Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Ομολογω πως δυσκολευομαι να παρακολουθησω το κειμενο σου.

Το ποιος ειναι ο λογος που το ζητανε, δεν μπορει να στο πει καποιος αλλος. Ουτε ειναι και χρησιμο επιχειρημα. Σου ζητανε τα χ εγγραφα, καλο θα ηταν να τα δωσεις. Δεν λες ακριβως τι εγγραφο σου εστειλαν. Εμενα μου ηρθε αρχικα κληση σε απολογια σε ανακριτη. Η ανακηρυξη σου σε ανυποτακτο εξωτερικου ειναι για οσο εισαι στο εξωτερικο. Λογικο μου φαινεται να το ξαναελεγχουν που και που για να βεβαιωσουν οτι δεν επεστρεψες ελλαδα. Επισης η ανυποταξια εξωτερικου, δεν παραγραφει την ανυποταξια. Η ποινικη διαδικασια ισχυει κανονικα, αλλο που συνηθως δεν ασχολουνται.

Δεν ειμαι σιγουρος τι μπορεις να κανεις για να το τρεναρεις. Αν σου πουν οτι θελουν καποια στοιχεια ως καποια προθεσμια, αν δεν κανεις τιποτα δε σημαινει οτι η διαδικασια σταματα. Ισα ισα μπορει να σε κυνηγησουν και να μην εχουν και υποψη τους τη δικη σου εκδοχη. Κι αν δεν σου στειλουν το χαρτι στην Αγγλια, μπορει να στο στειλουν στην Ελλαδα, δεν αλλαζει ιδιαιτερα η διαδικασια. Σημασια εχει αν οντως κοιταει το θεμα ανακριτης και αν θα ασχοληθει ο εισαγγελεας για να ορισει δικασιμο

Αλεξης

Δημοσίευση από Αλεξης »

Καλημερα σας παιδια, με λενε Αλεξη και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.
Ειμαι 20 χρονων και το 2011 νομιζω οτι ηταν, οταν εγινα 18 τελος παντων, παρουσιαστικα στο στρατοδικειο. Εκεινη την χρονια εδεινα πανελληνιες, περασα σε ενα ΤΕΙ, πηγα γραφτηκα, μου ειπαν οτι θα μου στειλουν μια αναβολη αλλα τελικα εγω δεν την παρελαβα. Ξερω, επρεπε να το ψαξω το θεμα, αλλα λογο σοβαρων οικογενειακων υποχρεωσεων επρεπε να φυγω εξωτερικο. Στο ΤΕΙ οπως καταλαβαινετε δεν πηγα ουτε μια φορα για μαθημα. Ηλπιζα να περασω με το 10% σε ενα αλλο πανεπιστημιο. Τελος παντων, ξαναεδωσα με το 10% ενω ειμουνα εξωτερικο, αλλα δεν περασα πουθενα. Αυτο το καλοκαιρι ειχα καταιβει Ελλαδα, παλι πολυ βιαστικα για κατι δουλειες, και εφυγα αμεσως εξωτερικο. Στα συνορα δεν με σταματησανε, οποτε μεχρι τουτο το καλοκαιρι δεν ειχα κανενα προβλημα. Τωρα θελω να δω τι πρεπει να κανω για να μην εχω μελλοντικα προβληματα, βλεπετε αρχιζω απο σεπτεμβρη τις σπουδες στην χωρα που ειμαι τωρα. Μπορειτε να μου πειτε για τα προβληματα που μπορει να μου εχουν παρουσιαστει μεχρι τωρα, χωρις να τα ξερω, και τι θα μπορουσα να κανω για να τα λυσω.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Σε στρατοδικειο αποκλειεται να παρουσιαστηκες. Σε στρατολογικο γραφειο ή στρατοπεδο για περιοδευων θα πηγες.

Ξερεις αν σε καλεσε ο στρατος να παρουσιαστεις; Εχεις καποια διευθυνση στην Ελλαδα που θα σου εστειλαν το χαρτι να παρουσιαστεις; Ξερεις αν σου ηρθε κατι;

Να συμπληρωσω μονο τα εξης:

1) Να εισαι ανυποτακτος εξωτερικου με τον στρατολογικο ορισμο, αποκλειεται. Δεν γινεσαι αυτοματα, πρεπει να κανεις διαδικασια. Και συνηθως δεν γινεται για φοιτητες. Αν εισαι φοιτητης, θα παρεις αναβολη.

2) Φαινεται να τα εχεις κανει λιγο μανταρα. Καλυτερα να απευθυνθεις στο στρατολογικο σου γραφειο. Το θεμα ειναι σοβαρο για να προσπαθεις να το λυσεις σε ενα φορουμ

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Εγώ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με έναν στρατιωτικό δικηγόρο.

Στρατιωτικός Δικηγόρος - ποινικολόγος, Σωκράτης Προβατάς, τηλέφωνο επικοινωνίας:6932 212 338 και
e-mail:INFO@PROVATASLAW.GR
Alexandrinio
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alexandrinio »

Καλημέρα σας.
Έχω ένα φίλο που έχει πρόβλημα με τον στρατό και θα ήθελα να σας ρωτήσω τι μπορεί να κάνει. Το παλικάρι μένει στην Βουλγαρία εδώ και τρία χρόνια όπου και εργάζεται. Φέτος γίνεται 28 χρονών και η αναβολή του μόλις έλιξε. Στη Βουλγαρία είναι με την οικογένεια του και δεν μπορεί να πάει να φοιτήσει τώρα. Προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση και τότε αν είναι να πάει. Το θέμα είναι αν υπάρχει κίνδυνος να τον ψάχνουν οι Βουλγάρικες αρχές αν τον ζητήσουν στην στρατολογία ή θα τον ψάχνουν αν πάει μόνο στην Ελλάδα. Λόγο της κρίσης δεν τον βλέπω να επιστρέφει στην Ελλάδα τα πλησιέστερα χρόνια. Ξέρετε τίποτα επί του θέματος;
Ευχαριστώ.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Θα βγει ανυπότακτος και το πρόστιμο είναι 6.000 ευρώ, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στις προηγούμενες σελίδες.
ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ »

Γνωριζω πως σιγουρα εχετε απαντησει και σε αλλους ομως εαν μπορουσατε να μου πειτε στη δικη μ περιπτωση τι γινεται

φευγω γερμανια η αναβολη μου ληγει του χρονου... Αντε και με ψαχνουν κ εγω λειπω για εργασια εξω... Εαν δε γυρισω ελλαδα ποτε ξανα, τι υποχρεωσεις εχω απεναντι στο στρατο;

υπαρχει περιπτωση να μη βρω δουλεια εξαιτιας των μη εκπληρωμενων στρατιωτικων υποχρεωσεων;

μπορουν να το ψαξουν απο εξω εαν τελειωσα το στρατο; Ευχαριστω πολυ

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Γινεται αυτο που γινεται για ολους. Προστιμο 6 χιλιαδων ευρω αμεσα απο την εφορια, το οποιο αυξανεται γρηγορα οσο δεν το πληρωνεις. Αν δεν εχεις περιουσιακα στοιχεια στην Ελλαδα, μπορεις να το αφησεις και βλεπεις. Γενικα το να το αγνοησεις εντελως, δεν μπορω να στο συστησω

Επισης ξεκιναει ποινικη διαδικασια καθως η ανυποταξια ειναι πλημελημα. Το ποσο μακρια θα φτασει και αν θα γινει τιποτα ειναι τυχαιο γεγονος και εξαρταται απο το που θα πεσεις.

Δεν ξερω ποσων χρονων εισαι, αλλα ποτε δεν ξερεις αν δεν προκειται να γυρισεις ποτε πισω. Κανεις μας δεν το ξερει. Τωρα το ποια ειναι η διαδικασια για ανυποτακτους εξωτερικου και μονιμους κατοικους εξωτερικου, δεν ειναι δυσκολο να το βρεις, το εχω γραψει πολλες φορες στο ιδιο θεμα

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Terminator »

ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ έγραψε:Γνωριζω πως σιγουρα εχετε απαντησει και σε αλλους ομως εαν μπορουσατε να μου πειτε στη δικη μ περιπτωση τι γινεται

φευγω γερμανια η αναβολη μου ληγει του χρονου... Αντε και με ψαχνουν κ εγω λειπω για εργασια εξω... Εαν δε γυρισω ελλαδα ποτε ξανα, τι υποχρεωσεις εχω απεναντι στο στρατο;

υπαρχει περιπτωση να μη βρω δουλεια εξαιτιας των μη εκπληρωμενων στρατιωτικων υποχρεωσεων;

μπορουν να το ψαξουν απο εξω εαν τελειωσα το στρατο; Ευχαριστω πολυ

Aυτό που λέει ο Mike είναι σωστό τρώς ενα ωραιότατο πρόστιμο 6.000? (ίδεα του Μπένη) τα οποία θα πάνε στην εφορία και θα αρχίσουν να τοκίζονται Και ταυτόχρονα σου γίνεται απο το στρατολογικό γραφείο Αυταπάγγελτη μήνυση για ανυποταξία (πλημμέλημα). Δεν εκδίδεται (διεθνές ή ευρωπαικό) ένταλμα.
Η ανυποταξία διαχωρίζεται επίσης σε ανυποταξία εσωτερικού και εξωτερικού, ανάλογα με το που βρίσκεται ο ανυπότακτος τη στιγμή της μη παρουσίασης. Στους ανυπότακτους εξωτερικού υπάγονται και οι «εσωτερικοί» που μετά την κήρυξή τους αναχώρησαν στο εξωτερικό. Οι ανυπότακτοι εξωτερικού δικαιούνται διαβατήριο, οι του εσωτερικού όχι. Στην περίπτωση που ο ανυπότακτος έχει λευκό ποινικό μητρώο μιλάμε πια για ποινή με αναστολή ή εξαγοράσιμη ποινή. Δηλαδή δεν πας φυλακή αλλά βγαίνεις έξω με περιοριστικού όρους ή εξαγοράζεις την ποινή σου. Στην περίπτωση σου αν δεν παρουσιαστείς στο στρατοδικείο θα δικαστής ερήμην οπότε και θα ''λερωθεί'' το ποινικό μητρώο (αυτό πιθανότατα να προκαλέσει πρόβλημα στην ευρεση δουλειάς στο εξωτερικό (γιατί συνήθως κοιτάνε ποινικο μητρώο) Χάνεις το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ελλάδα και δεν μπορείς να διοριστείς στο δημόσιο.

δημήτρης

Δημοσίευση από δημήτρης »

Ναι αλλα εάν από την άλλη παρουσιαστείς στο στρατοδικείο διακόπτεται αυτόματα η ανυποταξία και μπορούν να σε "πιάσουν" και να σε βάλουν κατευθείαν να υπηρετήσεις, έτσι δεν είναι?
Άβαταρ μέλους
Gavrakos
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Gavrakos »

Γεια σας,
Είμαι 27ετών και φέτος τελείωσα με τη σχολή. Έχω μια πρόταση να πάω στο εξωτερικό για πρακτική εργασία (Σαν Φρανσίσκο). Η διαδικασία με την εταιρεία θα πάρει 2μήνες περίπου, δηλαδή προς το τέλος Νοέμβρη θα είμαι έτοιμος για να πάω εκεί. Το θέμα είναι ότι στο τέλος του έτους τελειώνει η αναβολή μου. Εχω δύο ερωτήσεις:
1ον/ Θα έχω πρόβλημα με την έκδοση βίζας από την πρεσβεία;
2ον/ Όταν θα πρέπει να παρουσιαστώ τον Μάρτιο (λογικά) και εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό, θα κυρηχθώ ανυπότακτος εξωτερικού; Θα έχω επιβολή προστίμου;

Ευχαριστώ παρά πολύ εκ των προτέρων.
autosignaljohn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από autosignaljohn »

Καλησπερα. Ειμαι 25 χρονων και η αναβολη μου ληγει τελος του 2015. Αμεσα φευγς στο εξωτερικο για σπουδες και μονιμη κατοικια. Ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ωστε να μην παρουσιαστω καθολου και ποτε στον ελληνικο στρατο; Ευχαριστω εκ των προτερων
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο σοβαρη απαντηση περιμενεις. Λεπτομερειες για την ανυποταξια μπορεις να βρεις πιο πανω στο θεμα. Ο στρατος θα σε καλεσει και θα κανει ο, τι προβλεπεται. Εσυ μπορεις να το αγνοησεις, αν αυτο επιθυμεις. Τροπος να μη σε καλεσει ο στρατος δεν υπαρχει.
autosignaljohn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από autosignaljohn »

Με το να πληρωσω το προστιμο δηλαδη οποιο και αν ειναι αυτο ξεμπερδευω?
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Φυσικα και οχι. Το προστιμο δεν σε απαλλασει απο την υποχρεωση καταταξης, ουτε την ανυποταξια. Απλα ειναι το πρωτο δεδομενο, απο τη στιγμη που θα κηρυχτεις ανυποτακτος. Τα υπολοιπα ειναι πιθανα προβληματα, οπως η ποινη φυλακισης (με αναστολη, εξαγορασιμη, κλπ) και η δυσκολια στο να βγαλεις διαβατηριο. Αυτα εξαρτωνται και λιγο απο την τυχη σου. Και προφανως απο την πιθανη επιστροφη σου στην Ελλαδα. Πολλοι λενε οτι δεν ξαναπατησουν το ποδι τους. Δεκτο. Επειδη το εχω ζησει ομως, δεν ειναι ευκολο σε καμμια ηλικια (ποσο μαλλον στα 25) να ξερεις τι θα συμβει στο μελλον. Αν θες να το ρισκαρεις, γραφτα ολα και μην κανεις τιποτα. Μην παρουσιαστεις, μην πληρωσεις προστιμο κλπ.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες