ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Mauroprovato »

Κανεις ρε παιδες;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Terminator »

Ηρέμησε θα κάνω κάποιες ερωτήσεις σε εναν φίλο να μου απαντήσει σχετικά με μυωπία ΑΣ και θα σου απαντήσω αύριο
Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Τελικα τερμ εμαθες τπτ;
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ImperatorIoannes »

Φίλε να σου θυμήσω ότι ο Τερμ το κάνει από καλοσύνη και μόνο. Δεν σου χρωστά τίποτα. Θα μπορείς άνετα αυτά που θες να μάθεις να τα βρεις είτε από το ιντερνετ είτε να πάρεις στο τηλ. Κεντρο της ΣΜΥ και να πληροφορηθείς απο εκεί. Το ότι ο Τερμ κάνει την δουλειά για σένα δεν σου δίνει δικαίωμα να τον πρίζεις. Όταν τα έχει έτοιμα, θα στα πει.:)
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Mauroprovato έγραψε:1. Τερμ μου ειχες πει οτι η μυωπια στην ΑΣ ειναι οσο και της σμυ ενω διαβασα στο thread της μυωπιας του φορουμ οτι ακομα και αν κανεις λειζερ δεν σε δεχονται στην ΑΣ... Τελικα τι ισχυει;2. Τα μαθηματα της σχολης πως ειναι απο θεμα δυσκολιας;

3. Στην τελικη κληρωση (δλδ αυτην του τριτου ετους που παιρνεις οπλο) οι υποψηφιοι χωριζονται σε δεκαδες και ο πρωτος της δεκαδας (ο καλυτερος μαθητης δλδ) επιλεγει οπλο απο τα ηδη επιλεγμενα οπλα της δεκαδας του ή επιλεγει οπλο που μπορει να μην ειναι καν για τη δεκαδα του;

4. Μεσα στη σχολη υπαρχουν καποιες δραστηριοτητες που μπορεις να λαβεις μερος, σωστα; Εγω μπορω να πηγαινω και στο γυμναστηριο και στην ομαδα μπασκετ ας πουμε; Δλδ γινεται να εισαι μελος δυο δραστηριοτητων μεσα στη σχολη ταυτοχρονα ή αν εισαι καπου θα εισαι αποκλειστικα σε μια; Μιλαω για τα απογευματα που συνηθως υπαρχει λιγος ελευθερος χρονος...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Τελευταιες αποριες εξολοθρευτη :)

2) ούτε δύσκολα ούτε εύκολα διάβασμα θέλει και θα τα περάσεις

3) Συγκεντρώνονται σε ομάδες Ανάλογα πόσοι είναι μπορέί να είναι των 7 ή των 10 Δεν υπάρχει στάνταρ νούμερο και αυτός με την μεγαλύτερη Βαθμολογία είναι ο αρχηγός της ομάδας που επιλέγει πρώτος. Θα πρέπει αφενός στην ομάδα σου να της έχουν δώσει ως όπλο την αεροπορία στρατού και αφετέρου να μην την επιλέξει κανένας εκτός απο εσένα γι αυτό λέμε κατά τυχη γίνεται η επιλογή.

4) Οχι μπορείς να λάβεις μέρος σε όσες δραστηριότητες θες στον ελεύθερο χρόνο σου δεν σε περιορίζει κανένας

Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Τερμ σε ευχαριστω παρα πολυ!!!1. Μπορεις να μου πεις περιπου ποιος ειναι ο καθαρος μισθος του λοχια και του ανθυπολοχαγου, καθως και το βοηθημα που δινεται στους σπουδαστες της σμυ και της σσε; γιατι αποτι κοιταξα στο φορουμ καποια δεδομενα ειναι προ κρισης και αμφιβαλω αν ειναι τα ιδια...

2. Τι θα προτεινες σε καποιον ο οποιος εχει συγκεντρωσει 19.000 μορια ας πουμε; ΣΣΕ ή ΣΜΥ ή κατι αλλο(πχ αεροπορια/ναυτικο).

3. Τα καλυτερα οπλα (εκτος απο ΑΣ) απο αποψη μεταθεσεων ποια ειναι;

4. Τα ενοικια στα Τρικαλα ειναι καλα;

Ευχαριστω εκ των προτερων τερμ!!!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

1) ο λοχίας απο 1-1-2017 θα παίρνει μισθό 879,25 καθαρές Μισθολογικές αποδοχές και ο ανθυπολοχαγός θα παίρνει 1188,46 ενω το βοήθημα της σχολής είναι 106 ευρώ2) Αν είναι να Να συγκεντρώσεις τόσο υψηλά μόρι καλύτερα πήγαινε για σχολή ΣΣΑΣ ή αν δεν σου αρέσει για ΣΜΑ, ΣΙ, ΣΝΔ

3) όλα τα όπλα και τα σώματα πάνω κάτω τις ίδιες μεταθέσεις έχουν αλλά στο μηχανικό επειδή είχα συγγενικό μου πρόσωπο να σου πω οτι όταν τον είχαν στείλει στην Κύπρο για τις νάρκες κάθε χρόνος υπηρεσίας μετρούσε Για 2 συντάξιμα χρόνια

4) κοίταξε η πόλη αν και πανέμορφη και παράλληλα γαστρονομικός παράδεισος θα έλεγα οτι όχι δεν είναι τόσο φθηνά τα ενοίκια όπως άλλες περιοχές που έχει τύχη και εχω πάει (γρεβενά, λαμία, καρδίτσα, Κοζάνη). Ανάλογα τι θα νοικιάσεις αν είναι μια γκαρσονιέρα μιλάμε για 220 περίπου ευρώ εως και 350 ευρώ διαμέρισμα αλλά καλό θα ήταν να το νοικιάσετε σπουδαστές και να μένετε μαζί για πιο φθηνά ώστε να μοιράζεστε τα έξοδα

Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Ευχαριστω!1. Αυτο με το σπιτι πως θα γινει; Θα παω δλδ σε ενα παιδι που δεν το ξερω καν και θα του πω να μενουμε μαζι τα σκ; Λιγο περιεργο μου ακουγεται αλλα τεσπα...

2. Καλα, η ερωτηση που εκανα σχετικα με το ποια σχολη ειναι καλυτερη ηταν λιγο ακυρη γιατι για ΣΞ ενδιαφερομαι ετσι και αλλιως... Αλλα σε γενικες γραμες ποια ειναι ποιο ενδιαφερουσα, ΣΜΥ ή ΣΣΕ;

Και η σταδιοδρομια που ειναι πιο καλη, ως αξιωματικος ή ως υπαξιωματικος; Βεβαια μετραει και λιγο θετικα η διαφορα στα χρηματα και στο βαθμο αλλα οκ...

3. Αυτο που λενε οτι θα καταργησουν τις σχολες αεροποριας και θα τις ενταξουν ολες μαζι σε μια τελικα ισχυει; Απλως ρωταω οχι οτι θελω να παω αεροπορια...

4. Το βοηθημα ειναι το ιδιο και στις δυο σχολες,106?;

Ευχαριστω πολυ τερμ!!!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Mauroprovato έγραψε:Ευχαριστω!1. Αυτο με το σπιτι πως θα γινει; Θα παω δλδ σε ενα παιδι που δεν το ξερω καν και θα του πω να μενουμε μαζι τα σκ; Λιγο περιεργο μου ακουγεται αλλα τεσπα...

2. Καλα, η ερωτηση που εκανα σχετικα με το ποια σχολη ειναι καλυτερη ηταν λιγο ακυρη γιατι για ΣΞ ενδιαφερομαι ετσι και αλλιως... Αλλα σε γενικες γραμες ποια ειναι ποιο ενδιαφερουσα, ΣΜΥ ή ΣΣΕ;

Και η σταδιοδρομια που ειναι πιο καλη, ως αξιωματικος ή ως υπαξιωματικος; Βεβαια μετραει και λιγο θετικα η διαφορα στα χρηματα και στο βαθμο αλλα οκ...

3. Αυτο που λενε οτι θα καταργησουν τις σχολες αεροποριας και θα τις ενταξουν ολες μαζι σε μια τελικα ισχυει; Απλως ρωταω οχι οτι θελω να παω αεροπορια...

4. Το βοηθημα ειναι το ιδιο και στις δυο σχολες,106?;

Ευχαριστω πολυ τερμ!

1) Η θα βρεις συγκάτοικο ή αναγκαστικά θα επιβαρύνεις οικονομικά τους γονείς σου για ενα σπίτι που θα μένεις 8μερόνυχτα.

2) ρε συ mavroprovato οτι θέλεις θα σπουδάσεις εσύ τι ψάχνεις βελόνα στ άχυρο και οι δυο σχολές είναι εξαιρετικές απο εκεί και πέρα μισθολογικά και βαθμολογικά Η ΣΣΕ ως σχολή αξιωματικών είναι ανώτερη αφού ο λοχίας για να φτάσεις ανθυπολοχαγός θέλει 18 χρόνια που αυτό σημαίνει οτι 1188 ευρώ θα τα πάρεις στα 38 σου αν δεν έχουν πειράξει τους μισθούς ως τότε οι κυβερνήσεις

3) δεν θα τις καταργήσουν θα τις συγχωνεύσουν σε μια το νομοσχέδιο ήταν σε διαβούλευση άλλα τώρα μπαίνεις off topic δεν μπορώ να σου μιλήσω γι αυτό εδώ

4) ναι

Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Τερμ σιγουρα η επιλογη ειναι του καθενος αλλα εγω το ψιλοπηγαινα καπου αλλου γιαυτο ρωταω ποια ειναι καλυτερη σχολη για ΣΞ γενικα. Εχω λοιπον ακουσει οτι στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥ παιζουν αναβολικα στεροιδη κλπ(για την ακριβεια το διαβασα καπου) για να μπορεσουν να ανταπεξελθουν οι σπουδαστες στα αθληματα και στο προγραμμα της σχολης...1. Ισχυουν αυτα ή ειναι χαζομαρες;

2. Η τελικη βαθμολογια βγαινει μονο απο τα μαθηματα της σχολης ή και απο τα αθληματα; Σε ειχα ξαναρωτησει γιαυτο αλλα εαν το 1 ισχυει τοτε γιατι να τα παιρνουν; Μπορεις να googlareis: αναβολικα στη σχολη ευελπιδων οπου ενας γιατρος μιλαει γιαυτα που εβλεπε απο μεσα κλπ αλλα δεν ξερω κατα ποσο αληθευουν γιαυτο ρωταω...

3. Ακομη εχει γραφτει(και εδω στο φορουμ απο καποιους) οτι απο σμυ και σσε βγαινεις τρελλαρας και κολλημενος!

Παλι δε νομιζω να ισχυει, σωστα;

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Mauroprovato έγραψε:Τερμ σιγουρα η επιλογη ειναι του καθενος αλλα εγω το ψιλοπηγαινα καπου αλλου γιαυτο ρωταω ποια ειναι καλυτερη σχολη για ΣΞ γενικα. Εχω λοιπον ακουσει οτι στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥ παιζουν αναβολικα στεροιδη κλπ (για την ακριβεια το διαβασα καπου) για να μπορεσουν να ανταπεξελθουν οι σπουδαστες στα αθληματα και στο προγραμμα της σχολης... 1. Ισχυουν αυτα ή ειναι χαζομαρες;

2. Η τελικη βαθμολογια βγαινει μονο απο τα μαθηματα της σχολης ή και απο τα αθληματα; Σε ειχα ξαναρωτησει γιαυτο αλλα εαν το 1 ισχυει τοτε γιατι να τα παιρνουν; Μπορεις να googlareis: Αναβολικα στη σχολη ευελπιδων οπου ενας γιατρος μιλαει γιαυτα που εβλεπε απο μεσα κλπ αλλα δεν ξερω κατα ποσο αληθευουν γιαυτο ρωταω...

3. Ακομη εχει γραφτει (και εδω στο φορουμ απο καποιους) οτι απο σμυ και σσε βγαινεις τρελλαρας και κολλημενος!

Παλι δε νομιζω να ισχυει, σωστα;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

1) το τι γράφει ο καθένας στο ίντερνετ δεν σε απασχολεί για τον στρατό υπάρχουν χίλιες δυο φήμες. Εγινε μια αναφορά στο δίκτυο σπάρτακος οτι υπήρξε περιστατικό κατά την γραπτή εξεταστική περίοδος με παράνομες ουσίες και αναβολικά προκειμένου να Ανεβάσουν τις επιδόσεις τους αλλά αυτό ουδέποτε διαπιστώθηκε απο επίσημους φορείς όπως το ΓΕΣ. Το σπάρτακος είναι ανώνυμο ο καθένας γράφει οτι θέλει μην πιστέύεις οτι βλέπεις διαδίκτυο.

2) εαν μείνεις σε μάθημα και επαναλάβεις το πρώτο έτος σε κάνουν οι συμμαθητές που θα είναι δευτεροετείς να φύγεις. Μάλισφα θυμάμαι το έλεγε φίλος της αεροπορίας και του λέω άντε Ρε ψέματα λες. Κι όμως εαν είναι και χάσεις χρονιά σε κάνουν οι συμμαθητές σου να φύγεις γιατί σε πεθαίνουν στο καψώνι σε όποια στρατιωτική σχολή και αν περάσεις

3) στον στρατό υπάρχουν και οι χτυπημένοι κομπλεξικοί αυτό δεν πρέπει να σε επηρεάζει εσένα. Η μαγκιά είναι να βγείς σωστός (υπ) αξιωματικός προκειμένου να εκπαιδεύσεις τους υφιστάμενους.

Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

1. Αρα για τις τελικες βαθμολογιες μονο τα μαθηματα μετρανε και οχι τα αθληματα της σχολης, σωστα;2. Ειναι αληθεια οτι η ΣΣΕ ειναι πιο δυσκολη απο τη ΣΜΥ, οχι μονο στα μαθηματα, στη συμπεριφορα των μεγαλυτερων ως προς τους πρωτοετης, αλλα και στη χειμερινη-θερινη διαβιωση;

3. Εσυ τερμ εχεις τελειωσει καποια ΣΣ; γιατι σε βλεπω πολυ ενημερωμενο πανω σαυτα.

4. Μηπως εμαθες τπτ για μυωπια και λειζερ για ΑΣ; Μπορω ας πουμε να παρω τηλ τη σμυ ή καποιο στρατιωτικο νοσοκομειο να μαθω ή θα με βρισουν και θα μου πουν δεν ξερουμε;

Ευχαριστω!!!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Mauroprovato έγραψε:1. Αρα για τις τελικες βαθμολογιες μονο τα μαθηματα μετρανε και οχι τα αθληματα της σχολης, σωστα;2. Ειναι αληθεια οτι η ΣΣΕ ειναι πιο δυσκολη απο τη ΣΜΥ, οχι μονο στα μαθηματα, στη συμπεριφορα των μεγαλυτερων ως προς τους πρωτοετης, αλλα και στη χειμερινη-θερινη διαβιωση;

3. Εσυ τερμ εχεις τελειωσει καποια ΣΣ; Γιατι σε βλεπω πολυ ενημερωμενο πανω σαυτα.

4. Μηπως εμαθες τπτ για μυωπια και λειζερ για ΑΣ; Μπορω ας πουμε να παρω τηλ τη σμυ ή καποιο στρατιωτικο νοσοκομειο να μαθω ή θα με βρισουν και θα μου πουν δεν ξερουμε;

Ευχαριστω!

1) Δεν υπάρχουν αθλήματα στα οποία βαθμολογήσε εσύ φαντάζομαι αναφέρεσαι στην πρωινή εκγύμναση φυσικά και όχι δεν γίνεται να σε βαθμολογήσουν για κάτι τέτοιο. Σαν τι να σε βαθμολογήσουν αν έκανες καλά το push ups; Οτι γράψεις τον Ιούνιο στις εξεταστικές θα μετρήσει στην τελική βαθμολογία του πτυχίου σου.

2) οχι σαφώς και οχι δεν μπορώ να στο πω αυτό ούτε καν σπουδαστής στρατιωτικής σχολής δεν μπορέί να στο πει αυτό για να μπορέσεις να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα πρέπει να έχεις φοιτήσει σε όλες τις στρατιωτικές σχολές πράγμα αδύνατον οπότε ο συλλογισμός είναι λανθασμένος. Μπορώ να σου πω για μισθολογικά και βαθμολογικά οτι οι σχολές αξιωματικών είναι ανώτερες απο τις υπαξιωματικών μέχρι εκεί όμως

3) οχι σαφώς και όχι αλλά ρώτησα γιατί κατά φύσην εμένα μου αρέσει να μαθαίνω για άλλα επαγγέλματα και είμαι αρκετά περίεργος να μάθω. Ετυχε και ρώτησα συγγενικά πρόσωπα φίλους στρατιωτικούς προκειμένου να μπορώ να απαντάω εδώ όσο μπορώ και αν μπορώ φυσικά. Κάλυψα ενα σημαντικό κενό όσο μπορώ δηλαδή που άφησε ενας άλλος moderator του φόρουμ που τώρα το παλικάρι είναι στρατιωτικός και δεν μπορεί να μπαίνει.

4) το καλύτερος που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις απάντηση απο στρατιωτικό νοσοκομείο. Γιατί να σε βρίσουν; Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σε βρίσουν αν μιλήσεις ευγενικά θα σε καθοδηγήσουν και σωστά.

Mauroprovato
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Αν καταφερω ας πουμε να πιασω ευελπιδων να παω εκει ή να μπω σμυ;Το λεω αυτο γτ η ζωη του αξιωματικου μου φαινεται λιγο δουλεια γραφειου, πραγμα το οποιο σιγουρα δεν ειναι κακο(ισα ισα που εχει και καλυτερες αποδοχες), απλα εμενα προσωπικα δε μου αρεσει... Αρα μηπως ειναι καλυτερα, εχοντας και μη πιασει τη σσε, να μπω σμυ ωστε να μπορω να συναναστρεφομαι και περισσοτερο με το στρατευμα κλπ;

Εσυ τι θα εκανες(αν υποθεσουμε οτι στα 40 θα γινοσουν αξιωματικος ετσι και αλλιως, εχοντας "μπουχτησει" και τοσα χρονια με τους φανταρους που θα σε εκαναν ας πουμε να επιζητας μια δουλεια γραφειου που στο κατω κατω θα την παρεις λογω εξελιξης καποια στιγμη);

Τελευταια απορια τερμ! παρολο που ειναι πολυ υποκειμενικη θα το εκτιμουσα αν μου εδινες μια αποψη γτ το να ρωταω ασχετους απο το οικειο περιβαλλον εχει ως αποτελεσμα την αμφισβητηση του εργου (και του βαθμου) των υπαξιωματικων στα ματια μου!!!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Mauroprovato έγραψε:Αν καταφερω ας πουμε να πιασω ευελπιδων να παω εκει ή να μπω σμυ;Το λεω αυτο γτ η ζωη του αξιωματικου μου φαινεται λιγο δουλεια γραφειου, πραγμα το οποιο σιγουρα δεν ειναι κακο (ισα ισα που εχει και καλυτερες αποδοχες), απλα εμενα προσωπικα δε μου αρεσει... Αρα μηπως ειναι καλυτερα, εχοντας και μη πιασει τη σσε, να μπω σμυ ωστε να μπορω να συναναστρεφομαι και περισσοτερο με το στρατευμα κλπ;

Εσυ τι θα εκανες (αν υποθεσουμε οτι στα 40 θα γινοσουν αξιωματικος ετσι και αλλιως, εχοντας "μπουχτησει" και τοσα χρονια με τους φανταρους που θα σε εκαναν ας πουμε να επιζητας μια δουλεια γραφειου που στο κατω κατω θα την παρεις λογω εξελιξης καποια στιγμη) ;

Τελευταια απορια τερμ! Παρολο που ειναι πολυ υποκειμενικη θα το εκτιμουσα αν μου εδινες μια αποψη γτ το να ρωταω ασχετους απο το οικειο περιβαλλον εχει ως αποτελεσμα την αμφισβητηση του εργου (και του βαθμου) των υπαξιωματικων στα ματια μου!

Εαν το έχεις πάθος της ζωής σου να εκπαιδεύεις φαντάρους ως υπαξιωματικός τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς να το κάνεις αυτό και ας στερηθείς τον μεγαλύτερο βαθμό που θα έίχες ως αξιωματικός και τα 200-300 ευρώ παραπάνω ως αξιωματικός. Θα είναι αυτό που γουστάρεις να κάνεις και θα το κάνεις με όλη την δύναμη της ψυχής σου και του σώματος σου. Απο εκεί και πέρα μπορείς να σπουδάσεις και κάποιο άλλο αντικείμενο μετά την σχολή που να σου αρέσει να ασχοληθείς επαγγελματικά. Οπότε αν δεις οτι δεν μπορείς άλλο να κάνεις αυτό το επάγγελμα οικονομικά ή δεν θες άλλο να ασχολείσαι με νεοσύλλεκτους παραιτήσε και ασχολείσαι με εκείνο το αντικείμενο. Μετά απο 20 χρόνια που θα έχεις πάει 40 θα έχουν αλλάξει τα πράγματα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ανοίξει και η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης