Φίλε παρεξήγησες ή μάλλον παρερμήνευσες τα λεγομένα μου. Αν διαβάσεις το μήνυμα μου θα παρατηρήσεις πως ξεκάθαρα αναφέρω ότι ο στρατός δεν έιναι το κατάλληλο πεδίο για να εκφράσει έλεύθερα τις προτιμήσεις του. Όπως και να το κάνουμε οι δημοκρατικες ελευθερίες περιστελλονται σε κάποιο βαθμό όταν περνάς την πύλη και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ξεκάαθρα η συμβουλή που δίνω είναι να διατηρήσει χαμηλό προφίλ και να κρατήσει τις στάσεις/απόψεις του για τον εαυτό του όσο φοράει το χακί. Τώρα πως το από το μήνυμα μου μπορέί να συμπεράνει κάποιος ότι οι σημαίες των γκέι υψώνονται ελεύθερα στους θαλάμους και άλλα τέτοια δε μπορώ και δεν με ενδιαφέρει να το καταλάβω. Απλά το παλικάρι όταν αναφέρεται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τέτοια προφανώς έχει δώσει βάση σε ιστορίες που αφορούν τον στρατό μιάς άλλης εποχής. Επιπλέον παίζει τεράστιο ρόλο και η μονάδα. Σε μία μονάδα ειδικών δυνάμεων λίγο παλαιού τύπου όπως η δικιά μου δεν μπορώ να φανταστώ τι αντιμετώπιση θα είχε ένας ομοφυλόφιλος. Σίγουρα άσχημη πάντως. Σε μία βυσματική χαλαρή μονάδα η αντιμετώπιση θα ήταν διαφορετική.JohnTehGreek έγραψε: Καταρχάς πρέπει να ανακοινώνεις σε όλους ότι είσαι Γκει;
Θα μαζευτείς με κάτι αγνώστους αλλά και με τους φίλους που θα κάνεις αυτούς τους 9 μήνες δεν βλέπω κάποιο λόγο να πρέπει να τους το πεις...
Τώρα αν κουνιέσαι σαν πλοίο σε καταιγίδα να περιμένεις και κάποια απάντηση.
Δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος Laskaris ότα νλέει ότι ο στρατός δεν έχει μείνει στην δεκαετία του 50, αλλά μην περιμένεις σε καμία των περιπτώσεων να τους πεις με περηφάνια ότι είσαι Γκει και να βάλουν ολόκληρη σημαία των γκει έξω από το θάλαμο που θα είσαι και να σε αντιμετωπίσουν κουλ.
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Ως ομοφυλόφιλος με υπηκοότητα κυπριακή και γερμανική θα ήθελα να συμμετέχω στη συζήτηση και να βοηθήσω στο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.
Κατ'αρχας να πω οτι προσωπικα γουστάρο στρατο και έχω σκοπό να καταταγω εθελοντικά στο γερμανικο στρατο μετα την ολοκληρωση των σπουδών μου. Θα το κάνω γιατι, όπως μου είπε και ενας φίλος στρατιωτικός απο τη Σουηδία, εμείς στο στρατο πολεμάμε και για σας, και για τα δικαιωματα των ομοφυλοφίλων και της αξιες της σουδικής κοινωνίας.
Τώρα η Γερμανία δεν είναι Σουηδία, αλλα έχουν γίνει αρκετα πράγματα προς την αποδοχή των ομοφυλοφίλων, ΄χωρις να σημαίνει οτι κάποιος που θέλει να κάνει καριερα στο στρατό δεν Θα συναντήσει προβλήματα. Ο στρατός παραδωσιακά δεν ήταν δεκτικός στους ομοφυλόφιλους, και για αυτό, αν θέλουν οι στρατοί των χωρών όπως η Ελλαδα και η Κύπρος να υποδεχτουν τους ομοφυλόφιλους πρεπει να το πουν ξεκάθαρα για να διασκεδάσουν τυχων ανησυχίες.
Όσον αφορά το στρατο στην Ελλάδα και την Κύπρο, και την θητεία, τα πράγματα ειναι διαφορετικά. Κατ'αρχας, το εαν είναι ενας ομοφυλόφιλος σε θέση να υπηρετήσει η οχι εξαρταται εν πολλοις απο το coming out και το πως ΄λιετουργησε στη κρισιμη φάση της εφηβείας. Αυτό δεν έχει να κάνει με το στρατο, αλλα εαν κανεις βίωσε την αποδοκιμασία κλπ κατα την εφηβεία, είναι φυσικό να έχει πολλά πρβολήματα και φόβους. Εγώ προσωπικά θυμάμαι οτι ειχα παρανοησεις στα 16, και ενώ ηξερα οτι θα πάρω απαλλαγή, ξεκίνησα να σκέφτομαι οτι μπορει να μην με απαλλαξουν απο τον κυπριακό στρατο τελικα και να με φτύνουν γιατι ειμαι ομοφυλόφιλος, τελικά πηρα απαλλαγή, αλλά το αίσθημα της σχεδόν παράνοιας δεν ήταν παραξενο, όπως έμαθα και απο άλλες περιπτώσεις, οταν παει λάθος το coming out
Κατ'αρχας να πω οτι προσωπικα γουστάρο στρατο και έχω σκοπό να καταταγω εθελοντικά στο γερμανικο στρατο μετα την ολοκληρωση των σπουδών μου. Θα το κάνω γιατι, όπως μου είπε και ενας φίλος στρατιωτικός απο τη Σουηδία, εμείς στο στρατο πολεμάμε και για σας, και για τα δικαιωματα των ομοφυλοφίλων και της αξιες της σουδικής κοινωνίας.
Τώρα η Γερμανία δεν είναι Σουηδία, αλλα έχουν γίνει αρκετα πράγματα προς την αποδοχή των ομοφυλοφίλων, ΄χωρις να σημαίνει οτι κάποιος που θέλει να κάνει καριερα στο στρατό δεν Θα συναντήσει προβλήματα. Ο στρατός παραδωσιακά δεν ήταν δεκτικός στους ομοφυλόφιλους, και για αυτό, αν θέλουν οι στρατοί των χωρών όπως η Ελλαδα και η Κύπρος να υποδεχτουν τους ομοφυλόφιλους πρεπει να το πουν ξεκάθαρα για να διασκεδάσουν τυχων ανησυχίες.
Όσον αφορά το στρατο στην Ελλάδα και την Κύπρο, και την θητεία, τα πράγματα ειναι διαφορετικά. Κατ'αρχας, το εαν είναι ενας ομοφυλόφιλος σε θέση να υπηρετήσει η οχι εξαρταται εν πολλοις απο το coming out και το πως ΄λιετουργησε στη κρισιμη φάση της εφηβείας. Αυτό δεν έχει να κάνει με το στρατο, αλλα εαν κανεις βίωσε την αποδοκιμασία κλπ κατα την εφηβεία, είναι φυσικό να έχει πολλά πρβολήματα και φόβους. Εγώ προσωπικά θυμάμαι οτι ειχα παρανοησεις στα 16, και ενώ ηξερα οτι θα πάρω απαλλαγή, ξεκίνησα να σκέφτομαι οτι μπορει να μην με απαλλαξουν απο τον κυπριακό στρατο τελικα και να με φτύνουν γιατι ειμαι ομοφυλόφιλος, τελικά πηρα απαλλαγή, αλλά το αίσθημα της σχεδόν παράνοιας δεν ήταν παραξενο, όπως έμαθα και απο άλλες περιπτώσεις, οταν παει λάθος το coming out
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες