Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
schine
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από schine »

Γεια σε ολους. Θελω κι εγω τη βοηθεια των πιο εμπειρων γιατι ακρη δε βγαζω. Συνοπτικά η ιστορία μου: Γεννηθηκα στο εξωτερικο και ηρθα στην Ελλαδα απ' τα 10 μου μέχρι τα 19 μου. Στην συνεχεια πηγα στην Αγγλία, οπου μένω απ' τα 19 μου μέχρι σήμερα, και τα τελευταια δύο χρόνια εργαζομαι. Διαβαζοντας κ ξαναδιαβαζοντας τη νομοθεσια περι αναβολής επ'αόριστων εξωτερικού μάλλον δεν μπορώ να επωφεληθω. Τον Γεναρη του 2013 κυρυσσομαι ανυπότακτος, και εχω φοβερο προβλημα, καθως εχασα τον πατερα μου πριν 3 χρόνια και εκτος του οτι πληρωνω το στεγαστικό του δάνειο για το σπιτι στην Ελλάδα, συντηρώ και τη μάνα μου. Θεωρώ ότι είναι μάλλον απερίσκεψία να περιμένω να κυρυχτώ ανυπότακτος και να περιμένω το πρόστιμο μιας και πράγματι δεν έχω τα μέσα να το πληρώσω και κάνω ήδη φορολογική δήλώση στην Ελλάδα. Σκεφτομαι μηπως ταξιδέψω στην Ελλάδα και παρουσιαστώ για να ζητήσω αναβολή αλλά αφενός δεν ξέρω αν και πόσο θα μου δώσουν, αφετέρου τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να μην πάει κάτι καλά και να με κρατήσουν εκει μέσα και να μη μπορώ να επιστρέψω στην Αγγλία και να χάσω και τη δουλειά μου. Παρανοϊκό σενάριο αλλά στην Ελλάδα είμαστε, στο έλεος των καλών και των κακών ανθρώπων. Με 18 χρόνια συνολικά εκτός Ελλάδας, δεν υπαρχει κανένας νόμος που να με καλύπτει για αναβολή, ε; Με δεδομένο ότι είμαι προστάτης, μοναχοπαίδι κ πληρώνω δάνεια, υπάρχει περιπτωση να μην μου δώσουν αναβολή; Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω; Συγγνώμη αν είναι off topic το προβλημα μου αλλά δε βρήκα κάπου αλλού καλύτερα να το γράψω. Σας ευχαριστώ πολύ.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Μπορεις να παρεις αναβολη για κοινωνικους λογους. Τριμηνη αν δεν κανω λαθος. Δεν νομιζω να σε βοηθαει.

Λες οτι ζεις στην Αγγλια απο τα 19 σου. Ποσα χρονια ειναι αυτο; Ειναι κοντα στα 11 που απαιτουνται; Αν λες 18 συνολικα, υποθετω οτι ειναι 8;

Το οτι ζεις στο εξωτερικο, δεν ειναι λογος αναβολης, εκτος αν εχεις 11 χρονια συνεχη ή 7 εργασιας. Μπορεις φυσικα να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' το οποιο δεν σε γλιτωνει απο την ανυποταξια, το προστιμο και πιθανα στρατοδικεια.

schine
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από schine »

Ναι,8 χρόνια ακριβώς είμαι στην Αγγλία, και εφόσον σπούδαζα και δουλεύω μόνο δύο χρόνια δε νομίζω να βοηθάει. Αυτόν τον καιρό διαβαζω το βιβλίο και προετοιμάζομαι για την αγγλική υπηκόοτητα. Γνωρίζεις καθόλου αν μπορώ να αποποιηθώ την Ελληνική μου εφόσον πάρω την Αγγλική. Υποθέτω ότι σιγά να μην ς' αφήνουν αν εκκρεμεί στρατός. Πρέπει να βρω ένα τρόπο με απανωτές αναβολές να το καθυστερήσω 3 χρόνια μπας και κλείσω τα 11 χρόνια εδώ και πάρω αναβολή αορίστου. Ευχαριστω για την απάντηση. Πρέπει να
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Δυστυχως δεν βλεπω πως μπορεις να παρεις αλλη αναβολη. Ποσο μαλλον για 3 χρονια.

Η αγγλικη υπηκοοτητα δεν αλλαζει κατι, για να αποποιηθεις την ελληνικη, πρεπει να εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις.

Το προστιμο ειναι πληρωτεο αμεσα, μεσω της εφοριας. Αν κανεις και δηλωση και εχεις εισοδηματα στην Ελλαδα, δεν το γλιτωνεις.

schine
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από schine »

Είσοδήματα δεν εχω στην Ελλάδα αλλά δηλωση κάνω για κάτι χωράφια που μου άφησε ο πατέρας μου. Ίσως παρουσιαστώ και αν δε μου δωσουν αναβολή θα απειλήσω ότι θα κόψω τις φλέβες μου (είμαι ικανός να το κάνω Εικόνα). Μετα το θάνατο του πατέρα μου που ηρθα σε επαφη με το ελληνικο κράτος πιο στενα, για να κλείσω τα φέσια που μου άφησε, το συχάθηκα τόσο πολύ που είμαι διατεθειμένος να φτασω στα άκρα. Βασικά αμα δεν είχα τη μάνα μου, θα αφηνα την τραπεζα να μου πάρει το σπιτι, θα πουλαγα και τα χωράφια όσο οσο και δε θα ξαναπατουσα το πόδι μου ποτέ ς' αυτήν την τρισάθλια χώρα της οποίας έχω την ατυχία να είμαι υπήκοος. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Πολύτιμες.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Τι να σου πω φιλε μου. Υπαρχει παντα η περιπτωση να παρεις ενα sabbatical και να πας.9 μηνες ειναι. Η αλλη λυση ειναι να πουλησεις τα χωραφια και να πληρωσεις τις 6000.

Το να κοψεις τις φλεβες σου δεν το θεωρω λυση

schine
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από schine »

Ξερεις πολλές εταιρίες στην Αγγλία που δίνουν άδειες άνευ αποδοχών για διάστημα 8 μηνων; Σίγα μη με περιμένουν, δεν είμαι κ κανας υψιλοβαθμος, τωρα ξεκίνησα την καριέρα μου. Ασε που και ακομη και να μου δίνανε, με τι θα ζήσω εγω η μανα μου; Με τα 35 ευρω μηνιαια αποζημίωση του στρατού; Ισως αν τελικά κυρηχτω ανυπότακτος και ερθει μέσω εφορίας να ζητήσω διακανονισμό σε δόσεις. Άλλη λύση μάλλον δεν υπάρχει.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Ναι, ξερω πολλες. Οι περισσοτερες δινουν sabbatical μετα απο καποια χρονια δουλειας, αναλογα με το policy που εχουν. Οι 2 που εχω δουλεψει εγω, δινουν και εχω και αρκετους φιλους που το εχουν κανει. Γινεται. Και εχεις και 5-6 μηνες για να το ρυθμισεις.

Αλλιως, μπορεις να περιμενεις να σου επιδικαστει το προστιμο και να δεις τι ακρη μπορεις να βγαλεις με την εφορια. Δεν ξερω ποσο διαλλακτικοι ειναι σε τετοια θεματα.

ANKO

Δημοσίευση από ANKO »

Καλησπέρα από Νέα Υόρκη. Καταρχήν να πω ένα μπράβο για την προσπάθεια σας γιατί στο ελληνικό μπ@@δέλο δύσκολα να βγάλεις άκρη. Και το ελληνικό μπ@@δέλο δεν είναι θέμα συνόρων, αφού οι έλληνες υπάλληλοι στο προξενείο της ΝΥ έχουν ελληνικότατη νοοτροπία και άκρη δε βγαζεις!

Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 1986 και ήρθα για μεταπτυχιακές σπουδές το 2010, τις οποίες ολοκλήρωσα τον Μαιο του 2012 και τώρα εργάζομαι. Το διαβατήριο μου λήγει την 1η Ιουλίου του 2013 κ νομίζω πως και η αναβολή μου λήγει το 2013. Όπως το βλέπω, δύσκολα να επιστρέψω τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα για να υπηρετήσω οπότε θα κυρηχθώ ανυπότακτος. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω 3 πράγματα από αυτά που έχω διαβάσει στο Φόρουμ σας:

1) Θα χρειαστεί να ανανεώσω το διαβατήριο μου σε λίγους μήνες. Χρειάζεται χαρτί από τη στρατολογία ώστε να το προσκομίσω στο προξενείο;
2) Το διαβατήριο θα ανανεωθεί για 5 έτη, παρ΄όλο που μετά το πέρας του 2013 θα είμαι ανυπότακτος;
3) Και αν τελικά πάρω το ανανεωμένο διαβατήριο μου, μπορώ να κάνω χρήση του δικαιώματος μου κ να έρχομαι στην Ελλάδα έως και 30 ημέρες;

Ευχαριστώ,

Αντώνης

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

1) Δεν χρειαζεσαι χαρτι απο τη στρατολογια πριν κηρυχτεις ανυποτακτος, γιαυτο φροντισε να βγαλεις το διαβατηριο πρωτα, ωστε να γλιτωσεις τρεξιμο. Διαβατηριο μπορεις να ανανεωσεις και 6 μηνες πριν τη ληξη του νομιζω

2) Ναι

3) Οταν θα κανεις τα χαρτια σου ωστε να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου. Βεβαιωση μονιμης διαμονης απο προξενειο, καταθεση στο στρατολογικο γραφειο και το στρατολογικο γραφειο θα σε κηρυξει ανυποτακτο εξωτερικου. Μπορεις να τους ζητησεις και βεβαιωση για να εισαι σιγουρος οτι το εκαναν

ANKO

Δημοσίευση από ANKO »

Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Στην ερώτηση-απάντηση (1), θεωρώ δεδομένο πως πρέπει προσκομίσω το χαρτί της αναβολής μου τουλάχιστον (ή ούτε καν αυτό;)
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Ουτε αυτο. Κανεις υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχεις κηρυχτει ανυποτακτος ή λιποτακτης και οταν θα κανεις την αιτηση δεν θα εισαι τιποτα απο τα 2
axilleas

Δημοσίευση από axilleas »

http://grconhague.Weebly.com/stratol3.html

1 To παραπανω αρθρο απο το ολλανδικο προξενειο ισχυει;2 Ισχυει το ιδιο και για την γερμανια?3 Αν περασουν τα εφτα χρονια θα μπορεσεις να παρεις την ιδιοτητα μονιμου κατοικου και επισης να πανεις επάοριστον αναβολη;4 το προστιμο θα σβηστει Η θα εχει μεγαλωσει; Ευχαριστω εκ τον προταιρων...
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

1) Σωστο μου φαινεται, εκτος απο την τριτη προταση που τα εχει μπερδεψει λιγο. Οταν σε κηρυξουν ανυποτακτο ξεκινας την διαδικασια για να γινεις εξωτερικου, δε θα σε βγαλει το στρατολογικο γραφειο εξωτερικου απο μονο του.

2) Δεν ειναι θεμα χωρας, ειναι θεμα του ελληνικου νομου. Το μονο που αλλαζει ανα χωρα ειναι τα δικαιολογητικα που ζηταει το προξενειο για να εκδωσει την βεβαιωση διαμονης. Μονο οι ιδιοι ειναι αρμοδιοι να σου πουν τι θελουν

3) Ναι

4) Θεωρητικα θα επρεπε να σβηνεται, καθως συμφωνα με το νομο ακυρωνονται ολες οι κυρωσεις της ανυποταξιας. Το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που θα βεβαιωθει το προστιμο, θα αρχισουν να μετρανε προσαυξησεις και δεν ξερω αν θες να ειναι το προστιμο 15 χιλιαδες και να προσπαθεις να το ακυρωσεις. Ασε που νομιζω πως πανω απο 5 χιλιαδες οφειλης προς το δημοσιο, πας αυτοφωρο.

κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Καλησπερα παιδια,

Λοιπόν, πριν 5 Χρόνια Έληξε Η Αναβολή Μου και Έβγαλα Ένα Χαρτί Από Την Στρατολογία Στην Ελλάδα Που Έλεγε Πως Είμαι Ανυπότακτος Εξωτερικού Και Έτσι Έβγαλα Διαβατήριο.

Αυτά Τα 5 Χρόνια Δουλεύω Κανονικά Στην Αγγλία. Πριν Από Μερικούς Μήνες Μου Έστειλαν Ένα Χαρτί Που Έλεγε Πως Σύμφωνα Με τα Αρχεία Τους Είμαι Ανυποτακτος εξωτερικου Αλλά Θέλουν Α. Να Επικοινωνήσουν Οι Γονείς Μου η Εγώ Για να Εξηγήσω Τους Λόγους Και β. Να Πάω Στην Πρεσβεία Και να Κάνω Μια Δήλωση Με την διε/ση μου κτλ Λέει Επίσης Πως με την Κήρυξη Ανυποταξίας Κινείτε Διαδικασία Για Ένταλμα Κτλ και θα Πρέπει Να Πάω Στρατοδικείο Κτλ Όλα Αυτά Σε Μικρά Γράμματα.

Όλα Αυτά Μου Θυμίζουν Πολύ Την Ιστορία Του Mike, Λοιπόν Ρωτάω. Εφ οσον Έχουν Ήδη Χαρτιά Και το Αρχείο Τους Λέει Πως Είμαι Ήδη Ανυποτακτος εξωτερικου, ποιος ο Λόγος Να Ξανακάνω Την Διαδικασία; Μήπως Για να μου Στείλουν Κάνα Χαρτί Με την αγγλικη αστυνομια και να Ξεκινήσει Διαδικασία;

Να ζητησω απλα ενα χαρτι που να λεει πως ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου (οπως ειμαι συμφωνα με τα αρχεια τους) και να βγαλω Διαβατήριο Και να το τρεναρω μεχρι να μπορω να ειμαι Μονιμος κατοικος εξωτερικου (αλλα 2 χρονια) ; Τωρα αν Βγάλω Διαβατήριο Και Κατέβω Έστω Και για Λιγότερο Απο 1 μηνα Όπως Προβλέπει Ο Νόμος, Υπάρχει Περίπτωση Να με Σταματήσουν; Βασικά Δεν Μπορώ Να Καταλάβω Γιατι εφ'οσον Ήδη Έχουν Στο Αρχείο Τους πως ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου, Ξαφνικά Θέλουν Να το ξαναδηλωσω, μηπως γιατι θελουν λεφτα 6000; Και προστιμα κτλ;

Ευχαριστώ Πολύ

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες