Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από tp »

Επισης στο stratologia.gr μου λεει πεζικο. Μπορει μετα να με αλλαξουν αν τους παρουσιασω και τα παρακατω εγγραφα απο το site https://katataxi.army.gr/el/content/enimerosi-opliton-ep οπου θα τους παρουσιάσω ως νεοσυλεκτος; Ευχαριστω για τον χρονο σας
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Σου ξαναλέω χωρίς βύσμα μην περιμένεις τίποτα.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Παρόλα αυτά πάρε την στρατολογία να ρωτήσεις αν μπορείς να περάσεις να καταθεσεις τα εγγραφά σου.

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από tp »

OK. Ευχαριστώ!Αν και απο ότι εχω ακούσει στη ΕΣΣΟ Μαιου επειδή μπαίνουν λίγα ατομα ειναι πιο πιθανο να σε παρουν σε αυτο το σωμα!

Θα δείξει τωρα αλλα χωρις μεσο χλωμο...

Ελπίζω να σταθω τυχερόςΕικόνα

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Καλά όταν λέμε μπαίνουν λίγα άτομα εννοούμε ότι δεν γίνεται αυτός ο κακός χαμός που γίνεται με ΕΣΣΟ Ιανουραρίου κτλ.

Αλλά και πάλι είναι πολλά τα άτομα (φαντάσου κάπου στα 500 σε καθε ΚΕΝ).

Μην περιμένεις να είσαι εσύ ο σωστός και ο τίμιος φίλε, ψάξε να βρεις κάποιον άνθρωπο να σε φτιάξει (κοινώς ψάξε βύσμα)

Byron777

Δημοσίευση από Byron777 »

Καλησπερα σας,εχω επιλεγει στο στρατο στο πεζικο. Αν κατα την [ρωτη μερα της θητειας μου τους παρουσιασω το πτυχιο που έχω καθως και επισης το βιογραφικο όπου υπάρχει στο amry.gr μπορει να επιλεγω για το Σωμα Ερευνας Πληροφορικής.

Segrebon
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Segrebon »

Καλησπέρα σε όλους σας.

Πρόκειται να υπηρετήσω στον στρατό ξηράς τον Σεπτέμβρη που μας έρχεται και θα ήθελα να μάθω για το Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής του στρατού ξηράς.

Έχω πρώτο πτυχίο από πολυτεχνείο, Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και σε λίγες μέρες θα κόψω την αναβολή μου.

Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι εύκολο να μπεις σε αυτό το σώμα, τι εκπαίδευση περνάς, πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση, που σε πηγαίνουν μετά την εκπαίδευση και από συζητήσεις που έχω κάνει έχω μάθει ότι είναι το μοναδικό σώμα που δικαιούσαι μετάθεση όπου θέλεις. Ισχύει;

Και παιδιά γενικά οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε σας παρακαλώ πολύ θα ήμουν ευγνώμων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

steeltongued

Δημοσίευση από steeltongued »

Γενικά, είναι λίγο λαχείο το αν θα σε διαλέξουν στο σώμα ΕΠ. Πολλοί ΗΜΜΥ κατέληξαν στο Ναύπλιο (εκπαίδευση μηχανικού) ενώ μπήκαν στο σώμα άτομα από άσχετες σχολές (προφανώς με βύσμα).

Ααααν διαλεχτείς ΕΠ, θα πας Θηβα κατα 90%, θα περασεις ιδια εκπαιδευση με τους υπολοιπους του πυροβολικού και καποια στιγμη απλα θα σου παρουν συνεντευξη ανωτεροι αξιωματικοι του σωματος, που συμβαινει απλα για το τυπικο - οπως και οπουδηποτε αλλου, το να μπεις ΕΠ ειναι βυσματικη υποθεση. Απο εκει υπαρχουν δυο επιλογες: Ή συνεχιζεις ΕΠ και πας σε καποιο ΓΕΠ (γραφειο ΕΠ) καπου, σε καποια ταξιαρχια και ανω, συνηθως νησια ή Εβρο, ή συνεχιζεις ως διαβιβαστης, περνας 3 εβδομαδες εκπαιδευση στο Χαιδαρι και μετα πας καπου, επισης συνηθως σε νησια ή Εβρο.

Ως οπλιτης ΕΠ, ενδεχεται να κανεις πολυ καλη ζωη (πχ οσοι μπηκαν σε ΓΕΠ Αθηνα/Λαρισσα/Βολο κλπ δεν κανουν καν υπηρεσιες στους λοχους, μονο στα γραφεια) αλλα στα νησια, που η δυναμη στρατοπεδου μερικες φορες ειναι μικρη, ενδεχεται να κανεις και σκοπιες κλπ (αυτο συνηθιζεται στη Ροδο ή την Σαμοθρακη πχ).

Αυτο με τη μεταθεση βεβαιως και δεν ισχυει, εισαι ερμαιο των βυσματων των αλλων αν δεν εχεις δικο σου και παιζουν πολυ λιγες θεσεις ΕΠ στη χωρα.

Σε κάθε περίπτωση, η ζωη ενος ΕΠ ειναι κατιτις καλυτερη απο εκεινη ενος μεσου οπλιτη, αναφορικα παντα με το που υπηρετει.

Άβαταρ μέλους
StrawHat
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από StrawHat »

Καλησπέρα σας,
Υπάρχει κάποια άγνωστη πιθανότητα να πάω στο πεντάγωνο αν θέλω κ' θέλω να μάθω το εξής:

Μαθαίνουν κάτι της προκοπής, θα υπάρχει κάποια εκπαίδευση στο αντικείμενο των δικτύων ή των δεδομένων, θα γίνει η χρήση των γνώσεων μου ή... Θα περνάει η ώρα άσκοπα. Θα είμαι και πολύ μακριά από την πόλη μου αν δηλώσω Αθήνα οπότε θέλω να το κάνω μόνο λόγω προϋπηρεσίας και γνώσεων.
Ευχαριστώ

Ds

Δημοσίευση από Ds »

Ειμαι στρατιωτης πεζικου με ειδικοτητα τυφεκιοφορος. Ομως ειμαι αποφοιτος πληροφορικης τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και θα ηθελα να παω για εκπαιδευση στη σχολη προγραμματιστων του στρατου ή στη σχολη διαβιβασεων ωστε να αλλαξω ειδικοτητα αν γινεται; Θελει βυσμα για να παω εκει;
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

TΏρα που το θυμήθηκες δεν γίνεται τίποτα, σου έχει βγει ειδικότητα και λογικά έχεις τοποθετηθεί και σε μονάδα πεζικού, αυτά τα ψάχνει κάποιος πριν παρουσιαστεί όχι όταν του την βαρέσει μετά από 2-3-4 μήνες θητείας.
Ds

Δημοσίευση από Ds »

Ξερω περπτωση ατομου που ηταν γραφεας και μετα απο 2 μηνες πηγε για εκπαιδευση για οδηγος και του αλλαξαν ειδικοτητα
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Ειδικότητα γραφέας δεν υπάρχει, ο γραφέας είναι πόστο/υπηρεσία, άρα αυτό που νομίζεις πως ξέρεις δεν το ξέρεις και το άτομο που στο είπε σε παπάτζωσε Εικόνα
Ds

Δημοσίευση από Ds »

Επειδη ειδα το χαρτι μεταθεσεις εγραφε ειδικοτητα γραφεας
Μέλλων_Νεοσύλλεκτος

Δημοσίευση από Μέλλων_Νεοσύλλεκτος »

Καλησπέρα,

Παρουσιάζομαι οσονούπω και έχω επιλεγεί για το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Θα μου δημιουργήσει κάποια επιπλοκή (πχ να απορριφθώ) αν είμαι Ι4;

Επίσης, διάβασα με ένα γρήγορο googling πως θα περάσω από συνέντευξη για το ΣΕΠ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ξέρει κάποιος να μου πει περισσότερα;

Ευχαριστώ.
random7

Δημοσίευση από random7 »

Ωραία, αν έχεις βύσμα, όταν παρουσιαστείς πρέπει να έχεις ένα CV σύμφωνα με τα πρότυπα του Europass και συμπληρωμένo ένα Έντυπο Ατομικών Στοιχείων Σπουδών και Επαγγελματικών Ειδικοτήτων που έχει στο σαιτ για την ενημέρωση οπλιτών ΕΠ (https://katataxi.army.gr/content/enimerosi-opliton-ep) σωστά; Τα έγγραφα που αφορούν εργασιακή εμπειρία τα αγνοώ, εφόσον δεν έχω.

Το θέμα ειναι οτι το έντυπο αυτό ειναι σε μορφή υπεύθυνης δήλωσης, και λέει απο κάτω ότι πρέπει να έχω αντίγραφο νόμιμα θεωρημένο, δλδ να πάω σε ΚΕΠ να μου το θεωρήσουν ή δεν έχει νόημα και όλη η διαδικασία ειναι για το τυπικό; Επίσης μαζί με το CV να έχω και αντίγραφα απο πτυχία αγγλικών κλπ;

Αν ξέρει κάποιος γενικά απο τη διαδικασία θα ήμουν ευγνώμων.

JohnTehGreek έγραψε:
tp έγραψε:Καλησπέρα σας, στο site https://katataxi.army.gr/el/content/enimerosi-opliton-ep υπάρχουν κάποια έγγραφα προς συμπλήρωση για την καλύτερη αξιοποίηση των γνώσεων και τεχνικών δυνατοτήτων που έχω. Αυτά τα έγγραφα τα συμπληρώνεις πριν ή μετά που μαθαίνεις που θα καταταγείς;

Αν δεν έχεις βύσμα τζάμπα θα μπεις στον κόπο

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες