Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
georgearmy99
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από georgearmy99 »

Καλησπερα σας, οταν λετε ''πιστοποιητικό σπουδών για στρατολογική χρήση από τη Γραμματεία της σχολής σου'' τι Εννοειτε; Τα χαρτι εγγραφης που δινουν τα ιεκ την ημερα της εγγραφης δεν κανει; Πως πρεπει να το ζητησω; Γιατι νομιζω δεν δινουν αλλα χαρτια. Ευχαριστω πολυ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πές τους ότι θές ένα έγγραφο για να το καταθέσεις στη Στρατολογία και θα σου δώσουν το ανάλογο.
ανδρεας

Δημοσίευση από ανδρεας »

Καλημέρα, είμαι φοιτητής στο εξωτερικό, πριν 2 χρόνια είχα κάνει αναβολή λόγο σπουδών αλλά για κάποιον λόγο δεν έγινε δέκτη, διάβασα στην ιστοσελίδα σας ότι μπορώ να παραμείνω στην Ελλάδα μέχρι 30 χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα με την στρατολόγηση μου, ισχύει;
γτπ

Δημοσίευση από γτπ »

Καλησπέρα,Έδωσα πανελλαδικές το έτος 15 αλλά ξανά έδωσα και μόλις παρέλαβα το χαρτί για την κατάταξη μου.

Τι βήματα πρέπει να κάνω ώστε να πάρω αναβολή;

Άβαταρ μέλους
nikosssss
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από nikosssss »

Καλησπερα! Μου εχει ερθει χαρτι να παρουσιαστω στην σπαρτη στις 12-7. Ειμαι στο 1ο ετος φοιτησης τει και τα δικαιολογητικα για την αναβολη της θητειας μου δεν τα εχω στειλει ακομα λογω αμελειας. Υπαρχει πιθανοτητα να γινει δεκτη η αναβολη αν καταθεσω τα χαρτια την ημερα που θα παρουσιαστω;
eleos

Δημοσίευση από eleos »

nikosssss έγραψε:Καλησπερα! Μου εχει ερθει χαρτι να παρουσιαστω στην σπαρτη στις 12-7. Ειμαι στο 1ο ετος φοιτησης τει και τα δικαιολογητικα για την αναβολη της θητειας μου δεν τα εχω στειλει ακομα λογω αμελειας. Υπαρχει πιθανοτητα να γινει δεκτη η αναβολη αν καταθεσω τα χαρτια την ημερα που θα παρουσιαστω;

Όχι μεγάλε δεν θα γίνει, να πας αύριο το πρωί στη στρατολογία που ανήκεις, μόνο εκεί δέχονται τέτοιου είδους χαρτια΄.

Izor
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Izor »

Καλημέρα.

Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ και έχω να κάνω και εγώ μια ερώτηση για όσους ξέρουν και μπορούν να μου απαντήσουν γιατί δεν ξέρω αν το κατάλαβα σωστά οπότε οποιαδίποτε παραπάνω γνώση θα ήταν καλή.

Πέρασα σε μια σχολή ΤΕΙ πέρσι. Ήρθε το χαρτί κατάταξης και πήρα αναβολή λόγο σπουδών η οποία θα κρατήσει μέχρι το 2026. Στην σχολή μου δεν πηγαίνω (μεγάλη ιστορία) όμως είμαι γραμμένος μέσα, αυτό σημαίνει αυτόματα πως δεν περνάω και τα μαθήματα γιατί είμαι πάντα απών στην ουσία. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν φέτος συνεχίσω να είμαι γραμμένος στη σχολή που δεν πηγαίνω και έχω την αναβολή μου και του χρόνου με τις νέες βάσεις των πανελληνίων περάσω στο ΤΕΙ που θέλω (ή αν δεν περάσω σκέφτομαι ΙΕΚ) και δεν το δηλώσω ότι άλλαξα σχολή και είμαι σε άλλο ΤΕΙ ή ΙΕΚ και κάποια στιγμή στο μέλλον διακόψω την αναβολή μου για να πάω κανονικά για κατάταξη το πιο κακό σενάριο είναι να έχω κάνει κακή χρήση της αναβολής μου και να πάρω 1 μήνα επιπλέον θητείας (εξαγοράσιμο για 90?) ;
Μήτσος

Δημοσίευση από Μήτσος »

Για να εγγραφείς θα πρέπει σίγουρα να πας μια φορά στο ΤΕΙ. Επίσης ίσχυε ότι για να παραμείνεις "ενεργός" θα πρέπει να δηλώνεις μαθήματα κάθε τόσο (; ) , αλλά με τόσες αλλαγές που έχουν γίνει δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα.

Συμπέρασμα : Πήγαινε απτο ΤΕΙ για την εγγραφή (συμπληρώνεις έγγραφα, παίρνεις πάσο, κωδικούς κτλπ), δήλωνε τα μαθήματά σου κανονικά για κάθε εξάμηνο (ακόμα κ αν δεν πατήσεις ποτέ. Ηλεκτρονικά γίνεται) ώστε να είσαι σίγουρος και όταν με το καλό περάσεις στο ΤΕΙ που θέλεις, διαγράφεσαι από την προηγούμενη σχολή (εσύ πρέπει να το κάνεις αυτό, δεν γίνεται αυτόματα) και εγγράφεσαι στην νέα. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα πάρεις ενα τηλ. Στην στρατολογία και θα τους πεις ότι άλλαξες σχολή και αν χρειάζεται να τους πας βεβαίωση σπουδών κτλπ.

Τζιμ

Δημοσίευση από Τζιμ »

Καλησπέρα μάγκες.Με το καλό παίρνω πτυχίο τον Γενάρη. Κανονικά θα πρέπει να διακόψω Την αναβολή αλλά λόγω υποχρεώσεων πρέπει να μπω με την ΕΣΣΟ του Σεπτέμβρη κ όχι νωρίτερα. Γίνεται καθυστερήσω την αναβολή ή θα φάω καμπάνα;

Υπάρχει συνεννόηση με τη στρατολογία για κάτι τέτοιο ή με το που θα την διακόψω, θα με καλέσουν;

Στην δεύτερη περίπτωση θα πάω αναγκαστικά για νέα αναβολή.

keravnoulhss
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από keravnoulhss »

Καλησπερα σε ολους. Εχω τελειωσει τει νοσηλευτικης, κανω μεταπτυχιακο τωρα και εδωσα κατατακτηριες και μπηκα οδοντιατρικη. Τωρα θα παω στο δευτερο ετος της οδοντιατρικης. Η αναβολη μου ληγει 31/12/2016. Εγω ομως θελω να παρω και το πτυχιο της οδοντιατρικης μηπως και με βαλουν οδοντιατρο στο στρατο. Ετσι οπως τα χω υπολογισει πτυχιο θα παρω (τωρα ειμαι 24) οταν θα ειμαι 28,5 Δηλαδη καπου τον Ιουνιο του 2020. Μπορω να κανω κατι;
Άβαταρ μέλους
Lefter21
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Lefter21 »

Γειά σε όλους, πρόσφατα βρήκα αυτό το φόρουμ και θέλησα και εγώ να κάνω την ερώτηση μου η οποία με αγχώνει αρκετά. Θέλω να σπουδασω γραφιστική αλλά η σχολή(ιδιωτική)μου δεν μου δίνει το χαρτί για την αναβολή στράτευσης. Έτσι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να γραφτώ σε ένα ΙΕΚ για να πάρω αναβολή 3 χρόνων. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, εάν πάρω την αναβολή από το δημόσιο ΙΕΚ θα σταματήσει η αναβολή μου εάν δεν πατήσω ποτέ; Και αν ακόμα δεν σταματήσει η αναβολή θα κάνω κακή χρήση αναβολής εάν παρουσιάσω το χαρτί της ιδιωτικής αντί του δημοσίου ΙΕΚ; Ρωτάω γιατί κάποιος που είχε τελειώσει τον στρατό μου είχε πει κάτι τέτοιο, ότι πήρε αναβολή από Ιεκ δεν πάτησε ποτέ και σπούδασε αλλού και κανεις δεν του είπε τίποτα εφόσον δεν καθόταν απλά κατά την διάρκεια της αναβολής του
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από GRARMY_ »

keravnoulhss έγραψε:Καλησπερα σε ολους. Εχω τελειωσει τει νοσηλευτικης, κανω μεταπτυχιακο τωρα και εδωσα κατατακτηριες και μπηκα οδοντιατρικη. Τωρα θα παω στο δευτερο ετος της οδοντιατρικης. Η αναβολη μου ληγει 31/12/2016. Εγω ομως θελω να παρω και το πτυχιο της οδοντιατρικης μηπως και με βαλουν οδοντιατρο στο στρατο. Ετσι οπως τα χω υπολογισει πτυχιο θα παρω (τωρα ειμαι 24) οταν θα ειμαι 28,5 Δηλαδη καπου τον Ιουνιο του 2020. Μπορω να κανω κατι;

Εφόσον η αναβολή λήγει τον Δεκέμβριο του 2016 (31-12-2016), θα προσκληθείτε για κατάταξη με την Εκπαιδευτική Σειρά του Μαρτίου 2017, χωρίς να απαιτείται διακοπή της αναβολής σας.
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από GRARMY_ »

Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, ως προς την δεύτερη επιλογή σπουδών.
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από GRARMY_ »

Η ενημέρωση που έχετε, όπως προκύπτει από την διατύπωσή σας, είναι πολύ γενική και ελλιπής. Χρειάζεστε πληρέστερη ενημέρωση, ιδιαίτερα επειδή ευρίσκεστε και σπουδάζετε στο εξωτερικό.
GRARMY_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από GRARMY_ »

Τα ερωτήματα που θέσατε είναι εύλογα, αλλά οι απαντήσεις εξαρτώνται από το χρονικό σημείο κατά το οποίο κληθήκατε αρχικά για κατάταξη. Από την πληροφορία αυτή ξεκινούν οι συλλογισμοί που θα οδηγήσουν στις απαντήσεις που θέσατε.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης