Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
mn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από mn »

nks έγραψε:Μέχρι και την Α ΕΣΣΟ 2018 η τοποθέτηση στο ΚΕΠΥΕΣ γινόταν αμέσως μετά τη βασική εκπαιδευση. Ξέρουμε αν με το νέο σύστημα θα συμβεί το ίδιο ή κάτι άλλο;

Πλέον όλες οι τοποθετήσεις γίνονται σε μονάδες κοντά στο ΣΥΠΟ. Οι όποιες ειδικές μεταθέσεις (π. Χ. ΚΕΠΥΕς, στρατονομία, κ. Λπ) γίνονται αμέσως μετά τα ΣΠΕΝ (άρα χοντρικά μετά από 2 μήνες από την αρχική κατάταξη). Η μόνη εξαίρεση είναι αν κάποιος πάει για ΔΕΑ, οπότε τότε φεύγει από τη μονάδα του μετά τη βασική εκπαίδευση (3-4 βδομάδες μετά την αρχική κατάταξη).

db

Δημοσίευση από db »

Καλησπέρα,Διάβασα αναλυτικά τα περισσότερα από τα προηγούμενα μηνύματα και έχω μια απορία που (δυστυχώς) δεν κατάφερα να λύσω με καμία απάντηση που είδα.

Οι περισσότεροι από ότι είδα (αν όχι όλοι) κατέχουν τουλάχιστον πτυχίο αμιγώς πληροφορικής. Η δική μου περίπτωση ωστόσο έχει ως εξής: Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ και τμήματος αντικειμένου που συνδυάζει Management &Τεχνολογία, με το μισό περίπου κύκλο σπουδών σε μαθήματα πληροφορικής (χωρίς όμως advanced γνώσεις). Με λίγα λόγια έχω ιδέα από γλώσσες προγραμματισμού, ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό αντικείμενο σπουδών μου ούτε απασχολήθηκα αμιγώς επαγγελματικά με αυτό (έχω 3ετη προϋπηρεσία σε ψηφιακό μάρκετινγκ και έχω αποκτήσει αρκετό technicality αλλά όχι άμεσα προγραμματισμού, παρότι πάντα μου άρεσε να γράφω κώδικα).

Αρχικά σκέφτηκα σοβαρά να δηλώσω το εν λόγω σώμα, ωστόσο από τα μηνύματα αποθαρρύνθηκα λίγο (πολύς ανταγωνισμός &Όχι ο βασικός μου κλάδος). Συζητώντας το όμως με γνωστούς που έτυχε να πάνε (είτε ΕΠ είτε Διαβιβάσεις) και αναλύοντας την περίπτωσή μου, μου πρότειναν να το δηλώσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Θεωρείτε ότι έχω (έστω και μικρές) ελπίδες να μπω ΕΠ; Αν δηλώσω και μπω, θα πρέπει να αποδείξω στην πράξη (π. Χ. Σε συνέντευξη ή στην εκπαίδευση) ότι γνωρίζω καλά το αντικείμενο; Αν πάλι δηλώσω και δεν μπω, θα περάσω Διαβιβάσεις ή έπειτα πάει τυχαία (χωρίς βύσμα μιλάμε.) ;

Αναμένω τα φώτα σας!:)

pig
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pig »

Καλησπέρα, μου ήρθε χαρτί για Δ ΕΣΣΟ / 2018 με ειδικότητα στο τμήμα Έρευνας Πληροφορικής.

Σπουδάζω πολυτεχνείο, και χρωστάω κάποια μαθήματα.

Από βύσμα δεν υπάρχει κάτι.

Υπάρχει περίπτωση να μείνει η ειδικότητα ή άδικα χαίρομαι;

mn
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από mn »

db έγραψε:Καλησπέρα,Διάβασα αναλυτικά τα περισσότερα από τα προηγούμενα μηνύματα και έχω μια απορία που (δυστυχώς) δεν κατάφερα να λύσω με καμία απάντηση που είδα.

Οι περισσότεροι από ότι είδα (αν όχι όλοι) κατέχουν τουλάχιστον πτυχίο αμιγώς πληροφορικής. Η δική μου περίπτωση ωστόσο έχει ως εξής: Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ και τμήματος αντικειμένου που συνδυάζει Management &Τεχνολογία, με το μισό περίπου κύκλο σπουδών σε μαθήματα πληροφορικής (χωρίς όμως advanced γνώσεις). Με λίγα λόγια έχω ιδέα από γλώσσες προγραμματισμού, ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό αντικείμενο σπουδών μου ούτε απασχολήθηκα αμιγώς επαγγελματικά με αυτό (έχω 3ετη προϋπηρεσία σε ψηφιακό μάρκετινγκ και έχω αποκτήσει αρκετό technicality αλλά όχι άμεσα προγραμματισμού, παρότι πάντα μου άρεσε να γράφω κώδικα).

Αρχικά σκέφτηκα σοβαρά να δηλώσω το εν λόγω σώμα, ωστόσο από τα μηνύματα αποθαρρύνθηκα λίγο (πολύς ανταγωνισμός &Όχι ο βασικός μου κλάδος). Συζητώντας το όμως με γνωστούς που έτυχε να πάνε (είτε ΕΠ είτε Διαβιβάσεις) και αναλύοντας την περίπτωσή μου, μου πρότειναν να το δηλώσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Θεωρείτε ότι έχω (έστω και μικρές) ελπίδες να μπω ΕΠ; Αν δηλώσω και μπω, θα πρέπει να αποδείξω στην πράξη (π. Χ. Σε συνέντευξη ή στην εκπαίδευση) ότι γνωρίζω καλά το αντικείμενο; Αν πάλι δηλώσω και δεν μπω, θα περάσω Διαβιβάσεις ή έπειτα πάει τυχαία (χωρίς βύσμα μιλάμε.) ;

Αναμένω τα φώτα σας!:)

Δε χάνεις απολύτως τίποτα να δηλώσεις ότι επιθυμείς να είσαι στο σώμα ΕΠ. Συνέντευξη θα σου πάρουν μόνο για το ΚΕΠΥΕΣ στο Πεντάγωνο, όπου όντως θα σε ρωτήσουν κάποια πιο ψαγμένα πράγματα. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει κάπως το αν θα μείνεις στο σώμα ή όχι και αν θα πας στο Γραφείο ΕΠ του στρατοπέδου που θα είσαι.

mn
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από mn »

pig έγραψε:Καλησπέρα,μου ήρθε χαρτί για Δ ΕΣΣΟ / 2018 με ειδικότητα στο τμήμα Έρευνας Πληροφορικής.

Σπουδάζω πολυτεχνείο, και χρωστάω κάποια μαθήματα.

Από βύσμα δεν υπάρχει κάτι.

Υπάρχει περίπτωση να μείνει η ειδικότητα ή άδικα χαίρομαι;

Επειδή μπαίνεις σε μικρή ΕΣΣΟ που αντικαθιστά μεγάλη (του Νοεμβρίου) είναι πιθανό να σε κρατήσουν. Και, ανεξάρτητα αν θα σε κρατήσουν ή οχι, είναι πιθανό να βρεθείς στο Γραφείο ΕΠ του στρατοπέδου που θα είσαι αν έχουν ανάγκη από κόσμο (πολύ πιθανό την καλοκαιρινή περίοδο).

gepgst

Δημοσίευση από gepgst »

Καλησπέρα παιδιά,

2017 ΣΤ ΕΣΣΟ εδώ, γράφω την εμπειρία μου.

Μπήκα στο σώμα ΕΠ χωρίς βύσμα, με πτυχίο ΑΕΙ. Μετά το κέντρο (Θήβα) όποιος ΕΠ είχε διδακτορικό ή βύσμα πήγε σε καλή θέση δηλαδή ΚΕΠΥΕΣ ή σε κάποια μονάδα στην Αθήνα, κτλ. Όσους ΕΠ είχαν πτυχίο αλλά όχι βύσμα τους έστειλαν σε νησιά και σε μονάδες του Έβρου. Όποιος ΕΠ δεν είχε ούτε βύσμα ούτε πτυχίο τον άλλαξαν σώμα (Διαβιβάσεις αν ήσουν τυχερός αλλιώς Τεθωρακισμένα, Πεζικο). Εγώ κατέληξα Έβρο όπου ήμουν σε γραφείο αλλά γενικά είχε πολύ δουλειά και ζόρι επειδή έπρεπε να εξυπηρετήσεις πολλά στελέχη που είχαν πολλές απαιτήσεις. Γενικά πάντως θεωρώ πως η θητεία ΕΠ είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερη και ενδιαφέρουσα από την θητεία του μέσου φαντάρου.

NoLee

Δημοσίευση από NoLee »

Υπηρέτησα στο σώμα έρευνας πληροφορικής το 2017 - 2018.

Σε όλη μου τη θητεία έμεινα στην παραμεθόριο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο Έβρου. Γενικά για Έβρο θεωρώ ότι έκανα μία ήρεμη θητεία (σταθερό 1-1 είτε είχαμε εμπλοκή είτε όχι) όμως τα πράγματα δεν ήταν όπως ήλπιζα και διάβαζα για το σώμα έρευνας πληροφορικής. Στη μονάδα μου δεν υπήρχε υπηρεσία να διανυχτερεύεις στο γραφείο (ΓΕΠ) και κάναμε υπηρεσίες μαζί με τον υπόλοιπο λόχο. Ευτυχώς είχαμε μόνο θαλαμοφυλακές και πιο μετα και ΔΑΛ (δεκανέας αλλαγής). Δηλαδή δεν κάναμε σαν λόχος ένοπλες υπηρεσίες, αν και ήμουν ένοπλος. Επίσης γλυτώναμε αρκετές ασκήσεις (βολές, σχοινάκια κτλ) γιατί είμασταν λίγοι και είχαμε σημαντικά πόστα. Αργότερα (αφού πίστευα οτι είμαι γκαντέμης που μου έκατσε "κακό" ΕΠ) εμαθα ότι σε άλλα στρατόπεδα παραμεθορίου οι στρατιώτες έρευνας πληροφορικής κάνανε υπηρεσία γραφείου αλλά είχανε και άλλες υπηρεσίες μαζί, μερικές φορές και σκοπιές και φυλάκια. Μόνο αν είσαι Αθήνα στο σώμα έρευνας πληροφορικής ή σε κάποιο άλλο κεντρικό σημείο πχ Θεσσαλονίκη κανεις υπηρεσίες ως help desk ή κάτι παρόμοιο. Προγραμματισμό ή κατι αλλο extreme κάνουν μόνο οι elite στο ΚΕΠΥΕΣ που εχουν διδακτορικα κτλ. Ευτυχώς το πρωί ήμουν σε πόστο σε γραφείο με ίντερνετ ως τεχνική υποστήριξη της ταξιαρχίας και έτσι γλιτώναμε πολλά χωσέ και αγγαρείες.

Γενικά έμεινα ευχαριστημένος (συγκριτικα με το αν ήμουν Πεζικό ή Τεθωρακισμένα) αλλά από ότι ακούω από φίλους μου στην Αθήνα στο σώμα έρευνας πληροφορικής, αυτοί περνάνε ζάχαρη σε σχέση με μένα.

Καλή θητεία

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Αν έχω μετάθεση για ΚΕΠΥΕΣ μετά τα σπεν, μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς να περιμένω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
alexkougias
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από alexkougias »

Καλησπέρα, μπαίνω Νοέμβρη και στην υπηρεσία επιλογής οοπλιτώ ν δήλωσα να πάω ΕΠ, αλλά με παραπέμπει και σε άλλη σελία να στείλω κάποια δικαιολογητικά.
Είναι απαραίτητο;
Υπάρχει κάποιος που δεν τα έστειλε και τον πήραν?
victor

Δημοσίευση από victor »

MΕ το νέο σύστημα (ΣΥΠΟ), θα δηλώσεις στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων αν ενδιαφέρεσαι για το Σώμα Πληροφορικής και τότε μπορείς να συμπληρώσεις το έντυπο εκεί. Για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θά έρθει να τους πάρει συνέντευξη κάποιος από το σώμα. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να μπεις στο ΕΠ, έχε μάζι σου στο κέντρο αντίγραφο πτυχίου και ενα βιογραφικό europass (όπως λέει στο site)
kyrgeo
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kyrgeo »

Για πείτε ρε παιδιά. Μπαίνω Νοέμβρη στο σώμα ΕΠ σε ΣΥΠΟ 645 Μ/Κ ΤΠ στην Ξάνθη και η Μονάδα μου είναι πάλι εκεί. Πως πάει με το νέο σύστημα η διαδικασία των ΕΠ.
victor

Δημοσίευση από victor »

Φίλε kyrgeo, πλέον με τη διαδικασία των ΣΥΠΟ το κέντρο παρουσίασης και η μονάδα δεν παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, στο ΣΥΠΟ Πεζικού που ήμουν εγώ (595 Νέα Σάντα), ήμασταν 10 στρατιώτες ΕΠ. Μετά τη βασική, όλοι σκορπίζουν σε σχηματισμούς που έχουν ΓΕΠ (π. Χ. Ταξιαρχίες, Μεραρχίες). Δήλωσε στο ΣΥΠΟ ξανά ότι θέλεις να πας στο ΕΠ και λογικά θα έρθει κάποιο στέλεχος ΕΠ να σου πάρει συνέντευξη.
victor

Δημοσίευση από victor »

Μια γενική ερώτηση είναι αν τελικά προβλέπεται οι στρατιώτες ΕΠ να κάνουν σκοπιές. Είχα ακούσει πως η Διεύθυνση Πληροφορικής έχει στείλει εδώ και πολλά χρόνια μόνιμη διαταγή που αναφέρει ότι οι στρατιώτες ΕΠ απασχολούνται μόνο με το ΓΕΠ. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό, άσχετα που τελικά κάνουν κανονικά τις διπλουπηρεσίες μαζί με ΓΕΠ...
kyrgeo
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kyrgeo »

Καλησπέρα σου φίλε Victor. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις τελειώσει την θητεία σου ως ΕΠ;
Άβαταρ μέλους
athanakn
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από athanakn »

Έχω επιλεγεί στο ΕΠ και παρουσιάζομαι στην Καβησσό με μονάδα καταταγής την 572 μ/κ κ ΤΠ. Γνωρίζει κανείς που είναι αυτή η μονάδα?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης