ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από DaMon »

Ε κοιτα τα σωματα βγαζουν λιγες θεσεις, εγω οσους ειχα που ηταν σωματα ειχαν πτυχια η ηταν βυσματα (βαση δικων τους λεγομενων). Οποτε οποιος μεινει στην απ εξω οτι πτυχιο και να χει ΣΕΑΠ θα τον στειλουν.
Νομικος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Νομικος »

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις διευκρινισεις... ρώτησα γιατί κάτι είχα ακούσει ότι με πτυχίο νομικής μπορεί να μπεις στην στρατολογια αλλά από ότι καταλαβαίνω μάλλον δυσκολα..
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σωστά είχες ακούσει αλλά αυτό ίσχυε παλιότερα. Πλέον που οι απόφοιτοι είναι και περισσότεροι όπως καταλαβαίνεις τίποτα δεν είναι δεδομένο και πόσο μάλλον αν επιθυμείς να γίνεις ΔΕΑ. Καλή θητεία να έχεις Εικόνα
Υ.Ε.Α

Δημοσίευση από Υ.Ε.Α »

Καλησπερα παιδια, θελω να μου λυσετε μια απορια αν μπορειτε... Περυσι το καλοκαιρι μου ειχε ερθει χαρτι στρατου να μπω τεθωρακισμενα αυλωνας σαν Υ. Ε. Α ! Μη εχοντας χρονο μολις 5 μερες πριν την ημερομηνια που επρεπε να παρουσιαστω ελαβα το χαρτι (δεν ξερω για ποιον λογο τοσο αργοποριμενα), μη ξεροντας πολλα Πραγματα για Υ. Ε. Α, και μολις ενα χρονο φοιτητης εχω αλλα 3 για να ολοκληρωσω τις σπουδες μου πηρα αναβολη μεχρι 1/1/16 αλλα και αυτην απο οτι φαινεται θα την παρατηνω μεχρι τα 23 μου... Θελω να ρωτησω 1ον τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχουν τα ΥΕΑ,2ον αν εκανα σωστα που πηρα αναβολη και 3ον αν ο "τιτλος" αυτος θα μου μεινει για οταν ερθει η ωρα να μπω τελικα στρατο η χαθηκε και μπαινω κανονικος φανταρος ! Δεν εχω καμια γνωση βοηθηστε σας παρακαλω... Ευχαριστωω
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 42
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Υπέρ και κατά των Έφεδρων Αξιωματικών

Θα σε ξανακαλέσουν με την ένδειξη ΥΕΑ, σε άλλο όμως Όπλο/Σώμα που θα σε κατανέμει το ΓΕΣ.

Καλούνται ως ΥΕΑ όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου.
C.Ams.

Δημοσίευση από C.Ams. »

Καλησπέρα, είχα πάρει διμηνη αναστολή λόγω χειρουργείου και παρουσιάζομαι τώρα τον επόμενο μήνα στην Τρίπολη από 13-21 (μια εβδομάδα τουλάχιστον μετά την Δ ΕΣΣΟ). Έχω την ένδειξη ΥΕΑ και θα ήθελα πολύ να γίνω έφεδρος. Υπάρχει περίπτωση να περάσει το κλιμάκιο πριν καταταγω και να χάσω την ευκαιρία; Επίσης πιστεύετε πως θα μου αρνηθούν λόγω του ότι είχα πάρει αναστολή για λόγους υγείας;(το πρόβλημα υγείας έχει ξεπεραστεί και η ανάρρωση έχει ολοκληρωθεί).
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Ε, τότε δε θα έχεις πρόβλημα. Εννοείται.

Ξέρει κανείς που έχει πάει ΥΕΑ, πώς ακριβώς είναι οι εξετάσεις γραμματικών γνώσεων; Σε βάζουν να γράψεις έκθεση; Τί κάνουν;

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

Μην σε απασχολεί τι σου ζητάνε, είναι εύκολες και αρκετά επιεικείς με το ποσοστό των σωστών απαντήσεων.
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Δημητρης

Δημοσίευση από Δημητρης »

Ερώτηση !! Πες οτι μπω ΥΕΑ φάω τους 5 μηνες το πακέτο της ζωης μου με αγγαρίες και καψώνια, μετα κανω το 10μηνο μου βγαίνω και ορκίζομαι !! Μετα απο εκει και περα τι ; Εννοω οκ μπηκα και βγήκε με εναν βαθμό εγω μετα μπορω να συνεχίσω στο στρατό η παω σπίτι μου στη δουλεια μου και αν παμε πόλεμο ερχομαι με αυτο το αξίωμα ;
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Οχι δε μπορεις να μεινεις στο στρατευμα, αυτο εχει χρονια που σταματησε. Απλως διατηρεις τον βαθμο με τον οποιο απολυθηκες και, οπως ειπες, σε περιπτωση επιστρατευσης επανερχεσαι με το βαθμο αυτο. Καποιες προκηρυξεις για σωματα ασφαλειας σου δινουν και μορια
AtomicYeti
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από AtomicYeti »

Πήγαινε κανονικός στρατιώτης καλύτερα, εκτός αν θες να μείνεις 5 μηνάκια παραπάνω. Με τους εποπ λοχίες κλπ, δεν βλέπω το λόγο γιατί να υπάρχει ακόμα ο θεσμός του ΔΕΑ. Οι εποπ μένουν καιρό, ξέρουν καλύτερα τις αποθήκες και τις ανάγκες του τάγματος, και οι αξιωματικοί τους χρειάζονται.

Απλά δεν βλέπω τον λόγο για να πάει καποιος ΔΕΑ σήμερα, ναί, παλιά εφτανες μεχρι Τ/χης ή ακόμα και Αν/χης σπάνια.
Δημητρης

Δημοσίευση από Δημητρης »

Σε ευχαριστω για ολα με καλυψες πληρως, να σαι καλα ! Λοιπον, ετσι ομως οντως δεν υπαρχει λογος να παω τσαμπα να κανω 15μηνο για ενα εχω απλα εναν βαθμο οταν και αν παμε πολεμο, ειμαι και πολυτεκνος καλυτερα να παω σαν φανταρακος να τελειωνω... Πραγματικα ομως το σκεφτομουν παρα πολυ ειμαι και λιγο φαν του στρατου (απο τους λιγους σημερα) Μακαρι να εμενα μετα μεσα... ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από DaMon »

YEA μπορεις να πας γιατι ισως δεν εχεις κατι καλυτερο εξω αυτη την εποχη και θες να δουλεψεις εστω 9 μηνες με ενα μισθο των 520 ευρω. Η επειδη εχεις αναγκη τα μορια για το μελλον. Η επειδη απλα γουσταρεις τον στρατο και θες μια πιο εντονη εμπειρια.

fotis7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από fotis7 »

Παιδια.. θελω να παω για ΥΕΑ.. ποιο ειναι το οριο μυωπιας σε καθε ματι... αν εχω λιγο πανω δπ το οριο, στις ιατρικες εξετασεις των ΥΕΑ μπορει ν με περασουν;
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Παιδιά, είχα έξοδο σήμερα και βρήκα λίγο χρόνο για να γράψω εδώ. Έκανα όλες τις εξετάσεις, όλα τα αθλήματα και επειδή είμαι πυροβολικό λένε πως άμα περάσω θα πάω Νέα Πέραμο.

Ξέρει κανείς πως είναι εκεί η διαμονή;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες