει την σημαία της Σχολής από την προηγούμενη σειρά ή κάνω λάθος;

Γενικότερα, οι Δόκιμοι που πάνε στις Μονάδες τους πριν το ΚΕΑΠ περνάνε τις προπαρασκευαστικές δοκιμασίες που ανέφερες;

Με συγχωρείς για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Ο αρχηγος στη ΣΕΑΠ 321 σειρα, ηταν αποφοιτος ΤΕΦΑΑ,personal trainer, προπονητης σε γυμναστηριο κλπ κλπ,(ολα αυτα τα ωραια της μαυρης αφορολογητης εργασιας) και εκτος του οτι καθαιρεθηκε απο αρχηγος μια βδομαδα πριν την ονομασια, κοπηκε στις προπαρασκευαστικες δοκιμασιες που του ανεθεσαν στην αμφιβια μοιρα οπου μετετεθη, οποτε δε μπορεσε να δοκιμαστει καν στο ΚΕΑΠ, κατ εντολη του διοικητη του. Μη λετε ιστοριες οι λοιποι σκατομυαλοι, ΕΑΝ η διοικηση με ολη της τη σοφια ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ καθετα να βολεψει ενα βυσμα και να τον φυσηξει μπροστα στο σχολειο καταδρομων, ΔΕ θα κοψουν καποιον καταλληλο για να τον βαλουν στη θεση του, ΑΠΛΩΣ θα ανεβασουν το πλαφον των επιτυχοντων. Για αυτο που λες καταδρομεα, πολυ πιθανον να ισχυει, αλλα εν μεσω της αξιολογησης δια αθλητικων δοκιμασιων, συνεντευξης κλπ δε ξερω κατα ποσο εφαρμοζεται, και λαμβανεται οντως τοις μετρητοις το πτυχιο, ΤΕΦΑΑ ή οχι. Στην προσωπικη ανελιξη στη ΣΕΑΠ ωστοσο, ισχυει οτι επιλεγονται κατα προτεραιοτητα αποφοιτοι ΤΕΦΑΑ για τη θεση του αρχηγου, για λογους που δυσκολευομαι να καταλαβω.cuervo μαλλον υπαρχει κατι που ο φιλος σου ντρεπεται να σου πει, οπως και ο αλλος φιλος σου που υπηρετησε 8μηνος στη ΣΧΑΛ

ΔΕΑ δεν κρύβω κάτι και τα δύο παραδείγματα είναι αληθινά, δεν ήτανε φίλος μου το παλικάρι που κόπηκε από το ΚΕΑΠ, σειρά μου ήτανε που τον έριξαν στο ΠΒ και ήρθε στη σειρά μου.

Και το άλλο για το 8μηνο στα Αλεξίπτωτα είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα παραδείγματα.

Δεν συνηθίζω στη ζωή μου να λέω παπατζιλίκια, σέβομαι τις απόψεις σου αλλά μάθε να σέβεσαι και εσύ τις υπόλοιπες.

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Καθαιρεθηκε γιατι ειχε υποπεσει σε παραπτωματα και γενικοτερα -διαχρονικα- κριθηκε ως ακαταλληλος για τη θεση του αρχηγου. Ηταν πολυ χαλαρος και καταχραζοταν τα προνομια της θεσης. Στη θεση του τοποθετηθηκε ο ενας εκ των δυο κυπριων επιλοχιων. Ισως ειχε να κανει και με το γεγονος οτι ο κυπριος πρεσβης θα παριστατο στην ονομασια, ποιος ξερει... Τα καθηκοντα του αρχηγου ειναι βασικα καθηκοντα πολυτελειας και τη θεση συνηθως καταλαμβανουν αποφοιτοι ΤΕΦΑΑ ή ανωτατης εκπαιδευσεως γενικα, οι οποιοι πολυ συχνα, σε σημειο παρεξηγησεως, ειναι κρητικοι. Ο αρχηγος διαβιει σε προσωπικο δωμα, εχει το γενικο προσταγμα σε εκδληλωσεις, κατα τη διαρκεια της σιτισης, υπαρχει η παραδοση να τον χαιρετουν ολοι οι ΥΕΑ απο σταση προσοχης οταν κινειται στο χωρο, και διαφορα αλλα χαριτωμενα. Και βεβαια βγαινει εξω σε καθε διαθεσιμη εξοδο με ολικη απαλλαγη απο υπηρεσιες. Οι επισημες προπαρασκευαστικες δοκιμασιες γινονται στη ΣΕΑΠ ωστε να προκυψει η λιστα των επιτυχοντων προς εκπαιδευση στο ΚΕΑΠ. Απο κει και περα οταν οι επιτυχοντες πανε στις μοναδες τους εν αναμονη της εναρξης του σχολειου καταδρομων, ειναι στη διακριτικη ευχερεια του διοικητη να υποβαλλει τους προς εκπαιδευση δοκιμους στις αθλητικες δοκιμασιες που θα ξανακανουν στη Ρεντινα. Συνηθεστερα αυτο συμβαινει στις αμφιβιες μοιρες, και ειδικα το τεστ πλευστοτητας στο οποιο απετυχε και ο καθαιρεθεις αρχηγος.Cuervo δε θελω να ειμαι ασεβης, ουτε μεμφομαι την εγκυροτητα σου, δικαιουμαι ομως να κραταω καποιες επιφυλαξεις για τις πληροφοριες που σου μεταφερουν τριτοι, ετσι;
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μάλιστα, κι εμένα μου ακούγεται πολύ χαριτωμένο και ρομαντικό η παράδοση που οι υπόλοιποι ΥΕΑ χαιρετάνε τον αρχηγό τους. Διάφορα παρόμοια έχω ακούσει και για την ΣΣΕ. Αλλά σίγουρα καμία σχέση με την ΣΕΑΠ.

Ευχαριστώ Αστεράτο Κομάντο!

Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από zlatan »

ΔΕΑ_2αμαλ, τι σειρά είσαι;

Εγώ, σαν έφεδρος οπλίτης καταδρομέας, αυτό που θα πω είναι πως ο θεσμός των ΔΕΑ, τουλάχιστον στις ειδικές δυνάμεις, έπρεπε να έχει καταργηθεί, ή πρέπει να αλλάξει ριζικά. Δεδομένο είναι πως οι ΔΕΑ ούτε την απαράιτητη εκπαίδευση έχουν, ούτε τον σεβασμό που επιτάσσει η θέση τους στην μοίρα. Σε ένα ημιεπαγγελματικό στράτευμα με 30ρηδες λοχίες με 10 χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη, και με οπλίτες κατά μέσο όρο 22-23 χρονών, χώρος για παιδαρέλια βυσματίες ανίδεους και εν τέλει ανεκπαίδευτους ΔΕΑ δεν υπάρχει.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

zlatan έγραψε: ΔΕΑ_2αμαλ, τι σειρά είσαι; Εγώ, σαν έφεδρος οπλίτης καταδρομέας, αυτό που θα πω είναι πως ο θεσμός των ΔΕΑ, τουλάχιστον στις ειδικές δυνάμεις, έπρεπε να έχει καταργηθεί, ή πρέπει να αλλάξει ριζικά. Δεδομένο είναι πως οι ΔΕΑ ούτε την απαράιτητη εκπαίδευση έχουν, ούτε τον σεβασμό που επιτάσσει η θέση τους στην μοίρα. Σε ένα ημιεπαγγελματικό στράτευμα με 30ρηδες λοχίες με 10 χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη, και με οπλίτες κατά μέσο όρο 22-23 χρονών, χώρος για παιδαρέλια βυσματίες ανίδεους και εν τέλει ανεκπαίδευτους ΔΕΑ δεν υπάρχει.
Απολυτως σεβαστη η γνωμη σου, θελεις καποιο σχολιο στο σχολιο σου ;
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zlatan »

ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:
zlatan έγραψε: ΔΕΑ_2αμαλ, τι σειρά είσαι; Εγώ, σαν έφεδρος οπλίτης καταδρομέας, αυτό που θα πω είναι πως ο θεσμός των ΔΕΑ, τουλάχιστον στις ειδικές δυνάμεις, έπρεπε να έχει καταργηθεί, ή πρέπει να αλλάξει ριζικά. Δεδομένο είναι πως οι ΔΕΑ ούτε την απαράιτητη εκπαίδευση έχουν, ούτε τον σεβασμό που επιτάσσει η θέση τους στην μοίρα. Σε ένα ημιεπαγγελματικό στράτευμα με 30ρηδες λοχίες με 10 χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη, και με οπλίτες κατά μέσο όρο 22-23 χρονών, χώρος για παιδαρέλια βυσματίες ανίδεους και εν τέλει ανεκπαίδευτους ΔΕΑ δεν υπάρχει.

Αν διαφωνείς κάπου πες το.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

zlatan έγραψε:
ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:
Αν διαφωνείς κάπου πες το.
Με τι προσοντα αξιολογεις την εκπαιδευση των δοκιμων καταδρομεων ανεπαρκη, ειδικα απο τη στιγμη που υπηρετησες ως εννιαμηνος κληρωτος οπλιτης;
Άβαταρ μέλους
zlatan
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zlatan »

Δηλαδή διαφωνείς;
Πες πού διαφωνείς γιατί εγώ ήμουν συγκεκριμένος στις παρατηρήσεις μου.
Υποθέτω πως διαφωνείς στο θέμα της εκπαίδευσης γιατί εκεί εστίασες στο, μάλλον ελλειπτικό, πόστ σου.
Τα προσόντα μου είναι πως ακριβώς είμαι οπλίτης, με όλη την θητεία στην μοίρα, και βίωσα την καθημερινή εκπαίδευση και συναναστροφή με μόνιμα στελέχη, ΕΠΟΠ και κληρωτούς (ΔΕΑ και οπλίτες).
Δευτερευόντως, είμαι απόφοιτος πολυτεχνείου, ενδεχομένως μεγαλύτερος από εσένα παρότι ελαφρώς νεότερης σειράς, και άνθρωπος που ενδιαφέρεται ως πολίτης για πολλά χρόνια για τα στρατιωτικά πράγματα, ανεξαρτήτως της άθλιας ομολογουμένως εκπαίδευσης που έλαβα ως οπλίτης.
Εγώ, σε αντίθεση με τους ΔΕΑ, ουδέποτε θεωρήθηκα κάτι διαφορετικό από τον πάτο της ιεραρχίας. Δηλαδή οπλίτης. Δεν ήμουν ούτε είμαι διμοιρίτης αξιωματικός.
Εσύ είσαι. Και κρίνεσαι ως τέτοιος. Όχι εσύ προσωπικά, γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά εσύ ως θεσμός.
Στην εκπαίδευση ο ΔΕΑ βρισκόταν δίπλα στον κληρωτό οπλίτη να διδάσκεται αντικείμενα που δεν γνωρίζει από επαγγελματίες αξιωματικούς και οπλίτες.
Κανείς επαγγελματίας δεν σέβεται τα "δόκεμον". Ούτε οι αξιωματικοί, ούτε οι ΕΠΟΠ. Αυτό είναι ίσως λάθος, γιατί δίνει άτυπα γραμμή και στους κληρωτούς οπλίτες, αλλά είναι και αναπόφευκτο. Ο ΕΠΟΠ στρατιώτης για να πάρει τον πράσινο μπερέ και να τοποθετηθεί σε μοίρα πέρασε μακρύτερη εκπαίδευση από τον ΔΕΑ. Σήμερα ως δεκανέας ή λοχίας ομαδάρχης, έχοντας συμπληρώσει χρόνια ενεργού υπηρεσίας, βλέπει, κατά το τυπικό τουλάχιστον (το τι θα γίνει στον πόλεμο το αφήνω στην φαντασία του καθενός), έναν άπειρο ΔΕΑ να τίθεται επικεφαλής του.
Ο ΔΕΑ, πέραν του γεγονότος ότι δεν ελέγχεται, και πάει όποιος του καβλώσει και θέλει τα λεφτά και την καλοπέραση -συγκριτικά ακόμη και ο κληρωτός δεκανέας προτείνεται πρώτα από τον λοχαγό του, δεν πάει όποιος θέλει ΛΥΒ-, στην ΣΕΑΠ και στο ΚΕΑΠ δεν λαμβάνει επαρκείς γνώσεις ώστε να μπορεί εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο που του ανατίθεται, δηλαδή του ηγέτη μιας διμοιρίας 25 καταδρομέων, επαγγελματιών και κληρωτών. Για να εκπληρώσει τον ρόλο αυτόν οφείλει να γνωρίζει τακτικές διμοιρίας για όλες τις αποστολές, είτε πρόκεται για κρούση, για απόβαση, για περίπολο, για επίθεση σε ύψωμα, για εκκαθάριση σε κατοικημένο τόπο, για αμυντική οργάνωση, και ό, τι άλλο που δεν γνωρίζω, όπως και να γνωρίζει τις ικανότητες και την τακτική όλων των όπλων και ειδικοτήτων που έχει υπό τις διαταγές του ή σε υποστήριξή του -τυφέκια, τυφέκια ακριβείας, οπλοπολυβόλα, βομβιδοβόλα, πολυβόλα, ασυρμάτους, αντιαρματικά RPG-18 και SΤRIM, καταστροφείς, ΧΕΛ, νοσοκόμους, όλμους των 60 και 81 και ό, τι άλλο.
Σέβομαι την θέληση και την ικανότητα ορισμένων να μάθουν στα αλήθεια την τέχνη του αξιωματικού, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει σοβαρή αξιολόγηση των υποψηφίων και να λαμβάνουν σοβαρή και πλήρη εκπαίδευση που να αναλογεί στον ρόλο και τις ευθύνες που θα αναλάβουν. Κάποτε οι έφεδροι αξιωματικοί έβγαιναν αφού πρώτα είχαν ολοκληρώσει 5 μήνες θητεία ως οπλίτες, και περνούσαν 11 μήνες εκπαίδευσης εφέδρων αξιωματικών. Το πώς βρεθήκαμε να βγαίνουν με 1 μήνα στο κέντρο και 4 μήνες στην ΣΕΑΠ ένας θεός ξέρει. Η εκπαίδευση των κληρωτών, οπλιτών και "αξιωματικών", έχει καταστεί πλέον παρωδία.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Θα σου απαντησω εφαπαξ, αν και απ τον ογκο των δημοσιευσεων σου διαβλεπω οτι εισαι συναισθηματικα ορμωμενος σε αυτο τον διαλογο, ειτε απο απογοητευση ειτε απο κατι αλλο, και αυτο ειναι δικαιολογημενο, αλλα δεν οδηγει και καπου. Το "οπλιτης με ολη τη θητεια στη μοιρα " δεν αποτελει προσον γιατι και οι δοκιμοι ολη τους τη θητεια στην εκαστοτε μοναδα υπηρετουν, πλην των 5 επιπλεον μηνων που ειναι απασχολημενοι σε σχολεια (ΣΕΑΠ, ΚΕΑΠ κλπ), χρονο τον οποιο ουτως ή αλλως υπηρετουν επιπλεον. Επισης η καθημερινη τριβη με στελεχη και κληρωτους δεν ειναι προνομια μονο των 9μηνων, ειναι και των δοκιμων και μαλιστα υπο το πρισμα οτι ειμαστε κατι υβριδικο αναμεσα σε μονιμο και κληρωτο, με υποχρεωσεις μονιμου αλλα δικαιωματα οπλιτου.

Το κομματι των σπουδων ειναι ασυνδετο με τα υπολοιπα και δε μπαινω στη διαδικασια να αξιολογησω γιατι το αναφερεις, αν και ειναι εξωφθαλμο. Ο δοκιμος μπορει να μην ειναι, κατ εικονα τουλαχιστον, στον πατο της ιεραρχιας αλλα ειναι εκ προοιμιου τοσο χαμηλα οπου δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα. ΑΝ υπαρχει οντως διαφορα ειναι στο οτι ο δοκιμος δε μπορει να περασει τοσο απαρατηρητος οσο ενας κληρωτος οπλιτης στο χαρτη της καθημερινης δραστηριοτητας με ο, τι αυτο συνεπαγεται για την πορεια του σε μια μοναδα.

Δηλαδη δε μπορει να γινει ΚΨΜτζης, οδηγος, ταχυδρομος κλπ κλπ. Απο κει και περα πρεπει να διαχωρισεις τον κατεχομενο βαθμο απο τη θεση στην οποια ειναι τοποθετημενος. Δηλαδη ο δοκιμος, μπορει να φοραει το ταμπελακι του διμοιριτη ή, συνηθεστερα, βοηθου διμοιριτη αλλα ποτε δεν ασκει τετοια καθηκοντα και ως εκ τουτου δε γινεται να κριθει βασει αυτου. Ειναι σα να αξιολογεις τον κληρωτο οπλιτη με ειδικοτητα ακροβολιστη/τυφ ελ. Σκοπευτη στις βολες ευθυτενους τροχιας με χρηση διοπτρικων βοηθηματων.

Γινεται; ΔΕ γινεται γιατι δεν εχει λαβει σχετικη εκπαιδευση και η μονη επαφη που εχει με το αντικειμενο ειναι στην εντυπη κατασταση των διμοιριων στην εισοδο του λοχου. Ο ΔΕΑ παρακολουθει μαζι με τους υπολοιπους τα κομματια της εκπαιδευσης ως οφειλει, γιατι στον ενα μηνα στο ΚΕΑΠ δε γινεται να τα μαθει ολα γυρω απ το καταδρομικο αντικειμενο. Οι δε 4 μηνες στη ΣΕΑΠ ειναι εντελως ασυνδετοι με τις καταδρομες, αλλα απαραιτητοι για συμβατικες επιχειρησεις και δογμα διοικησης μοναδος.

Οποτε καλως παρακολουθει τις εκπαιδευσεις, και αν δε το εκανε θα δεχονταν μομφες για αυτο. Για το αν μας σεβονταν οι κληρωτοι και οι επαγγελματιες ασε να εχω γνωμη σε πρωτο προσωπο. Ξερω βεβαια πως το δοκιμοσημο απο μονο του δε γεννα σεβασμο, αλλα οπως σε ολα οσα απαιτουν κοινωνικη διαδραστικοτητα, ο σεβασμος πιο ευκολα διοχετευται σε προσωπα παρα σε ιδιοτητες. Και απ το τελευταιο δεν εχω κανενα παραπονο.
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Αναφορικα με την ποσοτητα εκπαιδευσης συγκριτικα ΔΕΑ/ΕΠΟΠ, δεν εχεις καλη πληροφορηση. Γνωριζεις οτι το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ που παρακολουθουν οι ενδιαφερομενοι ΕΠΟΠ, εκτος του οτι δινενεργειται σε διαφορες μοναδες και σε κλιμακουμενους βαθμους δυσκολιας (πολλα ακουγονται απο τα ιδια τα στελεχη για τα ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ που γινονται σε μοναδες πεζοναυτων) πολλες φορες περικοπτεται χρονικα ενεκα αποφασεων της διοικησης σε 6 ή και 5 εβδομαδες ; Αυτα που θυμαμαι απο ΕΠΟΠ αλλα, δυστυχως, και μονιμους υπαξ παραγωγικων σχολων ειναι αυστηρα εξειδικευμενη καταρτιση και συμπλεγματικες συμπεριφορες που αυτοματως εκφυλιζουν την ποιοτητα της συνεργασιας/συμπορευσης. Οι περισσοτεροι προερχονται και απο κατι επαλ ηλεκτρουδραυλικολογιας και μεταχειριζονταν τους κληρωτους οπλιτες ως προβατα σε στανη.

Δε ξερω που υπηρετησες και εχεις τοσο καλη εικονα για τους ΕΠΟΠ, αλλα αποτελεις θολη μειοψηφια. Συμφωνω οτι το φιλτρο που διυλιζει τους εξερχομενος δοκιμους εχει πιο ανοικτο πλεγμα απο οσο θα επρεπε. Αλλα οσο ανοικτο και να ειναι, υπαρχουν διαφορα σκαλοπατια στα οποια θα σκονταψει ο ακαταλληλος καταδρομεας δοκιμος στην πορεια του. Η συγκριση με τους ευκαιριακους παπατζικους απ τα ΛΥΒ που το μονο που θελουν ειναι να δειχνουν τη σαρδελα στις σειρες τους ειναι απο ατοπη εως αηθης.

Για το οτι δε παει οποιος θελει ΛΥΒ, μαλλον ως αστειο το λες, ειδικα απο τη στιγμη που γινεται με απευθειας αναθεση απο το λοχαγο/διοικητη, εκτος αν πιστευεις οτι ο εκαστοτε λοχαγος γνωριζει τους νεοεξερχομενους απ τα ΤΠΕΝ οπλιτες με το μικρο τους ονομα, και κραταει το τηλεφωνο του κλειστο. Πιστευω συννενοουμαστε. Περι χρηματων και καλοπερασης της δοκιμοζωης, και παλι δε μπορω να συμπορευτω με τη συλλογιστικη σου. Γ

ια τα χρηματα θα σου πω απλως οτι απ τα 500+ ευρω που επαιρνα, τα 300 πηγαιναν στη γκαρσονιερα που νοικιαζα στο Αιγαλεω και για να επιβιωσω οικονομικως, συνετρωγα με τον κολλητο μου, ανακριτικο αστυφ, στο Α. Τ Ακροπολης και αλλου. Καποιοι που ειχαν το πατρικο τους στην ΑΘηνα, προφανως και θα ζουσαν καλυτερα απο μενα, αλλα δε μπορω να μιλησω εξ ονοματος τους. Το μεγαλο ερωτημα ομως ειναι, χρειαζονται οι δοκιμοι στο "συγχρονο" greek army ; Η απαντηση ειναι ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, αλλα δυστυχως χρειαζονται.

ΕΙναι εκει για να καλυψουν κενα που η αδυναμια της διοικησης και τα υπηρεσιακα ελλειμματα εχουν δημιουργησει. Ενας οπλιτης μακρυτερης θητειας, με αναποφευκτα πιο ολοκληρωμενη εκπαιδευση απο τον μεσο οπλιτη (ή λιγοτερο ατελη αν θελεις) με επαφη με το γραφειοκρατικο κομματι της υπηρεσιας και το modus operandi του στρατου γενικοτερα, που επιπλεον φερει δαφνες και μπορει να επιφορτωθει με περαιτερω ευθυνες, που θα κανει αξυπ και θα μπορει να αποτελει μια ευκολη και γρηγορη απαντηση στο "τις πταιει; ". Ενα κομματι της μαζας απ τη μαζα, ωστε να μπορουν τα προισταμενα κλιμακια να μεταφερουν εντολες αναιμακτα σε οπλιτες, δια στοματος οπλιτων.

Αυτο ειναι το συστημα, και δε διαφωνουμε οτι πασχει ολοκληρωτικα. Αλλα αυτο ειναι και δε πολεμαμε τα δεδομενα. Σε ενα στρατο δε γινεται να υπαρχει το similis inter pares, ομοιοι μεταξυ ισων, και το διακριτικο της στολης δε μπορει να ειναι ευθεως αναλογο της προσωπικης αξιας του καθενος. Αυτο σαν σκεψη τα κανει ολα πιο ευπεπτα. Φιλικα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες