ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από marsupilami »

Να εισαι καλα οτι χρειαστεις και γνωριζουμε πολυ ευχαριστως να σε βοηθησουμε
myroo

Δημοσίευση από myroo »

Γεια σας δίνω φέτος δεύτερη φορά για ΣΜΥ (παλαιό σύστημα). Αγαπώ αυτή την σχολή και πραγματικά θέλω πάρα πολύ να περάσω φέτος εκεί. Ωστόσο φετος μπηκα σε διλημμα γιατι οι περισσότεροι μου λένε να δηλώσω Ευελπιδων γιατί έχει καλύτερη σταδιοδρομία... Ισχύει κάτι τέτοιο;(Πέρυσι έβγαλα 15000 μόρια αλλά κόπηκα σφαίρα και θέλω να πάω όπλα) Ευχαριστώ

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Terminator »

Το μόνο καλό είναι ότι η ευελπίδων είναι ΑΣΕΙ οπότε και φτάνεις υψηλότερο βαθμό αλλά μισθολογικά τα λεφτά Είναι ελάχιστα.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

myroo έγραψε:Γεια σας δίνω φέτος δεύτερη φορά για ΣΜΥ (παλαιό σύστημα). Αγαπώ αυτή την σχολή και πραγματικά θέλω πάρα πολύ να περάσω φέτος εκεί. Ωστόσο φετος μπηκα σε διλημμα γιατι οι περισσότεροι μου λένε να δηλώσω Ευελπιδων γιατί έχει καλύτερη σταδιοδρομία... Ισχύει κάτι τέτοιο;(Πέρυσι έβγαλα 15000 μόρια αλλά κόπηκα σφαίρα και θέλω να πάω όπλα) Ευχαριστώ

μπραβο για τον βαθμο σου αυτο δειχνει πως θα τα καταφερεις; Εγω αν ημουν στην θεση σου αν εμπαινα σμυ μετα θα εδινα απο μεσα για ευελπιδων δινεις σαν πανελληνιες με την υλη του λυκειου ομως τα θεματα τα βγαζει η σχολη και μπορεις να μπεις δεν ξερω περισς παντως αν σε ενδιαφερει ψαξτο α Και απο σμυ φτανεις μεχρι αντισυνταγματαρχης

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Δεν γίνεται αυτό με το 20% έχει καταργηθεί εδώ και καιρό απο όσο ξέρω.
myroo

Δημοσίευση από myroo »

Δεν ξέρω γιατί αλλά από πέρυσι παρακολουθώ τις δραστηριότητες της ΣΜΥ και μου αρέσει περισσότερο ή δουλειά που κάνει (εκπαίδευση, δραστηριότητες) από την Ευελπίδων (επιπλέον αγαπάω Τρικαλα) απλά όλοι μου λένε να δηλωσω Ευελπίδων για καλύτερο βαθμό.(Φετος ξαναδίνω κανονικά πανελλήνιες για καλύτερο βαθμό... Και για να μην ρισκαρω με τις βάσεις).Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

marsupilami έγραψε:
myroo έγραψε:Γεια σας δίνω φέτος δεύτερη φορά για ΣΜΥ (παλαιό σύστημα). Αγαπώ αυτή την σχολή και πραγματικά θέλω πάρα πολύ να περάσω φέτος εκεί. Ωστόσο φετος μπηκα σε διλημμα γιατι οι περισσότεροι μου λένε να δηλώσω Ευελπιδων γιατί έχει καλύτερη σταδιοδρομία... Ισχύει κάτι τέτοιο;(Πέρυσι έβγαλα 15000 μόρια αλλά κόπηκα σφαίρα και θέλω να πάω όπλα) Ευχαριστώ

μπραβο για τον βαθμο σου αυτο δειχνει πως θα τα καταφερεις; Εγω αν ημουν στην θεση σου αν εμπαινα σμυ μετα θα εδινα απο μεσα για ευελπιδων δινεις σαν πανελληνιες με την υλη του λυκειου ομως τα θεματα τα βγαζει η σχολη και μπορεις να μπεις δεν ξερω περισς παντως αν σε ενδιαφερει ψαξτο α Και απο σμυ φτανεις μεχρι αντισυνταγματαρχης

Αυτό που λες για να δώσεις μέσα από τη ΣΜΥ για Ευελπίδων είναι πολύ διαφορετικό. Πρέπει πρώτα να τελειώσεις τη ΣΜΥ μετά να δουλέψεις ένα χρόνο σαν υπαξιωματικός και μετά να δώσεις εξετάσεις για Ευελπίδων, στις οποίες αν περάσεις γίνεσαι πάλι άσσος (έχει πολύ βάθος χρόνου δλδ όλη η ιστορία)

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δεν γνωριζα πως εει καταργηθει γιατι ξερω ενα ατομο που το εκανε αυτο και τωρα ειναι ακομη τριαρι στην ευελπιδων Ειχε μπει το παλικαρι σμυ πριν εξι χρονα...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Έχει σταματήσει απο το 2013 να γίνεται κατατακτήριες γιατί εκκρεμεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών εθνικής άμυνας και παιδείας που να ρυθμίζει τις προυποθέσεις απο τότε που πέρασε το σύστημα αρβανιτόπουλου και έκτοτε δεν έχει βγεί.
Μακης

Δημοσίευση από Μακης »

Παιδια μια ερωτηση θελω να κανω επειδη θελω να παω στην σχολη των ΣΜΥ υπαρχει καποιος αλλος τροπος εισαγωγης εκτος απο τις παννεληνιες; Αν ναι ποιος;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Οχι μόνο μέσω πανελληνίων τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
τερρορ

Δημοσίευση από τερρορ »

Φετος Δινω παγκυπριες εξετασεις με μονη επιλογη σμυ. Θελω να μαθω τι περνουν για μισθο οι υπαξιοματικοι μωλις τελιωσουν τη σχολη. Στην Κυπρο!
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

τερρορ έγραψε:Φετος Δινω παγκυπριες εξετασεις με μονη επιλογη σμυ. Θελω να μαθω τι περνουν για μισθο οι υπαξιοματικοι μωλις τελιωσουν τη σχολη. Στην Κυπρο!

Ο μισθός νεοεξερχόμενου απο την ΣΜΥ είναι κάπου στα 765 ευρώ Αλλά δεν γνωρίζω αν εξαιτίας του ότι είσαι κύπριος παίρνεις κάποια επιπλέον χρήματα.

Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Γεια σας!!! Επειδη μαλλον φετος δεν περναω σμυ(...) θα δωσω παλι του χρονου για το 10%. Αυτο σημαινει οτι αν του χρονου πιασω τη βαση της σχολης θα μπω σιγουρα; Δλδ θελω να πω οτι πλεον δεν θα ειμαι στο 90% αρα οι θεσεις για εμας που θα δινουμε για δευτερη φορα θα ειναι πολυ λιγοτερες. Αρα μηπως αυτο σημαινει οτι ακομα και αν καποιοι απο εμας πιασουν τη βαση θα κοπουν για να μπουν αυτοι με το 90%; Μου ακουγεται καπως ορθολογικο γιαυτο και ρωταω! Σας παρακαλω φωτιστε με!Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Φιλε θανο νομιζω τα εχεις μπερδεψει λιγο.10%σημαινει οτι διεκδικεις απο το 10%των θεσεων δλδ απο τις 100 θεσεις οσοι δινουν με το 10% κυνηγουν 10 θεσεις. Δεν εχει να κανει μεμτην βαση του 10 δλδ. Οι βασεις εκσι ειναι λιγο διαφορετικες παντως απο το 90%μπορεις να ριξεις μια ματια και θα καταλαβεις.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης