Κατάταξη Σημαιοφόρων Λιμενικού (2014)
Σήμερα ορκίστηκε η προηγούμενη σειρά από εσάς παιδιά! Με το καλό να μπείτε κι εσείς στη ΣΝΔ και στα δικά σας!
http://www.hcg.gr/node/9555

Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Διαπραγμάτευση και κρίσεις προκαλούν... Στασιμότητα και στο Ναυτιλίας "Δεν κινείται τίποτα". "Δεν κουνιέται φύλλο". Οι δύο αυτές εκφράσεις έχουν γίνει μόνιμη επωδός στους διαδρόμους και τα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας. Στασιμότητα και πάγωμα ακόμα και στα τρέχοντα ζητήματα. Σε πολιτικό επίπεδο η οικονομική διαπραγματεύση, βάζει όπως είναι φυσικό φρένο στις όποιες αποφάσεις ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο στο Λιμενικό η συζήτηση για τις κρίσεις προκαλεί... Λειτουργικές αρρυθμίες. Υπογραφή ούτε για δείγμα... Σε οτιδήποτε.
Πρόσθεστε επίσης και την περίοδο προσαρμογής και ενημέρωσης της νέας ηγεσίας, σε ένα πολύπλευρο και ευρύτατο χαρτοφυλάκιο. Έίναι χαρακτηριστικό, ότι δεν έχει ακόμα οργανωθεί πλήρως ούτε το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα. Δεν έχει οριστεί ακόμα επισήμως υπεύθυνος τύπου για το γραφείο του Υπουργού, καμία ουσιαστική συζήτηση ακόμα για την αλλαγή του Γενικού Γραμματέα, ή υποψία για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί (συν τις ενστάσεις των πολιτικών υπαλλήλων που διαμήνυσαν ότι δεν θέλουν να οριστεί ξανά απόστρατος λιμενικός στη θέση, καθώς είχε ακουστεί κάποιο όνομα) . Η πόρτα του, οφείλουμε, ωστόσο να πούμε ότι είναι ανοιχτή στους συνδικαλιστικούς φορείς του λιμενικού με τους οποίους έχει κάνει συναντήσεις, ακούει προσεκτικά, αλλά μάλλον λίγα μπορεί προς το παρόν να πει όσο δεν ξεκαθαρίζει το συνολικότερο τοπίο της οικονομίας καθώς από τα οικονομικά και την διαπραγμάτευση εξαρτώνται αρκετές αποφάσεις.(και όχι μόνο στο ναυτιλίας... Και σε άλλα υπουργεία επίσης)
Κανένα στοιχείο και για το "φλέγον" θέμα των κρίσεων, καθώς δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει, προς το παρόν, τουλάχιστον, τον Υπουργό κατά δική του αναφορά σε σχετική συζήτηση.
Εκκκρεμούν ζητήματα όπως ο διαγωνισμός για τους 49 λιμενοφύλακες, ο οποίος πάγωσε εξαιτίας της προκήρυξης των εκλογών τον Ιανουάριο. Εκκρεμεί το θέμα του ΤΑΛΣ για το οποίο υπήρξε εκ μέρους του κ. Δρίτσα η δέσμευση για τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του, ωστόσο, αν και η παράταση λήγει τις 28/2 δεν υπάρχει ακόμα κάποια νομοθετική παρέμβαση.
Εκκρεμεί, τέλος, η πλήρης επεξήγηση του σχεδίου αποστρατικοποίησης των υπηρεσιών ναυτιλίας όπως αυτή εξαγγέλθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις από τον Υπουργό.
Καμία... Συγκλονιστική είδηση, πάντως, και κατά τη χθεσινή ορκομωσία των νέων αξιωματικών του Λ. Σ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στην ομιλία του, ο κ. Δρίτσας (με γραβάτα, αυτή τη φορά, σε αναλογία με την περίσταση και τον τόπο) αρκέστηκε στα συγχαρητήρια προς τους νέους αξιωματικούς και την ηγεσία του σώματος.
Λιμενικά Νέα
Με αφορμή σωρεία μηνυμάτων αναφορικά με το θέμα ρωτήσαμε, μάθαμε και πληροφορούμε τους ενδιαφερομένους ότι ο αρμόδιος κ. Αν. ΥΠΟΥΝΤ διαβεβαίωσε την ΠΕΑΛΣ που του έθεσε το θέμα ότι οι διαγωνισμοί προχωρούν κανονικά.
Υπογράφονται οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις σύστασης επιτροπών για τη διενέργεια του υποχρεωτικού, αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί από τους επιτυχόντες υποψηφίους (κατ' εφαρμογή του άρθρου 28 του ν.4305/2014) και στη συνέχεια θα εκδοθούν οι πράξεις κατάταξης τους.
Εκτιμάται ότι εάν όλα «τρέξουν» κανονικά, οι επιτυχόντες θα εισαχθούν στις οικείες σχολές περί τα τέλη Μαρτίου. Σε διαφορετική περίπτωση ο χρόνος εισαγωγής τους θα ανακοινωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση εκπαίδευσης του προσωπικού Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.
Λιμενικά Νέα
Παιδιά καλησπέρα!! Πήρα σημερα το πρωί στο υπουργείο για να ρωτήσω ποτε θα γίνει η κατάταξη αλλά μου απάντησαν κλασικά ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη !! Εσείς μήπως μάθατε κάτι νεότερο ;
Δυστυχως φιλε μου υπαρχει στασιμοτητα στο θεμα... Μια κοπελα επιτυχουσα κι αυτη στον διαγωνισμο, ειπε οτι μιλησε στο τηλ. Με τον ταξιαρχο που ηταν υπευθυνος στις γραπτες εξετασεις και της ειπε οτι το θεμα εχει κολλησει στις απαντησεις που περιμενουν απο το βρετανικο συμβουλιο και τα πανεπιστημια σχετικα με την γνησιοτητα των δικαιολογητικων μας. Επισης διαβαζω ανακοινωσεις απο την διαυγεια για ατομο που κοψανε στου υπαξ και λεω κατι κινειται. Παιρνω τηλ. Και γω σημερα, μου λενε ΔΕΝ εχουν συσταθει καν οι επιτροπες. Ρωτησα για το αν ειναι θεμα υπογραφης του υπουργου, του αρχηγου ή τελοσπαντων τι συμβαινει και μου ειπε δεν μπορω να σας απαντησω κατι τετοιο... Τον ρωτησα αν θα ανακοινωθει κατι στο διαδικτυο κ μου απαντησε οχι, θα ενημερωθουμε με τηλεφωνο και επιστολη αρα αδικα μπαινω καθε μερα στο hcg.gr
Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν οι σειρες καταταξης μπαινουν συγκεκριμενους μηνες οπως στον στρατο ωστε να υπαρχει ενας σχεδιασμος για την εκπαιδευση και το ταξιδι ή μπορουν να μπουν οποτεδηποτε μεσα στο χρονο. Ετσι ισως καταλαβουμε πανω-κατω χρονικα το περιπου αν πανε ολα καλα... Δ. Υ. Κ γνωριζεις;
Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν οι σειρες καταταξης μπαινουν συγκεκριμενους μηνες οπως στον στρατο ωστε να υπαρχει ενας σχεδιασμος για την εκπαιδευση και το ταξιδι ή μπορουν να μπουν οποτεδηποτε μεσα στο χρονο. Ετσι ισως καταλαβουμε πανω-κατω χρονικα το περιπου αν πανε ολα καλα... Δ. Υ. Κ γνωριζεις;
Τον επόμενο μήνα είναι οι κρίσεις των αξιωματικών στο ΛΣ άρα μην περιμένετε κάτι μέχρι το Πάσχα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξει ο αρχηγός, αφήστε τα τηλέφωνα.
- Giorgospcline
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 4
Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται φίλε μου. Ούτε γιατί αργεί η κατάταξη των επιτυχόντων, ούτε γιατί ακυρώθηκε η προκήρυξη των λιμενοφυλάκων. Και τα τηλέφωνα εμείς να τα αφήσουμε, αλλά να τα αφήσουν και οι επιλαχόντες και οι αποτυχόντες.cuervo έγραψε:Τον επόμενο μήνα είναι οι κρίσεις των αξιωματικών στο ΛΣ άρα μην περιμένετε κάτι μέχρι το Πάσχα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξει ο αρχηγός, αφήστε τα τηλέφωνα.
Giorgospcline έγραψε:Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται φίλε μου. Ούτε γιατί αργεί η κατάταξη των επιτυχόντων, ούτε γιατί ακυρώθηκε η προκήρυξη των λιμενοφυλάκων. Και τα τηλέφωνα εμείς να τα αφήσουμε, αλλά να τα αφήσουν και οι επιλαχόντες και οι αποτυχόντες.cuervo έγραψε:Τον επόμενο μήνα είναι οι κρίσεις των αξιωματικών στο ΛΣ άρα μην περιμένετε κάτι μέχρι το Πάσχα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξει ο αρχηγός, αφήστε τα τηλέφωνα.
Εγώ δεν έχω ιδέα; Δεν είναι το επόμενο μήνα οι κρίσεις; Το ξέρεις πως ο αρχηγός του Σώματος δεν υπογράφει ούτε μεταθέσεις ούτε αποσπάσεις μέχρι τότε; Θέλεις να σου πω και άλλα ή θα μου πεις πως δεν γνωρίζω;
Όχι οι κρίσεις στο ΛΣ δεν είναι τον επόμενο μήνα. Όπως σωστά ανέφερες cuervo Αρχηγός θα παραμείνει ο ίδιος αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στους ανώτατους.cuervo έγραψε:Giorgospcline έγραψε:Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται φίλε μου. Ούτε γιατί αργεί η κατάταξη των επιτυχόντων, ούτε γιατί ακυρώθηκε η προκήρυξη των λιμενοφυλάκων. Και τα τηλέφωνα εμείς να τα αφήσουμε, αλλά να τα αφήσουν και οι επιλαχόντες και οι αποτυχόντες.cuervo έγραψε:Τον επόμενο μήνα είναι οι κρίσεις των αξιωματικών στο ΛΣ άρα μην περιμένετε κάτι μέχρι το Πάσχα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξει ο αρχηγός, αφήστε τα τηλέφωνα.
Εγώ δεν έχω ιδέα; Δεν είναι το επόμενο μήνα οι κρίσεις; Το ξέρεις πως ο αρχηγός του Σώματος δεν υπογράφει ούτε μεταθέσεις ούτε αποσπάσεις μέχρι τότε; Θέλεις να σου πω και άλλα ή θα μου πεις πως δεν γνωρίζω;
Θα ξεκινήσουν στο τέλος αυτής με αρχές της επόμενης εβδομάδας εγω αυτό έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες. Σαφώς κι εγω πιστεύω πως παίζουν ρόλο στο να προχωρήσουν και οι διαδικασίες κατάταξης μας!
Και για του λόγου το αληθές οι κρίσεις ξεκινάνε αύριο Παρασκευή
http://www.limenika-nea.blogspot.gr/2015/03/blog-post_330.html#.VQFoOHysX5M

Καλησπέρα παιδια !! Εχθες επικοινώνησα με το γραφείο εκπαίδευσης για πολλοστή φορά και μου είπαν οτι δεν γνωρίζουν κατι ακομη και οτι ενημέρωσαν και έναν αριθμό παιδιών επιτυχόντων που πήγαν για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό !! μηπως πήγε κάποιος εσάς σε αυτή τη συνάντηση να μας ενημέρωσει ; Σας είπαν ημερομηνία κατάταξης ; Να τελειωνει και αγωνία μας !!
Αν μπεις στο Fb στην ομάδα "Επιτυχόντες Υπαξιωματικοί Λιμενικού 2014" θα διαβάσεις τι ακριβώς υπόθηκε σε αυτή τη συνάντηση!! Υπάρχουν και επιτυχόντες Σημαιοφόροι σε αυτή την ομάδα!!
Σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε! Δυστυχώς έχω διαγράψει το facebook αλλά θα δω μήπως το επαναφέρω!
Μπορει καποιος να γραψει τι ειπωθηκε σε αυτη τη συναντηση; Εγω δεν εχω facebook
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: niasimas και 3 επισκέπτες