Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Christ0s

Δημοσίευση από Christ0s »

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να καταταγώ στον ΕΣ τον Σεπτέμβριο του 2016. Είμαι 24, απόφοιτους ΤΕΙ πληροφορικής,1ο μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Πληροφορικής,2ο μεταπτυχιακό παιδαγωγικό (ειδικής αγωγής) και σκέφτομαι να ξεκινήσω Διδακτορικό στην Πληροφορική (δηλαδή να γραφτώ και να το συνεχίσω μετά τη στρατιωτική μου θητεία).

Θα είμαι σίγουρα στο σώμα Έρευνας και Πληροφορικής;

Ευχαριστώ Εκ των προτέρων παίδες!

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από tp »

Σίγουρα θα σε επιλέξουν για Ε. Π. Έχεις πολυ καλό βιογραφικό και δε θα πάει χαμένο
Εικόνα
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

KΑλησπέρα και καλη χρονια. Ξέρει κανεις απο πρόσφατη εμπειρια στο Σωμα ερευνας πληροφορικής πόσες πιθανοτητες έχω να μπω εκει μόνο με πτυχιο 4ετους φοιτησης και αν με κρατησου κιολας. Αν την κόψω αυτο το μήνα λογικα θα με πάρουν Μαιο σωστα;
zatara

Δημοσίευση από zatara »

Το μέσο παίξει πάντα ρόλο αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως πολύ παλιά. Είχα και εγώ ακούσει χωρίς μέσο ξέχασέ το δεν πας πουθενά δεν πα να έχει 4 διδακτορικά.

Αφενώς ισχύει το εξής αν έχεις διδακτορικό πας απευθείας στην επιλογή σου ή σε στην κοντική μονάδα που έχει σώμα και το έχεις επιλέξει. Εφετέρου αν δεν έχεις διδακτορικό και πάλι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πας.

Δεν παίζουν κανένα ρόλο πτυχία μεταπτυχιακά ή διδακτορικά που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν υλοποιηθεί.

Επειδή υπηρέτησα στο ΓΕΕΘΑ (4 μήνες) στο τμήμα του software developing αλλά και Κομοτηνή για 4 μήνες θα σας πω το εξής, ο τελευταιος υπεύθυνος για την πληροφορική όλων των σωμάτων (νομίζω ήταν αντιναύαρχος) είχε δώσει εντολή για την ανάπτυξη ενός λογισμικού όπου είχε σαν βάση την αξιολόγηση των CV όσοι παίρνουν συνεντεύξεις από τα κέντρα ή στέλνουν βιογραφικό μέσω του ιστοτόπου του ΓΕΣ.

Ο στρατός έχει πολύ μεγάλες ανάγκες στον τομέα της πληροφορικής καθώς το ΝΑΤΟ τους υποχρεώνει να έχουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά άρα θέλει developers. Σημαντικότατο επίσης προσόν είναι να είσαι ειδικός στην ασφάλεια δικτύων αυτές οι δύο ειδικότητες είναι καυτές για τον στρατό με μεγάλες πιθανότητες να φέρουν άτομα σε υψηλότατες θέσεις (μέσα στο επιτελείο, με ελάχιστες ή καθόλου υπηρεσίες και ωράριο δημοσίου) χωρίς καν να γνωρίζεις δεκανέα στο διδυμότειχο.

Άλλες ειδικότητες τύπου παιδαγωγικά και Η/Υ ή μαρκετινγκ και Η/Υ στον στρατό δεν τους λένε και πολλά.

tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Ενθαρυντικό αυτό που λες. Δεν ξέρω βεβαια αν μετράει και η 3μηνη πρακτική που έχω κάνει;ΕικόναΜάλιστα λένε αν μπεις στη ΕΣΣΟ Μαιου Μαρτίου πηγαίνεις εκει και σε κρατάνε πολύ πιο εύκολα. Ισχυει κάτι τέτοιο;
ΕυχαριστώΕικόνα
tp
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από tp »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μπορείς κανείς αλλος να μου πει με τι αλλο ακόμη ασχολούνται εκει;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

tp έγραψε: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μπορείς κανείς αλλος να μου πει με τι αλλο ακόμη ασχολούνται εκει;
Οι προηγούμενες 10 σελίδες, θα σε υπερκαλύψουν. Ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ, στην διάθεση σου για οιαδήποτε άλλη απορία.
jay
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jay »

Καλησπέρα, πρόκειται να καταταγώ με τη Β' ΕΣΣΟ φέτος, και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το σώμα ΕΠ, εκτός από ΚΕΠΥΕς, υπάρχουν άλλες μονάδες στην Αττική που παίρνουν άτομα για θητεία;

Και αν ναι, είναι πιο εύκολο να μπει κάποιος εκεί ή παίρνουν λιγότερους και από ΚΕΠΥΕΣ;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

jay έγραψε:Καλησπέρα, πρόκειται να καταταγώ με τη Β' ΕΣΣΟ φέτος, και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το σώμα ΕΠ, εκτός από ΚΕΠΥΕς, υπάρχουν άλλες μονάδες στην Αττική που παίρνουν άτομα για θητεία;

Και αν ναι, είναι πιο εύκολο να μπει κάποιος εκεί ή παίρνουν λιγότερους και από ΚΕΠΥΕΣ;

Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου. Αν ενδιαφέρεσαι για Αθήνα που ρωτάς, δες αυτήν εδώ Την απάντηση. Όμως να ξέρεις, ότι είναι βισματικά -πολύ ή λίγο- να μπείς στα επιτελεία. Χωρίς βίσμα, το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξεις εδώ .

Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

jay
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από jay »

Ευχαριστώ για την απάντηση και για την ενημέρωση που έχετε συγκεντρώσει γενικότερα! Τα έχω διαβάσει τα μηνύματα, απλά οι πληροφορίες είναι λίγο αντικρουόμενες, γι'αυτό ξαναρώτησα. ΚΕΠΥΕΣ είναι κάποιο από τα ΓΕΣ ή ΓΕΕΘΑ που ανέφερες ή τελείως διαφορετικά;

Επίσης, δικαιούμαι 8μηνη θητεία, και ακούω ότι αναγκαστικά η μονάδα μου θα είναι στην Αττική λόγω αυτού. Ισχύει; Αν παραμείνω ΕΠ και μετά την ορκομωσία είναι σίγουρο ότι θα είμαι σε κάποιο από αυτά που ανέφερες; Ή το 8μηνο είναι λόγος να με βγάλουν από ΕΠ γενικότερα;(Εκτός ότι έχω μειωμένες πιθανότητες για ΚΕΠΥΕΣ συγκεκριμένα)
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

jay έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση και για την ενημέρωση που έχετε συγκεντρώσει γενικότερα! Τα έχω διαβάσει τα μηνύματα, απλά οι πληροφορίες είναι λίγο αντικρουόμενες, γι'αυτό ξαναρώτησα. ΚΕΠΥΕΣ είναι κάποιο από τα ΓΕΣ ή ΓΕΕΘΑ που ανέφερες ή τελείως διαφορετικά;

Επίσης, δικαιούμαι 8μηνη θητεία, και ακούω ότι αναγκαστικά η μονάδα μου θα είναι στην Αττική λόγω αυτού. Ισχύει; Αν παραμείνω ΕΠ και μετά την ορκομωσία είναι σίγουρο ότι θα είμαι σε κάποιο από αυτά που ανέφερες; Ή το 8μηνο είναι λόγος να με βγάλουν από ΕΠ γενικότερα;(Εκτός ότι έχω μειωμένες πιθανότητες για ΚΕΠΥΕΣ συγκεκριμένα)

Το ΚΕΠΥΕΣ είναι οπως σου παράθεσα στο ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ.

Αυτό που θα σου πω εγώ, είναι το τι ισχύει γενικά με τα 8-μηνα, ανεξαρτήτως όπλου/σώματος. Δηλαδή είτε Υλικού πολέμου είσαι, είτε στο Πεζικό, το ίδιο ισχύει.

Θα σου παραθέσω ένα μήνυμα με μια απάντηση, για να δείς φίλε μου ότι το έψαξα προσωπικά για εσένα, και δεν το έψαξες εσύ για τον εαυτό σου, που σε ενδιαφέρει άμεσα.

Δες εδώ Παρακαλώ. Επίσης διάβασε το πολυσέλιδο νήμα μας, και θα πληροφορηθείς τι παίζει γενικά με τις μεταθέσεις του 8-μηνου.

Επίσης διάβασε αυτό Το μήνυμα, για να δείς πότε θα πάρεις μετάθεση απο όπου κι αν πάς στην παραμεθόριο.

Αν παραμείνεις (ΕΠ) και μετά την ορκομωσία, μπορoύν να σε στείλουν σε κάποιο απο τα μέρη/νησιά, που σου παράθεσα στην απάντηση του Greek_Army.

Σε ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ.

hypocrisy
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από hypocrisy »

Γεια σας παιδια, μπαινω τον Μαρτιο φανταρος και επειδη εχω μεταπτυχιακο πανω στην ασφαλεια πληροφοριας θελω να ρωτησω αν τυχον καποιος εδω περα γνωριζει καποιες πληροφοριες σχετικα με αυτο το τμημα. Εγω το μονο που ξερω ειναι μια φωτογραφια http://www.army.gr/files/image/20150122_ORGANOGRAMMA_DEPLH_1.png Και ενα τηλεφωνο που εκανα στην στρατολογια που απο εκει με συνδεσαν με εναν στο ΓΕΣ ο οποιος μου ειπε οτι θελουν ατομα εκει περα και αυτος στην συνεχεια με συνδεσε με τον υπευθηνο του τμηματος ο οποιος με ρωτησε για τις σπουδες μου και μου ειπε οτι θα κοιταξει την αιτηση μου.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

hypocrisy έγραψε:Γεια σας παιδια, μπαινω τον Μαρτιο φανταρος και επειδη εχω μεταπτυχιακο πανω στην ασφαλεια πληροφοριας θελω να ρωτησω αν τυχον καποιος εδω περα γνωριζει καποιες πληροφοριες σχετικα με αυτο το τμημα. Εγω το μονο που ξερω ειναι μια φωτογραφια http://www.army.gr/files/image/20150122_ORGANOGRAMMA_DEPLH_1.png Και ενα τηλεφωνο που εκανα στην στρατολογια που απο εκει με συνδεσαν με εναν στο ΓΕΣ ο οποιος μου ειπε οτι θελουν ατομα εκει περα και αυτος στην συνεχεια με συνδεσε με τον υπευθηνο του τμηματος ο οποιος με ρωτησε για τις σπουδες μου και μου ειπε οτι θα κοιταξει την αιτηση μου.

Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα/σελίδες του νήματος αυτού, για αυτό και στο παρέθεσα αλλιώς θα σου απαντούσα άμμεσα στο ερωτημά σου. Θα κατατοπιστείς για το τι εστί το σώμα που πιθανόν να είσαι υποψήφιος να υπηρετήσεις την θητεία σου. Ευχαριστώ.

ΚΡΗΤΗ

Δημοσίευση από ΚΡΗΤΗ »

Παιδια διαβαζω τα σχολια σας σε οτι αφορα την επιλογη στο Ε. Π και θα θελα να προσφερω σε μελοντικους αναγνωστες την εμπειρια μου (μεσω του γιου μου) ο οποιος επιλεχτηκε για το Ε. Π χωρις το παραμικρο μεσο κατι που θεωρει και συμφωνω μαζι του απολυτα προσβλητικο.
Να τονισω ομως οτι ειναι κατοχος δυο μαστερ και διδακτορικου στην πληροφορικη.
Απ οτι μου εχει πει και οι φιλοι του οι οποιοι μπηκαν στο στρατο με διδακτορικο ΟΛΟΙ επιλεχτηκαν
Στο παραπανω σωμα,
Υ. Γ Σημαντικο ατου να ειναι καποιος κατοχος διδακτορικου τιτλου.(εχει διαφορα απο τον διδακτορικο φοιτητη)
Οποτε παιδια αν εχετε τα προσοντα κατα πασα πιθανοτητα θα επιλεγειτε αξιοκρατικα και χωρις καμμια
απο... Μηχανης βοηθεια.

hypocrisy
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από hypocrisy »

2 μαστερ και διδακτορικο Εικόνα, εγω ενα εκανα και κουραστηκα Εικόνα. Σιγουρα στο ΕΠ δεν υπαρχει βυσμα στην επιλογη των υποψηφιων το μονο σιγουρο ειναι οτι στην μεταθεση εκει πεφτει βυσμα . Παντως εμενα μολις μου ηρθε

(Έχετε επιλεγεί 'Ερευνας Πληροφορικής.) με ενα πτυχιο και μεταπτυχιακο.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες