Μοίρα ή τύχη;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 16
Μοίρα ή τύχη;
Μαρκο μου σου απαντησα, η μοιρα μας... Αυτη μας καθοδηγει
-
- Ταξίαρχος
Μοίρα ή τύχη;
Και δεν γίνεται να υπάρχει διχάλα ρε παιδιά.
Δεν γίνεται πάντα αν δεν γίνει αυτό να μπορεί να υπάρχει μόνο μια εναλλακτική. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουνε 3 και 4 και πολλαπλές.
Κάποιος δεν περνάει στο πανεπιστήμιο και γίνεται εκατομμυριούχος εστιάτορας. Η μοίρα του δηλαδή ήτανε ή το ένα ή το άλλο; Όχι βέβαια.
Δεν γίνεται πάντα αν δεν γίνει αυτό να μπορεί να υπάρχει μόνο μια εναλλακτική. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουνε 3 και 4 και πολλαπλές.
Κάποιος δεν περνάει στο πανεπιστήμιο και γίνεται εκατομμυριούχος εστιάτορας. Η μοίρα του δηλαδή ήτανε ή το ένα ή το άλλο; Όχι βέβαια.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
Μοίρα ή τύχη;
Λοιπον ας πω κ εγω την γνωμη μου... Ειναι βεβαια περιπλοκο το ολο θεμα... πιστευω πως υπαρχει μοιρα την οποια ομως μπορουμε Να την αλλαξουμε. Δεν μπορω να ζησω με την ιδεα πως οτι κ να κανω ειναι ασκοπο αφου δεν προκειται να αλλαξει τιποτα... Ειναι σαν να παραιτουμαι απο την ζωη. Ισως η μοιρα να φερνει πιο κοντα 2 ζωες. Τωρα η τυχη ειναι ενα αλλο θεμα. Στην τυχη πιστευω. Αλλα κ παλι ως ενα βαθμο. Δεν μπορω να την κατανοησω απολυτα ωστε να πιστεψω σε αυτην... Ειναι τελικα πολυ περιπλοκο.
-
- Ταξίαρχος
Μοίρα ή τύχη;
Ναι αυτή την μοίρα ποιος ή τι την έχει προκαθορίσει; Δεν γίνεται να μην υπάρχει απάντηση σε αυτό.
Μοίρα ή τύχη;
ΘΦΟ μου υπάρχει μοιρα και για εσενα η μοιρα σου λέει να κάνεις εγγραφή...
-
- Στρατηγός
Μοίρα ή τύχη;
Ναι ή το ένα ή το άλλο...
-
- Ταξίαρχος
Μοίρα ή τύχη;
Σου πέφτουνε τα κλειδιά από το χέρι και μπαίνουνε στην μοναδική χαραμάδα που υπάρχει στον δρόμο και απορείς πως είναι δυνατόν...
Τύχη ή μοίρα;
Κόβεις την τομάτα με το μαχαίρι και κόβεις το δάχτυλό σου.
Τύχη ή μοίρα;
Ριχνεις τον εξωτερικό σκληρό και χάνεις όλες τις φωτογραφίες χρόνων που είχες αποθηκεύσει.
Τύχη ή μοίρα;
(πάντως όσοι θα έχαναν την ηρεμία τους θα λέγανε σίγουρα γ#$ω την τύχη μου μέσα)
Τύχη ή μοίρα;
Κόβεις την τομάτα με το μαχαίρι και κόβεις το δάχτυλό σου.
Τύχη ή μοίρα;
Ριχνεις τον εξωτερικό σκληρό και χάνεις όλες τις φωτογραφίες χρόνων που είχες αποθηκεύσει.
Τύχη ή μοίρα;
(πάντως όσοι θα έχαναν την ηρεμία τους θα λέγανε σίγουρα γ#$ω την τύχη μου μέσα)
-
- Στρατηγός
Μοίρα ή τύχη;
Μπορει να λεμε αυτην την εκφραση αλλα ειναι μοιρα, ειναι γραμμενο να γινει, πως να το κανουμε δηλαδη; Τοτε γιατι υπαρχει το ρητο"το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον";
-
- Ταξίαρχος
Μοίρα ή τύχη;
Καλά τα ρητά δεν είναι και δόγματα. Γνωστότερη παραδοξότητα "το γοργόν και χάριν έχει", "όποιος βιάζεται σκοντάφτει".
Αλλά αν μου λες ότι είναι μοίρα το να χάσεις τα κλειδιά σου!:)
Αλλά αν μου λες ότι είναι μοίρα το να χάσεις τα κλειδιά σου!:)
-
- Στρατηγός
Μοίρα ή τύχη;
Ναι
Ηταν να γινει... Δεν μπορεις να το αλλαξεις!

-
- Ταξίαρχος
Μοίρα ή τύχη;
Ε όχι και δεν μπορείς να αλλάξεις την αφηρημάδα!
Δηλαδή ήταν ήδη κανονισμένο; Τόσο μάταιη είναι η ζωή μας; Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό.
Δηλαδή ήταν ήδη κανονισμένο; Τόσο μάταιη είναι η ζωή μας; Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό.
Μοίρα ή τύχη;
Εγω παιδια ολα τα παραπάνω που αναφέρατε σαν παραδειγματα δεν θα τα έλαγα ακριβως τυχη... Θα τα ελεγα ατυχής συμπτώσεις. Πιστευω οτι η μοιρα σε οδηγεί σε κατι πιο ουσιαστικό... Π. Χ. Περναγα από πάτρα οταν ημουν 6 χρονών και ετυχε να μιλάνε για το πανεπιστήμιο... Εκεινη την ωρα σκεφτηκα σαν παιδάκι οτι και εγω εδω θα σπουδάσω... Και όντως εκει πήγα χωρις ομως εγω να το επιδιώξω... Αυτο πως μπορώ να το χαρακτηρίσω; Τυχη ή μοιρα; Τυχη πάντως πιστευω οτι δεν ηταν, ετσι νιωθω. Διοτι στην πάτρα γνωρισα εναν ανθρωπο πολύ σημαντικό για την μετέπειτα ζωή μου που παίζει καθοριστικο και βασικο ρολο σε αυτή...
-
- Στρατηγός
Μοίρα ή τύχη;
Οι συμπτωσεις εχουν αμεση συναφεια με την μοιρα! Ειναι κατι σαν προπομποι για το τι προκειται να επακολουθησει, να συμβει
Μοίρα ή τύχη;
Πάντως η δικιά μου περίπτωση παραπάνω... Ειμαι 1000 τα 100 σιγουρη οτι ειναι αυτό που λέμε "της μοιρας μας γραφτο". Εχει παιξει πολυ καθοριστικό ρολο στη ζωή μου και την εχει οδηγησει προς μια κατευθυνση που δεν μπορώ αυτη τη στιγμή να σας πω περισσοτερα. Αλλα την αλλαξε.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες