Ιατρικές Εξετάσεις Υπαξιωματικών ΛΣ (2014)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ηλεκτρα15
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από ηλεκτρα15 »

chris-tina έγραψε:
Δημήτρης έγραψε: Φίλε νορμάλ είναι όλα. Δεν εχω κάτι, όλες οι τιμές φυσιολογικές είναι. Απλα η κρεατινινη κιναση ειναι λιγο αυξημενη λογω γυμναστικής. Εσύ απ'οσο φαίνεται, μαλλον δεν κάνεις και πολλά στο gym που πας :-P Φιλε εχω διαβάσει 100 άρθρα σχετικά με αυτό και είναι οκ. Αλήθεια, στις εξετάσεις που κάνετε, την κρεατινίνη κινάση σας την βγάζουν ; Ρωταω γτ πηγα με παλιο παραπεμπτικο στο ΙΚΑ και ειχε και αλλες εξετάσεις μέσα που έπρεπε να κάνω.

κρεατινινη ζητά η προκηρυξη και ετσι το γραφει και στις εξετασεις... Οχι κρεατινινη κιναση

τωρα αν ειναι το ιδιο δεν γνωριζω... Αλλά δεν νομιζω, γιατί η κρεατινινη-σκέτο :P έχει αλλες τιμες αναφορας απο αυτες που ανέφερες!

αλλο κρεατινη (συστατικο των μυων). Αλλο κρεατινινη (παραγωγο της κρεατινης που αποβαλλεται απο τον οργανισμο) και αλλο κρεατινη κιναση (που ανεβαινει οταν κανεις υπερβολικα βαρη ή οταν παθαινεις εμφραγμα). Και δεν θα κατσω να εξηγησω το ολο βιοχημικο συστημα του οργανισμου.
η κρεατινινη κατα κυριο λογο προσδιοριζει την καλη λειτουργια των νεφρων και κατα δευτερο του κυκλοφορικου συστηματος.
για την κιναση εξηγησα.

αμαν ρε παιδια. Διαβαστε και λιγο τα σχολια πριν απαντησετε. Και μην απαντατε σε πραγματα που δεν ξερετε ή νομιζετε οτι ξερετε...
εστω, ψαξτε τα λιγο στο ιντερνετ πρωτα μην απαντατε αυθαιρετα. Ελεος δηλαδη
and so will the world end,I think,a victim of love rather than hate.For love's ever been the more destructive weapon
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Ρε σοβαρα, μη σας αγχωαω κιολας αλλα εχω 3 φορες τη βδομαδα βαρη,2 εκρηξη με kettlebells και 2 αεροβιο,3 πυγμαχια και 2 ελευθερη παλι. Προγραμμα που το κανουμε περιπου απο τα 17 μου με μικρες αλαλγες. Και ειναι ολα καλα. Δεν παιρνω τιποτα. Επισης τα τελευταια 3 χρονια στις προπονησεος δε φοραω κρανος. Αν ερθω με μελανιες στο προσωπο θα εχω θεμα;

Ηλεκτρα... εισαι γιατρος; Νοσηλευτρια; Διαιτολογος; Ειμαι σχεδον σιγπυρος πως καπου προς τα κει εισαι.

Άβαταρ μέλους
ηλεκτρα15
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Rambo έγραψε:Ρε σοβαρα, μη σας αγχωαω κιολας αλλα εχω 3 φορες τη βδομαδα βαρη,2 εκρηξη με kettlebells και 2 αεροβιο,3 πυγμαχια και 2 ελευθερη παλι. Προγραμμα που το κανουμε περιπου απο τα 17 μου με μικρες αλαλγες. Και ειναι ολα καλα. Δεν παιρνω τιποτα. Επισης τα τελευταια 3 χρονια στις προπονησεος δε φοραω κρανος. Αν ερθω με μελανιες στο προσωπο θα εχω θεμα;

Ηλεκτρα... Εισαι γιατρος; Νοσηλευτρια; Διαιτολογος; Ειμαι σχεδον σιγπυρος πως καπου προς τα κει εισαι.

οχι. Απλα ειμαι στα τεφαα. Οι γιατροι οι νοσηλευτες και οι διαιτολογοι δεν τα ξερουν αυτα εκτος αν τα ψαξουν. Σε εμας ειναι υποχρεωτικα εξεταζομενα μαθηματα, οπως εργοφυσιολογια και βιοφυσικη βιοχημεια. Χωρια ανατομιες και δεν συμαζευεται.
ειπαμε. Οταν κανεις υπερβολικα βαρη ανεβαινει η κιναση. Ειναι σε body building ή στην αρση βαρων ή σε ατομα που δεν προσεχουν τον εαυτο τους. Δεν μιλαμε να κανεις πρεσα ποδια 150 κιλα. Μιλαμε για 300 και πανω παραδειγμα. Ή ελξεις στα χερια 200 κιλα... Υπερθετικος βαθμος.
εσυ δεν κανεις υπερβολικα βαρη διοτι στα αθληματα που κανεις πρεπει να εισαι δυνατος και πανω απο ολα γρηγορος, κανεις εκρηκτικες ασκησεις που αυτες κανουν αλλη δουλεια... Εγω κανω krav maga και τα βαρη που κανω ειναι ελαχιστα ή με αντιστασεις. Η δυναμη εχει σχεση με την πυκνοτητα και οχι με τον ογκο.

τωρα για τις μελανιες. Δεν ξερω. Λογικα θα σου πουνε κατι. Καλο θα ηταν να προσεξεις να μην αποκτησεις καινουριες τουλαχιστον. Και αν σε ρωτησουν πες τους την αληθεια. Αν ειναι εντονες παρε απο το φαρμακειο αλοιφη αρνικας και βαλε αναλογα με τις οδηγιες, αυτην την χρησιμοποιουμε στις πρωτες βοηθειες και κανει θαυματα
and so will the world end,I think,a victim of love rather than hate.For love's ever been the more destructive weapon
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από D.Y.K »

Rambo έγραψε: Δεν παιρνω τιποτα. Επισης τα τελευταια 3 χρονια στις προπονησεος δε φοραω κρανος. Αν ερθω με μελανιες στο προσωπο θα εχω θεμα;

Μελανιές ελαφριού τύπου (αν με καταλαβαίνεις) τις περνάνε δεν έχουν θέμα. Σπασμένες μύτες / σαγόνια, πληγές σε υπερθετικό βαθμό ή ολόκληρες μαυρίλες είναι αιτίες για να σε ξεψαχνίσουν περισσότερο και ενδεχομένως να σε κόψουν κιόλας αν κρίνουν ότι δεν είσαι αρτιμελής Εικόνα

Άβαταρ μέλους
317ρης
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από 317ρης »

Ηλεκτρα, σορρυ κιολας αλλα το "ελξεις 200κιλα στα χερια" που το είδες ακριβως; Στο hollywood; Σε λιγο θα μας πεις οτι κανουν και παγκο 300κιλα... τι αλλο θα ακουσουμε... και πιστεψε με δεν χρειαζεται να εισαι Bodybuilder για να εχεις ανεβασμενη κρεατινινη κιναση... με μια πρωτεινη και μια φορμουλα με νιτρικο (αμφιβαλλω αν ξερεις τι ειναι... και μου πεις τιποτα σε φαση οτι ειναι αναβολικα) εισαι εκτος οριων... στο λεω εκ προσωπικης εμπειριας.
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Κατ'αρχήν έχει δίκιο η Ηλέκτρα. Είναι κρεατίνη κινάση (CPK) και όχι κρεατινίνη κινάση (το λέει και στις εξετάσεις). Πήγα και στον παθολόγο και μου είπε οτι είμαι μια χαρά. Η CPK είναι ανεβασμένη απο τα βάρη που κάνεις μου λέει (γιατί είδε τα mouse μου :P). Οπότε δεν υπάρχει θέμα σε αυτό. Άμα έχεις κάνει βάρη αρκετά, πόδια συγκεκριμένα και Έχεις βάλει πολλά κιλά και πιέζεις τα όρια σου είναι σίγουρο θα σου ανέβει η κρεατίνη κινάση.
200 κιλα στα χέρια ρε Ηλέκτρα;Wtf. Ουτε ο Coleman τοσα ρε παιδί μου :P

Άβαταρ μέλους
ηλεκτρα15
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Το τι ξερω και τι δεν ξερω ασε να το γνωριζω καλυτερα απ ολους. εκει που δεν ξερω δεν μιλαω. και γι αυτο δεν εχω πενηντα χιλιαδες ποστ ουτε ανοητους σχολιασμους.το τι εχουν δει τα ματια μου επισης ασε να το γνωριζω εγω.. ελξεισ στα χερια εγω εβαζα καποτε 80 κιλα, στο χαλαρο. θες να μου πεις ενας αντρας με αυτα που ειπες, τα οποια ναι ειναι αναβολικα, δεν θα τα κανει; καθε τι τεχνητη ουσια που μπαινει στο σωμα σου ειναι αναβολικο.. και δεν χρειαζεται να αναλυθουμε περαιτερω στο θεμα.

καλο μου ψαροντουφεκο...

Άβαταρ μέλους
317ρης
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από 317ρης »

Χαχαχαχαχ νταξει δεν χρειαζεται να ασχοληθώ αλλο. Καταλαβα. Μακαρι να μπεις Λιμενικο και να μην ασχοληθεις ποτε με τον Αθλητισμο επαγγελματικα. Αυτα.
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Βασικα 317 ειναι αλλιως το τι μαθαινουμε εμεις απλα καωντας κατι και αλλιως τα ορθα οπως αυτος που τα σπουδαζει. Επισης αυτα που ανεφερες θεωρητικα ανηκουν στα αναβολικα δεδομενης της δρασης τους. Αναβολικο δεν ειναι μονο κατι ενεσιμο ή κατι που σε κανει πιο δυνατο η πιο γρηγορο ή σε φουσκωνει. Να στο πω απλα, ακομα και οι πολυβιταμινες με την στενη εννοια θεωρουνται αναβολικα. Επισης η ινσουλινη ειναι αναβολικο. Βασικα... αναβολικο με την ευρεια εννοια... δεν εχει νοημα να αναλυσπυμε ανα/κατα βολισμο τωρα. Η Ηλεκτρα ειναι λογικο να ξερει πιο πολλα και ισως να μας φαινονται διαφορετικα απο αυτα που μαθαινουμε. Σε μας οκο πι προπονητς μας μας μαθαινουν να ριχνουμε ξυλο γιατι εχουν μια πορεια καο ενα ονομα. Τα παιδια που μας κανουν καρδιο πχ ειναι αυστηρα απο τη σχολη της ηλεκτρας γτ ο αλλος πληρωνςι για να ειναι ετοιμος να τσακισει στον αγωνα οχι επειδη ειναι χομπυ. Τεσπα ολα αυτα ειναι χαζα που λεμε επι της παρουσης. Εδω μιλαμε για αλλα. Οποτε ας σταματησπυμε αυτες τις συζητησεις. Εγβ θα σου ελεγα αν φοβασαι κατι και εχεις κανα γνωστο γιατρο πηγαινε να τα δει. Λεω γνωατο για να μη σε χρεωσει ρε συ αδερφε, κριμα ειναι. Ή αν μπορει να γραψει νεες τσαμπε ακομα καλυτερα. Κανε ρεστ 3 μερες και πηγαινε καντες. Το μονο ρισκο ειναι το 18 π λενε τα παιδια για ανυε... επισημα και το ακουσα και γω ανεπισημα. Αν δεν σε παιρνει μη το ρισκαρεις καν.
Άβαταρ μέλους
317ρης
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από 317ρης »

Σοβαρευτειτε κυριοι! Σε λιγο θα μας πειτε οτι και οι Βιταμίνες Centrum ειναι αναβολικα. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ! Μιλαμε για συμπληρωματα διατροφης... Τα οποια ουτε ορμονες επηρεαζουν ουτε ειναι ανδρογονα (ψαχτειτε λιγο και μετα εκφερετε γνωμη). Χωρις να υελω να σε προσβαλλω φιλε Ραμπο αλλα αυτα που γραφεις ειναι "οτι να ναι". Φιλικα παντα.
demy139

Δημοσίευση από demy139 »

Δικιο εχει ο 317! Εγω δηλαδη που παιρνω βιταμινη C αναβραζον δισκιο παιρνω κατι μεμπτο; Κατι που θα φανει στα ουρα και θα με απορριψουν; Θα τρελαθουμε τελειως
Άβαταρ μέλους
ηλεκτρα15
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Αλλο συμπληρωματα διατροφης και αλλο αναβολικα... αλλο βιταμινες που τα παραπανισια ο οργανισμος τα αποβαλλει χωρις προβλημα οταν δεν γινεται εννοειται υπερχρηση γιατι μπορεις να παθεις υπερβιταμινωση, και αλλο η αργινινες και τα νιτρικα που ανεφερε ο φιλος μας πιο πανω..αλλα εγω δεν ξερω. θα σταματησω να ασχολουμαι με την προπονητικη(αυτος ειναι ο σωστος ορος) γιατι το 8αρι στο βαθμο πτυχιου στα τεφαα δεν παιζει ρολο. ουτε τα δεκαδες σεμιναρια πανω στη διατροφη του αθλουμενου το ντοπινκ και οχι μονο. ουτε τα ατομα που προπονω καθε χρονο για σχολες. ουτε οι ομαδες που εχω αναλαβει για προετοιμασια τωρα το καλοκαιρι και ισως να αναλαβω για κανονικη αγωνιστικη περιοδο. ουτε τα 2 γυμναστηρια που δουλευω. ουτε τα περσοναλ που εχω.. αλλα καποιος που ασχολειται μονος του στον αθλητισμο σε γυμναστηριο και τον προπονει ο καθε ασχετος και παιρνει ο, τι αναβολ... εεε συγγνωμη συμπληρωμα διατροφης του πασαρουν ξερει πολλα περισσοτερα απο μενα...

υγ: εσυ που παιρνεις βιταμινη c να παρεις βραδεας απορροφησης.. εκτος αν παιρνεις ηδη.. διοτι οι κανονικης δεν κανουν και τιποτα.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ας παραμείνουμε στο θέμα μας που είναι οι (καθαρά) Ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, τις γνωματεύσεις και τους λόγους απόρριψης από τις περαιτέρω διαδικασίες λόγω παθήσεων κλπ. Αναλύσεις του τύπου τι είναι τα αναβολικά, οι βιταμίνες, τα αμινοξέα ή τα ναρκωτικά δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο παρά μόνο εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και κουράζουν επίσης στην παρούσα φάση.

Τέλος επειδή βλέπω στο τέλος να πιάνεστε πάλι θα σας παρακαλέσω το τελευταίο άσχετο μήνυμα να είναι το παραπάνω για να μην αναγκαστώ να διαγράφω πάλι!

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

Άβαταρ μέλους
317ρης
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από 317ρης »

ηλεκτρα15 έγραψε:Αλλο συμπληρωματα διατροφης και αλλο αναβολικα... Αλλο βιταμινες που τα παραπανισια ο οργανισμος τα αποβαλλει χωρις προβλημα οταν δεν γινεται εννοειται υπερχρηση γιατι μπορεις να παθεις υπερβιταμινωση, και αλλο η αργινινες και τα νιτρικα που ανεφερε ο φιλος μας πιο πανω.αλλα εγω δεν ξερω. Θα σταματησω να ασχολουμαι με την προπονητικη (αυτος ειναι ο σωστος ορος) γιατι το 8αρι στο βαθμο πτυχιου στα τεφαα δεν παιζει ρολο. Ουτε τα δεκαδες σεμιναρια πανω στη διατροφη του αθλουμενου το ντοπινκ και οχι μονο. Ουτε τα ατομα που προπονω καθε χρονο για σχολες. Ουτε οι ομαδες που εχω αναλαβει για προετοιμασια τωρα το καλοκαιρι και ισως να αναλαβω για κανονικη αγωνιστικη περιοδο. Ουτε τα 2 γυμναστηρια που δουλευω. Ουτε τα περσοναλ που εχω. Αλλα καποιος που ασχολειται μονος του στον αθλητισμο σε γυμναστηριο και τον προπονει ο καθε ασχετος και παιρνει ο, τι αναβολ... Εεε συγγνωμη συμπληρωμα διατροφης του πασαρουν ξερει πολλα περισσοτερα απο μενα...

υγ: Εσυ που παιρνεις βιταμινη c να παρεις βραδεας απορροφησης. Εκτος αν παιρνεις ηδη. Διοτι οι κανονικης δεν κανουν και τιποτα.

Αφου τα κανεις ολα αυτα που με τοση περηφανια ανεφερεις... Θα κανεις λαμπρη Καριερα... Τι το θες το Λιμενικο ηθελα να ξερα.

Υ. Γ Απο ποτε το 7,24 (βαθμος πτυχιου σου!) γινεται 8; Για να λες ψεματα για το Βαθμο πτυχιου σου... Φαντασου τα αλλα...

Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Ηρεμήστε λίγο παιδιά. Δεν έχει νόημα όλο αυτο.
Να ρωτήσω κάτι. Ξέρει κανείς πότε θα καταθέσουμε τις εξετάσεις; Επίσης, πόσο χρόνο θα μας πάρει (σε ώρες - μέρες), αν θα μας εξετάσουν και εκεί; Στην περίπτωση που δεν μας εξετάσουν και εκεί, γίνεται Να στείλω τις εξετάσεις με κάποιον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό μου π. Χ. Πατέρα ή αδερφό;
Και για τα αθλήματα έχω σχεδόν την ίδια απορία. Πότε περίπου θα γίνουν έχει υπολογίσει κανείς; Επίσης θα γίνουν όλα την ίδια μέρα;
Ρωτάω γιατί αρχίζω δουλειά σε μια εταιρεία και είναι λίγο δύσκολο να φεύγω συνέχεια πρώτες μέρες κι'ολας. Σε περίπτωση που δεν πετύχουμε στο λιμενικό, μην χάσουμε και την δουλειά κι'όλας. Εκεί που δεν είχες τπτ, σου πέφτουν όλα μαζί ρε ***** το και τρέχα γύρευε μετά.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης