ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Dimitris DB
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dimitris DB »

Αν διαβάσεις ξανά αυτό που έγραψα θα καταλάβεις πως μιλάω ειρωνικά...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τα χρήματα δεν θα τα χάσεις. Θα τα πάρεις αναδρομικά.

Ξεφτίλα δυστυχώς, αλλά έτσι γίνεται.

Άβαταρ μέλους
Commando3
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Commando3 »

Γίνετε κάποιος να πάει και έφεδρος και καταδρομείς;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Commando3 έγραψε:Γίνετε κάποιος να πάει και έφεδρος και καταδρομείς;

Φυσικά και γίνεται.

Διάβασε τα παρακάτω:

ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Επιλογή ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Άβαταρ μέλους
tasos16Gesso
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από tasos16Gesso »

Καλησπέρα σας... Πριν 2 εβδομαδες Κατατάχθηκα στο κεντρο... Επελεξα κλαι περασα επιτυχως Τους γιατρούς κτλπ.Καταρχήν θα ηθελα να σας πω πως ειμαι Πεζικό (Πζ). Λογικα αν δεν γινει τιποτα το ακραιο θα φυγω για κρητη -Ηράκλειο ΣΕΑΠ.

θα ηθελα να ρωτησω ποσο καθομαι στην Κρητη γιατι διαβαζω κατι για 4 μήνες κατι για 5 μήνες...

Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι μισθο παιρνουν; Και αν τους 4 μηνες της σχολης πληρώνεσαι... (προς στο τελος της ακουσα οτι παιρνεις 2000 (χιλ) μαζεμενα...

ισχυει; Ευχαριστω και συγγνωμη για τις πολλες Ερωτησεις... Ορκιζομαι σε λιγες μερες και θελω να ξερω τι ακριβως παιζει με τους υεα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Anton_S
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Anton_S »

Επειδη απο ΕΣΣΟ σε ΕΣΣΟ τα πραγματα αλλαζουν οριστε η δικη μου προσφατη εμπειρια στην διαδικασια επιλογης ΥΕΑ απο το ΚΕΠΒ Θηβας στην 2016 Γ' ΕΣΣΟ.

Το χαρτι μου ειχε ενδειξη ΥΕΑ, το σωμα μου ηταν Ερευνας Πληροφορικης.

Την μερα της καταταξης ενω περναγαμε απο λαπτοπ σε λαπτοπ, καπου αναμεσα ηταν ενας συμπαθεστατος λοχαγος οπου ενημερωνε τους νεοσυλλεκτους για το τι ειναι ΥΕΑ και ρωτουσε αν ενδιαφερονται (ασχετα με την ενδειξη στο χαρτι καταταξης τους φαινεται), οποιος ενδιαφεροταν παρεδιδε απολ. Λυκειου, πτυχιο/α, βεβαιωση σπουδων, υπεγραφε ορισμενα εγγραφα και συνεχιζε. Στα ατομα που δεν ηταν σιγουρα ακομη δωθηκε περιθωριο 3-4 ημερων να αποφασισουν και να βρουν τον λοχαγο αν ενδιαφερονται, υπηρχε ελαστικοτητα δηλαδη ειχες χρονο να το ψαξεις λιγο ακομη, να ρωτησεις και καποιον προϊσταμενο σου για πληροφοριες.

Μετα απο 4-5 μερες περιπου μας μαζευαν στην πρωινη αναφορα και φευγαμε για Ιατρεια για να μας εξετασουν αστερατοι καρδιολογος και ψυχιατρος (ε επαιξε και λιγη λουφα απο τις πρωινες υπηρεσιες και εκπαιδευσεις εκει οσο περιμεναμε τους γιατρους Εικόνα).

Εκκρεμουσε ο οφθαλμιατρος, αλλα περισσοτερα γι'αυτο μετα. Την 2η βδομαδα στο κεντρο οσοι περασαν απο τον καρδιολογο και ηταν ικανοι να συμμεταχουν στις αθλητικες δοκιμασιες βαλαμε φορμες και αθλητικα παππουτσια και φυγαμε για τον στιβο. Το 1χλμ σε 4 και μισο λεπτα ηταν λιγο ζορι για εναν καπνιστη αλλα οχι κατι τρομερο, ολα τα υπολοιπα ηταν σχετικα ευκολα για καποιον μεσου υψους και βαρους. Ακομη και ετσι υπηρχε τεραστια ελαστικοτητα απο τους προϊσταμενους, και ο νοων νοειτω.

Αμεσως μετα τα αθληματα μαζευτηκαμε για τα νοομετρικα και ψυχομετρικα τεστ. Αυτο ηταν κατι που με ενθουσιασε αρκετα ειναι η αληθεια μιας και δεν το περιμενα. Θεωρητικα δεν μπορω να πω πολλα γιατι προκειται για απορρητα εγγραφα, αλλα οποιος γνωριζει πως ειναι ενα κλασσικο IQ test της mensa θα του φανει γνωριμο. Δυστυχως ή ευτυχως και εκει πολυ μεγαλη ελαστικοτητα οποτε δεν υπαρχει λογος αγχους...

Και παμε στον οφθαλμιατρο. Εδω εγινε ενα μικρο μπαμ. Μιας και απ'οτι φαινεται η νομοθεσια αλλαξε και οι Ι2 προτεινονται πλεον ως ακαταλληλοι για ΥΕΑ υπηρξε αποδεκατισμος μιας και η δυσχρωματοψια (πολυ κοινη "παθηση" σε περιπου 8% του αντρικου πληθησμου) σε ριχνει στο Ι2. Μυωπια απο 5 και κατω δεν υπαρχει προβλημα, απλα ακαταλληλος για οδηγος. Παρ'ολα αυτα η προταση ως ακαταλληλος ή καταλληλος του οφθαλμιατρου ειναι απλα προταση και οχι η τελικη ετυμηγορια.

Μερικες μερες μετα ηρθε και η τελικη επιτροπη, αστερια απο το ΓΕΣ. Εκει θεωρητικα επρεπε να εισαι τεντα, να παρουσιαστεις και να απαντησεις σε καποια ερωτηση που θα σου εκαναν. Εν τελη κοιτουσαν ολες τις ιατρικες σου εξετασεις και το "Ι" σου και βαζαν υπογραφη οτι εισαι καταλληλος ή οχι. Σε καποια παιδια νομιζω υπηρξε θεμα με σωματικο βαρος (δεικτη σωματικης μαζας για την ακριβεια) και πρεπει να ζυγισαν και μερικους.

Εν τελη το μονο αγχος βρισκεται στον οφθαλμιατρο (μπορεις να ζητησεις επανεξεταση βεβαια, ακομη να πας και 401 και να σε εξετασουν εκει και να μιλησεις με επιτροπη νομιζω) μιας και απο τα αθληματα, τα νοο/ψυχομετρικα και την επιτροπη αν το θελει καποιος περναει. Ραντεβου τωρα στην ΣΠΒ Εικόνα.

gdr
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από gdr »

Όποιος έχει να καταθέσει τις πρόσφατες εμπειρίες του, ας το κάνει! Βοηθάει όλους αυτούς που πρόκειται να παρουσιαστούν σύντομα.

ΥΓ.Anton_S σου έχω στείλει και προσωπικό μήνυμα, δες τα εισερχόμενά σου.

Άβαταρ μέλους
Vasilis211
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Vasilis211 »

Μπαινω πεζικο τον Ιουλιο τριπολη και θελω να κανω ερωτηση ως προς το ποτε μαθαινω που θα υπηρετησω την εξτρα 5μηνα θητεια των ΥΕΑ. Το μαθαινω στην ορκομωσια προφανως 1 μηνα πριν την απολυση; Και οπου με στειλουν θα φαω και τους 5 μηνες; Η 2 μηνες παραμεθοριο και μολις γινω Βητας ερχομαι καπου κοντα?
tomas

Δημοσίευση από tomas »

Παιδια γίνεται οποίο έχει βύσμα να έρθει να υπηρετήσει ως δεα στο στρατόπεδο της περιοχής του; Να πάρει και τα 700 ευρώ και να είναι και σπίτι?

tomas

Δημοσίευση από tomas »

tomas έγραψε:

Παιδια γίνεται οποίο έχει βύσμα να έρθει να υπηρετήσει ως δεα στο στρατόπεδο της περιοχής του; Να πάρει και τα 700 ευρώ και να είναι και σπίτι?

Δεν ξέρει κανένας?

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

tasos16Gesso έγραψε:Καλησπέρα σας... Πριν 2 εβδομαδες Κατατάχθηκα στο κεντρο... Επελεξα κλαι περασα επιτυχως Τους γιατρούς κτλπ.Καταρχήν θα ηθελα να σας πω πως ειμαι Πεζικό (Πζ). Λογικα αν δεν γινει τιποτα το ακραιο θα φυγω για κρητη -Ηράκλειο ΣΕΑΠ.

θα ηθελα να ρωτησω ποσο καθομαι στην Κρητη γιατι διαβαζω κατι για 4 μήνες κατι για 5 μήνες...

Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι μισθο παιρνουν; Και αν τους 4 μηνες της σχολης πληρώνεσαι... (προς στο τελος της ακουσα οτι παιρνεις 2000 (χιλ) μαζεμενα...

ισχυει; Ευχαριστω και συγγνωμη για τις πολλες Ερωτησεις... Ορκιζομαι σε λιγες μερες και θελω να ξερω τι ακριβως παιζει με τους υεα...

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.Εικόνα

η απάντηση εδώ

Vasilis211 έγραψε:Μπαινω πεζικο τον Ιουλιο τριπολη και θελω να κανω ερωτηση ως προς το ποτε μαθαινω που θα υπηρετησω την εξτρα 5μηνα θητεια των ΥΕΑ. Το μαθαινω στην ορκομωσια προφανως 1 μηνα πριν την απολυση; Και οπου με στειλουν θα φαω και τους 5 μηνες; Η 2 μηνες παραμεθοριο και μολις γινω Βητας ερχομαι καπου κοντα;

οι 5 μήνες θητεία είναι μέσα στη μονάδα σου, στην ορκομωσία σου θα μάθεις μόνο που θα πας για εκπαίδευση τους επόμενους 4 μήνες για να γίνεις δόκιμος (ανάλογα το οπλο σώμα σου)
βητάς είσαι 3ο και 4ο μήνα στην ανάλογη σχολή ΣΕΑΠ ας πούμε για πεζικό, αλφάς 1ο και 2ο μήνα
από εκεί και πέρα οι πεζικάριοι και οι ειδικοδυναμήτες έχουν 1 μήνα εκπαίδευσης ακόμα, όλοι οι άλλοι νομίζω πάνε κατευθείαν στη μονάδα και εκεί υπηρετείς μέχρι να απολυθείς

tomas έγραψε:

Παιδια γίνεται οποίο έχει βύσμα να έρθει να υπηρετήσει ως δεα στο στρατόπεδο της περιοχής του; Να πάρει και τα 700 ευρώ και να είναι και σπίτι;

ανάλογα την περιοχή, δεν παίρνεις 700ευρώ (δεν νομίζω να αυξήθηκανΕικόνα)
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
lokatzis
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από lokatzis »

Τη εκπαίδευση κάνουν ακριβώς οι υεα?Είτε είναι πεζικο, ειδικών δυνάμεων, υγειονομικο, Τεθωρακισμένα και στα άλλα

Ο Λοκατζης θα πει Ελλάδα και Ελλάδα Λοκατζής, τετοιας λεβεντιάς καμάρι δε συναντησε κανεις
Grigoris

Δημοσίευση από Grigoris »

Μια ερώτηση,Από Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών εάν επιλέξω ΥΕΑ, πηγαίνω Κρήτη 1 μήνα (ΣΕΑΠ) ώς Άλφα, και μετά επιστρέφω Σπάρτη για +1 μήνα Άλφα + 2 μήνες Βήτα;
Και επίσης, από Σώμα Μηχανικού (Ναύπλιο) , πηγαίνω εάν δηλώσω ΥΕΑ για όλη μου την εκπαίδευση (ΥΕΑ) Λουτράκι;

Και μετά το πέρας αυτών επιτυχώς, είμαι ΔΕΑ, και ορίζομαι σε κάποιο στρατόπεδο;
Θέλω να αποφύγω την Κρήτη λόγω μαθημάτων που έχω να δώσω, και έχει ακουστεί ότι πολύ δύσκολο να πάρεις φοιτητικές άδειες.

Andreas2016
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Andreas2016 »

Γεια σας ειμαι απο Κυπρο και περασα τις εξετασεις για υεα.

Θα ηθελα να ρωτησω:

1) περνουμε λεφτα στη σχολη;

2) χρειαζεται να ενοικιασεις σπιτι ή ειναι μονο υπηρεσιακα;

3) η εκπαιδευση τι λεει; γενικα στο καθε οπλο ειναι καλη; (εχουμε δηλωσει σειρα προτιμησης σε 4 οπλα: πβ μχ πζ τθ)

4) επειδη ειναι ηδη εμας 14 μηνες ο στρατος δεν επηρεαζει, υπαρχουν αλλα μειονεκτηματα;

5) σε τι ασκησεις και ποσο καλος πρεπει να ειμαι; πχ push ups/κοιλιακους κλπ; (ειμαι του γυμναστηριου κυριως)

ευχαριστω εκ των προτερων

Andreas2016
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Andreas2016 »

Κανεις;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες