Αθλήματα για κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από D.Y.K »

Να διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα πιτσιρικά. Θα καλυφθείς πλήρως.
Θανάσης

Δημοσίευση από Θανάσης »

Έκανα όπως είπατε. Απλώς δεν κατάλαβα ένα πράγμα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το τρέξιμο. Κάποιοι κάνουν λόγο για 1χλμ-5 λεπτά και άλλοι για 1 μίλι-7 λεπτά. Από τι εξαρτάται το ποιο κριτήριο θα καλεστούν οι υποψήφιοι να τηρούν κάθε φορά;
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Vessty »

Θανάσης έγραψε:Έκανα όπως είπατε. Απλώς δεν κατάλαβα ένα πράγμα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το τρέξιμο. Κάποιοι κάνουν λόγο για 1χλμ-5 λεπτά και άλλοι για 1 μίλι-7 λεπτά. Από τι εξαρτάται το ποιο κριτήριο θα καλεστούν οι υποψήφιοι να τηρούν κάθε φορά;

Οταν εδωσα εγω ηταν μιλι για τα αλεξιπτωτα και χιλιομετρο για ΛΟΚ - ΜΑΚ - ΠΕΖΟΝΑΥΤΕς, τωρα ειναι νομιζω 2μιλο και μιλι αντιστοιχα.

Αυτα καθε φορα αλλαζουν, αλλα οι χρονοι που γραφουν τα παιδια ισχυουν ειτε ειναι για μιλι ειτε για χιλιομετρο.

Γενικα αν εχεις 2 ποδια ΔΕΝ ΚΟΒΕΣΑΙ

guest

Δημοσίευση από guest »

Θελω να μπω στο σωμα πεζοναυτων ειμαι 1.70 υψος και 80 κιλα θα ηθελα να ρωτησω ξερει κανεις τα αθληματα που κανουν για να περασουν;

γιαννης

Δημοσίευση από γιαννης »

Γεια σας ειμαι 17 χρονων και γουσταρω πολυ για ειδικες δυναμεις... Μπορω να παω στα ουκ με απλη θειτεια.
Ευχαριστω εκτ το πρωτερον.
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Vessty »

γιαννης έγραψε:Γεια σας ειμαι 17 χρονων και γουσταρω πολυ για ειδικες δυναμεις... Μπορω να παω στα ουκ με απλη θειτεια.
Ευχαριστω εκτ το πρωτερον.

Εχει απαντηθει το ερωτημα σου.

Ναι, Ε ΕΣΣΟ

Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Vessty »

guest έγραψε:Θελω να μπω στο σωμα πεζοναυτων ειμαι 1.70 υψος και 80 κιλα θα ηθελα να ρωτησω ξερει κανεις τα αθληματα που κανουν για να περασουν;

Εχει απαντηθει το ερωτημα σου.

1000 κατω απο 5 λεπτα.

30 καμψεις

30 κοιλιακοι

Και να μην τα πιανεις παλι 8α μπεις

hellenic warrior

Δημοσίευση από hellenic warrior »

Ενας φιλος μου που μπηκε πριν καμια εβδομαδα στο Μ. Πευκο Μου ειπε πως την τριτη μερα οσοους ηθελαν εδ τους ειπαν να κανοθν 1 χιλιομετρο σε 5 λεπτα 30 καμψεις και 4 ελξεις ! Εγω θα μπω τον μαρτιο απλα δεν μπορω να βγαλω τις ελξεις γτ ειμαι βαρης γενικα τα υπολλοιπα τα βγαζω υπαρχει πιθανοτητα να κοπω;

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Laskaris »

Καλησπέρα φίλε. Θα σε πάρουν ακόμα και αν δεν βγάλεις έλξη. Προσπάθησε όμως να χάσεις βάρος και να βελτιωθείς στίς έλξεις για να διευκολύνεις την θητεία σου στις ΕΔ. Στον στίβο μάχης και στο τρέξιμο τα παραπάνω κιλά θα σε δυσκολέψουν.
Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Καλησπέρα. Κατατάσσομε τον Μάιο στις ειδικές δυνάμεις (Δεν γνωρίζω που ακόμα γιατί είχα πάρει ανάβολη και δεν μου έχει έρθει το χαρτί)

Οντάς μεγαλόσωμος άνθρωπος 207εκ./115κιλα δεν μπορώ να βγάλω πολλές κάμψεις, παράλυτα το χιλιόμετρο το τρέχω με ευκολία.

Αν καταταχθώ στο Μεγάλο Πεύκο και δεν μπορώ να αντεπεξέλθω σωματικά στις ασκήσεις μπορούν να με διώξουνε η πρέπει να ζητήσω εγώ να φύγω;

Βλέπετε το θέλω πολύ μέσα μου άλλα ποτέ στην ζωή μου δεν μπορούσα να κάνω κάμψεις ακόμα και με γυμναστική 2 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Laskaris

Δημοσίευση από Laskaris »

Καλησπέρα Βασίλη Δεν θα σε διώξουν φίλε γιατί οι μονάδες έχουν ανάγκη από κόσμο. Προσπάθησε όμως να βελτιωθείς. Οι κάμψεις είναι πολύ βασική άσκηση στην γυμναστική, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως στο καψώνι. Κοινώς θα τσιμπήσεις άπειρες κάμψεις στην διάρκεια της θητείας σου και θα μείνεις πολύ πολυ ώρα σε θέσεις για κάμψεις(κάψιμο τελείως). Αν βγάζεις με δυσκολία κάμψεις ένας τρόπος για να βελτιωθέίς είναι να τις εκτελέις αρχικά ακουμπώντας τα χέρια σου σε υπερυψωμένη επιφάνεια, σε ένα πάγκο ας πούμε. Έτσι μειώνεις ουσιαστικά την αντίσταση της άσκησης. Σταδιακά θα μειώνεις το ύψος της επιφάνειας μέχρι να εκτελείς τις κάμψεις κανονικά στο πάτωμα. Διαφορετικά, αν βγάζεις μερικές κάμψεις πήγαινε σε τακτική greasing the groove. Δούλεψε δηλαδή το μοτίβο της κίνησης για να το "κατακτήσεις". Εκτέλεσε π. χ 100 κάμψεις μοιράζοντας τα σετ σε ολόκληρη την ημέρα. Αν ας πόύμε βγάζεις 12-15 κάμψεις συνεχομένα, κάνε 10 δεκάρια σε όλη την ημέρα. Άλλος τρόπος είναι η άύξηση του προπονητικού όγκου. Εκτέλεσε 80-100 κάμψεις σε όσα σετ χρειάζεσαι μέρα παρα μέρα ανεξάρτητα από την άλλη προπόνηση που κάνεις. Σε ένα μήνα θα δεις καλά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Vasss
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Vasss »

Σωστό αυτό με το grease the groove, αλλά για να πετύχει πρέπει να γίνει σωστά.

1. Τεστάρουμε πόσες κάμψεις μπορούμε να πάρουμε. Πχ κάποιος μπορεί 16.
2. Αρχίζουμε και κάνουμε σετάκια με το 50% αυτών των επαναλήψεων (8 στο προκείμενο παράδειγμα). Βάζουμε στόχο να κάνουμε 10-20 τέτοια σετ διασκορπισμένα μέσα στην ημέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
3. Μετά από 3 εβδομάδες ξανατεστάρουμε τις μέγιστες κάμψεις που μπορόυμε να πάρουμε. Θα έχουν αυξηθεί, οπότε αναπροσαρμόζουμε. Πχ αν έχουν φτάσει στις 20, ξεκινάμε πλέον σετάκια των 10 κ. Ο. Κ.

5-6 ημέρες την εβδομάδα γίνεται το πρόγραμμα, σε όποια άσκηση θέλούμε να δουλέψουμε. Καλό είναι βέβαια να μην δουλεύονται πάνω από 2 ασκήσεις ταυτόχρονα.

Αν κάποιος έχει 3-4 μήνες μέχρι την κατάταξή τουκαι θέλει να προετοιμαστεί για ειδικές δυνάμεις, θα πρότεινα κάτι σαν το παρακάτω:

Δευτέρα:1.Grease the groove σε κάμψεις και έλξεις

Τρίτη:1.Grease the groove σε κάμψεις και έλξεις,2.Διαλλειματική άσκηση*

Τετάρτη: Ξεκούραση

Πέμπτη:1.Grease the groove σε κάμψεις κι έλξεις,2.Άσκηση σταθερής έντασης**

Παρασκευή:1.Grease the groove σε κάμψεις κι έλξεις

Σάββατο:1.Grease the groove σε κάμψεις και έλξεις,2.Διαλλειματική άσκηση

Κυριακή: Ξεκούραση

* Διαλλειματική άσκηση είναι η καρδιαγγειακή άσκηση που γίνεται ως εξής:
1 λεπτό τρέξιμο στο 100% (σχεδόν σπριντ),1 λεπτό περπάτημα για αποκατάσταση. Αυτό για 15-20 λεπτά

** Άσκηση σταθερής έντασης είναι το τρέξιμο με τέτοιο ρυθμό, ώστε να μπορούμε να το διατηρήσουμε για αρκετή ώρα (πχ jogging). Αυτό για 20-30 λεπτά

Με τα παραπάνω είστε απόλυτα έτοιμοι για το σωματικό κομμάτι των ειδικών δυνάμεων.
Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από wolver »

Εγω εχω να πω πως τα ορια ειναι για τα ματια του κοσμου! Εμας μας πηραν ολους ακομα και παιδια που δεν πιασαν τις μισες καμψεις και ελξεις! Ισως να φταιει το γεγονος πως μπηκα με την Α εσσο που δεν εχει τοσο κοσμο.
ΣαλαπαταςΙασων

Δημοσίευση από ΣαλαπαταςΙασων »

Εστω οτι παω στρατο μετα τη σχολη μου αλλα μου εχει προκυψει καποια θεση εργασιας στον ιδιωτικο τομεα υπαρχει τροπος να διασφαλησω την θεση μου και να κανω την θητεια μου κνονικα και βγαινοντας να εχω τη δουλεια μου;

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Μαγκες μου ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, ακολουθησα το σχεδιο του Laskaris και Vasss με 3-4 σετς απο 10-15 push ups με γονατα και μεσα σε 1 βδομαδα καταφερα να κανω 3 ευκολα κανονικα push ups (δεν μπορουσα ουτε 1) Επομενως στοχος τα 10. Ευχαριστω και παλι!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες