Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Νίκος Καλαμάτα

Δημοσίευση από Νίκος Καλαμάτα »

Αν έχεις βύσμα μπορείς. Έτσι όπως το θέτεις όμως είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Το πιο πιθανό να πας (αφού κοπείς απο αλεξιπτωτα) σε αμφίβια μονάδα.
Φιλικά Νίκος (αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε)
Άβαταρ μέλους
nickthegreek1319
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nickthegreek1319 »

Βασικά εάν κοπείς από ειδικές δυνάμεις σε στέλνουν κατά πάσα πιθανότητα πεζικό, αν και ένας γνωστός μου κόπηκε από αλεξίπτωτα λόγω σοβαρού τραυματισμού και τον έστειλαν αεροπορία στρατού...
Ψάρακας

Δημοσίευση από Ψάρακας »

Ερώτηση: Εχω επιλεγεί για Ειδικές Δυνάμεις. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι παίζει με τη μερική έλλειψη του ενζύμου G6PD (δεν κάνει να πάρω ασπιρίνη ας πούμε - το έχει μεγάλο ποσοστό των μεσογειακών λαών). Επίσης για αλλεργία στα ακάρεα ας πούμε θα σε κόψουν, υπάρχει στα χαρτιά, αλλά δε με πιάνει και αν με πιάσει περιορίζεται σε απλό φτέρνισμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Ψάρακας έγραψε:Ερώτηση: Εχω επιλεγεί για Ειδικές Δυνάμεις. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι παίζει με τη μερική έλλειψη του ενζύμου G6PD (δεν κάνει να πάρω ασπιρίνη ας πούμε - το έχει μεγάλο ποσοστό των μεσογειακών λαών). Επίσης για αλλεργία στα ακάρεα ας πούμε θα σε κόψουν, υπάρχει στα χαρτιά, αλλά δε με πιάνει και αν με πιάσει περιορίζεται σε απλό φτέρνισμα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλή σου ημέρα φίλε μου. Όσον αφορά την αλλεργία, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά το πρώτο σου πρόβλημα, δες εδώ

KALITHEA7

Δημοσίευση από KALITHEA7 »

Καλησπερα σας. Ειμαι 21 χρονων και σκεφτομαι μεσα στο ετος να σταματησω την αναβολη μου. Ειχα σαν ονειρο απο μικρος να καταταγω στις Ειδικες Δυναμεις επειδη ειχα στο μυαλο μου πως η θητεια μου σ αυτες θα αποτελεσει μια σκληρη σωματικη αλλα και ψυχικη δοκιμασια μεγαλητερη ακομα κ απ αυτη που βιωνω την τελευταια πενταετια με το M.M.A με το οποιο ασχολουμε. Ομως τα τελευταια δυο χρονια εχω βγαλει το συμπερασμα, απο αυτα που ακουω αλλα και απο αρκετα συνομιλικα ατομα που εχω γνωρισει, τα οποια εκαναν θητεια στις ειδικες δυναμεις, οτι οι περισσοτερες (αν οχι ολες) εφεδριες των ειδικων δυναμεων μονο μαχιμες δεν ειναι και την σληρη δοκιμασια την περνανε μονο τα επιλεκτα σωματα (Ο. Υ. Κ Ζ Μ. Α. Κ Ε. Τ. Α). Εβλεπα τις προαλλες μια σειρα βιντεο στο you tube με την εκπαιδευση της 2 Μ. Α. Λ και οι περισσοτεροι μοιαζουν με παιδια πρωτης λυκειου ή σε αλλη φαση τους δειχνει να κανουν με τα βιας 10 ελξεις. Σιγουρα θα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις που θα ανταποκρινονται και σε πολυ πιο σκληρες συνθικες αλλα τα περισσοτερα παλικαρια αν εκαναν τη θητεια τους πισω στο 70 και στο 80 απ αυτα που εχω ακουσει απο μεγαλυτερους θα τους εδιωχναν την πρωτη μερα. Τελος παντων για να μην κουραζω ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει ΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΚΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ; Ενας αλεξιπτωτιστης μου ειχε πει για Α ΜΑΚ που ηταν ενας φιλος του, ενας αλλος τυπος μου ειχε πει για Λοκατζης στην Κυπρο. Προσωπικα θα πηγαινα αλεξιπτωτα αλλα λογο της ***** μυωπιας δεν μπορω (2 βαθμους στο καθε ματι).

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

KALITHEA7 έγραψε:Καλησπερα σας. Ειμαι 21 χρονων και σκεφτομαι μεσα στο ετος να σταματησω την αναβολη μου. Ειχα σαν ονειρο απο μικρος να καταταγω στις Ειδικες Δυναμεις επειδη ειχα στο μυαλο μου πως η θητεια μου σ αυτες θα αποτελεσει μια σκληρη σωματικη αλλα και ψυχικη δοκιμασια μεγαλητερη ακομα κ απ αυτη που βιωνω την τελευταια πενταετια με το M.M.A με το οποιο ασχολουμε. Ομως τα τελευταια δυο χρονια εχω βγαλει το συμπερασμα, απο αυτα που ακουω αλλα και απο αρκετα συνομιλικα ατομα που εχω γνωρισει, τα οποια εκαναν θητεια στις ειδικες δυναμεις, οτι οι περισσοτερες (αν οχι ολες) εφεδριες των ειδικων δυναμεων μονο μαχιμες δεν ειναι και την σληρη δοκιμασια την περνανε μονο τα επιλεκτα σωματα (Ο. Υ. Κ Ζ Μ. Α. Κ Ε. Τ. Α). Εβλεπα τις προαλλες μια σειρα βιντεο στο you tube με την εκπαιδευση της 2 Μ. Α. Λ και οι περισσοτεροι μοιαζουν με παιδια πρωτης λυκειου ή σε αλλη φαση τους δειχνει να κανουν με τα βιας 10 ελξεις. Σιγουρα θα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις που θα ανταποκρινονται και σε πολυ πιο σκληρες συνθικες αλλα τα περισσοτερα παλικαρια αν εκαναν τη θητεια τους πισω στο 70 και στο 80 απ αυτα που εχω ακουσει απο μεγαλυτερους θα τους εδιωχναν την πρωτη μερα. Τελος παντων για να μην κουραζω ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει ΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΚΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ; Ενας αλεξιπτωτιστης μου ειχε πει για Α ΜΑΚ που ηταν ενας φιλος του, ενας αλλος τυπος μου ειχε πει για Λοκατζης στην Κυπρο. Προσωπικα θα πηγαινα αλεξιπτωτα αλλα λογο της ***** μυωπιας δεν μπορω (2 βαθμους στο καθε ματι).

Χωρίς να μακρηγορούμε αν θέλεις μεγαλύτερη εμπειρία επέλεξε να υπηρετήσεις στην 35ΜΚ στην Κύπρο.

Αν θες πληροφορίες για την μονάδα μπορείς να διαβάσεις το αντίστοιχο νήμα !

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

KALITHEA7 έγραψε:Καλησπερα σας.[... ] ΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΚΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ; Ενας αλεξιπτωτιστης μου ειχε πει για Α ΜΑΚ που ηταν ενας φιλος του, ενας αλλος τυπος μου ειχε πει για Λοκατζης στην Κυπρο. Προσωπικα θα πηγαινα αλεξιπτωτα αλλα λογο της ***** μυωπιας δεν μπορω (2 βαθμους στο καθε ματι).

Kαλημέρα και σε εσένα. Η μυωπία σου, όντως είναι αποτρεπτική για τα αλεξίπτωτα, όπου το ανώτερο όριο είναι 2,5 βαθμοί και για τα δύο μάτια.

Διαμέσω του μενού 'αναζήτηση', μπορείτε να βρείτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Δες λοιπόν, τι ωραίο θέμα σου βρήκα,8 σελίδες νήμα. Έχουνε απαντηθεί σχεδόν τα πάντα εδωμέσα.

Ποίο δύσκολο σώμα στις Ειδικές Δυνάμεις;

Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Laskaris »

Φίλε μου θα συμφωνήσω με τον D.Y.K. Αν θες να ζοριστείς στην θητεία σου η 35 είναι πολύ καλή επιλογή. Πάιζει πολύ καψώνι αλλά και η εκπαίδευση είναι πιο πλούσια σε σχέση με άλλες μονάδες Ε. Δ.
arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από arnold13 »

Κατα ποσo ειναι ευκολο να περασω απαρατηρητα στο στρατοπεδο τα χαπακια για τον υποθυρεοειδισμό και ενα συμπληρωμα για τη βιταμινη d;

Και αν γινεται σε εξοδο που θα χω να αγοραζω ξανα

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

arnold13 έγραψε:Κατα ποσo ειναι ευκολο να περασω απαρατηρητα στο στρατοπεδο τα χαπακια για τον υποθυρεοειδισμό και ενα συμπληρωμα για τη βιταμινη d;

Και αν γινεται σε εξοδο που θα χω να αγοραζω ξανα

Ως πρός την άνωθεν ερώτηση, θεωρώντας ότι πρέπει να τηρήσομε μια υπεύθυνη και νόμιμη στάση απέναντι σας, είναι αδύνατο να σας προτρέψομε να κάνετε κάτι το οποίο είναι παράτυπο.

Επίσης, Σχετικά με την δομή των δημοσιέυσεων , Διαμέσω της επιλογής ' επεξεργασία ' πάνω δεξιά απο τα μηνύματα, μπορείτε να επεξεργαστείτε/τροποποιήσετε ένα σας μήνυμα, καθότι δεν επιτρέπονται τα συνεχόμενα μηνύματα, και θα συγχωνεύονται. Ευχαριστώ.

cashp

Δημοσίευση από cashp »

Καλησπερα σε ολους,

πηγα σημερα στην στρατολογια και δηλωσα ειδικες δυναμεις ξηρας, καταδρομεας. Επειδη ακουω διαφορα αρνητικα τα οποια με βαζουν σε σκεψεις εχω την εξης απορια την οποια ο τυπος εκει δν ηξερε να μ την απαντησει: Αν αλλαξω γνωμη σε 4-5-6 χρονια που θα με καλεσουν για την θητεια μου και δεν θελω να παω ειδικες δυναμεις μπορω να το κανω η ειμαι δεσμευμενος;

Ευχαριστω για τον χρονο σας

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

cashp έγραψε:Καλησπερα σε ολους,

πηγα σημερα στην στρατολογια και δηλωσα ειδικες δυναμεις ξηρας, καταδρομεας. Επειδη ακουω διαφορα αρνητικα τα οποια με βαζουν σε σκεψεις εχω την εξης απορια την οποια ο τυπος εκει δν ηξερε να μ την απαντησει: Αν αλλαξω γνωμη σε 4-5-6 χρονια που θα με καλεσουν για την θητεια μου και δεν θελω να παω ειδικες δυναμεις μπορω να το κανω η ειμαι δεσμευμενος;

Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου. Εαν σε καλέσουν στις Ειδικές δυνάμεις, δηλαδή να παρουσιαστείς κατ'ευθείαν στο ΚΕΕΔ, και μετά το μετανιώσεις, μπορείς κάλιστα να κοπείς . Επίσης διάβασε και το παρακάτω νήμα. Ευχαριστώ.

Δεν θέλω να μπω στις Ειδικές Δυνάμεις

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

cashp έγραψε:Καλησπερα σε ολους,

Όχι, δεν σε δεσμεύει κανείς και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό το να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις.

Είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Η θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις είναι προαιρετική.

Δημητρης βασιλεφ

Δημοσίευση από Δημητρης βασιλεφ »

Καλησπερα. Ειμαι 18 εχω γεννηθει στην Ελλαδα και μεγαλωσα εδω και ειμαι απο Βουλγαρια γινεται να μπω στις ειδικες δυναμεις επισης εχω βγαλει ελληνικη υπικοωτιτα ελπιζω να με δεχτουν ειναι δυνατον να μπω παρακαλω αν μπορειτε να μου απαντισετε. Ευχαριστω
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης