Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Ειχα βρει μια επιστολή αποστρατων ΕΜΘ προς το υπουργείο, που το προτειναν διότι οι εποπ-οβα δεν εχουν εργασιακα δικαιώματα και δεν αντμετωπιζονται σαν υπαξιωματικοι. Αμα τη βρω ξανά θα την επικολλησωΕγω κυρίως βασιζομαι στο οτι η κυβέρνηση θελει να φτιαξει σχολες λιμενοφυλακων-πυροσβεστων που θα μπαινουν με κατατακτηριες και όχι με ΑΣΕΠ. Εαν γίνει αυτό θα πιάσει και τους εποπ.

Τα ηλικιακα ορια πρέπει να αυξηθούν, είναι απαραδεκτα ειδικα για σμυ(21; ). Και οι αντιστοιχοι εποπ στο εξωτερικό κατατασονται μεχρι τα 39

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης

Δημοσίευση από Diasostis31 »

http://www.onalert.gr/stories/proslipsi-me-apotyximeni-syntagi/32920
pame_pali
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από pame_pali »

Διασωστης31 έγραψε:Ειχα βρει μια επιστολή αποστρατων ΕΜΘ προς το υπουργείο, που το προτειναν διότι οι εποπ-οβα δεν εχουν εργασιακα δικαιώματα και δεν αντμετωπιζονται σαν υπαξιωματικοι. Αμα τη βρω ξανά θα την επικολλησωΕγω κυρίως βασιζομαι στο οτι η κυβέρνηση θελει να φτιαξει σχολες λιμενοφυλακων-πυροσβεστων που θα μπαινουν με κατατακτηριες και όχι με ΑΣΕΠ. Εαν γίνει αυτό θα πιάσει και τους εποπ.

Τα ηλικιακα ορια πρέπει να αυξηθούν, είναι απαραδεκτα ειδικα για σμυ (21;). Και οι αντιστοιχοι εποπ στο εξωτερικό κατατασονται μεχρι τα 39

σε αλλες χωρες επισης δεν τους νοιαζει η ηλικια σου.

Άβαταρ μέλους
george777
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 230

Δημοσίευση από george777 »

Διασώστη αυτό ήταν Μάρτιος 2014 και πήγαινε σε άλλους προς ανάγνωση απο έναν απόστρατο ΕΜΘ στην ουσία ήταν μία και μόνο άποψη... Εγώ φίλε δεν λέω πώς είναι κακή ή καλή η ιδέα για μία σχολή για εποπ αλλά πιστεύω πώς και τώρα γίνετε δουλειά και ο καθένας νέος εποπ μπορεί άψογα να κάνει την δουλειά του... Όσο αναφορά για τα όρια ηλικίας ναι υπάρχει πρόβλημα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα κατα την άποψή μου... Ο ένας λόγος είναι για τους ΟΒΑ που περάσανε 3+1 χρόνια στο στράτευμα και που δε κατάφεραν να μπούνε λόγο ορίου ηλικίας (κάποιοι όχι όλοι) και ο άλλος λόγος οτι πρέπει να έχουν περισσότερα άτομα ευκαιρίες ιδιώτες και πρώην και νυν ΟΒΑ, ο 28ρης πρέπει να μπεί και ο 30ρης όχι;
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από dimitris mak »

Το μονο που πρεπει να αλλαξει στους εποπ ειναι να μην μπαινουν αστρατευτοι! Η πρωτη σειρα εποπ ηταν σαν να ειχα βγει απο σμυ τα παιδια.18 μηνες θητεια. Μονο αυτο μπορει να γινει καλυτερο για να αναβαθμηστει και παλι λιγο ο θεσμος.
Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας. Κατά πολύ, να γίνει ο στρατός μισθοφορικός τελείως, μόνο έτσι θα έχει καλύτερη εκπαίδευση και θα γίνονται αυτά που πρέπει. Τα 39 έτη είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από PetrosGn »

george777 έγραψε:petros αφού μας λές την πληροφορία φίλε μου πές και απο ποιο χώρο την έχεις αν θέλεις, για να δούμε και εμείς πόσο σοβαρά πρέπει να την πάρουμε. Δεύτερον προσωπική μου άποψη είναι πάνω σε αυτό που λές ότι άν και εφόσον βγεί προκήρυξη οι 10 000 που λές είναι τρομερά πολλές βάση του προϋπολογισμού του 2015 απορώ πώς θα βγει κιόλας αυτο το νούμερο.
Τρίτων δεν πιστευώ να στέκει η πληροφορία σου διότι ακόμα δέν κλείσανε τα στρατόπεδα βγάλανε και ακριβή αριθμό προσλήψεων; Όπως τόνισε ο τόσκας πρόσφατα πάλι είπε πρώτα θα κλείσουν στρατόπεδα μετά θα κοιτάξουν θητεία και άν ναί ή όχι προσλήψεις εποπ.

Μακάρι να βγείς αληθινός και αυτό που είπες αυτό ακριβός να γίνει αλλά θα παρακαλούσα όλοι μάς όταν έχουμε κάποια πληροφορία να είναι διασταυρωμένη και έγκυρη απο επίσημο στόμα, διότι είναι κρίμα να δείνουμε και να παίρνουμε πίσω απο τον κάθε ένα άνεργο με πολλά όνειρα συνάνθρωπό μας... (φιλικά)

Γιώργο λέω κατι το οποιο τα μαθαίνω μεσω απο σχολη και απο ατομο εμπιστω... μπορει να μην εχει γίνει ΚΥΑ αλλα μου ειπε οτι θα γίνει... μπορει να μην ειναι 10.000 αλλα να ειναι 5.000... Εγω απλα λεω τι μαθαίνω... κγω ανεργος ειμαι 2 χρονια και περιμενω...

Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

dimitris mak έγραψε:Μπορει να εγινε λαθος ενημερωση απο παλιο αρθρο που κυκλοφορει στο ιντερνετ. Η αληθεια ειναι οτι πριν λιγο καιρο ειχε ακουστει κατι για προσληψεις εποπ σε πολεμικο ναυτικο και στρατο ξηρας αλλα απο οτι βλεπω εδω παγωσαν εντελος και του λιμενικου που ειχε βγει και τωρα κανονικα επρεπε να κανουμε τα χαρτια μας. Μας δινεται μια ευκαιρια και μας την παιρνουν πισω. Τι να πει κανεις!

Οτι λεω ειναι απο ατομο μεσα σε σχολη και μαλιστα στην ΣΜΥ και οχι απο το ιντερνετ...

Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Μην τρεχετε και λέτε αμεσως οτι αποκλειετε, διαβασες λαθος απο το ιντερνετ κλπ... Εχω εγκυρες πηγες απο συγγενεις μου απο φιλους μου και απλα μου λενε τι ζηταει ο στρατος αυτην την περιοδο.. τωρα τι θα κανει ο καμμενος δεν ξέρω... εμενα μου ειπανε οτι μεχρι το καλοκερι θα βγει... μπορει να ειναι του χρονου το καλοκερι... εγω λεω αυτα που μου λενε ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΨΛΟΒΑΘΜΑ...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 169

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί Σχολή για Επαγγελματίες Οπλίτες σε καμία περίπτωση και το βρίσκω από χλωμό έως αδιανόητο να συσταθεί κάτι τέτοιο. Πρώτα απ'όλα μία τέτοια ενέργεια θα ήταν πολύ δαπανηρή για το ίδιο το κράτος κάτι που ειδικά στις εποχές που διανύουμε θα θεωρείτο πολυτέλεια. Ίσα ίσα για να λέμε παραέξω το γνωστό "Ότι βγάζουμε και εμείς μία Σχολή για να γίνουμε ΕΠΟΠ".

Κατά δεύτερον με το που κατατάσσονται οι ΕΠΟΠ στα όποια ΚΕΝ περνάνε Βασικά Σχολεία Εκπαιδεύσεως, Σχολείο Μαχητή και ύστερα Βασική Εκπαίδευση πάνω σε αντικείμενα ειδικότητας επίσης με την μορφή Σχολείου.

Φυσικά η εκπαίδευση είναι συνεχής και δεν σταματάει εκεί.

Οι ΕΠΟΠ παρακολουθούν Σχολεία σε διάφορα αντικείμενα κατά την διάρκεια της θητείας τους επίσης.

Τώρα όσον αφορά το ενδεχόμενο προκήρυξης γνώμη μου είναι πως βραχυπρόθεσμα αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις και το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μην περιμένετε τοποθέτηση του ΥΕΘΑ σε θέματα προσλήψεων αν και εφόσον.

ΥΓ: Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός ωστόσο πως κατά την κρίση μου ενδεχόμενο προκήρυξης για ΕΠΟΠ στους κλάδους θα υπάρξει σε βάθος διετίας όχι μόνο λόγω προαγωγής της τελευταίας σειράς που προσλήφθηκε, αλλά και λόγω των πολλών κατοχυρώσεων συνταξιοδότησης ΕΜΘ που θα δημιουργήσει θέλοντας και μη αρκετά κενά στον βασικό πυλώνα του ΕΣ που είναι (κακά τα ψέμματα) οι μη παραγωγικοί υπαξιωματικοί (ΕΠΟΠ / ΕΜΘ).

Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

D.Y.K έγραψε:Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί Σχολή για Επαγγελματίες Οπλίτες σε καμία περίπτωση και το βρίσκω από χλωμό έως αδιανόητο να συσταθεί κάτι τέτοιο. Πρώτα απ'όλα μία τέτοια ενέργεια θα ήταν πολύ δαπανηρή για το ίδιο το κράτος κάτι που ειδικά στις εποχές που διανύουμε θα θεωρείτο πολυτέλεια. Ίσα ίσα για να λέμε παραέξω το γνωστό "Ότι βγάζουμε και εμείς μία Σχολή για να γίνουμε ΕΠΟΠ".

Κατά δεύτερον με το που κατατάσσονται οι ΕΠΟΠ στα όποια ΚΕΝ περνάνε Βασικά Σχολεία Εκπαιδεύσεως, Σχολείο Μαχητή και ύστερα Βασική Εκπαίδευση πάνω σε αντικείμενα ειδικότητας επίσης με την μορφή Σχολείου.

Φυσικά η εκπαίδευση είναι συνεχής και δεν σταματάει εκεί.

Οι ΕΠΟΠ παρακολουθούν Σχολεία σε διάφορα αντικείμενα κατά την διάρκεια της θητείας τους επίσης.

Τώρα όσον αφορά το ενδεχόμενο προκήρυξης γνώμη μου είναι πως βραχυπρόθεσμα αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις και το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μην περιμένετε τοποθέτηση του ΥΕΘΑ σε θέματα προσλήψεων αν και εφόσον.

ΥΓ: Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός ωστόσο πως κατά την κρίση μου ενδεχόμενο προκήρυξης για ΕΠΟΠ στους κλάδους θα υπάρξει σε βάθος διετίας όχι μόνο λόγω προαγωγής της τελευταίας σειράς που προσλήφθηκε, αλλά και λόγω των πολλών κατοχυρώσεων συνταξιοδότησης ΕΜΘ που θα δημιουργήσει θέλοντας και μη αρκετά κενά στον βασικό πυλώνα του ΕΣ που είναι (κακά τα ψέμματα) οι μη παραγωγικοί υπαξιωματικοί (ΕΠΟΠ / ΕΜΘ).

ΔΥΚ συμφωνω αλλα εδω ειναι ενα φορουμ που ο καθενας μοιραζετε της πληροφοριες της αποψης του κλπ... καποιοι ομως μιλανε ειρωνικα και κοροιδευτικα... εγω ειχα μια πληροφορηση και ειπα να την μοιραστω με καποιους και δεν λεω αρλουμπες και πληροφοριες που λενε καποια σιτε.. λεω τι ζητανε τα σωματα... τωρα αν θα βγει φετος του χρονου ή μετα απο 5 χρονια δεν ξερω γιατι η κυβερνηση εχει πολλα θσματα να λυσει.. λεω οτι μου εχουνε πει ΥΨΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...

Άβαταρ μέλους
george777
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

DYK συμφωνώ σε όλα όσα λές θα ρωτήσω κάτι όμως, άντε και όλα πάνε καλά με τα δάνεια μας και προχωράμε Απρίλιο Ιούνιο δεν ξέρω ποτε... Από αυτές τις προσλήψεις που έχουν ήδη ψηφιστεί στον προϋπολογισμό για το 2015 εσύ πιστεύεις χωράει προκήρυξη στρατού ξηράς; Ή θα πάνε αλλού όλες οι θέσεις (σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες) Καλημέρα παιδιά...
Άβαταρ μέλους
george777
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

petros όταν λές και σούπερ νούμερα φίλε μου λογικό είναι να υπάρχει αντίδραση, εδώ δεν ξέρουμε άν θα βγεί γενικά θα μιλάμε και για νούμερα;(και φιλικά μιλούσα το τόνισα ποιος σε πείραξε... )
Άβαταρ μέλους
PetrosGn
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Καλημερα... κατα την γνωμη καποιες θεσεις χωρανε γιατι δεν γινετε να χωρανε οι καθαριστριες και οι σχολικοι φυλακες και να μην χωραει ο στρατος
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 169

Δημοσίευση από D.Y.K »

PetrosGn έγραψε:

ΔΥΚ συμφωνω αλλα εδω ειναι ενα φορουμ που ο καθενας μοιραζετε της πληροφοριες της αποψης του κλπ... Καποιοι ομως μιλανε ειρωνικα και κοροιδευτικα... Εγω ειχα μια πληροφορηση και ειπα να την μοιραστω με καποιους και δεν λεω αρλουμπες και πληροφοριες που λενε καποια σιτε. Λεω τι ζητανε τα σωματα... Τωρα αν θα βγει φετος του χρονου ή μετα απο 5 χρονια δεν ξερω γιατι η κυβερνηση εχει πολλα θσματα να λυσει. Λεω οτι μου εχουνε πει ΥΨΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...

Όλοι την γνώμη μας λέμε φίλε μου.

Το ίδιο έκανα και εγώ δημοσιεύοντας το παραπάνω μήνυμα μου.

Φυσικά ειρωνικά σχόλια, ύβρεις, λεκτικές επιθέσεις κλπ απαγορεύονται δια ροπάλου και έχω κάνει συστάσεις ουκ ολίγες φορές σε χρήστες / μέλη ώστε να μην γίνονται.

Δεν μου αρέσει να γίνομαι δερβέναγας, ούτε να "βαράω στο κεφάλι" με το παραμικρό μιας και είμαι υπέρ της προαγωγής του ελεύθερου λόγου και ας ειπωθεί και μία κουβέντα παραπάνω πάντα μέσα σε οριακά πλαίσια.

Καλά κάνεις και μοιράζεσαι τις όποιες πληροφορίες μαθαίνεις μαζί με τα παιδιά.

Απλώς καλό θα είναι εντελώς φιλικά να έχουμε και ένα υπόβαθρο / μία υπόσταση αν θες και να μην χρησιμοποιούμε σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της υπερβολής.

ΥΓ: Παρένθεση όλα αυτά και ας συνεχίσουμε στο θέμα μας κύριοι.

george777 έγραψε:DYK συμφωνώ σε όλα όσα λές θα ρωτήσω κάτι όμως, άντε και όλα πάνε καλά με τα δάνεια μας και προχωράμε Απρίλιο Ιούνιο δεν ξέρω ποτε... Από αυτές τις προσλήψεις που έχουν ήδη ψηφιστεί στον προϋπολογισμό για το 2015 εσύ πιστεύεις χωράει προκήρυξη στρατού ξηράς; Ή θα πάνε αλλού όλες οι θέσεις (σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες) Καλημέρα παιδιά...

Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενα μηνύματα μου τουλάχιστον για το 2015 οι όποιες προσλήψεις αν γίνουν θα γίνουν σε υπηρεσίες που παρουσιάζουν μεγάλα κενά όπως η υγεία και η παιδεία.

Για τους ΕΠΟΠ έχω τοποθετηθεί ήδη και το ίδιο έκανα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες