Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δες εδώ στις ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ

http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/swmatiki_ikanotita.htm
Metallman
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Metallman »

Ευχαριστω πολυ. Δεν ειδα να λεει κατι για οζο και δεν ξερω αν θεωρειται νεοπλασμα βεβαια. Οποτε λογικα θα με εξετασουν εκει
Bill8
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Bill8 »

Γεια σας παιδια θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις ειμαι 350 2017 γ εσσο και περασα ειδικες δυναμεις ειμαι ηδη στην μοναδα μου αλλα δεν εχω περασει ακομα πεν επειδη ειμαι οδηγος θα ηθελα να κοπο ομως λογο προβληματων υγειας εχω αρρωστησει 4 φορες μεσα σε δυο μηνες και ο οργανισμος μου τα εχει πεξει θα ηθελα να συνεχισω αλλα δεν μου το επιτρεπει η υγεια μου και οι ιδιοι οι γιατροι αυτο μου λενε εχω πονους και στην μεση και δεν ασχολειται κανενας ξερετε τι πρεπει να κανω για να κοπω και να φυγω και ποσο χρονο θα μου παρει για να ερθει η μεταθεση και να φυγω;
Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Ειμαι φοιτητης και σκεφτομαι να κοψω την αναβολη μου μεσα στο ετος... Ειχα χασει τον ενα μου ορχι στη γεννηση μου λογω συστροφης... Ειμαι 1,90 γυμναζομαι... Κανω επαγγελματικα καταδυσεις... Ενω ασχολουμαι με ορειβασια και κανο-καγιακ.. Δεν εχω κανενα σωματικο προβλημα και το μονο που θελω ειναι να υπηρετησω κανονικα ενοπλος...
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από gimitrop »

Giorgos έγραψε:Ειμαι φοιτητης και σκεφτομαι να κοψω την αναβολη μου μεσα στο ετος... Ειχα χασει τον ενα μου ορχι στη γεννηση μου λογω συστροφης... Ειμαι 1,90 γυμναζομαι... Κανω επαγγελματικα καταδυσεις... Ενω ασχολουμαι με ορειβασια και κανο-καγιακ. Δεν εχω κανενα σωματικο προβλημα και το μονο που θελω ειναι να υπηρετησω κανονικα ενοπλος...

Όχι ότι γνωρίζω εξακριβωμένα, αλλά υποτίθεται ότι αυτοί που έχουν έναν όρχι είναι άοπλοι διότι υπάρχει ο κίνδυνος σε περίπτωση τραυματισμού στην εκπαίδευση ή στον πόλεμο να τον χάσεις και να μείνεις στείρος. Και ο ΕΣ δεν ρισκάρει να τον τρέχεις σε δικαστήρια για αποζημίωση, ψυχική οδύνη και τέτοια. Αλλά γιατί έχεις πρόβλημα να είσαι άοπλος; Είσαι εξίσου χρήσιμος και απαραίτητος και θα περάσεις και πολύ καλύτερα. Φτάνει με το στερεότυπο του ένοπλου "κομάντο".

Manolis_

Δημοσίευση από Manolis_ »

Καλησπερα, εχω ασθμα και παιρνω εισπνοες. Επισης εχω χονδροπαθεια στο γονατο, φοραω επιγονατιδα και εχω εντονους πονους μετα απο ορθοστασια. Η αναβολη μου για σπουδες ληγει τον δεκεμβριο, αλλα δεν τις εχω ολοκληρωσει ακομα. Γνωριζεται σε τι Ι θα υπηρετησω, και αν μπορω να ζητησω επιπλεον αναβολη για ιατρικους λογους;
Ronaldo94

Δημοσίευση από Ronaldo94 »

Καλησπέρα παιδιά!! θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα που προσπαθώ να λύσω. Λοιπον για να μην τα πολυλογω έχω ρήξη πρόσθιου χιαστού και μερική ρήξη οπίσθιου χιαστού να περπατήσω μπορώ κανονικά απλά δν μπορώ να τρέξω κλπ έχει αστάθεια το γόνατο. Χρειάζεται επέμβαση για να φτιαχτεί και να κάνω αθλητικές δραστηριότητες. εγω τα λεφτά για επέμβαση δεν τα έχω γιατί μου ζητάνε φακελακι κλπ. Μπορώ να την κάνω μέσα στον στρατο την επέμβαση; Να δηλώσω ότι αυτό το πρόβλημα και αργότερα να κάνω ότι χτύπησα περισσότερο ή να μην δηλώσω τίποτα και να κάνω ότι χτύπησα?; Παρακαλώ βοηθήστε με!! Ευχαριστώ
EthanRP

Δημοσίευση από EthanRP »

Καλησπερα σας. Σε μερικες ημερες θα παρουσιαστω για την στρατιωτική μου θητεια και θα ηθελα τα φωτα σας. Το ερωτημα μου ειναι αν ειναι πιθανο να βγω Ι4.Εχω απο μικρη ηλικια που παρουσιαζω ταση για λιποθυμία μετα απο εντονη σωματικη ασκηση, δηλαδη, αυξημενοι σφυγμοί, κρυος ιδρωτας, ανικανοτητα επικοινωνιας και γενικα ειμαι ενα βημα πριν να χασω τις αισθησεις μου εαν κουραστω αποτομα. Εχω παει σε καρδιολογο και μου ειπε οτι εχω μονιμα υψηλους Σφυγμούς το οποιο εχει ως αποτελεσμα την συγκεκριμενη αντιδραση του οργανισμου μου υπο καθεστως εντονης σωματικης ασκησης και κυριως τρεξιμο.

Περα απ αυτο εχω ενα παλιο χτυπημα λιγο κατω απο τον αυχένα πανω στη σπονδυλική στήλη που μου προκαλει εντονο πονο εαν καθησω αρκετες ωρες όρθιος.

Λαμβανοντας αυτα υπ οψιν λετε να κανω αοπλη θητεια; Και το χαζο ερωτημα, λετε να φαω καζουρα απο τα υπολοιπα ατομα στο κεντρο;

Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.

Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από apostolisK »

EthanRP έγραψε:Καλησπερα σας. Σε μερικες ημερες θα παρουσιαστω για την στρατιωτική μου θητεια και θα ηθελα τα φωτα σας. Το ερωτημα μου ειναι αν ειναι πιθανο να βγω Ι4.Εχω απο μικρη ηλικια που παρουσιαζω ταση για λιποθυμία μετα απο εντονη σωματικη ασκηση, δηλαδη, αυξημενοι σφυγμοί, κρυος ιδρωτας, ανικανοτητα επικοινωνιας και γενικα ειμαι ενα βημα πριν να χασω τις αισθησεις μου εαν κουραστω αποτομα. Εχω παει σε καρδιολογο και μου ειπε οτι εχω μονιμα υψηλους Σφυγμούς το οποιο εχει ως αποτελεσμα την συγκεκριμενη αντιδραση του οργανισμου μου υπο καθεστως εντονης σωματικης ασκησης και κυριως τρεξιμο.

Περα απ αυτο εχω ενα παλιο χτυπημα λιγο κατω απο τον αυχένα πανω στη σπονδυλική στήλη που μου προκαλει εντονο πονο εαν καθησω αρκετες ωρες όρθιος.

Λαμβανοντας αυτα υπ οψιν λετε να κανω αοπλη θητεια; Και το χαζο ερωτημα, λετε να φαω καζουρα απο τα υπολοιπα ατομα στο κεντρο;

Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.

Αν δε δώσουν και σε σένα ι4 είναι κατάπτυστοι :P να επιμένεις άμα σου τα μάσανε, και να πάρεις μαζί σου βεβαιώσεις από τους γιατρούς σου. Και άμα δεν τους κάνει να σε στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο να σε εξετάσουν! Όχι ρε τι καζούρα; Άμα ακούσεις καμία μαλακια μη δώσεις σημασία απλά... Παντού υπάρχουν βλακες οπότε δεν είναι απίθανο αλλά μη σε νοιάζει

Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο σημείο. λοιπον έχω γενικευμένη διαταραχή άγχους και περνώ χάπια για αυτό τα οποία μου τα έχει γράψει ψυχίατρος θα καταταγούν τον Ιανουάριο και δεν θέλω να πάρω απαλλαγή το πρόβλημα μου είναι ήπιο και το παθαίνω ανά κάποια χρόνια για λίγο καιρό και στο ενδιάμεσο είμαι μια χαρά.1) στην στρατολογία και ένας στρατιωτικός ψυχίατρος που μίλησα τηλεφωνικός μου είπαν ότι χρειάζομαι χαρτι μόνο από τον γιατρό που με παρακολουθει τι πιστεύετε εσείς για αυτο μήπως να πάω και σε κάποιο νοσοκομειο;2)γενικά όσοι έχετε πάει ήδη στρατό ξέρετε μπορείτε να κάνετε μια εικασία για το αν θα με αφήσουν να υπηρετήσω έστω και σαν ι3 ή με το που ακούν ψυχολογικά στο στρατό σε διώχνουν για να μην μπλέξουν; σκέφτηκα να μην πω τίποτα και να περάσω τα χάπια κρυφά αλλά δεν θέλω να έχω ένα ακόμα άγχος πάνω από το κεφάλι μου ήδη έχω άγχος που θα καταταγω!!3)άλλες πληροφορίες για άτομα σαν εμένα στον στρατό; Υπάρχει ανέχεια αν χτυπά ξύλο πάθω μια κρίση πανικού κάποια στιγμή ή γενικά πως πέρασαν άτομα με θέματα με το άγχος και το στρες που κάναν την θητεία τους κανονικά αν υπάρχουν μέσα στο φορουμ
giannismar

Δημοσίευση από giannismar »

Καλησπερα, με τη διαταραχη αυτη κανονικα βγαινεις Ι5. Γενικα για να βγει το Ι στο στρατο, οταν αναφερεις καποια παθηση, περνας απο Στρατιωτικο γιατρο της αντιστοιχης ειδικοτητας και σε εξαταζει, και με τη γνωματευση αυτου περνας μετα απο επιτροπη που αποτελειται απο γιατρους, Και σου αποδιδουν το αντιστοιχο Ι ή απαλλαγη, αναβολη κλπ. Θεωρητικα μπορεις να το συζητησεις εκει και να πεις οτι την παλευεις κλπ και θες να υπηρετησεις, αλλα ακομη και αν σε αφησουν που δε το νομιζω, Το πολυ να σου δωσουν ενα Ι4-Ι3 αοπλο, οποτε θα καταληξεις σε καποια μοναδα να κανεις θαλαμοφυλικια και λαντζες μεχρι να απολυθεις (βασικα οτι και οι υπολοιπου απλα χωρις ενοπλες υπηρεσιες και βολες. Το οποιο δεν εχει πολυ νοημα, και ειναι χασιμο χρονου ακομη κ για τους πιο στρατοκαυλους θεορω. Οποτε παρε το Ι5 σου να ξεμπερδευεις.

Ωστοσο σε συμβουλευω να μην αποκρυψεις το ιατρικο σου ιστορικο απο το στρατο γιατι απαγορευεται και αν αποκαλυφθει για το χ. Ψ λογο, μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιων σου. Και στην τελικη δεν αξιζει να χαλας την υγεια σου γ το στρατο νομιζω.

Jorgesidic

Δημοσίευση από Jorgesidic »

Καλησπέρα παιδιά, η περίπτωση μου είναι λίγο διαφορετική. Παρουσιάστηκα διότι πίστευα ότι θα τα βγάλω πέρα με το στρατό. Όμως 4 ημέρες μετά στο κέντρο δεν άντεξα λόγω έντονης φοβίας άγχους και κρίσεων πανικού σε σοβαρό βαθμό. Δεν μπορώ να υπηρετήσω με τίποτα όσο αυτό με θλίβει, απλά δεν μπορώ, δεν είναι για μένα αυτές οι καταστάσεις. Και ένω είμαι έξω τώρα με 2 χρονια αναβολη, φοβαμαι ακομα, με εχει καταστρεψει την ψυχικη υγεια ο στρατος. Τι να κανω; Δεν υπαρχει περιπτωση να το ξανα ζησω αυτο. Θελω απλα καποιος να με βεβαιωσει οτι σε 2 χρονια θα παρω οριστικη απαλλαγη αλλιως θα αποτρελαθω. Εζησα πολυ ασχημες στιγμες ψυχολογικα εκει μεσα, οχι οτι με εκαναν κατι κακο, απλα εγω δεν μπορω να αντεξω ψυχικα τετοια πιεση, και ο στρατος οπως και να χει ειναι λιγο πιεση.τι να κανω;

Jorgesidic

Δημοσίευση από Jorgesidic »

Καλησπέρα παιδιά, η περίπτωση μου είναι λίγο διαφορετική. Παρουσιάστηκα διότι πίστευα ότι θα τα βγάλω πέρα με το στρατό. Όμως 4 ημέρες μετά στο κέντρο δεν άντεξα λόγω έντονης φοβίας άγχους και κρίσεων πανικού σε σοβαρό βαθμό. Δεν μπορώ να υπηρετήσω με τίποτα όσο αυτό με θλίβει, απλά δεν μπορώ, δεν είναι για μένα αυτές οι καταστάσεις. Και ένω είμαι έξω τώρα με 2 χρονια αναβολη, φοβαμαι ακομα, με εχει καταστρεψει την ψυχικη υγεια ο στρατος. Τι να κανω; Δεν υπαρχει περιπτωση να το ξανα ζησω αυτο. Θελω απλα καποιος να με βεβαιωσει οτι σε 2 χρονια θα παρω οριστικη απαλλαγη αλλιως θα αποτρελαθω. Εζησα πολυ ασχημες στιγμες ψυχολογικα εκει μεσα, οχι οτι με εκαναν κατι κακο, απλα εγω δεν μπορω να αντεξω ψυχικα τετοια πιεση, και ο στρατος οπως και να χει ειναι λιγο πιεση.τι να κανω;

John

Δημοσίευση από John »

Είναι να περάσω από την επιτροπή απαλλαγών για μόνιμη απαλλαγή. Πασχω απο αγχώδες διαταραχές και διαταραχή προσωπικοτητας. Στην επιτροπή απαλλαγών υπάρχει περίπτωση να μη μου δώσουν το Ι5?
κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Δηλαδή ποια ψυχολογια ειναι αυτα που βγαινουν ι3-ι4 γιατι στην ουσια το δικο μου προβλημα ειναι το πιο ηπιο ψυχολογικο που υπαρχει τα χαπια περνω πολυ μικρη δοση καθαρα για θεραπευτικους λογους και εξωτερικα και στην ζωη μου δεν εχω κανενα προβλημα. Τουλαχιστον υπαρχει κανενας αρμοδιος που θα μπορουσα να μιλησω για αυτο γιατι το να μην ξερω αν θα υπηρετησω η οχι ειναι το χειροτερο. Θα προτειμουσα να υπηρετησω καθως δεν νιωθω οτι εχω καποιο προβλημα και ο ψυχιατρος που με παρακολουθει πιστευει οτι μπορω και επισης δεν θελω το κοινωνικο στιγμα δυστυχως οσο και να μην με ενδιαφερει τι λενε οι αλλοι για μενα δεν ειναι παντα ετσι και ζω σε μικρη κοινωνια.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες