Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giannismar »

Με συγχωρεις, έκανα λάθος, δε διαβασα ολοκληρο τον πινακα. Οπως τα λες πορεις να βγεις απο Ι2 εως Ι4. Οποτε αν εισαι καλα γενικα Και παιρνεις τα φαρμακα σου οπως πρεπει, θα Υπηρετησεις μαλλον. Αναλυτικότερα δες εδω http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/swmatiki_ikanotita.htm. Μπορεις να ρωτησεις στο στρατολογικο γραφειο η φρουραρχειο της περιοχης σου. Λογικα αυτοι δε νομιζω να μπορουν να απαντησουν με βεβαιοτητα, αλλα θα σε παραπεμψουν σε αρμοδια υγειονμικη επιτροπη.
κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Γενικα ειμαι πολυ καλα ημουν και πριν ξεκινησω τα χαπια απλα τα ξεκινησα για να μην το ξαναπαθω θα τα παρω για καποιο χρονικο διαστημα προληπτικα και θα τα σταματησω ενταξει η ιδεα του στρατου μου δημιουργει ενα αγχος αλλα οχι κατι παραπανω πιστευω απο οποιουδηποτε αλλου που ετοιμαζεται να μπει. Γενικα το μεγαλυτερο μου αγχος ειναι αν θα με δεχτουν καθως ειναι σημαντικο για μενα να υπηρετης οχι για ιδεολογικους λογους αλλα για το οτι ξερω οτι μπορω και λογικα θα περασω και καλα μεσα και οτι δεν θελω να αποφευγω τις δυσκολιες στην ζωη. Οι κρισεις πανικου που παθαινα ηταν καθαρα για θεματα υγειας σαν φοβια οτι κατι θα παθω και με πιαναν ταχυπαλμιες αλλα κατι που οσοι με βλεπαν δεν το καταλαβαιναν θελω να πω δεν ειμαι ουτε επικυνδινος προς τους αλλους η τον εαυτο μου, αγαπαω πολυ τον ευατο μου και την υγεια μου την βαζω πανω απο ολα οποτε αν αισθανθω οτι δεν αντεχω θα ζητησω αναβολη η οικογενεια μου καταλαβαινει απολυτα. Η ψυχιατρος που με παρακολουθει πιστευει οτι δεν υπαρχει λογος να μην υπηρετησω. Κατι τελευταιο πηρα τηλεφωνο στην στρατολογια και ρωτησα για το θεμα και μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν στην ουσια τους ρωτησα κυριως τι χαρτια χρειαζομαι απο δημοσιο η ιδιωτικο ψυχιατρο. Μετα πηρα εναν ψυχιατρο απο στρατιωτικο νοσοκομειο της αθηνας και αυτος μου ειπε οτι χρειαζομαι χαρτι απο τον ψυχιατρο που με παρακολουθει αι θα εξαρτηθει απο το τι θα γραψει αυτος και το τι θα δουν οι ψυχιατροι του στρατοπεδου για το αν θα με παρουν απλα δεν καλυφθηκα απο την απαντηση του γιατι ηταν καπως λακωνικος και βιαζοταν να με κλεισει. Δεν μπορω να σκεφτω καποιον αλλον αρμοδιο ναμου απαντησει στην απορια μου προφανως ξερω με βεβαιοτητα δεν θα μου απαντησει κανεις απλα με ενδιαφερει να μαθω αν γενικα περνουν ατομα που περνουν χαπια αν ειναι καλα η με το που ακουν χαπια σε διωχνουν. Αν ξερετε καποιον αρμοδιο να ρωτησω καποια επιτροπη κτλ παρακαλω πςιτε μου
Δημητρης π

Δημοσίευση από Δημητρης π »

Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτήσω εχω αφαιρέσει κακοηθηι ογκο στο θυροειδη εχω κανει θεραπεία με ιωδιο αρκετες φορες και θα χρειαστει αλλη μια φορα σε πια κατηγορια κατατασσομαι; Επισης δεν εχω σταματήσει την αναβολη μου που λήγει σε ενα χρόνο ειναι καλη περίπτωση να την σταματησω τωρα που δεν εργαζομαι ειναι να περιμένω μεχρι να λήξει?
Άβαταρ μέλους
SpyrosR
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SpyrosR »

Καλησπέρα παιδιά.

Στο ΦΕΚ περί της ΣΙ τι σημαίνει όταν μία ασθένεια ΔΕΝ γράφει "ΕΞΑ", "ΕΑ" ή "ΔΑ"; Απευθείας απαλλαγή, ή κάτι άλλο;

Συγκεκριμένα πάσχω από χρόνια ηπατίτιδα Β (ΦΕΚ:658) για την οποία, αναγράφεται μεν ότι είναι Ι-5, αλλά δεν αναφέρει κάτι για το χρόνο αναβολής που δίνεται πριν την οριστική απαλλαγή...

Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από δημητρης98 »

Τα κρεατακια θεωρειται σοβαρο προβλημα?
Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Καλησπέρα! Αρχές Ιουνίου του 2017 έκανα αρθροσκοπηση στο γόνατο για συρραφή μηνισκου. Το πρόγραμμα αποκατάστασης σε τέτοιου είδους επέμβαση διαρκεί 6 μήνες. Είναι να μπω φαντάρος Μάρτιο με το β εσσο 2018. Αν κ πήγε στην αρχή λίγο πίσω η αποκατάσταση τώρα είμαι σχεδόν στο τελευταίο στάδιο και πιστεύω μέχρι τον Μάρτιο θα είμαι εντελώς καλά όπως παλιά πριν τον τραυματισμό. Προφανώς και θα αναφέρω για την επέμβαση όταν θα παρουσιαστώ. Σε τι Ι πιστεύετε θα με βάλουν. Εγώ πάντως θέλω να είμαι ένοπλος γιατί είμαι πολύ καλά τώρα.
S2kl

Δημοσίευση από S2kl »

Καλησπερα μου ειπαν συντομα θα ερθει το χαρτι καταταξης. Πασχω απο βαρια βαρηκοια εχω διαβασει το φεκ αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος οαον αφορα τα ορια στη παραγραφο που λεει εφοσον το συνολο στα 2 αυτια ξεπερναει τα 390 db στις συχνοτητες 3000 4000 και 6000 τοτε βγαινεις ι5. Εννοει το συνολο των συχνοτητων και στα 2 αυτια μαζι η το συνολο ολων των συ χνοτητων στο καθε αυτι; Δηλαδη προσθετουμε την απωλεια ακοης στις συκγεκριμενες συχνοτητες στο καθε αυτι και δε πρεπει το καθε αυτι να ξεπερναει τα 390 η προσθετουμε την απωλεια και των 2 αυτιων μαζι. Ξερω οτι θα με εξετασουν αλλα θα μ εφευγε ενα βαρος αν ηξερα τι ακριβως εννοει γιατι με αγχωνει... Ευχαριστω
ΑΝΤΡΕΣ

Δημοσίευση από ΑΝΤΡΕΣ »

Καλησπέρα παιδιά σε λίγο καιρο μπαίνω στρατο και εχω μια ερώτηση Εχω κανει ένα χειρουργείο στο αριστερο μου χερι και εχουν βαλει λαμες θα χρειαστει να εχω μαζι μου τις ακτινογραφίες; Και τη βαίνω Ι2 Ι3 άοπλος με οπλο; Ευχαριστω
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι γιατί θα περάσεις και από Ορθοπαιδικό σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να σου βγάλουν τη Σωματική Ικανότητα.
giwrgos9
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από giwrgos9 »

[Καλησπερα και απο μενα! Η περιπτωση μου ειναι η εξης: Πριν 4 χρονια διαγνωσθηκα με λεμφωμα hodgkin. Εκανα χημειοθεραπειες στο γ. Γεννηματας, τωρα πλεον ειμαι οκ. Δικαιουμαι διετη απαλλαγη; Παραλληλα ειμαι παντρεμενος με 1 ανηλικο παιδι και αλλο ενα νεογεννητο. Η γυναικα μου ανεργη και εχουμε χαμηλο εισοδημα.(δεν ξερω αν αυτα μετρνε καπου!) Τι λετε; Ευχαριστω!
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από dimitris90 »

Καλησπερα σας. Εχω εναν προβληματισμο... Παρουσιαζομαι 13/3 χιο. Εδω και 4 χρονια εχω ενα θεμα με την μεση μου (κηλη μεσοσπονδιλου Ο5) με γνωματευση απο βιοηατρικη και ιδιωτη γιατρο γραμμενο στο βιβλιαριο του ικα μου.

Αυτο που με προβληματιζη εντονα ειναι αν θα δωσουν σημασια στην περιπτωση μου λογω του οτι δεν εχω γνωματευσης απο δημοσια νοσοκομεια. Δεν ζηταω απαλλαγη Ι5 αλλα ουτε και αναβολη. Το θεμα ειναι οτι διαβαζω απο αλλες συμβουλες που δινεται οτι σε στελνουν σε στρατιωτικο νοσοκομειο 401 η 424 αλλα στην χιο δεν νομιζω να υπαρχει κατι.

Αν μπορει κανεις να μου λυση αυτην την απορια του ειμαι ευγνομων

Ευχαριστο !

Mparmpas
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Mparmpas »

Φυσικα και θα δοσουν σημασια. Δες το φεκ τι προβλεπει για την παθηση σου. Σε καθε περιπτωση αν επιμεινεις οτι
θελεις να υπηρετησεις ειναι πολυ πιθανο να βγεις ι-4 και να υπηρετησεις κανονικα.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Το φεκ το ειδα αλλα εχει 3 διαφορετικα πχ αν εχω χρονια οσφυαλγια δινουν Ι5 αν εχω δισκοκηλη που δημιουργει οσφυαλγια κλπ Ι4 με αναβολη (ΔΕ) Εμενα η γνωματευση η πρωτη γραφει κηλη ηπιαΤο προβλημα μου ειναι οτι αμα σκιβω συνεχεια ο δισκος κανει κηλη και ακουμπαει στο ισχυακο νευρο και γινεσαι σεκος ! Πονας τοσο που δεν μπορεις να σηκωθης απο καρεκλα.

Τωρα πχ ειμαι σχετικα οκ αλλα αμα αρχισω να σκυβω σε 5 μερες ειμαι οφ

Ευχαριστο για την απαντηση σου

Mparmpas
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Mparmpas »

Δεν ξερω φιλε, λογικα αναμεσα σε Ι-4 και αναβολη εισαι. Θα παιξει ρολο και η δικια σου αποψη, αν μπορεις να
το παλεψεις και θες να υπηρετησεις.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δλδ αμα παω και τους πω εχω κηλη και δειξω και τις εξετασεις μου μπορει και να μου πουν παρε αναβολη φυγε; Γιατι εγω δεν θελω αναβολη θελω να τελιωνω

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης