Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
pao211
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pao211 »

Γεια σας Παιδιά θα θέλα να μάθω... Τα εξής: Είμαι φοιτήτης στο πρώτο εξάμηνο μου (1ος μήνας) αλλά αποφάσησα να την σταματήσω πρότου την μετανιώσω... Και πρέπει να πέριμενω μέχρι να με κόψουν και στο επόμενο εξάμηνο να με διαγράψουν...

Και το χαρτί στρατολογίας δεν μου χει έρθει ακόμα και δεν έχω πάει στα ΚΕΠ για την αναβολή

Αυτό που θέλω να μάθω είναι το πως μπορώ να πάρω αναβολή για ένα μικρό διάστημα μέχρι να μην είμαι άλλο φοιτητής...

Και τι θα χρειαστεί να κάνω γι αυτό... ;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Johny

Δημοσίευση από Johny »

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω καταθέσει δικαιολογητικά για αναβολή λόγω σπουδών στο ΚΕΠ. Γνωρίζει κάποιος πόσος χρόνος περίπου απαιτείται μέχρι να εμφανισθεί η αναβολή στο σάιτ της στρατολογίας; Ευχαριστώ πολύ!

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Μπορεί και ένα μήνα, έχουνε προτείνει και άλλα παιδιά εδώ στο φόρουμ, προτιμότερο τέτοιες διαδικασίες να γίνονται μέσω στρατολογίας, στην στρατολογία όταν πας τα δικαιολογητικά σου λένε έχεις αναβολή μέχρι το 2020 πχ.
Μαριος

Δημοσίευση από Μαριος »

Για σας παιδιά είμαι γεννημένος του 92 (23 χρόνων) και έχω πάρει μια αναβολή από το λύκειο η οποία λήγει 31 Δεκέμβρη του 2015, εχω περάσει σε ΑΕΙ πριν δύο χρόνια θα μπορέσω να πάρω δεύτερη αναβολή να συνεχίσω τις σπουδές μου
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Μαριος έγραψε:Για σας παιδιά είμαι γεννημένος του 92 (23 χρόνων) και έχω πάρει μια αναβολή από το λύκειο η οποία λήγει 31 Δεκέμβρη του 2015, εχω περάσει σε ΑΕΙ πριν δύο χρόνια θα μπορέσω να πάρω δεύτερη αναβολή να συνεχίσω τις σπουδές μου

Για ΑΕΙ/ΤΕΙ ο στρατός δίνει μόνο μια φορά αναβολή.

DYEL
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DYEL »

Γεια σας παιδια.

εχω αναβολη η οποια λιγει σε αρκετα χρονια διοτι ειμαι φοιτητης εδω και 2 χρονια.
ωστοσο την σχολη δεν την παρακαλου8ω, αν διακοψω την αναβολη πχ του χρονου ή ακομα και τωρα 8α εχω καποιο προβλημα; Στην σχολη κανω εγγραφη κανονικα κα8ε 6μηνο αλλα δεν παταω ποδι στις εξεταστικες και δεν εχω περασει κανενα μα8ημα.

πρεπει να εχεις πτυχιο ή μια βεβαιωση σπουδων ειναι αρκετη;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Βεβαίωση από τη Γραμματεία ότι είσαι γραμμένος στη σχολή και ότι δεν έχεις διαγραφεί.
DYEL
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DYEL »

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

πολυ μπερδεμενο αυτο το 8εμα και οσο περισσοτερες σελιδες διαβαζα απο εδω μεσα τοσο πιο πολυ μπερδευομουν...

το επιβεβαιωση και με Την στρατολογια πρωτου διαβασω την απαντηση σου.
Άβαταρ μέλους
Alek
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alek »

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει για την αναβολή που είχα πάρει το 2011 για σπουδές σε ελληνικό ΑΕΙ μέχρι το τέλος του 2019. Τώρα που τέλειωσα τις σπουδές μου, μπορώ να συνεχίσω την αναβολή (για να τελειώσω τα πτυχία των ξένων γλωσσών) ή πρέπει να αποταθώ στη στρατολογική υπηρεσία, με την έννοια ότι πρέπει να καταταχθώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μέχρι το 2019 μπορείς να κάνεις ό, τι θες, αν θες μπορείς και να διακόψεις την αναβολή και να κάνεις τη θητεία σου.

Γιώργος_στύλλας

Δημοσίευση από Γιώργος_στύλλας »

Γεια σας, ειμαι 24 χρονων, γεννηθηκα στην Ελλαδα, ημουν ελληνας ομογενης και λογω πολιτογραφησης εχω παρει αναβολη στρατευσης μεχρι τις 31/12/15. Εχω τις εξης αποριες. Καταρχην δικαιουμαι τριμηνη θητεια; Γραφεται εδω στο σαιτ οτι ''Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας τον Ιούλιο του 2008, οι ομογενείς που έχουν την αλβανική υπηκοότητα και αποκτούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και την ελληνική θα έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν τρίμηνη στρατιωτική θητεία. Με αυτό τον τρόπο οι ομογενείς εξ Αλβανίας εξομοιώνονται με τους ομογενείς που αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα και προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού ή την Τουρκία.''

αλλα μου ειπαν οτι αυτο δεν ισχυει αμα εχεις γεννηθει στην Ελλαδα. Αληθευει;

επισης λογω σπουδων θα πρεπει να ''επεκτεινω'' την αναβολη μου πριν τις 31/12/15 που ληγει ή μετεπειτα θα πρεπει να παω στην στρατολογια;

ευχαριστω εκ των προτερων.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιώργος_στύλλας έγραψε: Γεια σας,ειμαι 24 χρονων, γεννηθηκα στην Ελλαδα, ημουν ελληνας ομογενης και λογω πολιτογραφησης εχω παρει αναβολη στρατευσης μεχρι τις 31/12/15. Εχω τις εξης αποριες. Καταρχην δικαιουμαι τριμηνη θητεια; Γραφεται εδω στο σαιτ οτι ''Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας τον Ιούλιο του 2008, οι ομογενείς που έχουν την αλβανική υπηκοότητα και αποκτούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και την ελληνική θα έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν τρίμηνη στρατιωτική θητεία. Με αυτό τον τρόπο οι ομογενείς εξ Αλβανίας εξομοιώνονται με τους ομογενείς που αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα και προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού ή την Τουρκία.'' αλλα μου ειπαν οτι αυτο δεν ισχυει αμα εχεις γεννηθει στην Ελλαδα. Αληθευει;

Επισης λογω σπουδων θα πρεπει να ''επεκτεινω'' την αναβολη μου πριν τις 31/12/15 που ληγει ή μετεπειτα θα πρεπει να παω στην στρατολογια; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δες εδώ Δες εδώ Και δες εδώ

Meremet

Δημοσίευση από Meremet »

Καλημέρα,

έχω αναβολή για κύριες σπουδές σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή - Κέντρα Μεταλυκειακών Σπουδών - Μεταπτυχιακό Μέχρι 31/12. Θα ήθελα να γραφτώ σε δεύτερη σχολή. Με καλύπτει κάποια μορφή αναβολής;

Ευχαριστώ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Meremet έγραψε: Καλημέρα, έχω αναβολή για κύριες σπουδές σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή - Κέντρα Μεταλυκειακών Σπουδών - Μεταπτυχιακό Μέχρι 31/12. Θα ήθελα να γραφτώ σε δεύτερη σχολή. Με καλύπτει κάποια μορφή αναβολής;
Την αναβολή, την παίρνεις για να σπουδάσεις σε μια, κύρια σχολή. Αν πας στην στρατολογία, και τους παρουσιασεις την 2η σχολή ώς κύρια, δλδ τους πεις ότι θες αναβολή μόνο για την 2η αυτή σχολη, τότε ναι θα στην δώσουν. Ειδάλλως όχι, και για λόγους σπουδών μετά θα δικαιούσαι αναβολή μόνο για κτήση μεταπτυχιακού. Το φόρουμ αυτό καλύπτει τα πάντα απο θεματολογία, όλα ειναι απαντημένα. Δες εδώ
ΤΒ

Δημοσίευση από ΤΒ »

Γεια σε όλους και Καλή Χρονιά... Μια ερώτηση είμαι πρωτοετής φοιτητής και τον Απρίλιο γίνομαι 19 (γεννηθείς του 97') επομένως η ερώτηση μου είναι η εξής: Μήπως πρέπει να πάω να κάνω τώρα την αίτηση για αναβολή λόγο σπουδών ή να περιμένω να έρθει το χαρτί ότι παρουσιάζομαι και μετά να πάω στα Κ. Ε. Π.(νομίζω) για να κάνω αίτηση αναβολής;(Είμαι τελείως άσχετος με τέτοια και δεν έχω κανένα γνωστό που να ξέρει ούτε αδέρφια ξαδέρφια φίλους λόγο ότι όλοι οι άντρες τις οικογενείας εκτός από εμένα και 2 μικρότερους ξαδέρφους που έχω είναι γεννημένοι στο εξωτερικό και είμαι ο πρώτος μετά από πολλά χρονιά που θα υπηρέτηση στον Ελληνικό Στρατό). Οπότε χρειάζομαι την βοήθεια σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων... !

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες