Θητεία στο Ταχυδρομικό Σώμα

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Vagele
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Vagele »

Καλημέρα. Έχω πάρει μετάταξη στο Ταχυδρομικό Σώμα και έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα "δικαιώματα" και τους κανονισμούς. Από όσο έχω διαβάσει στους κανονισμούς στα μέτρα ασφαλείας πρέπει μετά το πέρας της υπηρεσίας 07:00 - 15:00 πρέπει να παραμένει στο ταχυδρομείο ένας ταχυδρόμος ως όργανο ασφαλείας μέχρι το επόμενο πρωί (κοιμάται μέσα δηλαδή). Ισχύει; Επίσης διάβασα ότι δεν πρέπει να ασχολείται με άλλες υπηρεσίες πέρα από αυτές του ταχυδρομικού. Αν ισχύει αυτό τότε ο διοικητής έχει το δικαίωμα να τον βάζει να κάνει άλλες υπηρεσίες (ή μόνο όταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη). Και κάτι τελευταίο. Θεωρείτε ότι ανήκω αποκλειστικά στο ταχυδρομικό ή ανήκω στην εκάστοτε Ίλη;

Γενικά όποιος έχει εμπειρία από το Ταχυδρομικό ας γράψει τις απόψεις του.

Ευχαριστώ.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Είσαι στρατιώτης (ΤΔ) Ή απλά σε έβαλαν ταχυδρόμο σε μία μονάδα;
Vagele
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Vagele »

Είμαι στρατιώτης ταχυδρομικού με ειδικότητα ταξινόμος(μετά από μετάταξη) σε ταχυδρομείο μονάδας.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ανήκεις στην εκάτοστε Ίλη και μπορεί ο κάθε διοικητής να σε χώνει σε υπηρεσίες.
Vagele
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Vagele »

Σε ότι αφορά της υπηρεσίες και το λορηανο ασφαλείας ξέρουμε κάτι;

Το φαντάζομαι ότι μπορεί να σε χώσει απλά θλελω να ξέρω αν κανονικά κάνω μόνο υπηρεσίες ταχυδρομείου.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κανονικά τα πρωινά τις ώρες που είναι ανοιχτό το ταχυδρομείο δεν μπορεί να σε "τσιμπήσει" κανένας αφού πρέπει να είσαι στο ταχυδρομείο, από εκεί και πέρα κάνεις τις υπηρεσίες που έχει ο λόχος σου ή ίλη σου, αν ήσουνα σε βάση ταχυδρομείου (ΒΣΤ) θα έκανες μόνο υπηρεσίες στο ταχυδρομείο.

Mε λίγα λόγια, σε ΒΣΤ έχεις περισσότερη δουλειά αλλά διοικητή έχεις τον διευθυντή του ταχυδρομείου, ενώ σε ΣΤΓ έχεις διοικητή τον Ίλαρχο.

Σε ΒΣΤ κανονίζεις τα πάντα (άδειες-εξόδους-υπηρεσίες κτλπ στο ταχυδρομείο) είσαι ανεξάρτητος, ενώ σε ΣΤΓ είσαι ημιανεξάρτητος γιατί είσαι ταχυδρομικός αλλά ανήκεις στην Ίλη όπου και κάνεις υπηρεσίες (σκοπιά, θαλαμοφύλακας, περίπολα).
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες