ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
CompSci

Δημοσίευση από CompSci »

Κάνω κανονικά 8 μήνες στρατό λόγο του ότι είμαι τρίτεκνος και έχω πτυχίο ΑΕΙ πληροφορική.

Υπάρχει περίπτωση να με πάρουν ΥΕΑ χωρίς να το θέλω;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 42
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι, και στην περίπτωση σου θα πρέπει εσύ ο ίδιος να παραιτηθείς από το δικαίωμα της 8μηνης θητειας.
CompSci

Δημοσίευση από CompSci »

Nassos έγραψε:Όχι, και στην περίπτωση σου θα πρέπει εσύ ο ίδιος να παραιτηθείς από το δικαίωμα της 8μηνης θητειας.

Σε ευχαριστώ πολύ!

xxx

Δημοσίευση από xxx »

Όταν κάποιος έχει τελειώσει δεα και βγει προκήρυξη για εποπ από τη βαθμό θα αρχίσει;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ως ΕΠΟΠ Δεκανέας. Απλά θα εξελιχθείς πιο γρήγορα σε ΕΠΟΠ Λοχίας εν συγκρίσει με αυτούς που δεν έκαναν θητεία ή έκαναν κανονική θητεία.
xxx

Δημοσίευση από xxx »

Στα ποσα χρονια σε σχεση με καποιν που δεν πηγαν;
ανθυπασπιστης φτανει κανενας;
Guests

Δημοσίευση από Guests »

Παρουσιάζεσαι στο ΚΕΝ και αν το χαρτί σου έχει ένδειξη υεα, σε ρωτάνε αν ενδιαφέρεσαι να πας. Αν απαντήσεις ναι, κάθεσαι στο κεν έναν σχεδόν μήνα μέχρι την ορκομωσία, παίρνεις την τιμητική, γυρίζεις πίσω και μετά σου λένε ότι πας σεαπ ή σε στέλνουν απευθείας μέσα σε 2-3 μέρες από την ημέρα που παρουσιάζεσαι; Επίσης σαν απλό δεα, υπάρχει πιθανότητα να μη σε δεχθούν αν είσαι πλήρως υγιείς και βγάζεις τα αθλήματα; Απ' ότι ξέρω δεν είναι και πολλοί αυτοί που δηλώνουν για εκεί.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

xxx έγραψε:Στα ποσα χρονια σε σχεση με καποιν που δεν πηγαν;
ανθυπασπιστης φτανει κανενας;

Δες εδώ

Βαθμολογική Εξέλιξη ΕΠΟΠ

και να μην ξεφεύγουμε από το θέμα παρακαλώ. Υπάρχει και σχετικό θέμα στην υποενότητα των ΕΠΟΠ.
Guests

Δημοσίευση από Guests »

Guests έγραψε:Παρουσιάζεσαι στο ΚΕΝ και αν το χαρτί σου έχει ένδειξη υεα, σε ρωτάνε αν ενδιαφέρεσαι να πας. Αν απαντήσεις ναι, κάθεσαι στο κεν έναν σχεδόν μήνα μέχρι την ορκομωσία, παίρνεις την τιμητική, γυρίζεις πίσω και μετά σου λένε ότι πας σεαπ ή σε στέλνουν απευθείας μέσα σε 2-3 μέρες από την ημέρα που παρουσιάζεσαι; Επίσης σαν απλό δεα, υπάρχει πιθανότητα να μη σε δεχθούν αν είσαι πλήρως υγιείς και βγάζεις τα αθλήματα; Απ' ότι ξέρω δεν είναι και πολλοί αυτοί που δηλώνουν για εκεί.

Μήπως κάποιος μπορεί να μου απαντήσει σε αυτό;
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Αρχικα σ απανταω για να σε καθησυχάσω κ οχι για να σ μεταδώσω απαραιτητα έγκυρη γνώση καθως δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γ αυτα π θα σ πω εφοσον δε τα ξερω απο πρωτο χερι κ ειναι απλα πραγματα πω εχω διαβασει πριν κανα μηνα εδω στο φόρουμ. Δε ξερω αν απλα παιρνεις φυλλο πορείας πριν φυγεις για το που θα παρουσιαστεις η επιστρέφεις ξανα ας μας πει καποιος π ξερει σιγουρα κ εχει παει στρατο. κ γενικα ας απαντησει σε ολα καποιος π εχει παει Εικόνα Λοιπον πιςτευω αν ειναι να πας σεαπ θα παρεις για σεαπ κατευθειαν δε θα χρειαστει να περασεις απο εκει ξανα πιστευω κ σ επεξηγω παρακατω γιατι.. μαλλον για καθε στρατόπεδο ειναι διαφορετικα εγω εχω διαβασει εδω οτι γυρνας στρατοπεδο οταν ειναι να φυγεις απο εκει μαζικά μαζι με πολλα ατομα για ενα συγκεκριμενο μερος. δε ξερω κατα ποσο ισχυει σαν κανόνας η δεν ισχυει καθολου Εικόνα τωρα για σεαπ π πανε λιγοι απο παντου ισως ειναι διαφορετικα τα πραγματα δηλαδη να πηγαινεις μονος σου η κατι τετοιο. Παντως μην αγχωνεσαι κ γω παρουσιάζομαι Νοέμβρη κ θελω επισης ΣΕΑΠ χαχαχΕικόνα ολα αυτα ειναι πραγματα π θα τα μαθεις εκει στο κεντρο νεοςυλλεκτων σιγουρα αν ρωτησεις οπως κ για τον αν θα εχεις περιθωριο να παρουσιαστεις λιγο αργοτερα στη σεαπ κ ολα τα συναφή.

Αιμ δε κινκ

Δημοσίευση από Αιμ δε κινκ »

Φίλε πήγα δόκιμος... ζοριστικα 3 μήνες από τους 4 ... εκπαίδευση διάβασμα καψωνια ! πήγα στην μονάδα Νοίκιασα σπίτι σε σχετικά καλό νησί με 180 ευρώ κ είχα 400 ευρώ να περάσω ! στην μονάδα πρέπει να κρατήσεις απόσταση από τις σειρές σου κ απο τους μόνιμους... να θυμάσαι πως πρέπει να σκέφτεσαι τι λες κ τι κάνεις... έφευγα σπίτι στις 2:30 οι υπηρεσίες που έκανα ήτανε max 5 ! Μετά έκανα ζωαρα ! κ τώρα 10 Χρόνια μετά λέω : μακάρι να πήγαινα ΥΕΑ με τις σειρές μου που περάσαμε δύσκολα κ έχω με όλους επαφές ! ΥΕΑ ρε γίνεσαι κ ξέρεις ότι θα περάσεις δυσκολίες θα έχεις ευθύνες κ θα αποκτήσεις φιλίες ! ξανά ΥΕΑ θα πήγαινα κ ξανά !!!
Giopezikoz
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giopezikoz »

Στο φύλλο κατάταξης με έχουν ΥΕΑ Πεζικού. Εφόσον δεν το επιθυμώ, σε τι ειδικότητα μπορούν να με εντάξουν;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν έχει να κάνει με το αν θα επιλέξεις να υπηρετήσεις σαν ΥΕΑ ή όχι. Μπορούν να σου δώσουν οποιαδήποτε ειδικότητα που αφορά το πεζικό.
WANNABEFEDEDROS

Δημοσίευση από WANNABEFEDEDROS »

Παιδιά, διάβαζα σήμερα τα κριτήρια και τις βαθμολογίες για να γίνεις ΔΕΑ. Εγώ όταν θα μπω θα είμαι 29 ετών (ίσα ίσα), στις βαθμολογίες λέει ότι από 22-28 παίρνεις 50 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω καν ως ΔΕΑ ή ότι απλά δεν παίρνω αυτούς τους 50 πόντους;

Ευχαριστώ!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπορείς να υπηρετήσεις κανονικά ως ΔΕΑ και εσύ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης